Şimdi Ara

[EDİT]Üniversitedeyim Param Yetmiyor Bu Millet Ne Yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
1
Favori
3.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar üniversite 1 öğrencisiyim 3 arkadaşımda eve çıktık aylık 900 lira yetmiyor 300 kira faturalarla falan 500 çıkıyor 400 lira kalıyor ve 400 lira yetmiyor bir sürü kişi hergün dışarıda ben ayda 2-3 gün dışarı çıkınca ay sonu gelmiyor aylık 700 lirayla geçinen arkadaşlarım var ben anlamıyorum dışarı çıkmıyorum evde otururken bitiyor para ne yapıyor bu millet te hergün dışarı çıkıyor geziyor üstüne para yetiyor.

[EDİT]

900 kira
    60 internet
    300 doğalgaz
    60 su
    60 elektrik
    20 şahsi telefon paketim

adam başı 500 lira kafan çıktı 3 kişiyiz 3 e bölünce

400 kalıyor haftada 2 gün burger yapsak 2 öğün sadece haftalık 30 aylık 100de en ucuzundan
    kaldı mı 300 alkolde 100 desen kalıyor 200
    200 liraya ben evdeki mutfak alışverişinimi yapıyım kızla çıkıp 2 çay mı içiyim bak çay mı ona bile yertmiyor düzgün :D arkadaşlarımla çıkıp 2 batakmı oyniyim yok anlamıyorum hergün dışarı çıkanlar var yetmiyor abi kaç para geliyorda çıkıyorlar anlamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FavellaS -- 20 Mart 2016; 21:32:21 >

• Alkol sigara var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam başı 500 çok bence.Nerede okuyosun?
  • Kredi al

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş 600 lira ne faturası fabrika mı işletiyorsunuz?

• yeni düzen kuruyorsan 400 yetmeyebilir ama kıyafeti kozmetiği, kitapları vs geçtim, 400 lira iyi paradır normalde.
  • FavellaS F kullanıcısına yanıt
    üniversitede ayrı eve çıkma planlarım var soğuttun beni o fikirden hepsi amerikanın oyunları !
  • Diğer faturalar 3'e bolununce nasil 200 lira tutuyor?

• Sürekli dısarda yiyip icenleri bende anlamiyorum. Hem cogu sigarada iciyor. 1.500 anca yetmesi lazim oylelerine.
    Yillik 2300 Kyk + Aylik 300 lira filan harciyom. Her aileye benden lazim abi. Sigara, alkol yok zaten. Hic bisey harcamiyom gibi.

• Sigara ekonomiyi resmen sömürüyor. Allahtan sigaram yok alkolde yok denilecek kadar az. ama yinede yetmiyor.
  • Bana 400 hemen hemen yetiyor. Yurt ücreti de içinde 185 tl

• Demekki alkol sigara filan var ve bol harcıyorsun bu kadar basit

• bende sizin gibileri anlamıyorum.biri çıkar yok 1500 liraya geçenimemiyorum biri çıkar yok 500 liraya geçinemiyorum.Arkadaş siz ne yapıyorsunuz ya da sizin aileniz ne iş yapıyor da bu kadar lükssünüz?Bu dediğiniz paralara 4 kişilik aile geçinmeye çalışıyor be yazıktır günahtır.Hava atacam diye kafelerden çıkmazsanız para da yetişmez pul da yetişmez.Anlamıyorum ben de gencim ama çoğu Türk gencinden çok farklı düşüncelerim var.Gidip kafeye 10 liraya çay içersiniz sonra gelip burada ağlarsınız para yetmiyor diye.

Not:Bu dediklerim sadece konuyu açan arkadaşa değil yetinemiyorum diyen tüm kişilere
  • quote:

Orijinalden alıntı: etem1907

bende sizin gibileri anlamıyorum.biri çıkar yok 1500 liraya geçenimemiyorum biri çıkar yok 500 liraya geçinemiyorum.Arkadaş siz ne yapıyorsunuz ya da sizin aileniz ne iş yapıyor da bu kadar lükssünüz?Bu dediğiniz paralara 4 kişilik aile geçinmeye çalışıyor be yazıktır günahtır.Hava atacam diye kafelerden çıkmazsanız para da yetişmez pul da yetişmez.Anlamıyorum ben de gencim ama çoğu Türk gencinden çok farklı düşüncelerim var.Gidip kafeye 10 liraya çay içersiniz sonra gelip burada ağlarsınız para yetmiyor diye.

Not:Bu dediklerim sadece konuyu açan arkadaşa değil yetinemiyorum diyen tüm kişilere

Ayda sadece bir bilemedin iki sefer cok canim cekerse bigbang burgere giderim disarida yedigim tek sey o. Onun disinda ayda 1200tl civari para yetmiyor.
    Apart/ogrenci evi kirasi:500tl
    Su+apartman aidati:70tl
    Elektrik:30tl(surekli kombi calisiyor)
    Dogalgaz:170tl
    Okul haricinde hicbiryere gitmiyorum haftada 5 gun okul 1.95tl
    Yol parasi:80tl
    Geriye kaldi 350tl bunun 50si ile disardaki yemegi yesem kaldi bana 300 dikkat edersen daha ne sabun aldim ne krem aldim ne sampuan aldim bunlarin hepsini eve gittigimde arakliyorum. Kiyafeti hakeza babamin dukkanindan araklayip getiriyorum. Ayakkabi almiyorum. Ve gunluk 10tl mutfak masrafida olmuyor kesinlikle daha fazla oluyor. Bugun bir kilo zeytin yagi 20tl tereyagi 30tl. Tasarruf edecem diye kendimi zehirleyemem gelisim caginda gidipte ne oldugu belli olmayan kanola yaglari vs alip yiyemem. Markete git iki elma bir paket yumurta al 20tl gidiyor. Et zaten ruyamizda goruyoruz.

Sonuc olarak daha gecen sene ailemin yaninda okurken aynisini diyordum. Hatta gecen yaz arkadasima sordugumda disarda okursan 400tl hava parasi aylik derdi inanmazdim. Ama isin icine girince o paralar catir catir cikiyor. Hele zaten sigara kiz arkadas varsa ac yatilir bazi geceler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• kredi 400 evden 300 aylık 750 felan gelir var
    140 yurt
    20-40 yol
    100-150 yemek
    150 giyim
    200 kredi kartına gidiyor

aslında çok harcıyorum il dışına felan gidiyorum KYK da olup 500 tl ile geçinmeyecek yok ama biz çok yiyoruz gençler millet 400 tl ile 80 yolla zor geçiniyor
  • Lan o kalan 400le ben para bile biriktiririm nasıl yetmiyor?

Not:evet, cimriyim elim ayağım titriyor para deyince

• frood F kullanıcısına yanıt
    Benimde yetmiyor kardesm aksam detaylı acıklama yapıcam

• Ayda 3500tl alıyorum hem okuyup hem çalışıyorum hayat bana güzel para artıyor bile harcayacak yer kalmıyor

Kira sadece 1000 tl havuzlu müstakil ev

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaNGar -- 20 Mart 2016; 16:38:16 >
  • Eve çıkmak zaten çok maliyetlidir.Bir sürü faturan, kira derdin vs. olacak.Ha siz zorunlu çıktıysanız bir şey diyemem ama yurtta kalmak bana hep daha mantıklı gelmiştir.Daha ucuza geliyor çünkü.

• arkada?lar istanbulda de?ilseniz ayda 1000 lira uçarak yeter birbirimizi kandyrmayalym he sigara alkol gibi bo? ?eylere para harcyyosanyz o da sizin probleminiz
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.