Şimdi Ara

Baytek VECTA Isıtıcılar İle % 80 Tasarruf Sağlayın. Türkiye İlk !!! (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
903
Cevap
5
Favori
283.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İNTERNETE PEK GİREMİYORUM ARKADAŞLAR CİHAZI KULLANIYORUM.KULLANDIKCA VE VAKİT BULDUKCA YORUMLARIMI SİZE YAZICAĞIM BENİM ELİMDEN BU KADARI GELİYOR.fAYDAM OLDUYSA SİZE NE MUTLU BANA HERKESE İYİ AKŞAMLAR.
  • bu gece vecta lar Bursaya geliyor (cumhuriyet caddesine)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tacirfx -- 20 Ocak 2009; 21:35:45 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: romantikhamsi

İNTERNETE PEK GİREMİYORUM ARKADAŞLAR CİHAZI KULLANIYORUM.KULLANDIKCA VE VAKİT BULDUKCA YORUMLARIMI SİZE YAZICAĞIM BENİM ELİMDEN BU KADARI GELİYOR.fAYDAM OLDUYSA SİZE NE MUTLU BANA HERKESE İYİ AKŞAMLAR.

Dün 00:00'da elektirik saatine bakacaktın, neredeyse 22 saat oldu, okuyup yazabilir misin?
  • yeni gelen üyelerin en fazla 5 soru sormaya hakkı var sen bu kuralı bilmiyormusun kardeşim?

bu arada 150w ampulle oda ısıtabiliyorsan niye dert ediyorsunki sen bunları.bak keyfine işte...
    hayret birşey arkadaş daha satılmamış bir ürün için sorguya çekiliyor insanlar.adam satıcı ya nerden bilsin neresinde ne var?
  • quote:

Orjinalden alıntı: selkarabag

VECTA Gebze Arkadaşım aşağıdakilere cevap verirmisin
    1-Cihazın Ömrü kaç yıl ? ( mesela Infrared 3000 saat veya 6000 saat, klimanın 10 yıl gibi ) GARANTİSİ DEĞİL ÖMRÜ KAÇ YIL? YEDEK PARÇA FİYATLARI ?
    2- VECTA niye sadece Infrared ile kıyaslama yapıyor
    3- Klima veya Yağlı radyatörler ile ilgili test raporu var mı?
    4- Veya yukarıdakilerden daha tasarruflu olan Inverterlı klima veya gelişmiş termostat ve kontrol sistemi olan konvektör panellerle niye kıyaslanmamış
    5-VECTA satıcısı 15 gündür 22 YTL yakar diyor. Sen veya bir başkası buna cevap veya uyarı yapmıyor. Bu kadar yakmaz diye? Şimdi rakamlar ortaya çıkınca o arkadaşa inandınız mı diyorsun. Bu söylemi kime zarar verdi ?
    6-Bana bugüne kadar benim yoğurdum ekşi diyen bir esnaf gösterebilirmisin?
    7-Sen kaç yıldır bu cihaz ile ısınıyorsun ?
    8-İçinde gaz varmı varsa ne gazı var sağlığa zararlımı, klimada kullanılan gazlarla benzerlik gösteriyormu?
    9-Eğer gaz var ise ve klimadaki ile benzerlik gösteriyorsa ne sıklıkta gaz dolumu gerekecek ( Çünkü klimalarda gaz dolumu var )
    9- TSE raporu ile belgelendi diyorsun Peki bunu da cevaplarmısın?

2 m2 oda var ve TS 825'e göre ( Binalarda ısı yalıtım yönetmeliğine göre İstanbul bölgesi için 65 watt/m2 ısı ihtiyacı ) Bu odanın ihtiyacı 130 watt ve ben bu ısıtmayı
    -2 adet 75 Watt'lık ampul ile burayı ısıtsam ne tüketirim 150 watt ( Ki sısıtır)
    -kendim ısıtmaya çalışsam ısıtırım ama istenilen seviyede olurmu bilemem çümkü insan vücudun ğrettiği ısı 125 watttır.
    -Vecta markalı 800 watt'lık ısıtıcınla ne tüketirim 800 Watt / 300 Wattlıla 300 watt
    - 3000 wattlık infrared ile 3000 Watt 1600 watt ile 1600 Watt
    - 2500 Watt'lık Yağlı radyatör ile 2500 Watt
    gibi devam eder.

Sence en tasarruflu olan yukarıdakilerin hangisidir ? İnsan vücudu o zaman İnsan vücudu 800'de bir VECTA dan daha tasarruflu mu ?

BAYTEK VECTA yalan söylemiyor ama 10 m2 odaya gidip Oda sıcaklığına hassasiyetli termostatı olmayan ve ihtiyaç fazlası Infrared ısıtıcıyla kıyaslama yap tabiki % 80'e varan tasarruf ortaya çıkar. Çalışam prensipleri farklı cihazlarla bu olur.
    VECTA'cı arkdaşlar birde klima veya yağlı radyatörlerle olanı yayınlasarya.

YANİ ELMA İLE ELMA Karşılaştırılırsa daha iyi olur.

ÇÜNKÜ VECTA'yı Infrared ile karşılaştırmak Elma ile Armudu karşılaştırmaktır.

BAYTEK firmasının emeğine saygım var. INFRARED Isıtıcya göre İyi bir şey yaptılar belki ama reklam pompalamasıyla abartmaya gerek yok.

Bir odanın izolasyonu ve bulunduğu şartlar Enerji tüketimini belirler.
    Isı kaybın ne kadar az ise o kadar az enerjiye ve kurulu cihaz gücüne ihtiyaç vardır.

Bazı avrupa ülkelerinde hatta en soğuklarında dahi kullanılan güçleri bilseniz şaşırırsınız.
    Bu 800 Watt ile 16 m2 veya 35 m2 ısıtılamaz demek tezini çürütebilir ama izolasyon en önemli faktör.

Ayrıca eğer Patentte adı geçen gazı kullanıyorlarsa. Bu gaz gelişmiş ülkelerde Ozon tabakasına zarar verdiği için yasaklanmış olan bir üründür. ingilizce wikipedi de 01.01.2010 yılında Amerikada yasklanıyor.

Felsefe:
    Herkes bir elektrikli ısıtıcı yapabilir. Ama önemli olan ısıyı ve enerjiyi ne kadar iyi kontrol edebiliyorunuz.

VECTA Şu an gündemde olan INFRARED ısıtıcıların üzerinden reklam yapıyorlar.

Çözümsüzlükteki çözüm Infrared ısıtıclar, termostatı ( gerçekten ) olan her cihazdan fazla enerji tüketir.

Bildiğim kadarı ile INFRARED ısıtıcılardaki ( Sağlıksızlığını söylemiyorum bile ) termostat sadece zamanlayıcılı bir açam veya kapama. Oda sıcaklığına duyarlı bir termostat yok.
    Yağlı radyatörlerdeki ise cihazın içindeki yağ termostatı.

Tüm arkadaşlar elektrikli ısınma konusunda dikkatli ve ihtiyacınıza göre ürün seçimi yapın lütfen.

Infrared ile olan karşılaştırma değilde yağlı radyatör ve klima ile olan tüketim değerlerini merak ediyorum.

Yukarıdaki Sorular için seni tebrik ediyorum ..
    Teknik sorularına Ben Cewap Weremem TSE Ye inanmadın ben ne yapayım

not bende ürün alırken ona şuna buna dikkat ediyorum. ama O kadar da değil senin sorunularının hepsine cewap versemde senin kafa hep bir yerde çAL çAL oyna hesabı istersen nerdeyse bedawa versem almıyacak laf söylüyecen ben taraf olurum dedim 2 arkadaş söktü möktü yok evinde göster yok onu yap yok sayaç no kaç dedi ne oldu seni inandırabiildimi? bence hayır zaten Bütün Türkiye Almaz Alsada Dediğim Gibi kimse %100 kimse memlun olmaz

ama karşı dükkanda bir tane ufocu war abi elektrik az yakar diyor ekmek peynir gibi satıyor xyz markayı.
    Kimseyi görmedim flamentine lazer nedemek kaç joule çekiyor infraled ne dediğini

Evet benim yoğurdum ekşi olabilir.
    ama Ekşi Yoğurt her zaman Maya olarak kullanılıp yeni yoğurt yapımında kullanılır hatta ayranıda güzel olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nohutcuk -- 20 Ocak 2009; 21:41:51 >

• YA KULLANAN ARKADAŞLARA TEKRAR SORMAK İSTEDİM. EĞER BEN BU ÜRÜNÜ ALMIŞ OLSAYDIM İLK VE İLK İŞİM CİHAZI ÇALIŞTIRDIĞIMDA GİDİP ELEKTRİK SAATİNİN DÖNÜŞ HIZINA BAKMAK OLACAKTI. SİZ NEDEN BUNU YAZMIYORSUNUZ? İYİCE SORU İŞARETLERİYLE DOLDURMAYIN KAFAMIZI
  • Yüksek doğalgaz fiyatlarıyla halkı bezdirmiş olan değerli!! yöneticilerimiz yüzünden Ufo gibi bir pazarlama dehası firmayı zengin eden bilgisiz halkımız yine aynı sömürüyü kullanmayı hedeflemiş vecta hakkında ne düşünüyor diye konuya bir göz atayım dedim.
    Yüzlerce yorumdan olayın saçmalığından bahseden bir elin parmaklarını geçmeyen bir kaç mantıklı ve bilgili arkadaş dışındaki yorumları görünce cmylmz'ın ünlü "eğitim şart" lafı geçti içimden

Bariz bir örnek:

quote:

Orjinalden alıntı: doganbeyyy

quote:

Orjinalden alıntı: cepha

vecta mekta hikaye arkadaşlar inanmayın ısınmanın en ucuz yolu halen doğalgazdır.
    iyi yalıtım yapın . yoğuşmalı kombi kullanın yapabileceğiniz başka birşey yok maalesef .
    Şöyle düşünün ülkemizdeki elektriğin büyük kısmı zaten termik santrallerden ve doğalgazdan üretiliyor yani ısı enerjisi elektrik enerjisine çevriliyor bizde onu tekrar ısı enerjisine çeviriyoruz ne kadar ekonomik olabilir ki.
    birde başka söylemek istediğim birşey elektrikli ısıtıcı sadece bulunduğu odayı ıstıyor yani en fazla 20 metre kare lik bir alan . aylık masrafı ne en ucuz söylenen olsun olsun 60 tl olsun 100 metre karelik bir ev için 300 tl eder .İyide ben tüm evi ısıtmıyorumki kardeşim sadece oturduğum oda sıcak olsun yeter diyosan sadece oturduğun odayı doğal gaz ile ısıt en ucuza ısın.

sen verdiğin cevapla kendine gül arkadasım en ucuz yok doğalgazmıs hadi ordan be

Cehaletin böylesine ne denir bilmiyorum Bilmiyorsun bari atıp tutma
    Yaw arkadaşım hiç mi araştırmadın ülkenin elektrik üretiminin yarısından fazlasının Doğalgaz Çevrim Santralleri ile üretildiğini..
    Sanayide ısı ihtiyacının nerdeyse tamamının doğalgaz ve kömür ile karşılandığını.. İşleri kar/zarar hesabı olan sanayiciler senden daha mı kıt akıllılar acaba da elektrik yerine doğalgaz tercih ediyorlar..
    Biliyorsan neden diye hiç kendine sordun mu? Acaba doğalgaz ucuz yöntemlerden biri mi diye?? Adamlar birim gazın birim elektrikten daha pahalı olduğunu düşünse bu santralleri kurar mı? Santraller ürünlerini(elektrik) hammaddeden(doğalgaz) daha ucuza satar mı? Satmayacağına göre mantık olarak ısınmak için şimdi hangisi daha ekonomik olmalı??
    Hiç mi mantığın yok doğalgazdan belli bir kayıpla ürettikleri elektriği karla sana satıyorlar ve sen direkt doğalgazı yakmak yerine o doğalgazın üzerine binmiş işletim,kayıp ve kardan oluşan maliyetin üzerine yine belli bir kayıpla yakıp ısınıyorsun..
    Senin yaptığın benzini direkt yakıp ısınmaktansa jeneratör satın alıp benzini elektriğe çevirip elektrikle ısınmaya çalışmakla aynı.. Sen bu yaptığına akıl karı diyorsan zaten ziyansın sana hayatında başarılar dilerim..
    Cehaletin karşısında bence sen esas aynaya bakıp kendine gülmelisin..

Bu cihazların seyyar kullanım avantajları dışında ekonomik açıdan hiç bir faydası yoktur. Günümüz en pahalı ısınma yöntemlerinden biridir. Yorumlardan herkesin evde sabit kullanım için araştırdığını gözlemliyorum. Üzüldüğüm nokta şudur ki ufo gibi vecta da bilgisiz halkım tarafından ihya edilecek öyle görünüyor

• Vecta Gebze arkadaş önce kusura bakma resimleri sen siteye eklerken ben soruları yazıyordum.

TSE raporunu okudum ne dediğini anlıyoruz aptal değiliz sen önce benim sorulara cevap ver.

TSE Raporunda ELMA ile ELMA karşılaştırılmıyor

SEN Sorulara cevap ver istiyorsan veremiyorsan onuda adam gibi yaz

SORULAR YOKSA ÇALIŞMADIĞIN YERDEN Mİ GELDİ.
  • OASTON KARDEŞ NE DİYORSUN SEN YA? MİLLETİN AMACI KIŞ GÜNÜ DOĞALGAZA VEYA ELEKTRİĞE AZ PARA VERMEK SEN SADECE KENDİNİ İSPATLAMAK VE MİLLETİ KÜÇÜK GÖRMEK İÇİN YAZIYORSUN. BENCE GİT BAŞKA YERLERE. BURADAKİ İNSANLARA SAYGISIZLIK ETME.
  • saat çok yavaş dönüyor arkadaşlar.
  • arkadaşlar mesaj yazmak için foruma şimdi üye oldum ben izmir liyim ve günlerdir bu konudan vectayı takip ediyorum kafam allak bullak oldu elektronik mesleğindeyim ve yanıma işyerinden 3tane elektrikçi arkadaşıda alıp karşıyakada kutay enerjinin yerine gittim fakat öğle tatili 1 saat olduğu için fazla duramadık sobayı yakından gördük 3 adet yanyana ve çalışır durumda 800 w lık model kutay enerjinin bürosunda sobaların yanında yönetici beyle konuştuk tüm olanları aklımda kaldığı kadar anlatıcam:

soba 11.5 kilo aliminyum gövdeden oluşuyormuş heybetli bir şey üst tarafı cam ve üstte plastik kısımda delikler var camdan içeri bakınca tabanda fan var cihazın iç tarafında 4 adet içi gaz dolu tüp var elinizi gövdeye deydirince eliniz yanıyor gaz olan bölümlerde elinizi 1-2 saniye tutamıyorsunuz dış yüzey 85 90 derece oluyormuş biz lazerli termometre ile 100 dereceleri gördük içindeki gaz tehlikelimi dediğimde güvenlik testlerinin yapıldığı bilmem kaç bin watt ta (hatırlayamıyorum) içinde gaz olan tüpü reziztansla ısıttıklarını patlayıcı yanıcı olmadığını sadece gaz sızdırdığını söyledi cihazın ısıyı yaymasının yeterli olmadıgını aliminyum gövdeye delikler açılacagını söyledi hatta oradaki ürünlerin ilk olduğunu söyledi kendileri gövdeye delikle açmışlar peki borla ilgili ne var dediğimde borun sıvılaştırılabileceğini ve gazın içinde bir miktar sıvı bor olduğunu söyledi kendi evinde cihazı kullandığını akşam eve gittiğinde dijital bir derecede odayı 17 derece gördüğünü cihazı 6:30 da açtığını 9:30 da 19 dereceye çıktığını 11:30 civarı oda 21 drece iken yattığını sabah kalktığında 23 dereceyi gördüğünü söyledi metre kare odada 20 metrekare dedi cihazdan cok talep olduğunu üretimi yetiştiremediklerini yeni bir yer açıldığını ve üretimi arttıracaklarını falan söyledi donanım habere yazıyormusunuz dediğimde sadece takip ettiklerini söyledi fakat daha sonra bazen müdahale edip yazdıklarını itiraf etti kutay enerjinin yeri karşıyakada meken beni çok şaşırttı çok alelade sırsdan bir yer üst kat batarda açık bir alanda cihazlar çalıştığı için bir şey anlamadık açıkçası sadece kendini ısıtır bir izlenimi vardı ama evde alıp denemek lazım orada birşey anlaşılmıyor iade garantisi varmı diye sorduğumda konu ile ilgili toplantı yapacaklarını büyük ihtimal olacağını söyledi cihaz 330 lira peşin 390 12 taksit fiyatla çıkacakmış ben bir arkadaşla iade garantili olarak almayı planlıyorum ama garanti degil iki kişi bir soba alıp deniycez memnun kalırsak bir tane daha alıcaz amam tamamen iade garantisi olursa şimdilik aklıma gelenler bunlar unuttuğum bir şey olursa tekrar yazarım tüm bunlar yaklaşık yarım saatlik izlenimlerim

• @selkarabag arkadasim Baytek sirketinin senin ve benim gibi soru soracak arkadaslarla kaybedecek zamanları yok zaten bu sorular aydınlanmadıgı surece bir kısım kullanıcı asla Vectaya yanasmayacaktır. @oaston insanlar bazı seyleri alıp kullanırlar ya eve fatura gelir inanamazlar baslarlar bagırmaya yada ısınamazlar camdan asagı atarlar... İnceleyen ve bekleyen ise en az zararla yada en fazla incelemekte kaybettigi zararla kurtarır isi. Simdi bir cok kisi yukleniyor bana yazdıklarımdan dolayı ama arkadaslar az bekleyin diyorum sonucta bu cihaz uzaydan gelmedi Baytek adında bir firma uretti, herhangi bir acıklayıcı bilgi yok A+++++ yazıyor sadece ayda 20 YTL ye ısının diyor ama hesap yapıyorum 126 kusur YTL cıkıyor yine kimse ses etmiyor anlasılan dogalgazdan az yada cok canı yanan Vectaya hemen sarılacak yakında gorecez....
  • quote:

Vecta Gebze arkadaş önce kusura bakma resimleri sen siteye eklerken ben soruları yazıyordum.

TSE raporunu okudum ne dediğini anlıyoruz aptal değiliz sen önce benim sorulara cevap ver.

TSE Raporunda ELMA ile ELMA karşılaştırılmıyor

SEN Sorulara cevap ver istiyorsan veremiyorsan onuda adam gibi yaz

SORULAR YOKSA ÇALIŞMADIĞIN YERDEN Mİ GELDİ.

Saygı herşeyden önemlidir Bu 1 olsun diyelimm

2 . olarak zaten çok ama çok dikkatli okursan anlayacaksın sen, inanıyorum buna
    vectanın sitesinde ne yazıyor

armut=ufo elma=vecta mı ?

Vecta Elektrikli Isıtıcı
    % 80'e varan ekonomi sağlayan ELEKTRİKLİ ISITICILAR gördüğü yüzeyi değil, bulunduğu mekanın tamamını ısıtır
    dip not: ufoda bu madde de yok
    adamlar armuttan farkımız elma olmamız diyor

ufo sana para veriyor mu?

daha ne yapmak lazım

armut almamak ve olmamak lazım

ztane ikitane ufoyu karşılaştıramayız ozmana vecta nın özelliklerini nasıl anlayacağız

sen bir tane 800w infled ısıtıcı getir test edelim not ben bulamadım umarım sen bulursun.
    şirketin yolu yeri belli

• oaston arkadaşım şimdi bi fikir jimnastiği yapalım...
    100m2 bir evim var ve 12 m2 iki oda ve bir tane de 20 m2 salon devamlı ısıtmamız lazım bunun için 300w+300w+500w bir ısıtıcı almamız lazım. dümdüz bir hesap yapsak maksimum 1100w x 24saat x 30gün x 25kuruş = 1100x24x30x,25=198 ytl yapar... bak maksimum bu daha yukarısı olamaz hesap ortada cihazların çektiği elektirik maksimum 1100w/saat 24 saat yanıyor ve 30 gün...
    doğalgaz için çok daha fazlasını vereceğine eminim.soru burada az yakacağız ama ısınabileceğizmi.takmışsınız bi az yakar tasarruf eder lafına...
  • 1 haftadır izliyoruz

Olsun sorular güzel ama

TS 825'e göre
    150 watt ampulle 2 m2 odayı ancak ısıtırsın.

Bence kimsenin problemi 2m2'yi ısıtmak değil evlerini ısıtmak.

Benim itirazım herkes bir şey satıyor veya alıyor ama hiç kimse satılanı bilmeden satıyor.

Sonrada fazla soru sorunca cevap veremeyip seni aşağılıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: samet007tr

@selkarabag arkadasim Baytek sirketinin senin ve benim gibi soru soracak arkadaslarla kaybedecek zamanları yok zaten bu sorular aydınlanmadıgı surece bir kısım kullanıcı asla Vectaya yanasmayacaktır. @oaston insanlar bazı seyleri alıp kullanırlar ya eve fatura gelir inanamazlar baslarlar bagırmaya yada ısınamazlar camdan asagı atarlar... İnceleyen ve bekleyen ise en az zararla yada en fazla incelemekte kaybettigi zararla kurtarır isi. Simdi bir cok kisi yukleniyor bana yazdıklarımdan dolayı ama arkadaslar az bekleyin diyorum sonucta bu cihaz uzaydan gelmedi Baytek adında bir firma uretti, herhangi bir acıklayıcı bilgi yok A+++++ yazıyor sadece ayda 20 YTL ye ısının diyor ama hesap yapıyorum 126 kusur YTL cıkıyor yine kimse ses etmiyor anlasılan dogalgazdan az yada cok canı yanan Vectaya hemen sarılacak yakında gorecez....

bencede 20 ytl olmaz demedi deme
    hani şu rekam filmi war ya bir tane sitesinde ufo 400 küşür bu 40 küsür mü ne yakıyor işte o makul olur..

en düşük vecta 400w 3000w ufoya karşı gibi

• Buradan elma ile armut hikayesine bende katılıyorum Vectanın esas rakibi Delonghi radyator (1500-2000-2500 watt), Nobo konvektor ısıtıcı, Beha konvektor ısıtıcı olmalıydı bunlarda 600 - 800 - 1000 watt gibi harcamalar yapıyor. bunlardan farkı ne neden bunlarla bir teste tabi tutmadılar dusundurucu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samet007tr -- 20 Ocak 2009; 22:09:54 >

• quote:

Orjinalden alıntı: oaston

Yüksek doğalgaz fiyatlarıyla halkı bezdirmiş olan değerli!! yöneticilerimiz yüzünden Ufo gibi bir pazarlama dehası firmayı zengin eden bilgisiz halkımız yine aynı sömürüyü kullanmayı hedeflemiş vecta hakkında ne düşünüyor diye konuya bir göz atayım dedim.
    Yüzlerce yorumdan olayın saçmalığından bahseden bir elin parmaklarını geçmeyen bir kaç mantıklı ve bilgili arkadaş dışındaki yorumları görünce cmylmz'ın ünlü "eğitim şart" lafı geçti içimden

Bariz bir örnek:

quote:

Orjinalden alıntı: doganbeyyy

quote:

Orjinalden alıntı: cepha

vecta mekta hikaye arkadaşlar inanmayın ısınmanın en ucuz yolu halen doğalgazdır.
    iyi yalıtım yapın . yoğuşmalı kombi kullanın yapabileceğiniz başka birşey yok maalesef .
    Şöyle düşünün ülkemizdeki elektriğin büyük kısmı zaten termik santrallerden ve doğalgazdan üretiliyor yani ısı enerjisi elektrik enerjisine çevriliyor bizde onu tekrar ısı enerjisine çeviriyoruz ne kadar ekonomik olabilir ki.
    birde başka söylemek istediğim birşey elektrikli ısıtıcı sadece bulunduğu odayı ıstıyor yani en fazla 20 metre kare lik bir alan . aylık masrafı ne en ucuz söylenen olsun olsun 60 tl olsun 100 metre karelik bir ev için 300 tl eder .İyide ben tüm evi ısıtmıyorumki kardeşim sadece oturduğum oda sıcak olsun yeter diyosan sadece oturduğun odayı doğal gaz ile ısıt en ucuza ısın.

sen verdiğin cevapla kendine gül arkadasım en ucuz yok doğalgazmıs hadi ordan be

Cehaletin böylesine ne denir bilmiyorum Bilmiyorsun bari atıp tutma
    Yaw arkadaşım hiç mi araştırmadın ülkenin elektrik üretiminin yarısından fazlasının Doğalgaz Çevrim Santralleri ile üretildiğini..
    Sanayide ısı ihtiyacının nerdeyse tamamının doğalgaz ve kömür ile karşılandığını.. İşleri kar/zarar hesabı olan sanayiciler senden daha mı kıt akıllılar acaba da elektrik yerine doğalgaz tercih ediyorlar..
    Biliyorsan neden diye hiç kendine sordun mu? Acaba doğalgaz ucuz yöntemlerden biri mi diye?? Adamlar birim gazın birim elektrikten daha pahalı olduğunu düşünse bu santralleri kurar mı? Santraller ürünlerini(elektrik) hammaddeden(doğalgaz) daha ucuza satar mı? Satmayacağına göre mantık olarak ısınmak için şimdi hangisi daha ekonomik olmalı??
    Hiç mi mantığın yok doğalgazdan belli bir kayıpla ürettikleri elektriği karla sana satıyorlar ve sen direkt doğalgazı yakmak yerine o doğalgazın üzerine binmiş işletim,kayıp ve kardan oluşan maliyetin üzerine yine belli bir kayıpla yakıp ısınıyorsun..
    Senin yaptığın benzini direkt yakıp ısınmaktansa jeneratör satın alıp benzini elektriğe çevirip elektrikle ısınmaya çalışmakla aynı.. Sen bu yaptığına akıl karı diyorsan zaten ziyansın sana hayatında başarılar dilerim..
    Cehaletin karşısında bence sen esas aynaya bakıp kendine gülmelisin..

Bu cihazların seyyar kullanım avantajları dışında ekonomik açıdan hiç bir faydası yoktur. Günümüz en pahalı ısınma yöntemlerinden biridir. Yorumlardan herkesin evde sabit kullanım için araştırdığını gözlemliyorum. Üzüldüğüm nokta şudur ki ufo gibi vecta da bilgisiz halkım tarafından ihya edilecek öyle görünüyor

doğalgaz yoksa mecbur başka yöntemler aranıyor. ben ufo aldım ısınamayacağımı anlayınca soba kurdum. kömür elektrikten ucuza geliyor ve oda cehennem gibi ısınıyor ama ben de sobayla uğraşmak istemem o yüzden buraları takip edip duruyoruz. şu an en ucuz ısınma yolu merkezi sistem doğalgazdır.

• quote:

1 haftadır izliyoruz

Olsun sorular güzel ama

TS 825'e göre
    150 watt ampulle 2 m2 odayı ancak ısıtırsın.

Bence kimsenin problemi 2m2'yi ısıtmak değil evlerini ısıtmak.

Benim itirazım herkes bir şey satıyor veya alıyor ama hiç kimse satılanı bilmeden satıyor.

Sonrada fazla soru sorunca cevap veremeyip seni aşağılıyor.

ben mi seni aşağıladım

walla kawgada söylenmez çalışmadığı yerden soran sensin

Eninde Sonunda Alacaksın Vectayıdmedi Deme
    Kurt Düştü Bir kere İçine

• Bak VECTA GEBZE Arkadaşım,

Bu sana son mesajım, daha fazlası polemik olur gereksiz olur.

Sana ilk mesajımı baştan sona bir daha tekrar oku verdiğin cevabı bir daha oku forumdaki arkadaşlarada okut istiyorsan.

Sen önce benim sorduğum sorulara tek tek cevap ver.

Veremiyorsan benim bilgim yok desen. Onada eyvallah.

Ama son mesajındaki gibi çaresizlik içinde hakaret etme.

Sadece cevap ver yada ben bilmiyorum de.
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.