< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 20 Şubat 2020; 3:13:41 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 20 Şubat 2020; 3:13:41 > |
1) Yaşım 42. ben hem 94ü hem 2001i yaşadım. Senin gibi klavye başından sallamıyorum.
2) Eskiden 4 kardeş topluca intihar etmiyordu evet. Veya 25 yaşındaki eğitimli birisi, iş bulamıyorum, aileme yük oluyorum diye intihar etmiyordu, doğru. 3) Yandaşların düşünebilme kapasitesi o kadar sığ ki, konuşulanları anlayamıyor bile. 4) Forumda cahil demek yasak. |
Sen önce bi Türkiyeye gelde kimlerde para yok kimlerde var anlarsın
|
Bir konu vardi galericiler araba stokluyor, bunu nasil engelleyebiliriz diye. Yani dusun bayagi gitmisler passat almaya, passat yok. Yag, tup stokculugu vardi eskiden simdi Passat stokluyorlar. 300.000 TL bu araba diyorlar, ayni kisiler surunuyoruz, aciz, is yok, bitiyoruz da diyorlar. Velev ki herkeste para var ama lafa gelince herkes sürünüyor. Hayatlari yalan olmus.
|
Millet fakir olduğunu niye deşifre etsin yada böyle konulara yazarak zaman harcasın... Ucuz telefon tercih değil ki zorunluluk , zorunluluk başa geldiğinde alır geçer konuşmaz
En çok satılan pantolon , t-shirt, kaban,ayakkabı olarak şu şu markalar deriz ama aslında en çok satılan ürünler işporta mallardır markasız uyduruk yada taklit ... Eskiden de nokia 1100 satılıyordu en çok ama üzerinde konuşacak birşey yok ki uzun şarj süresi telefon -sms tamam . Ucuz telefonun özelliği az olduğundan konuşacak şeyi de azdır zaten |
Medya nedeniyle intihar haberini daha çok duyabiliyoruz diyorsun sanırım. Kısmen doğru. Fakat o zamanki psikolojiyi de biliyorum.
Şehirde büyüdüm ama köyüm iç anadolunun çorak arazide fakir bir köyü. 13 yaşında yatılı liseye gittim, 17 yaşında çalışmaya başladım. En fakir olan %3-5'i belki göremedim ama diğer kesimleri biliyorum. Direk çevremden gözlemlediğim hayatlardan bahsediyorum. 2002 öncesini yaşamayanlar, o günler hakkındaki gerçekleri bilmiyorlar. Teknoloji daha azdı ama insanlar gerçekten çok daha MUTLUYDU. Bunun zenginlik fakirlikle ilgisi yok. Şimdiki imkan tabii ki yoktu. Ne burda, ne korede, ne rusyada, ne almanyada, ne abdde yoktu. O zamanın Türkiyesini o zamanın dünyasıyla kıyaslamak lazım. Nüfus artışı da etkiler ama bizdeki işsizliğin ana nedeni hükümetin işbilmez ekonomi politikaları. Dışardan gelen sıcak para hiç bitmeyecek sandılar. Üstelik adamlar para basmanın biteceği tarihi bile söylemelerine rağmen. Üretimi bitirip sıcak parayla keyif yaptık. Her yere üniversite açmanın en başta hoca ve öğrenci kalitesini düşüreceği kesindi. İşsizlik kısmı ikinci boyutu. Hiç düşündün mü kısmı aslında düpedüz hakaret olmuş. Yinede cevap yazdım ama umarım pişman olmam. |
ülke 80 milyon arkadaşlar
İnstagrama girince 1000 tane hava atan ünlü forumda telefon araba kovalayan 5000 insan olsun. Diğer forumları siteleri her şeyi kat 50000 insan istediğini alabiliyor internette. nasıl bir oranla iyi görebiliyorsunuz. Ekonomik kriz dediğin şey alım gücü düşmesi ve bir başkasının parasının bir başkasının cebine girmesi. Bu ülkeye atom bombası atılsa bile yine zengin olan birileri olacaktır. İnsanlar bunları görüp nasıl kıyas yapıyorlar aklım almıyor. ben sokakta, markette, bir tren yolculuğunda varoşluğu fakirliği yeterince görüyorum ülkede. tavana değil tabana bakıyorum anlıcağınız. |
Eskiden 1 kişi çalışıp kendi evini yapabilirdi şimdi 4 kişi çalışıp mortage taksidini ödeyip geçinmeye uğraşıyor.
2000 de İstanbul dan tekirdağ geldiğimizde dolar bir gecede fırlamıştı. Babamın tazminatı vardı onunla zorlanmış olsak ta arsa alıp ev yapmıştık. Şimdi temelini atmak için daire parası lazım. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 20 Şubat 2020; 3:23:45 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |