| 

| 

| 

| 

| 
                                            Arkadaşlar pişmanlıklar ve iyikiler listemi size yazıyorum;  

Pişmanlıklar listesi: (aklıma gelenler) 1- Doğumdan 6 ay önce bebek arabası aldım (travel set) doğuma 3 ay kala indirime girdi. 2- Doğumdan 4 ay önce gögüs pompası aldım (almeda purely) henüz 1 kere bile kullanmadık. 3- Doğumdan 6 ay önce braun ateş ölçer aldım en üst segment (indirimde olduğu için) sonra fark ettimki doktorlar bunun yerine 10 tl'lik ateş ölçer tavsiye ediyorlar. 4- Doğumdan 7 ay önce 4Moms rackaroo aldım (allahtan ikinci el almışım) kızım henüz kullanmadı, kullanmazsa 4 ay sonra boşa çıkacak :) 5- Doğumdan 2 ay önce emzirme yastığı aldım (e zaten evdeki yastıklarla oluyormuş, gerek kalmadı kutusunda duruyor) 6- Doğumdan 4 ay önce süt saklama poşetleri aldım (halen kutusunda duruyor kullanmaya 9 - 10 ay var) 7- Doğumdan 5 ay önce Wewell kamera+telsiz aldım (300 küsür tl verdim bu ürüne daha 1 kere bile kullanmadık, aliexpresste tonla ip kamera var hem de daha ucuz) 8- Doğumdan 3 ay önce Mamajoo sterilazator aldım (ne acelem varsa bunuda alayim dursun dedim aynen öyle oldu kutusunda duruyor kullanmaya daha epey var :) ) İyikiler listesi: 1- Doğumdan 2 ay önce prima yenidoğan bebek bezi aldım 108'li ve 54'lü 2- Unibaby yenidoğan ıslak mendil aldım 24'lü 960 yaprak 3- Bol bol cıtcıtlı zıbın ve alt üst takım almıştım çok işe yaradı 4- Müslin ağız bezini çok aldım 5- Chicco Next to me anne yanı beşik 6- Hışırtılı kitap oyuncak fisher price 7- Yenidoğan için pamuk (ipek ve baby&me marka) 8- Tek kullanımlık alt değiştirme örtüsü stoklamıştım. (tek dediğime bakmayın, kaka ve çiş olmadıktan sonra 2 3 5 yolu var) 9- Cybex Juno Fix 2 9-18 KG (indirimle aldım cok iyi bir yatırım oldu diye düşünüyorum kendimce :) ) 10-Korbell çöp kovası ve ekstra poşet (bu kadar işe yarayacağını hiç tahmin etmezdim süper) çoğaltabilirim aklıma gelenler şimdilik bunlar.  | 

| 
                                            Cuma gunu 8 aylik bebegimiz icin uyku egitimine basladik. Daha once 6 aylikken denemis ve ilk geceden itibaren basarili olmustuk fakat daha sonra bazi saglik sorunlari ve diş cikarmasi sebebiyle verdigimiz tavizler neticesinde emmeden uyuyamaz hale gelmisti. 6 aylikken annesiz, sadece emzikle uyuyan bebek artik memede uyuma haricinde bir yontem kabul etmiyordu.  

Cuma gunu normal sekilde 20.45 gibi uyudu, 21.50de uyandi ve aglamaya basladi. Odaya sadece ben gittim, kucagima aldim, ninni soyledim, telkin etmeye calistim. Gozu surekli kapida annesini bekliyordu. Sakinlesince yataga biraktim, aglayinca yine kucagima aldim. Bu sekilde 1.5 saat gecti ve neticede uyuyakaldi. Uyuduktan sonra annesi, "uyur vaziyetteyken" karnini doyurdu. Gece 03.45'de tekrar uyandi annesi yaninda oldugu icin benim kucagimda durmadi, ayni seyleri tekrarladik, 1.5 saat sonra yeniden kendiliginden uyudu. Normalde her zaman 06.00 civari uyanirken geceki eksik uyku sebebiyle sabah 07.20de uyandi. Uyandiginda geceki mucadeleden herhangi bir iz yoktu, keyfi yerindeydi. 2. gece (cumartesi) yine 20.00'da annesiyle beraber uyumak uzere yatak odasina gittiler, 20.40 gibi kendi uyudu. Annesi yine uyur vaziyetteyken 22.30da emdirdi. Gece 0100'da ve 0330'da 2 defa uyandi ikisinde de 15 dk kadar agladi demek dogru olmaz, mızıldadı diyebilirim. Daha sonra annesinin pış pışları ile yataktan kalkmadan uyumaya devam etti. 3. gece (pazar) ayni rutine devam ettik ve sadece 1 defa uyandi. 10 dk kadar uyanik kalip kendi kendine konustuktan sonra geri uyudu. Bu denemeler sırasında fark ettik ki aksam 22.30'daki beslenmesi haricinde sanki bir defa daha beslenmeye ihtiyac duyuyor. 2 gecedir 22.30'dakinin yanı sıra 03.00 civarinda da bir defa uyur haldeyken emiyor. Bu uyur haldeykeni ozellikle belirtiyorum cunku uyandiktan sonra emmesine musaade etmemek lazim ki kafadaki emme ve uyku iliskisini yıkalım. Netice olarak aksam 21.00'dan sabah 06.00'a kadar saat başı uyanıp emmeden uyumayan hatta zaman zaman uyusa dahi memeden ayrılınca uyanip yeniden aglayan bebegimiz, artik saglikli uzun uykulara kavustu ve uyansa dahi hafif bir pışpışla yeniden uykuya dalabilmeye başladı. İlk geceki tecrubemiz bizi cok korkutmustu cunku genelde ilk gun icin yarim saatlik bir aglamadan bahsediliyordu, oysa ki bizimki 1.5'tan 3 saat aglamisti. Her gun 15 dk azalsa bile birkac haftalik bir kabus bizi bekliyor diye dusunmustuk ama oyle olmadi. Birkac gun icinde uyum sagladi. Hala mukemmel degil uyku duzeni belki ama ciddi bir ilerleme saglamak sadece birkac gun aldi. Umarim denemek isteyen herkese cesaret verir bu tecrubemiz. İlk denemde sabirli olmak cok onemli. Belki anlattiklarim sicak firsat degil, affınıza siginiyorum ama kesinlikle her bebek icin ihtiyac!  | 

| 
                                            Merhabalar; 

Özellikle zaman zaman gelen sorular bir nebze olsun yardımcı olabilmek adına birşeyler yazmak istiyorum. Bundan yaklaşık 15 ya da 20 gün önce bir bebek monitörü sipariş verdim.Belki Anne ve Baba adaylarına bir faydam olabilir düşüncesiyle sizleri bilgilendirmek isterim..Belki bir faydam olabilir.. Bebek monitörü Tek renk beyaz olarak elime ulaştı. Aldığım link: Bebek monitörü aldığım link tıklayınız İyi şekilde paketlenmiş.Paket içeriği 2 adaptör bir ,adet kamera ,bir adet monitör. İçinde kendi pili vs var ekstradan herhangi bir pil ihtiyacınız yok.Bir kaç fotoğraf paylaşmak istiyorum. Ürün Kutusu bu şekilde ![]() Paket içeriği: ![]() Monitör ekranında bir ekran koruyucu var çizilmemesi adına kaldırmamanızı öneririm.Hemen monitörün sol kısmında on off tuşu var ona basarak açıyorsunuz.Daha sonra bebek kamerasının hemen sağ kısmında bir giriş var kutu içinden çıkan kamera adaptörüdür denilen adaptörü ise kameraya takıyorsunuz ve kameraya adaptör araclığı ile güç veriyorsunuz.Daha sonra monitörde connecting yazıyor bağlanıyor deniliyor.Ve yaklaşık 10 sn sonra hiç bir ayar yapmadan görüntü alıyorsunuz. ![]() İzleme monitörünün üzerindeki nota işareti bebek ağladığında bir nebze sakinleşmesi adına müzik çalıyor.O tuşa bastığınızda bebek kamerasından müzik sesi geliyor.. Gece performansı ki benim kamerada benim için en önem verdiğim şeylerin başında geliyor.Gece performansı harika..Gayet net monitörde karıncanlanma vs yok..uzun mesafelerde etkili..Ev içersinde kullanımı eminim ki rahat.. ![]() Gündüz performansı... bu konuya gelirsek Her kamere gündüz iyidir denilicek haklısınız.Çünkü kameralar güneş ışığından faydalanıyor.Ama benim için önemli olan hareket hızı idi.açıkcası ben tatmin oldum.. ![]() Bu anlık olarak yazdığım inceleme yazımda kelime ya da anlatım hatalarım olabilir.Affola diyorum.İşin özü Bu cihazı anne ve baba adayları alabilir.Kupon ile daha uygun fiyatlarada alınabilir.Bana yaklaşık 200 tl ye mal oldu. Ürün paketleme iyi ürün malzeme kalitesi (PLASTİK VS ) İYİ Görüntü kalitesi gündüz iyi Görüntü kalitesi gece harika Bana kalırsa Anne ve baba adayları bu ürünü rahatlıkla alıp kullanır pişman da olmaz... Selamlar.. Çok kısada temassız ateş ölçer hakkında bir bilgi vermek istiyorum.. bu ürünü aldım temassız ateş ölçer linki tıklayınız 13.75 dolar. bu ürüne gelirsek iyi çekilde paketlenmiş olarak geldi.. Ürünün kutusu: ![]() Ürün malzeme kalitesi (plastik) vs Bir kameradaki gibi değil.Fakat güzel bir ürün iki adet aaa(ince kalem pil formatındaki pil ile çalışmakta Paket içeriği: Bİr adet temassız ateş ölçer kullanım kılavuzu ve küçük tornavida (içini açmak adına.) ![]() sağ tarafında sadece yüz ölçümü ve tüm vucut ölçüm modu var.Yüz ölçüm moduna aldığınızda alın bölgesi ateşderecesini göstermekte tüm vucut moduna alındığında vucut derecesini göstermekte.Denedim sıcak su ile hemen derece artış gösterdi.Renkli olması güzel.Bu renkler ne işe yarıyor.Yeşil mod sıkıntı yok endişelenme.. sarı mod dikkat kırmızı mod yüksek seviyede ateş..Ayrıca ingilizce olarakda ölçüm yapılan kişinin sonucunu söylüyor. muadilleri var markalı 200 tl civarları 53 tl civarlarına alınabilicek bir cihaz.. bir kaç fotoğraf paylaşıyım ![]() Pet şişeye sıcak su koyup anlık ateş ölçümüm ![]() Bu cihaz için düşüncelerim.Bir braun kadar plastik aksamı vs kaliteli değil ama biz plastiğini ne yapıcaz ölçümler bizim için önemli..Bu cihazın anlık tepkileri güzel..cihaz fiyatına göre alınabilir.İyi ki almışım. NOT:Yazımda imla ve anlatım hatalarım olabilir.AFFOLA diyorum.Varsa bir sorunuz arkadaşlar cevaplamaktan memnuniyet duyarım.. Selamlar..  | 

| 
                                            Merhabalar  

Bebeğim için aldığım ve kullanmadığımız aşağıdaki ürünler ihtiyaca olanlara ücretsiz gönderilecektir LIPIKAR BAUME AP+ 200 ml 70-80 lira verip aldım bir kere kullandım Nivea bebek yağı yarımdan fazla Nivea pişik kremi bir kere kullandık Mustela 50 ml gentle cleansing gel Tamamı isteyenlere ihtiyacı olanlara ücretsizdir Whatsaptan resimlerini atabilirim Çöpe atmayayım ihtiyacı olanlar kullansın istedim.  | 

| 
                                         Sevgili bebeveyn arkadaşar 2017 yılından beri müdavimi olduğumu konunun ikinci çocugumda 3 yaşını doldurup artık konuda paylaşılan ihtiyaçları kalmadığına göre veda etme vakti gelmiş demektir. Allah herkesin çoluğuna çocuguna hayırlı ömürler nasip eylerken ihtiyaçları da en dip fiyat almayı nasip etsin. Allaha emanetsiniz.  | 

| 
                                            Valla hocam kimse kolay para kazanmıyor. Kendi adıma konuşursam sadece bencillik etmeyip, bir kaza anında çocuğu en iyi koruyabilecek bir koltuk aldım ve 2 sene önce nerdeyse 2100 lira para verdim. Şimdi ne kadar bilmiyorum. Bu tür şeyler hayatta bir kere lazım olur. Onda da sonradan ah keşke dememek için en iyisini almaya gayret gösterdim. Geri kalan şeylerinde çok dert etmem, mesela gider 2. el kıyafet alırım. Ama işin içinde sağlı ve can güvenliği olunca imkan yaratılır. Sigara içersem 3 - 5 ay içmem ya da kendime alacağım şeyi almam vs.   

| 

| 
                                            Merhabalar, 

Ben konuyla ilgili kısa bir özet geçeyim. Beğenirseniz ilk mesaja eklersiniz. Mesajı 1-2günde son haline getiririm. Mesaja eklemek istediğiniz madde olursa bana özel mesaj atabilirsiniz. Hastane Çantası- Götürülecekler 
 Bebek Banyo,Hijyen ve Sağlık 
 Bebek Odası 
 Emzirme - Beslenme 
 Diğer Alınması Gerekenler 
 Tanıdık varsa Yurtdışından alsanız iyi olur Ürünler Listesi 
 Aliexpressten aldığım ürünlerle ilgili mesajda aşağıda. https://forum.donanimhaber.com/bebek-ihtiyaclari-icin-sicak-firsatlar--71376353-1277#129436194  | 

| 
                                         Arkadaşlar merhaba, fırsat değil ama çoğunuzu ilgilendiren/ilgilendirebilecek bir durum, ne zamandır aklımdaydı yazma fırsatım olmadı. Başka başlık da açmadım buradan daha çok görülür diye. Zamane bebeklerinin çoğunda alerji çıkıyor, özellikle yenidoğandan 1.5 yaşa kadar. Cilt alerjisi için çok endişe etmeyin, önce baya yüksek oluyor, sonra azalıyor, ara sıra tekrar baş gösteriyor ama eskisi kadar hayatı zindan edecek düzeyde olmuyor. Cilt alerjisi döneminde (kanlı ishal vs. bahsetmiyorum, sadece cilt) çocuğun vücudunda bazen aşırı derecede döküntü oluyor, özellikle baş, boyun, dirsek içleri ve ayaklarda. Bu dönemde normal kremler fayda etmiyor, eğer ki doktorunuz verirse çok düşük ölçüde kortizonlu krem veriyorlar locoderm gibi, 0.1'lik. Sizden bu ilacı mercimek kadar sürmenizi falan istiyorlar, onu da dengeli dağıtamıyorsunuz. Bazen çok aşırı döküntü oluyor vücudun tamamında, o zaman vazelinle 30gr ilaç 100gr vazelin karıştırıp kullandırıyorlar bütün vücuda. Her iki kullanım için de vazelinle karıştırın ve oranı çok düşük tutun. Emin olun çok faydasını görürsünüz. Düşük kortizonlu krem kullanımı: Mesela baş ve boyun bölgesinde yoğun alerji var, locoderm verdiler mercimek kadar sürün dediler. Bunu önceden yaymaya çalışıyorduk ama döküntünün tamamını kapatamıyorduk ve illaki dağılım dengesiz oluyordu. Sonrasında 1 çay kaşığı tepeleme vazelin ve bir mercimek kadar locodermi günlük karıştırıp (burada oran tahminimce 1/20den daha az, gramajla yapacaksanız) uygulamaya başladım (doktor reçete etti, kesinlikle doktor vermeden kullanmayın). Bir sos kasesine ikisini karıştırıp koyuyorum, günde bir kez uyguluyorum bu kremi. Normalde mercimek büyüklüğünde krem kullanacakken karışımın içinden çok çok daha az ilaç kullanıyorsunuz ve çoğunlukla aynı etkiyi veriyor. Kremi mümkünse günlük hazırlayın, değilse en fazla 2 gün tutun. Normalde günde iki kez 5 gün uygulayın diyorlar ama yoğunluğa ve rahatsızlığa göre ilk gün 2 kez sonraki günlerde bir kez uygularsanız da çözüm olur. Semptomların tamamen geçmesini beklemeyin, %70-80 azalsın kalanı da gidiyor zaten. Kremi söyledikleri gibi 5 gün uygulasanız da 2 hafta sonra yine çıkabilir o alerji, dediğim gibi uygulasanız da. Bildiğiniz gibi krem baskılayıcı, tedavi edici değil. Bunun haricinde eve robot süpürge ve aşırı büyük buhar makinesi aldım onların da çok faydasını gördüm. Krem olarak da bioderma, mustelalara servet gömdüm, emin olun bir halt faydası yok. Hele mustela beş para etmez, bioderma atoderm intensive yine iyi. Krem olarak tavsiyem ağır yağlı nivea, arko kullanın. Vazelin kullanın. Banyoyu kısa tutun. Az deterjan sabun kullanın. Kıyafetleri duble durulayın. Evi serin tutun, ben hanıma anlatamadım ama bizim ev 24 derece kışları, çocuk mahvoluyor. Ailelere gidiyoruz evler 20 derece çocuk kaşınmadan uyuyor. Günde 2-3 kez baştan aşağı kremleyin çocuğu. Bizimki başta çok sinirlendi ama alıştı artık rahat ediyor. Paket gıdalardan uzak durun. Çocuğu öpmek, sakal vs. en ufak zarar vermiyor uyduruyorlar. Deniz çok faydalı, imkan buldukça götürün sokun denize, ağlarsa da ağlasın. Hepinize çok geçmiş olsun, saygılar.  | 

| 
                                            aman allahım daha ucuzlamasın, en ucuz siz almış olun. gereksiz vergiler de kalkmasın siz bu kadar sene ödediniz herkes ödesin dimi. nekadar bencil insanlar var yahu böyle. üstüste görmeye başladım son 1 haftadır. 

böyle bir temenni de bulunacağınıza başlığın forumun varolma sebebine uygun yazsanız? mesela dün yazsaydınız prima bugün indirimde arkadaşlar alın vs diye. şimdi gelde bir indirim bir bilgi vs paylaş  | 

| 

| 

21 Yıllık DH'li

| 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakurek -- 7 Şubat 2013; 14:00:59 >  | 

| 

Happiness Only Real When Shared

| 

| 

| 

| 

ik77

| 

| 

| 

| 

| 

| 

| 

| 

| 

| _____________________________ | 

| 

| 

| 

| 

| 

| 

| 

TribünDergi

| 

| 

| 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahbap -- 12 Şubat 2013; 17:46:25 >  | 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arama_Botu -- 7 Şubat 2013; 17:41:33 >  | 

| 

| 

| 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >  | 

|