R

Teğmen
08 Şubat 2002
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
7 üye
Görüntülenme
Toplam: 35 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Selam.

Sanıyorum onlarca sefer sorulmuştur ama. En azından güncel özelliklerine göre bir daha yorumlanmış olur.

5000 tl. bütçem var. Oyun oynamıyorum, acayip kasan bir kullanıcı değilim, biraz kod yazmakta kullanırım ama genellikle günlük kullanımda kullanacağım. Taşınabilir olması daha iyi olur, ama her gün bir yerlere taşımayacağım. yani ayda 3-4 gün yanımda (çantamda) olabilir yinede.

Aynı zamanda windows ta yüklerim muhtemelen bu yüzden HDD en az 256 olacak, RAM de olmuşken 8 olacaktır.

son güncel özelliklerine göre ;

macbook 12 inch
macbook air 13 inch
veya
macbook pro

hangisini almalıyım.
Ben pro yu çok tercih etmeyeceğim galiba. Aklım macbook air e gidiyor. Ama sanıyorum en güncel özelliklerde macbook 12 inch modelde ?
Selam.

Yeni geliştirdiğim ürün için özellikle GPS konularında tecrübeli , araç takip konularında bilgi sahibi bir programcı ihtiyacım var.

http://www.ebay.com/itm/RealTime-GPS-Tracker-GSM-GPRS-System-Vehicle-Tracking-Device-TK102-Mini-Spy-/151262348552

http://www.ebay.com/itm/Mini-Global-Real-Time-GSM-GPRS-GPS-Tracker-Tracking-Tool-for-Children-Pet-Car-/201000212128?pt=US_Tracking_Devices&hash=item2ecc8bd6a0

http://www.ebay.com/itm/Real-Time-GSM-Mini-GPS-Tracker-GPRS-Tracking-SOS-Communicator-RF-V16-/400592722269?pt=US_Tracking_Devices&hash=item5d452fd95d

gibi cihazların gönderdiği verileri bilgisayar, tablet veya telefonlar üzerinden görmemizi sağlayacak programı geliştirebilecek bilgi ve tecrübeye sahip olmalıdır.

Çok iyi bir programcı olabilir ancak, yukarıdaki konularda tecrübesi yoksa zorlanabiliriz. O sebeple bu konularda daha önce çalışmaları olmuş arkadaşların ilgilenmesini rica ederim.

Diğer detaylar karşılıklı görüşmede belirlenecektir.
Selam.

s3 ün ağ ayarlarından

UYKUDAYKEN WİFİ yi AÇIK TUT ayarını ASLA yapmama rağmen uykudayken, wifiyi kapatmıyor. Acaba neden olabilir ? Benzer sorunu yaşayan var mı ?

Cihaz ekranını kapatınca ne kadar zaman sonra uykuya geçer ? Acaba başka bir yerde yaptığım ayar bunu engelleyebilir mi ?
Selam.

Eski bir iphone 4, yeni s3 kullanıcısıyım.

Şu google kişiler mantığını anlayamadım henüz.

500 küsür telefon rehber kaydımı , ayarlardan GOOGLE İLE BİRLEŞTİR dedim. demez olaydım. hepsi gitti. yani telefon rehber kayıtları sıfırlandı. Google da hepsi duruyor allahtan, yani hakkatten google a gitmiş. Ama telefon numaralarını falan çiftlemiş. biraz garip yani. Valla korkudan dokunamıyorum hiç bir şeye, bu 500 küsür kayıt gitti mi , yandım.

acaba şimdi google daki kayıtları telefona geri nasıl alırım, yada almalımıyım. nedir abi bu google kişiler olayı ????? şunu birisi anlatabilir mi ?

Teşekkürler.

- - - Eklendi - - -

bu arada telefon rehberimde bir kişiye iki aynı numara girişi olmuş, google kişilerde öyle değil ama, google rehbere internetten baktığımda hepsinde 1 numara görüyorum, ancak telefonda aynı numarayı (KİŞİYİ DEĞİL, KİŞİNİN İÇİNDEKİ NUMARAYI) iki defa gösteriyor. Daha sı var, düzenleme modunda numaranın birisini siliyorum ancak, bir sonraki senkronizasyondan sonra tekrar 2 oluyor numaralar. En azından bunu çözseydim iyi olurdu.
Selam.

Gmail takvim uygulamasını , outlook'un içine nasıl koyarız. Yapmak istediğim ;

Outlook tan google takvimini kullanmak istiyorum. Yani takvime bir randevu, görev vb. koyduğumda başka bir şeye gerek kalmadan google takvime eklenmesini istiyorum.

* outlook içinden takvim ekle gibi bir şey yapıp, google takvimini içeri almayı başardım. ancak bu salt okunur olduğu için bu takvime bir şey yazamıyorum.

* google calendar sync diye bir şey varmış. 13 ocak 2013 tarihinde google bu hizmeti sonlandırmış. SANIRIM BENİM İŞİMİ BU ÇÖZECEKTİ, AMA GEÇ KALDIM.

*google sync diye bir şey var, sanırım daha kapsamlı yani kişileri vb. gibi şeyleride sync kapsamına alabiliyoruz. Ancak bu uygulamayı kurmak istediğimde. sanıyorum ücretsiz mail hesaplarına kurulmaz gibi bir şey diyor.

Bu konuda sonuç sağlayan bir arkadaşın tecrübesinden yararlanmak istiyorum.

teşekkür.
Selam.

4-5 yıldır yayında olan bir forumum var. bilgisayar bilgim iyi sayılır ancak forum ve web bilgim kısıtlı.

forumumun hostunu değiştiriyorum. Ancak bunu nasıl yapacağımı tam olarak bilmiyorum. vbulletin olan bu forumu nasıl problemsiz yeni yerine taşıyabilirim.

bu konuda yardımı dokunacak birileri var mı ?

Teşekkürler.
Selam.

Yıllardır yükseklisans için araştırma içindeydim. Bulunduğum yer İstanbul'a 100 km. uzakta olduğu için her dönem hevesleniyor ancak daha yol süresi ve yol masrafı konusunda cesaretim kırılıyordu. Aynı zamanda çalıştığım, evli ve iki çocuk babası olduğum için, her hafta bir kaç sefer bu yolu gitmek gelmek imkansıza yakındı benim için.

Bu sene bir sürpriz oldu ;

Namık kemal üniversitesi , tezsiz yüksek lisans bölümü açtı kayıt hakkı kazandım. 60 km. civarında bir yol. daha gidilir gelinir bir yer benim için. Ücreti beklentimin biraz üzerinde ama, tezsiz yüksek lisans için 7.000 tl.

neyse yinede tam kayıt işlemleri için hazırlanıyorken bir haber aldım.

Beykent Üniversitesi bulunduğum ilçenin üye sayısı yüksek bir sivil toplum örgütü ile anlaşarak, burada yaşadığım yerde tezsis yüksek lisans programları açıyor. Yani akşam işten çıkınca çok rahat bir şekilde gideceğim zaman açısından da süper bir rahatlık sağlayacak. Ücreti de diğerinden daha uygun 5.000 tl. civarında.

Şimdi;
devlet üniversitesi daha uzak ve daha pahalı, yolda harcayacağım paralarıda sayarsak iki katı gibi olacak.
özel beykent üniversitesi hemen yanıbaşımda ve dediğim gibi daha ucuz.

Ben yinede acaba devlet üniversitesi devlet üniversitesidir, eğitimin seviyesi, diplomanın ağırlığı daha fazladır diye düşünüyorum. Nihayetinde artık herkez bir özel üniversiteden yüksek lisans diplomasına ulaşabiliyor. Ancak devlet üniversitesinin biraz daha ağırlığı/saygınlığı olabilir diye düşünüyorum. Tabii diğer taraftan, devlet üniversitesinde hocalar biraz daha "hööyyt, hocayım ulen ben. akıllı ol, vaktinde gel valla kırarım kafanı" formatında olabilir diye çekiniyorum. nihayetinde çalışan biri olduğum için her açıdan süper bir öğrenci olma iddiasında değilim.

Çok kararsız kaldım. çift seçenek olması sebebiyle kafam karaşık ? bunca dırdırdan sonra soracağım sorunun özeti şudur ;

Devlet üniversitesi tezsiz yüksek lisans ile özel üniversite tezsiz yüksek lisans eğitimi arasında PİYASA KABUL EDİLEBİLİRLİĞİ VE SAYGINLIĞI AÇISINDAN bir fark var mıdır ? yoksa hangisini alırsam alayım çokta bi şey fark etmez mi ?
Selam.

Galaxy tab 10.1 e android 4 güncellemesi yaptıktan sonra, BAZEN internete bağlanmıyor. Wifi yi görüyor onda sıkıntı yok, hatta aynı access point üzerinden diğer aletler gayet güzel internet çıkışı alıyor.Ancak tablet çıkmıyor, ağ bağlantısı var ama dediğim gibi.

İşin ilginci bunu her zaman yapmıyor. sanki akşam 10 dan sonra falan daha sık karşılaşıyorum. Acaba böyle bir şeyi tecrübe etmiş birisi olabilir mi ?
Selam.

Geçen hafta türkcell e iphone konratı verdim. kurumsal müşteri olarak.

ancak 1 hafta oldu stok halen sıfır gözüküyor. telefonla veya müşteri temsilcim aracılğıyla sorduğumda stok olmadığı bilgisini alıyorum. ancak ne zaman stoğa gelecek onu kimse bilmiyor.

Belki bi şey bilen duyan vardır ?
www.kullaniciyorumlari.com

MERHABA

Alışverişlerimizde son 5-10 yıldır çok büyük değişiklikler yaşamaktayız.

Önceleri hatırlarsınız mağazaya girip oradaki satıcı bize ne anlatırsa , verdiği broşürde ne yazarsa onları doğru kabul eder ve bu doğrulara göre alışverişimizi yapardık. Aynı ürünü daha önce almış ve bir süreden beri kullanmakta olan bir yakınımızı bulursak o bize kullanımı ile ilgili diğer detayları söyleyebilir ve karar verme aşamasında biraz daha şanslı olabilirdik. Belki de o yüzden o dönemlerde komşularımızla aynı marka televizyonumuz, teyzemiz ile aynı marka elektrik süpürgemiz olurdu genelde.

Sonraları , yani büyük devrim İNTERNET ‘in yeterince yaygınlaşmasından sonra. İşler sürekli tüketici lehine gelişiyor. Daha önceden karşımızda ahkam kesen satıcılar şimdi artık derslerini daha iyi çalışmak zorundalar. Çünkü karşısındaki müşteri çoğu durumda alacağı bilgisayar yada cep telefonunun özelliklerini yeterince biliyor, hatta bazen satıcıdan bile daha fazla biliyor. Fakat yinede bir eksik nokta var gibi…. Çünkü internet denilen mucizeden ne kadar çok faydalanırsak faydalanalım yinede çoğunlukla üreticinin hazırladığı broşürler ve özellik listeleri ile yetinmek zorunda kalıyoruz. Çok kafamıza taktıysak uzun arayışlar ile, almayı düşündüğümüz ürünü bizden önce kullanmaya başlamış birilerinin yorumlarına ulaşabiliyoruz. İşte bu forumu bu amaç için oluşturduk. KULLANICI YORUMLARI nı merkezi bir yerde toplamayı hedefliyoruz. Belkide internetin evrimleştirdiği bir sürü şey gibi, ALIŞVERİŞ te son evrim noktasına ulaşmış olacak. Artık satıcının bize söyledikleri ile değil, üreticinin yayınladığı broşür ve özellik sayfaları ile değil, bizzat KULLANICI YORUMLARI ile kararımızı olgunlaştırıyoruz. Tabi bunlar ancak siz değerli üyelerimizin paylaşımı ile mümkün olacaktır. Lütfen kullanmakta olduğunuz ürünler ile ilgili değerli yorumlarınızı diğer üyelerimiz ile paylaşınız. Bu yorumlarınız diğer kullanıcılarımızın doğru karar vermesinde önemli rol oynayacaklar. Anketlerimizi de unutmayın ve mutlaka katılın lütfen.

Forumumuzun genel bir tanımını yaparsak, forumumuz bir şikayet bildirim formu değildir, bir satıcı alanı kesinlikle değildir. İnsanların alışverişlerinde birbirlerine fikir ve yorumları aracılığı ile yardımcı olabilecekleri bir paylaşım alanıdır. Mesajlarınızda olumsuz eleştirileriniz olabileceği gibi , olumlu ve memnuniyet verici yorumlarınızı da mutlaka paylaşmalısınız.

Hepinize yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederiz.

Saygılarımızla.
Forum Yönetimi
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 136
İkinci El Bölümü Mesajları: 14
Konularının görüntülenme sayısı: 5.768 (Bu ay: 288)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.