Şimdi Ara

Bedelli yapacagim, teklifim var!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nette habrleri okuyunca gene moralim alt ust oldu. 4 tane gencecik insani serefsiz teröre kurban verdik. Bedelli askerlik yapacagim ve 5200 avro para ödeyecegim ve benim gibi her dönem binlerce insan yapiyor bunu. Teklifim: Bizden alinan paralar adam gibi sinir karakollari insaasi icin harcansin. Cocuklar baraka karakollarda askerlik yapiyorlar ve heran tehlikdeler. Iran kale gibi karakollar yapiyor bizimiler teneke catili derme catma. Kendi halkimizi ve askerimizi korumayi ögrenelim. Orda sehit olanlar ana kuzusu...

• Orgeneral Başbuğ'a söyle bunları
  • Yeni karakollar inşa edilecek diye haberler çıkmıştı. Bilemiyorum gelişmeleri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kulu42

Nette habrleri okuyunca gene moralim alt ust oldu. 4 tane gencecik insani serefsiz teröre kurban verdik. Bedelli askerlik yapacagim ve 5200 avro para ödeyecegim ve benim gibi her dönem binlerce insan yapiyor bunu. Teklifim: Bizden alinan paralar adam gibi sinir karakollari insaasi icin harcansin. Cocuklar baraka karakollarda askerlik yapiyorlar ve heran tehlikdeler. Iran kale gibi karakollar yapiyor bizimiler teneke catili derme catma. Kendi halkimizi ve askerimizi korumayi ögrenelim. Orda sehit olanlar ana kuzusu...

Orda şehit olanlar ana kuzusu diyorsan o zaman sende gidip paşa paşa yapıcaksın askerliğini.Ben bu laftan bunu anlarım.Hayatımızda zaten bir kere oluyor askerlik ve hiçbir zaman unutulmaz anılar,kardeşlikler oluyor.Tabii sizin önemli bir işiniz vs yoksa parasız yapmanızı tavsiye ederim.

• ölenler senin benim nezdimde şehit ama hükümet gözünde kelle valla askerliğimi yapıyorum ama gitmek istemeyenleri anlıyorum ailemden birini kaybetsem "vatan sağolsun demem sen canını veriyorsun peki onlar senin için ne yapıyor?" açılım mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pasaliyiz.biz

quote:

Nette habrleri okuyunca gene moralim alt ust oldu. 4 tane gencecik insani serefsiz teröre kurban verdik. Bedelli askerlik yapacagim ve 5200 avro para ödeyecegim ve benim gibi her dönem binlerce insan yapiyor bunu. Teklifim: Bizden alinan paralar adam gibi sinir karakollari insaasi icin harcansin. Cocuklar baraka karakollarda askerlik yapiyorlar ve heran tehlikdeler. Iran kale gibi karakollar yapiyor bizimiler teneke catili derme catma. Kendi halkimizi ve askerimizi korumayi ögrenelim. Orda sehit olanlar ana kuzusu...

Orda şehit olanlar ana kuzusu diyorsan o zaman sende gidip paşa paşa yapıcaksın askerliğini.Ben bu laftan bunu anlarım.Hayatımızda zaten bir kere oluyor askerlik ve hiçbir zaman unutulmaz anılar,kardeşlikler oluyor.Tabii sizin önemli bir işiniz vs yoksa parasız yapmanızı tavsiye ederim.

Ondan sonra bize kim bakacak abi? Evliyiz, iki cocuk, gurbetteyiz, isi gucu nasil birakacagiz elin yabancisi dinlemiyor bizim de elimiz bagli. Zaten gidenlerden duydum bedelli gurbetcilere, diger askerler Mehmetcik, siz Mehmet agasiniz diyorlarmis.

• 5200 euro için ne kadar süre çalışıyorsun merak ettim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cöldeki kutup ayısı
    5200 euro için ne kadar süre çalışıyorsun merak ettim

3 yıl yurtdışı
  • Hadi iyisiniz, yırtmışsınız askerlikten 5200 euro ile
  • quote:

Orijinalden alıntı: BJKKKKK

Hadi iyisiniz, yırtmışsınız askerlikten 5200 euro ile

tam olarak 5112 euro
  • quote:

Ya lafi nerelere cektiniz, devlet bize kolayliklar sagliyor bu parayi 4 taksitte ödeyebiliyoruz o konuda bir sorun yok sukur olay maddi degil. Zaten mesele orda biz 21 gun yapip geliyoruz ve daglarda ki gencler 14 ay kelle koltukta teneke barakalarda askerlik yapiyor. Bizden gelenler masraflar cikinca oraya kaynak olabilir diyorum...
  • quote:

ben parasını vereyim onlar benim yerimede savaşsınlar diyorsun yani.

30 milyon dolara imralıya yeni hapishane inşa edildi,
    bir memur hayatı boyunca kaç bin dolar vergi ödüyor, demek ki bi ton memurun hatayı boyunca verdiği vergiler hepsi imralıya gitti, bi soğuk su içsin o memurlar.

• Aslında yurtdışındaki kişilere 5bin euro gibi çok düşük bir ücrete bedelli yaptırılması çok büyük haksızlık.Avrupada o parayı çok rahat kazanabilirsin.En azından 10bin euro olması lazım.Eğer süre daha uzun olursa işlerini kaybederlemiş.Sonuçta ülkemizde hiçbir işveren askerliğini yapmamış adama iş vermiyor ve dolayısıyla ülkemizdeki insanlar da işlerini kaybetmiş oluyor.İkiside aynı mantık.Tek tip askerlik çıkartılınca inşallah buna da bir çözüm yolu bulurlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adalet -- 1 Mayıs 2010; 13:37:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdenar

Aslında yurtdışındaki kişilere 5bin euro gibi çok düşük bir ücrete bedelli yaptırılması çok büyük haksızlık.Avrupada o parayı çok rahat kazanabilirsin.En azından 10bin euro olması lazım.Eğer süre daha uzun olursa işlerini kaybederlemiş.Sonuçta ülkemizde hiçbir işveren askerliğini yapmamış adama iş vermiyor ve dolayısıyla ülkemizdeki insanlar da işlerini kaybetmiş oluyor.İkiside aynı mantık.Tek tip askerlik çıkartılınca inşallah buna da bir çözüm yolu bulurlar..

Bu da bir fikir gercekten de duzenleme gerekli bu konuda. Benim bu konuyu acmamin sebebi bedelliden sikayetim olmasi degil. Artik kendi insanimiz kendi askerimizi korumayi bilelim ve ögrenelim artik kaybedilen canlarin bir degeri olmali, bedeli degil. Bedellinin bedeli ne olursa olsun biz yapmaya haziriz ve raziyiz, yeterki bir ise yarasin. Askerligini yapmayanlar ise giremiyor evlenemiyor firsatlar kaciyor ve zor sartlarda yapiliyor. Tek tip olunca askerlik zaten bir meslek olacak gecim kaynagi olacak bazilari icin ve egitimli olacaklar.

• quote:

quote:

Ya lafi nerelere cektiniz, devlet bize kolayliklar sagliyor bu parayi 4 taksitte ödeyebiliyoruz o konuda bir sorun yok sukur olay maddi degil. Zaten mesele orda biz 21 gun yapip geliyoruz ve daglarda ki gencler 14 ay kelle koltukta teneke barakalarda askerlik yapiyor. Bizden gelenler masraflar cikinca oraya kaynak olabilir diyorum...

siz yanlış anladınız, bence yurt dışında bu miktarı kazanmak o kadarda zor olmasa gerek, bence bedel biraz daha yüksek olmalıydı

• Tsk hazineden en yüksek payı alıyordu ta ki bu seneye kadar bu sene milli eğitim bakanlığı en yüksek payı almış ama Tsk'ya giden bu paralar ne oluyor belli değil. Hala askerlerin elinde 1950 yılında geliştirilmiş G3'ler var.
  • vatanını o kadar seviyorsan vatan borcunu parayla ödeme, devlete akıl öğreteceğine...
  • 5200 avro çok para değil 15 ay kalan adamda o kadar masraf yapıyodur.... üç kuruş para verip bunları söylemen atıp olmuyor mu ....
  • quote:

sizlerin Almanyada ikinci sınıf vatandaş olduğunuzu görünce üzülmüştüm ama senin gibi düşünenleri görünce gavur alman iyi yapıyor daha da ezsinler diyorum.
  • karakollarımız halen cilalı taş devri yapıtlarıyla,mühimmat ve silahlarıyla görev yapmaktadır...sorun ne para yok...al sana para...adam hem devlete yük olmayacak hemde para kazandıracak...6 ay askerlik yaptım %90 fuzuli işlerle uğraşıp devlete yük oldum...bence herkes zorunlu 3 ay askerlik yapmalı...kalıcı ve profesyonel orduya geçilmelidir....nöbet kulübelerinde takvime çarpı atarken yada teskereyi alıp leyla ile evliliği düşünürken vurulan nice evladımız var...aklının ve kalbinin yarısı memlekette kalmış askerlerle bu mücadele ne kadar başarılı olur...geleceğin dünyasında güçlü bir TC istiyorsak iyi düşünmeliyiz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.