bi ara toyotanın(yalnış hatırlamıyorsam toyota) kemer takmadan çalışmayan araç projesi vardı noldu o?
Her arabaya bindiğimde unutmazsam istisnasız takıyoru,hatta bu yüzden bi kaç kez laf bile işittim,bu kadar korkakmısın v.b akıldan mantıkdan uzak laflar işittim ama o işittiğim lafları değil emniyet kemerini takıyorum
emniyet kemeri için karizma çiziyor diyenlere acıyorum açıkçası.acaba bir kaza esnasında veya spin atma durumunda camdan fırlarken daha mı karizmatik olunuyor?
kısa mesafe diye birçok kez takılmıyor ancak hiç bir farkı yok her zaman takılması lazım... arkadan gelir vururlar gene lazım olur.... sakın kısa mesafe yada yavaş gidiyorum v.s. demeyin her zaman takın şu kemeri...
Aracımda hem sürücü hemde sürücü yanındaki yolcu emniyet kemerini takmazsa uyarı sesi veriyor. Ve sesde çekilmiyor Bu yüzden takıyorum. Arkada oturan yolcu varsa onlarada uyarı veriyor fakat sesli değil görsel olarak.
Bazıları kemer takınca rahatsız olur,ben ise 100metrelik yolda bile takmasam rahatsız oluyorum,arabayı çalıştırmadan kemer takmak alışkanlık olmuş,farketmeden takıyorum artık
quote:
Orijinalden alıntı: Duratorq
Bazıları kemer takınca rahatsız olur,ben ise 100metrelik yolda bile takmasam rahatsız oluyorum,arabayı çalıştırmadan kemer takmak alışkanlık olmuş,farketmeden takıyorum artık
Uyarı seslerinin ben dahil birçok kişiye kemer takma alışkanlığı getirdiği yadsınamaz bir gerçek.
Ben skoda octavia kullanıyorum araç kemeri taktırana kadar ötüyor
Ben her zaman takarım. Ama babama bir türlü taktırmayı beceremedim.
İşyerinde görsel eğitim vermişler, herhangi bir kaza anında kemer takılı olmazsa olacakları ama hala takmıyor.
İki komşumuza dikkat ediyorum. Birisi şöför koltuğunun yanına 2 yaşındaki çocuğunu oturturuyor. Hiçkimse yok yanında. Diğeride 7 yaşındaki çocuğunu oturturuyor. Bu kadar da cahillik olmaz. Her gördüğümde içim gidiyor. Allah korusun bir kaza olsa o araçtan çocuklar sağ çıkamaz.
Birde birisinin aracına bindiğinizde direk kemeri takarsınız. Adam da o müthiş lafı yapıştırır: ' Bana güvenmiyor musun? '
Tek kelimeyle cahillik.
1984'ten beri ön koltukta otururum, demek ki 25 yıldır takıyorum. Çeyrek asır, dile kolay. Emniyet kemersiz 1 metre dahi gidemem, kendimi "boşlukta" hissediyorum, uçtaktan paraşütsüz atlamış gibi...
BUCKLE UP!
Bohlin amcaya teşekkürler. Sayende milyonlarca insan kurtulmuştur.
arabaya biner binmez ilk yaptığım iş kemerimi takmaktır. yanımda oturan bir yolcu var ise ona da takmasını söylerim.
Arabaya bindiğim zaman sırasıyla
- Kontagı yarım çeviririm - SPOR modu açar -Traction Controlu kapatır -Emniyet kemerini takar -Yavaş yavaş yola çıkarım..
Traction Controlu kapatmamım sebebı ıse kırmızı ısıkta bile luzumsuz devreye gırmesı sınır bozuyor.