doğalgaz yoksa mecbur başka yöntemler aranıyor. ben ufo aldım ısınamayacağımı anlayınca soba kurdum. kömür elektrikten ucuza geliyor ve oda cehennem gibi ısınıyor ama ben de sobayla uğraşmak istemem o yüzden buraları takip edip duruyoruz. şu an en ucuz ısınma yolu merkezi sistem doğalgazdır.
walla ısınıyon doğru ucuz mu tartışılır.. Elektrik Santrelleri benim kadar vargi vermiyo olabilir elektrik ödedirken
308 Ytlye 2 oda 1 solon 90 metre kare 12 yılık bina ısındı bende cüzdanı söylemiyorum sana ama 52 ytlsi dewletin ve %40 hilmi güler amcanın (kendisi eneji kalkanı olur)onlar olmasa wecta almak saçma olurdu halen bile 3 odayı vectayla ısıtmak akıl karı değil gibi duruyor (20 Ytlye satıcı olarak bende inanmıyom)ısıtmak zor zaten vectayla 1 oda ısınır ondada doğalgazdan az ödersin diye umuyorum.
@darkgreen7 Doğruyu söyleyen birini aşağılayan kör cahilin birine ağzının payını verdim. Aklın yolu birdir. İster katıl ister katılma. Kimseyi aşağılamıyorum ülkemizin en büyük probleminin eğitim olduğunu hepimiz biliyoruz.
@samet007tr İnsanlar 100 m2 evini ısıtıp 300 tl verdiklerinden dert yanıyorlar ama sadece 20 m2 odayı elektrikle ısıtmak için 100 tlye razılar.. Bu bile matematik bilmediğimizin bir kanıtı değil mi? Kapatın petekleri sadece 20 m2lik odanın ki açık kalsın bakın bakalım doğalgaz faturanız ne gelecek. Ben sadece 2 odayı açık bırakıyorum ve max 80-100 tl fatura ödüyorum. Elmayla elmayı bile karşılaştırmayı bilmiyoruz. Kör cehalete isyanım sadece..
çok konuşma oaston. eğitim diyorsan git kütüphane dergi gazete sitelerine. hadi bakalım...
quote:
Orjinalden alıntı: selkarabag
Bak VECTA GEBZE Arkadaşım,
Bu sana son mesajım, daha fazlası polemik olur gereksiz olur.
Sana ilk mesajımı baştan sona bir daha tekrar oku verdiğin cevabı bir daha oku forumdaki arkadaşlarada okut istiyorsan.
Sen önce benim sorduğum sorulara tek tek cevap ver.
Veremiyorsan benim bilgim yok desen. Onada eyvallah.
Ama son mesajındaki gibi çaresizlik içinde hakaret etme.
Sadece cevap ver yada ben bilmiyorum de.
quote:
Bak VECTA GEBZE Arkadaşım,
Bu sana son mesajım, daha fazlası polemik olur gereksiz olur.
Sana ilk mesajımı baştan sona bir daha tekrar oku verdiğin cevabı bir daha oku forumdaki arkadaşlarada okut istiyorsan.
Sen önce benim sorduğum sorulara tek tek cevap ver.
Veremiyorsan benim bilgim yok desen. Onada eyvallah.
Ama son mesajındaki gibi çaresizlik içinde hakaret etme.
Sadece cevap ver yada ben bilmiyorum de.
bende polemik olmasın diye senin bana soruğun sorulara cevap wermiyorumm
Bilmiyorum demiyorum ama keşke sen forumu başından beri okusan bütün cevapları ben sana değil herkescikler vermiş olacak..
Gerçekten Teknik konular Hakıkında Tam Bilgim olmayabilir Bu Cevaplar için Baytekendustri kurumu , Cihaz Kullanma klavuzu veya servisleri arayabilirsiniz
Saygılarımla
İste sen Vectadan gerekli bilgileri alamadıgın surece bizlerin sorularına yanıtlayamadıgın surece bu boyle surup gider. Teknik detayla ilgili inandırıcı bir bilgi sitelerinde yokken sen nasıl cevap verceksin bize degil mi? Ben 28 m² de 600-700 watt arası ortamı 24-25 derecede tutabiliyorum ama kullandıgım alet belli degerleri belli calısma prensibi belli 12000 btu inverter klima ile bunu yapıyorum desem forumda kimse karsı gelmez ama belli bir mantık ve calısma prensibi var oysa Vectanın cihazında bir gaz var ama ne gazı nasıl oluyorda ısıyı bu kadar iyi iletiyor kutayenerji diye arkadas geldi oda bilgi veremiyordu yani soru isaretlerini Vecta ortadan kaldırmalı zaten urunun dagıtım ve gecikmeli piyasaya cıkarılısı baslı basına fiyasko dogrusu birde bu fan olayı var hamsi arkadas fanlı demisti ama sızınkınde fan yok....
quote:
Orjinalden alıntı: ilkerinanç
oaston arkadaşım şimdi bi fikir jimnastiği yapalım... 100m2 bir evim var ve 12 m2 iki oda ve bir tane de 20 m2 salon devamlı ısıtmamız lazım bunun için 300w+300w+500w bir ısıtıcı almamız lazım. dümdüz bir hesap yapsak maksimum 1100w x 24saat x 30gün x 25kuruş = 1100x24x30x,25=198 ytl yapar... bak maksimum bu daha yukarısı olamaz hesap ortada cihazların çektiği elektirik maksimum 1100w/saat 24 saat yanıyor ve 30 gün... doğalgaz için çok daha fazlasını vereceğine eminim.soru burada az yakacağız ama ısınabileceğizmi.takmışsınız bi az yakar tasarruf eder lafına...
Cevabını kendin vermişsin arkadaşım. Koyu renkle imgeledim.. Vecta kesinlikle fiyaskodur. Eğer değilse yüzyılların termodinamik kanunları tarihe karışıp "Türk ısı kanunu" literatüre geçecek ve ülkemiz 10 yıl içinde en az Almanya seviyesine gelecek demektir. Keşke olsa...
Isıtıc tipi ayırt etmeksizin saygıyla yazıyorum vecta,Infrared ısıtıcı, Yağlı radyatör, Klima, qaurtz soba veya buna benzer ısıtıcı alacak kadar zengin değilim.
Ayrıca teknolojisi veya ekonomik ömrünün, işletme bakım maliyetinin ne olduğunu bilmeden ve bununla ilglili detaylı bilgiyi almadan ve analiz etmeden hele hele satıcısının dahi ürünle ilgili her türlü detayı bilmediği bir ürünü hiç almam.
petekleri kapatınca üçte bir oranda tasarruf sağlamak gibi bir saçmalık olmaz kardeşim nereden çıkarıyorsunuz bunu?evin diğer bölümleri soğuk olduğu için kombi devamlı devreye girecek... ha kel hasan ha hasan kel hesabı... tasarruf yaparsın belki ama anlattığın gibi değil olay... günlerce petek kapatıp sayaç takip ederek uğraştım ben...
Son yılların en büyük vurgunlarından biri olacak gibi...
Cihazın çevreye ısı vermesi için delik açılması felan . aman dikkat diyorum böyle cihazıların çok ciddi kalite kontrol süreçleri olması lazım kış zamanını yakalamak için piyasaya sürdükleri belli bekleyin 1-2 aya ne olduğu ortaya çıkar
arkadaşlar hesap yapmak için size çok basit bir değer veriyorum..
bir odanın ısınması için gerekli olan enerji miktarı günlük
1kwh/m2 dir...
bu rakam orta izolasyonlu bir evin değeridir.. Türkiyedeki evlerin çok büyük bir kısmında izolasyon kötü olduğuna göre bu rakam sizin için gerekli minimum rakamı verecektir.
örnek soru :
20 m2 bir odanın ısınması için gerekli enerji mikyarı nedir?(günlük)
cevap
20*1=20kwh
20 kwh saat günlük ihtiyaç
Bu odayı elektrikle ısıtırsanız aylık ödemeniz gereken rakam
30*20*0.25=150 ytl
eğer doğalgazla ısırısanız
30*20*0.086= 51.6 ytl
bu kadar basit..
20 m2 lik odaya 800 wattlık vecta koyarsanız
24 saat aralık çalışırsa
24*0.8=19.2 kwh enerji elde edersiniz.. aylıkda yaklaşık 150 ytl ödersiniz..
şirketin en düşük 800 watlık ürün çıkartma nedeni de budur...
hepinize iyi kazıklanmalar..
quote:
Orjinalden alıntı: oaston
quote:
oaston arkadaşım şimdi bi fikir jimnastiği yapalım... 100m2 bir evim var ve 12 m2 iki oda ve bir tane de 20 m2 salon devamlı ısıtmamız lazım bunun için 300w+300w+500w bir ısıtıcı almamız lazım. dümdüz bir hesap yapsak maksimum 1100w x 24saat x 30gün x 25kuruş = 1100x24x30x,25=198 ytl yapar... bak maksimum bu daha yukarısı olamaz hesap ortada cihazların çektiği elektirik maksimum 1100w/saat 24 saat yanıyor ve 30 gün... doğalgaz için çok daha fazlasını vereceğine eminim.soru burada az yakacağız ama ısınabileceğizmi.takmışsınız bi az yakar tasarruf eder lafına...
Cevabını kendin vermişsin arkadaşım. Koyu renkle imgeledim.. Vecta kesinlikle fiyaskodur. Eğer değilse yüzyılların termodinamik kanunları tarihe karışıp "Türk ısı kanunu" literatüre geçecek ve ülkemiz 10 yıl içinde en az Almanya seviyesine gelecek demektir. Keşke olsa...
neyin cevabını vermişim pardon?benim de en fazla merak ettiğim bu bırak şimdi temenniyi sandıydımı...
Isıtıc tipi ayırt etmeksizin saygıyla yazıyorum teknolojisi veya ekonomik ömrünün, işletme bakım maliyetinin ne olduğunu bilmeden ve bununla ilglili detaylı bilgiyi almadan ve analiz etmeden hele hele satıcısının dahi ürünle ilgili her türlü detayı bilmediği bir ürünü hiç almam.
Merak edip dahi almam
quote:
Isıtıc tipi ayırt etmeksizin saygıyla yazıyorum vecta,Infrared ısıtıcı, Yağlı radyatör, Klima, qaurtz soba veya buna benzer ısıtıcı alacak kadar zengin değilim.
Ayrıca teknolojisi veya ekonomik ömrünün, işletme bakım maliyetinin ne olduğunu bilmeden ve bununla ilglili detaylı bilgiyi almadan ve analiz etmeden hele hele satıcısının dahi ürünle ilgili her türlü detayı bilmediği bir ürünü hiç almam.
Gerçekten Almak Ta zorunda değilsin kii.. Bunu Nerden çıkardın Serbest piyasa diye bir şey war. Ya Alırsın ya Bakarsın yada almazsın Zaten kışta bitiyor gerekte yok dersin seneye kadar çokk bilgili olur karşına o zaman çıkarım
quote:
bir sürü hede hödöden sonra şunu yazmışsın...
quote:
Orjinalden alıntı: astery99
24*0.8=19.2 kwh enerji elde edersiniz.. aylıkda yaklaşık 150 ytl ödersiniz..
şirketin en düşük 800 watlık ürün çıkartma nedeni de budur...
hepinize iyi kazıklanmalar..
ne dedin burada ben pek anlamadım. ısınamayacağını bildiği şeye niye para versin insanlar ister 800w ister 180bin watt? üretici ısıtamayacağını düşündüğü birşeyi niye piyasaya sürsün? ve sebep niye bu olsun?
oaston arkadaşım elektrik santralinde kullanılan doğalgaz birim fiyatıyla evinde kullandığın doğalgaz birim fiyatı aynımı sanıyorsun?
Haksızlık yapılmasın. Elma veya armut neyle karşılaştırıldığını testte yazmışlar; delonghi zass radyatör dememişler. Kaldı ki bu firmanın rezistanslı ısıtıcılardan hariç doğalgazlı sistemler için de 3-4/1 oranında su ile çalışacağını söyledikleri radyatörleri çıkacakmış yanılmıyorsam...Forum da doğalgaz ile ısınıp veya bunun ucuz olduğunu bilen ama bunu merak edenler de var...
quote:
quote:
arkadaşım ne fiyaskodur kim kullandı fiyasko oldu çıkmadan?neyin cevabını verdiğimi neye göre verdiğimi belirtmezsen sende ufo satıcısısın kusura bakma ama.almayın ne olur almayın be ne ya?
bu arada bence çok başarılı olacak ürün temenni söyleyeceksek.neden mi.bırakın termodinamik yasasını watı saati bilmemneyi.çıkmadan birileri bu kadar telaş yaptıysa piyasaya çıktığında ne olacak kimbilir.ben iyice ümitleniyorum yazılanları okuyunca.bu kadar belli edilmez ama bu kadarı da fazla...
quote:
quote:
Bence vekta; nobo ve beha konvektor ısıtıcıların benzer ozelliklerine sahip fakat bundan farklı oldugunu yeni bir bulus ile geldigini hissettirmeye calısıyor olay bu reklamınıda bizleri, son olarak UFO ve TSE yi kullanarak cok guzel bir sekilde yaptılar simdi grei paraları saymak kalacak oda isin en zor kısmı olacak...
ben trakya ayazını evimde tüm şiddeti ile hisseden biriyim.
-20 derece soğukta kalorifer sistemim bile iflas etmişken, 300-500 waatlık elektrikli sobanın ayda 20 ytl ile odayı ısıtacağına inanmamı beklemeyin benden.
sonuçta bildiğimiz rezistan var aletin içinde. klasik elektrikli sobadan ileriye gitmeyen bir soba olduğu kesinleşmiş oldu. sonuçta klasik rezistanlı sobalarda verim ne ise bunda da aynıdır.
demekki hiç bir şey değişmemiş, elektrikli sobaları çok zaman önce terketmiştim. demekki hala bıraktığım yerdeymişler.