Şimdi Ara

Baytek VECTA Isıtıcılar İle % 80 Tasarruf Sağlayın. Türkiye İlk !!! (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
903
Cevap
5
Favori
283.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar adamlar ısı olarak 22 derece diyorlar.
    soba gibi yüksek ısı vereceğiz demiyorlarki ...
    (üzerinde kestane falan kızartamazsınız yaniii)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thelayka -- 17 Ocak 2009; 18:49:00 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: thelayka

arkadaşlar adamlar ısı olarak 22 derece diyorlar.
    soba gibi yüksek ısı vereceğiz demiyorlarki ...
    (üzerinde kestane falan kızartamazsınız yaniii)

öyle şey olurmu canım. o kadar para ver sadece 22 derece yapsın... hem üzerindeki termostat ne işe yarıyor? belli bi ısı verme aralığı vardır herhalde.
  • ya biri almış olsun da nasıl olduğunu nasıl ısıttığını yani yazsın.. ses yapıyormu rahatsız edici bişiyi varmı vs. yazsın lütfen...herkes bilim insanı olmuş burda...
  • quote:

Orjinalden alıntı: VOLKEV

quote:

Orjinalden alıntı: xyztopic
    fakat konuyu günlerdir merakla takip ediyorum, şu ana kimse kadar benim aradığım cevabı vermedi
    herkes metallerin ısıyı iletmesinden, yüzey alanından, elektrik sarfiyatından, 1 giren 1 çıkar,heat pipe, bahsediyor tamam ama metallerin ısıyı iletmesi yada yüzey alanının hızlı veya yavaş ısıtılması benim evimi ısıtmaya ne kadar katkı sağlar bence önemsiz, önemli olan bu ısının evimin yada salonumun ısısına ne kadar katkı sağlayacağıdır.

Burada sorduğunuz soruya.

quote:

bu arada metali ısıtmak marifet değil bu ısıyı ortama vermek önemli unutmayalım iletkenler (metaller) ne kadar çabuk ısınırsa o kadar da çabuk soğurlar buda enerji sarfiyatını değiştirmez

kendiniz cevap vermişsiniz zaten.

..........................

Mesela; 12 dilimli bir yağlı radyatörde 2000W rezistans var. Bir tanesinin internette boyutlarını buldum . Yüzey alanını hesapladım. 2.4 m2 yüzey alanı çıktı. Dilimlerin arasındaki geçişler, girinti çıkıntıları hesaplayamadım. Fazlası var eksiği yok. Yani içerideki ısınan yağ 2.4 m2'ye temas etmiş. Yüzeyde havayı ısıtıyor.

Eğer ısıtıcının rezistans gücü aynı kalsa, yüzey alanı 1 m2 olsa idi. Yüzeyi çok sıcak olacaktı. (Bu istenmeyen bir şeydir. Çocuklar yüzünden 75..85 'C den fazla yapmazlar sanıyorum.)
    Ama üretilen ısı yine ortamı gecikme olsa da ısıtacaktı. Isı hiç bir yere kaybolmaz. Isıtıcının iç sıcaklığı çok yükselir o kadar.

Yani siz ürettiğiniz ısıyı, ortam havasına ne kadar hızlı aktarabilirseniz yüzey alanıda o kadar fazla soğuyacaktır.

sayın volkev
    sen benim ne demek istediğimi anladın ama aradığım cevap o değil yüzey alanını büyütmek ortama daha çabuk ısı dağıtır ok. ve daha çabuk ısıtır, ama bunun sonucu o metali tekrar ısıtmak gerekir ki bu enerji sarfiyatını değiştirmez sadece sirkülasyonu hızlandırır.

• quote:

Orjinalden alıntı: shazneci
    Sayın yönetici madem konu yanlış yere açılmış yada kurallara uyulmamaya başlanmış lütfen tamamını uygun biryere taşıyınız.

Konunun yanlış yere açıldığını söylemedim.

Forum reklam aracı olarak kullanılamaz, dolayısıyla doğrudan ve dolaylı reklam yasaktır. Zaten amaç bilgi paylaşımı ise, neden isim verilmesine ihtiyaç duyulsun ki ? İsim, adres verilmesinin amacı ve sonucu ticari kazançtır.

Bölüm kurallarında belirtildiği gibi, piyasaya göre cazip ürünlerin fiyatları Sıcak Fırsatlar'da yazılabilir veya firmalar foruma reklam verebilirler. Bunların haricinde herhangi bir bölümde konuların firmaların reklam alanına dönüşmesine müsade edilmez.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • ya arkadaşlar kusura bakmayın da devrim yapacak bir buluşsa adamlar piyasaya çıkmadan önce teknik verileri falan sizinle niye paylaşsın?siz yaparmıydınız?bi çıksın görücez neymiş ne değilmiş.o zaman dersiniz"zuhaa lan ben demiştim bi halta yaramaz bu ben okudum biliyorum bütün formülleri imkanı yoktu"..bu telaşı anlamadım ben bir türlü...
  • sayın yönetici,

birisi orda resim gönderiyor, belkide diğer bilgileri de gönderecek. ama nedense kullanıcıyı 4 gün uzaklaştırıyorsunuz forumdan.

Kusuru bakmayın ama yapılan reklam ise bu forumun her yeri reklam , hatta bizzat bu konunun başlığı reklam, binlerce reklam var bu forumda.

Lütfen bir ürün hakkında yanlış ve yanıltıcı reklam yapan kişilerin yanlış ve yanıltıcı olduktalırını biz okuduktan sonra karar verelim. O kadar aklımızın ve hakkımızın olduğunu düşünüyorum.

Sakın beni de satıcı veya reklamcı olarak yorumlamayın.

Sadece yaptığınız bu uygulama geldiği için tepki veriyorum. Bu forumda binlerce hatta milyonlarca içeriğinde direkt marka hatta model belirtilmiş mesaj varken, hatta marka ve modellerin konu başlıklarında belirtilmesine rağmen bilgi vermeye çalışan birisini engellemeniz ve bu konuya fazlaca müdahele etmenizi yadırgiyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: realperest

sayın yönetici,

birisi orda resim gönderiyor, belkide diğer bilgileri de gönderecek. ama nedense kullanıcıyı 4 gün uzaklaştırıyorsunuz forumdan.

Kusuru bakmayın ama yapılan reklam ise bu forumun her yeri reklam , hatta bizzat bu konunun başlığı reklam, binlerce reklam var bu forumda.

Lütfen bir ürün hakkında yanlış ve yanıltıcı reklam yapan kişilerin yanlış ve yanıltıcı olduktalırını biz okuduktan sonra karar verelim. O kadar aklımızın ve hakkımızın olduğunu düşünüyorum.

Sakın beni de satıcı veya reklamcı olarak yorumlamayın.

Sadece yaptığınız bu uygulama geldiği için tepki veriyorum. Bu forumda binlerce hatta milyonlarca içeriğinde direkt marka hatta model belirtilmiş mesaj varken, hatta marka ve modellerin konu başlıklarında belirtilmesine rağmen bilgi vermeye çalışan birisini engellemeniz ve bu konuya fazlaca müdahele etmenizi yadırgiyorum.

Bende aynı şekilde düşünüyorum, bırakın biz karar verelim aldatılıp aldatılmadığımıza

• Ortadaki tartışmanın sebebi üreticinin reklamlarındaki iddasından kaynaklanmaktadır.Bu idda doğru ise zaten bence forumda bu ürüne detek vermeli herkeste.Ancak iddanın doğruluğunun ispatı gerekli.Yani bağımsız test verileri.Yada kullanıcıların tespitleri.Bir arkadaş burada bu soba ile 1 aylık ısınma faturasının söylenen kadar azalmış oldugunu ve ısıtıcının evdeki ideal şartları yerine getirebildiğini yazabilirse hiç kimsenin buna itirazı olmaz.Hatta ben kendi adıma kullanmasamda mutlu olurum.İnanınki enerji açığı bu ülke için çok ciddi bir sorun ve giderek büyüyor.Ödediğimiz faturalar sadece yansıması .
    Alım gücünün giderek düştüğü bu dönemde tek başına ısınma faturasının bile asgari ücrete yaklaştıgını düşününce işin ne denli ciddi olduguna örnektir.
    Firmaya çok ciddi bir sorumluluk düşmektedir.İdda ettiklerinin doğrulugunun ispatı.
    Ülkedeki ısıtıcıların 1/4 ü bu ürün olsaydı 1 yılda 1 barajın üretimi kadar tasarruf edilirdi demek yetmiyor.Bunun ispatıda gerekli.
    Çünkü sadece ortaya iddalar koymak,insanlara tasarruf yapma adına mal satma hiç ama hiç doğru değil .Helede bu dönemde .

• quote:

Orjinalden alıntı: agurkan

Ortadaki tartışmanın sebebi üreticinin reklamlarındaki iddasından kaynaklanmaktadır.Bu idda doğru ise zaten bence forumda bu ürüne detek vermeli herkeste.Ancak iddanın doğruluğunun ispatı gerekli.Yani bağımsız test verileri.Yada kullanıcıların tespitleri.Bir arkadaş burada bu soba ile 1 aylık ısınma faturasının söylenen kadar azalmış oldugunu ve ısıtıcının evdeki ideal şartları yerine getirebildiğini yazabilirse hiç kimsenin buna itirazı olmaz.Hatta ben kendi adıma kullanmasamda mutlu olurum.İnanınki enerji açığı bu ülke için çok ciddi bir sorun ve giderek büyüyor.Ödediğimiz faturalar sadece yansıması .
    Alım gücünün giderek düştüğü bu dönemde tek başına ısınma faturasının bile asgari ücrete yaklaştıgını düşününce işin ne denli ciddi olduguna örnektir.
    Firmaya çok ciddi bir sorumluluk düşmektedir.İdda ettiklerinin doğrulugunun ispatı.
    Ülkedeki ısıtıcıların 1/4 ü bu ürün olsaydı 1 yılda 1 barajın üretimi kadar tasarruf edilirdi demek yetmiyor.Bunun ispatıda gerekli.
    Çünkü sadece ortaya iddalar koymak,insanlara tasarruf yapma adına mal satma hiç ama hiç doğru değil .Helede bu dönemde .

tamam da daha adam ürününü piyasaya sürmemiş neden test etsin senin için çıkmadan?çıkar almak isteyen alır test eder herkes görür ne olduğunu.ha dandik bir aletse kimse bakmaz yüzüne bir daha.sattığı birkaç bin aletle kalır.tvde yaptığı reklamın parasını bile çıkarmaz bu kadar satış.devrim yaptım iddiasıyla gelen adam azami ölçüde dikkatli davranır.bir malzeme çıkıyor tutan birşey olursa daha 10 gün geçmeden çakması çıkıyor adam icat yaptıysa tabiki kaymağını yemek isteyecek piyasa ekonomisi bu.neden olayı bu açıdan düşünmüyorsunuz ben onu anlamıyorum.çıkmadan yerin dibine sokuldu..ya adamın iddiası var çıksın ispatlasın ispat edemezse zaten kendisi olacak rezil olan....

• quote:

Orjinalden alıntı: Pıncır

Alın size tam açıklama (Kaynak:www.tpe.gov.tr - Başvuru Numarası: 2006/06818) Baytek firmasının yaptığı açıklama bu, özetide alüminyum petek dokulu yuvarlak radyatöre X bir gazı basmışlar, bu gazıda rezistansla ısıtıyorlar (Bu gaz patladımı ortalığın şenleneceğide kesin tabiki). Burada gaz olayı biraz kafa karıştırıcı aşağıdaki gazın açıklama linkihttp://en.wikipedia.org/wiki/Chlorodifluoromethane yanlız ve türevleri yada aynı amaçla denince iş değişiyor, bunlar belkide yenibir gaz buldular onu bastılar cihaza buda ısıyı arttıran özellikte falan. Kimbilir, belkide bazı arkadaşların dediği gibi alüminyum radyatöre nano teknoloji ile BOR madeni katmışlardır (bu biraz hayel gibi olsada dileğim faydalı olması.

Buluş Başlığı: Gaz vasıtasıyla ısı yayan, elektrikli soba.
    Buluş Özeti : Bir ucu kör tıpa ile kapatılmış , içerisinde gazın dolaşabileceği çapta gaz geçiş kanalı bulunan alüminyum ısı petekleri metal bir gaz kolektörünün üzerine monte edilmiştir. Kolektöre gaz dolumunun yapılabilmesi için bir sübap takılmıştır. Kolektörün üzerine takılan sübaptan içerisine ısı iletkenlikleri çok yüksek olan ve ısı faktoruyle tepki veren CHOLORODIFLUOROMETHAN ( CHCLF2 ) ve türevleri veya aynı amaçla kullanılabilen sınai gazları basılmıştır. Sobada bulunan gaz kolektörünün üzerine elektrikle çalışan bir rezistans ve ayarlı bir sıcaklık termostatı monte edilmiştir. Rezistansa elektrik enerjisi verilerek kolektör içerisindeki gazın ısıtılması sağlanmış, ortaya çıkan ısı enerjisi , içerisindeki gazın ısıyı iletmesi ile kolektöre bağlı ısı peteklerinin ısıtılmasını sağlamıştır. Termostat vasıtası ile de soba sıcaklığının istenildiği sıcaklık derecesine ayarlanması sağlanmaktadır.

CHOLORODIFLUOROMETHAN bu tür gaz kullanıldıysa yüksek basınçta sıvı hale geçer sıvı hale geçerken yüksek miktarda ısı açığa çıkar bu ısıdan faylanmış olabilirler. En büyük özellikleri kaynama noktası 0 ile - 60 arasındadır. gerçekten işe yarayabilir.

• quote:

Orjinalden alıntı: thebests
    CHOLORODIFLUOROMETHAN bu tür gaz kullanıldıysa yüksek basınçta sıvı hale geçer sıvı hale geçerken yüksek miktarda ısı açığa çıkar bu ısıdan faylanmış olabilirler. En büyük özellikleri kaynama noktası 0 ile - 60 arasındadır. gerçekten işe yarayabilir.

Basıncı sağlayabilmesi için ekovat/kompresör gibi birşey kullanması lazım. O sesli şeyi bunun içine koyacaklarını hiç sanmıyorum.
  • gaz maz sakat iş yalnız...
  • Buyrun ürünün patentini görün...

Başvuru Bilgileri
    Başvuru Numarası : 2006/06818

Evrak Numarası : 2006-G-205627

Tescil Numarası :
    Başvuru Tarihi : 2006/12/01

Evrak Tarihi : 2006/12/01

Tescil Tarihi :
    Başvuru Şekli : Ulusal Başvuru

Koruma Tipi : Patent

Yayın Tarihi : 2008/06/23
    Başvuru Sahipleri

Buluşun Tasnif Sınıfları

BAYTEK ENDÜSTRİYEL TEKNOLOJİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

Dereboyu Cad. No: 33 Ayazağa Mahallesi Şişli İSTANBUL

HAKAN KUŞBAYGI

Dereboyu Cad., No: 33, Ayazağa Mahallesi, Şişli İSTANBUL
    F24C 7/00
    Buluş Sahipleri

HAKAN KUŞBAYGI

Dereboyu Cad., No: 33, Ayazağa Mahallesi, Şişli, İSTANBUL
    Buluş Başlığı

Gaz vasıtasıyla ısı yayan, elektrikli soba.

Buluş Özeti

Bir ucu kör tıpa ile kapatılmış , içerisinde gazın dolaşabileceği çapta gaz geçiş kanalı bulunan alüminyum ısı petekleri metal bir gaz kolektörünün üzerine monte edilmiştir. Kolektöre gaz dolumunun yapılabilmesi için bir sübap takılmıştır. Kolektörün üzerine takılan sübaptan içerisine ısı iletkenlikleri çok yüksek olan ve ısı faktoruyle tepki veren CHOLORODIFLUOROMETHAN ( CHCLF2 ) ve türevleri veya aynı amaçla kullanılabilen sınai gazları basılmıştır. Sobada bulunan gaz kolektörünün üzerine elektrikle çalışan bir rezistans ve ayarlı bir sıcaklık termostatı monte edilmiştir. Rezistansa elektrik enerjisi verilerek kolektör içerisindeki gazın ısıtılması sağlanmış, ortaya çıkan ısı enerjisi , içerisindeki gazın ısıyı iletmesi ile kolektöre bağlı ısı peteklerinin ısıtılmasını sağlamıştır. Termostat vasıtası ile de soba sıcaklığının istenildiği sıcaklık derecesine ayarlanması sağlanmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PCcolog. -- 18 Ocak 2009; 0:55:13 >

• evet şimdi dahada kanaat getirdim rezistansla ısıtarak bu basıncı sağlayabilirler ayrıca bu gaz alev almaz patlama riski yoktur
  • mantıklı gözüküyor ama reklamda kullandıkları çubukların içinde de mi gaz var? sanki "bilmemne tekniği uygulanmış metali kaynamış suya sokuyoruz" diyor gibiydi. metale bişey uyguluyor gibiydiler.

bu arada balıkesirde oturuyorum ve balıkesir bayisini öğrenmek için aradım baytek firmasını vermediler telefonu yine de sordum nasıl işe yarar mı ürün diye. ayda 50-60 ytl faturaya sımsıcak geçirirsin kışı dedi görevli, neye göre dedi hiç bi fikrim yok, mal yüklüyorlarmış sevkiyat yoğunmuş konuşamadı fazla. bu arada demekki fabrika çalışanlarından bi kişi bile yok forumda olsa biri açıklardı. balıkesir bayisi bana telefonunu yada adresini özel msj ile atabilir mi. burdan yazmasın mazallah reklama girer uzaklaştırılır falan...
  • 1-Moleküler ısı transfer teknolojisinin ısı iletim katsayısı ne kadardır?

Isıtma sistemlerinde kullanılan metaller arasında çelik 18 , alüminyum 220 , Bakır 392 W/mk ısı iletim katsayısına sahipken bu metallere Heatpowercell moleküler ısı transfer teknolojisi uygulandığında çelik 13150 , alüminyum 13800 , bakır 13200 W/mk gibi inanılmaz yüksek değerlere ulaşmaktadır

2-VECTA Isıtıcılarınızda neden alüminyum kullanıyorsunuz?

Alüminyum paslanmaz, çürümez, bozulmaz, çok uzun yıllar fiziki özelliğini kaybetmez ve ısıyı en iyi şekilde yansıtan metallerin başında gelir.
    Geri dönüşümlü bir malzeme olduğundan çevre sağlığına duyarlı bir metaldir.

3-Baytek'in üretmiş olduğu VECTA ısıtıcılar neden çok az enerji tüketirken daha fazla ısıtabiliyor?

Baytek‘in geliştirmiş olduğu moleküler ısı transfer sistemi sayesinde, doğalgaz dan veya elektrikten üretilen ısı kaynağından alınan sıcaklık cihazların bütün yüzeylerine aynı oranda, hızlı ve homojen olarak dağıtılmakta bu sayede az enerji tüketirken, sağlıklı bir ısıtma gerçekleştirilebilmektedir.

--kendi sitelerinde yazdıkları soru-cevaplara bakarsakta ,sanırım gerçekten ortada yeni bir madde yok,gazla bu işi yapıyorlar ve laf kalabalığıyla kafa karıştırıyorlar.3. maddede yazan "doğalgaz dan veya elektrikten üretilen ısı kaynağından alınan sıcaklık cihazların bütün yüzeylerine aynı oranda, hızlı ve homojen olarak dağıtılmakta " lafı da sanki bunu destekler gibi.

o zaman ne alaka kaynak yaparken boru kaynak tutmadı falan?reklamlar da yeni bir maddeymiş gibi gösteriyordu daha çok.mısır patlatmalar,sıcak suya çubuk daldırmalar falan????

beklemeye devam.

• gaz dolumu falan diyor içindeki gazın bitme olayı mı var yoksa fabrikada doldurdukları gazdan mı bahsediyor?
  • herkese slm lar
    yeni üye oldum, aranızda söz hakkım pek yok, daha önceleri ziyaretçi olarak kayıtlı olmadan forumda birçok okuma yaptım, yaşım 29 elektronik lise mezunuyum ve bir çok konuda bilgi ediniyorum,
    konuyu takip ettim ve yazılanlardan bazılarını kısıtlı (at gözlüğü) bakış açıarıyla düşünülüyor,

1. at gözlüğü=100 den fazla element varken ve yeni elemetler bulunuyorken hala bakır çelik ve aliminyum un ısı iletim değerlerini düşünmek olduğu yerde saymaktan başka bişe değildir,ki zaten bilim adamları yeni teknoloji ve yeni araştırmaları yaparaktankarşımıza yeni şeyler çıkıyor, en iyi elektrik iletkeni gümüş olsada altın kullanılır çünkü gümüş kararıyor ama altın da böyle 1 sorun yoktur(yanlışım varsa düzeltin)

2. at gözlüğü=2000-3000 veya fazlası olan ısıtıcılar(tüm ısıtıcı çeşitleri) 10-15 dakikada ortalama 20 metrekare ortalama odayı hızlı 1 şekilde ısıtmak için dizayn edilmiş ısıtıcılardır, örnek=su kaynayana kadar yüksek ısı kullanırsınız ama kaynadıkta sonra ateşi(veya elektikli su ısıtıcılarda otomatik sıcak tutma özelliği) kısarsınız çünkü artık istenilen ısıya erişmiştir suyu sadece üst ısıda tutmak yeterlidir ve üst ısıda tutmak için yüksek ısıtma değerlerine ihtiyaç kalmamıştır.

3. at gözlüğü=inrared (ufo ve benzeri) ısıtıcılar hava silkülasyonu olan yerlerde yani havayı ısıtamayacağınız yerlerde kullanmak için 4x4 lük ısıtıcıdır, örnek=17 ocak yani cumartesi torul a baraj açılışına ses sistemi kurmaya gittik ve yanımıza 3x650 Wattlık infrared ısıtıcılı (kuartz) sobayı da götürdük, nerde nasıl 1hava ile karşılaşacağımızı bilmiyorduk, açık havada ısındık ciddi ciddi ısındık şaka değil, ama yağlı petekli veya kaliröfer peteği olsa ve 95 derece su geçse içinden kime faydası var dokunmadığın sürece, hava zaten rüzgarlıydı ve bizi ısıtamazdı, ama ev gibi 1 mekana infrared ısıtıcı alıpta ısınmayız diye 1 şey de yok, kızaran rezinstans 1 kere etrafındaki havayı mutlaka ısıtacaktır, vurduğu nokta ısınacaktır, ısınan yüzeydeki hava da yüzeye bağlı ısınıp hava silkülasyonu ile ortam ısısı değişecektir, ama bize gereken eğer ortam ısısıysa ve bunu en iyi yapan havayı ısıtan cihazlar klima, kalorifer, elektrikli fanlı ısıtıcı,vs vs ısıtıcılarsa(infrared olmayan) ufolara araştırmadan bilmeden para verenlere 1 atasözünü yazıyorum "akılsız başın derdini ayaklar çekermiş" bunun nedeni ise bilinçsiz yetişmek,ki burda reklamlar devreye giriyor,

bende kendim ısıtıcı yaptım, nasıl? diyeceksiniz: 19-20 ytl cıvarında satılan fanlı ısıtıcılardan 1 tane aldım, ön tarafındaki plastik ızgarayı kestim, fanın motorundaki 1 kabloyu söküp fanı çalışmaz hale getirdim,1000+1000 Wattlık ısıtıcları paralel değilde SERİ bağlayıp 500Watt a düşürdüm, ısıtıcının arkadaki fan hava girişine 4 tane vida takıp yerden yüksekte arkaya doğru yatırıp ön tarafı yukarı bakıcak şekilde kullanıyorum, ve çalıştırdığımda odada üşümeyip rahat oturacak kadar rahat oluyorum ki fazlasına ihtiyacım zaten yok, kışın ortasın da atlet le oturacam diye çebimdeki parayı sokağa dökecek kadar zengn değilim, ki forumdaki birçok kişi aynı dertten yanıyor.

ısıtıcı yptım ama 1 sene sonra yani bu kış şuanda trabzon daki forum daolan KOÇTAŞ mağazasında tam benim istediğim gibi fanlı değilde rezinstasın kendi ısısıyla ısıtma yapan 2000 watlık 3 kademeli ısıtıcı şuan satılıyor yani onca uğraşım boşa gitmedi ama uğraşacağıma az daha fazla para verip tam istediği gibi sessiz 650 W çalışabilen ısıtıcı almış olacaktım.

kısaca benim de algıladığım şuki: adamlar belkide cidden bişe yapmışlar, ama bildikleri bişe var 2000 Watt ile odayı 30C ısıtmaya gerek yok, ne diyorlar 22C ısıda 600-800 Watt rahat kış geçer diyorlar,

2 gün önce birçok elektrikli kat kalöriferi yorumunu okudum, ve kullanan 1 kişi 22 derecede elektrikli kat kalöriferi yakıyor, tıpkı klimayı ortalama aynı sıcaklıkta kullanan diğer kişi gibi,

kat kalöriferi üreten firmaların kendi sitelerinde yazdıkları yazılardan bazı özetler geçmek gerekirse, kullanmadığınız odaları kapatın diyor, (bizim evin salonu kapalı mesela) elektronik saat kullananlar 18-22 arası az yakıp sonra tekrar normal kullanabilir mesela,sabaha kadar 20 derece gündüz vakitlerinde 22 derece ayarı olabilir gibi, yada ev içindeki insan sayısı da evin ısınmasına etkendir, pencereler, duvar arası sidrofor veya benzer yalıtım varmı, çatıda yalıtım varmı, vs vs

konu dönüp dolaşıp aynı yere geliyor, bina yalıtımı+kişinin bilinçli kullanımı

benim 1 iddiam var ama etkenlere göre değişiklik gösterebilir "1 ev 2500-3000 Watt lık toplam ısıtma gücü olan ama her odada 500 Watt cıvarı ısıtıcı ile ısınabilir" diyorum,

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.