Şimdi Ara

Baytek VECTA Isıtıcılar İle % 80 Tasarruf Sağlayın. Türkiye İlk !!! (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
903
Cevap
5
Favori
283.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • O zaman İnfrared ısıtıcı satan firmalar yalvardı yakardı galiba Baytek'e yapma abi, etme abi b...unu yiyem müsade et elimizdeki ısıtıcıları satıp stokları eritelim, sonra senin ürünlerini satarız millete. Elimizde patlamasın bu infrared ısıtıcılar.
    Ondan galiba bu erteleme olayı.
  • Funika hammaddesi ile Vecta hammaddesi farklıymış arkdaşlar. Funika AR-GE ile görüştüğümde Vecta'nın kendi buldukları bir sistemi kullandığını ve funika'nın hammaddesini kullanmadıklarını ve onlara lisans vermediklerini belirttiler. Funikanın HIM maddesi değilmiş kullandıkları o zaman ne acaba?
    quote:

    Orjinalden alıntı: acantim

    Bir arkadaş sormuş "Bu üründe HIM kullanıldığını nerden çıkaruyorsun"?

    Diğer mesajlarımda da yazmıştım.Çünkü:

    1)17 Aralık 'da HIM resmen açıklandı FunikaTec .

    2)18 Aralıklı gazete haberinde yılbaşından sonra bir ürün çıkacağını HIM'i bulan FunikaTec açıklandı.

    3)28 Aralık baytek kim kimse tanımazken birden bire 28 Aralık'ta Vecta reklamları dönmeye başladı.

    4)Ve en önemli nokta vecta %80 derken ,HIM raporu HIM maddesinin 2.25 kat daha verimli olduğunu söylüyor ki buda paralellik arz ediyor.

    5)Ve alel acele ürün yaza doğru piyasaya çıkıyor.Neden..piyasaya erken girme çabasımı?

    Bu kadar tesadüf olamaz diye düşünüyorum ama kimbilir belkide bu acele HIM'in bulunması ile alakalı.Diğer firmalar HIM ile ürün geliştirmeden piyasaya girmek için...çünki vestel'le de görüşülmüş daha önce baytek

    EDİT:bu bir komplo teorisimi görüceez.Ama ürünü yazdan öncede almıcamı açıklamak isterim ki bu %100 baytek ürünü varsayarsak HIM den ürün geliştirilebileceği çok aşikar ve serbest piyasa herzaman dengeyi bulmuştur. (HIM raporu gerçekse tabi burası türkiye)




  • Merhaba,

    Tartışma sayfasında yazılan yazılan tümünü okudum. Funika şirketinin buluşu olam HIM maddesiyle vecta arasında bence bir ilişki var. HIM için cop katsayısını 1,54 olarak gösteriyorlar ve Muhammed Eltez adında öğretim görevlisi ( Ana Bilim Dalı Başkanı ) raporun altına imza atıyor. Durum böyle olunca aklıma şu düşünce geldi. Kabaca e=mc2 formülüyle çok ufak madde kullanımıyla ( gramın milyonda biri ), çok büyük enerji ortaya çıkabilmekte. Nükleer enerji santralleri bu kanun üzerinden enerji üretmekte. Dolayısıyla aslında vecta daha ucuza yapılmış bir nükleer enerji santrali gibi çalışabilir. Yani nano teknoloji yöntemi ile bu gerçekleştirilmiş olabilir. Böylece vecta içinde kullanılan bir madde, kütle olarak ölçülemiyecek biçimde küçülüyor olabilir.

    Eğer bu biçimde bir dönüşüm var ise, 1 watt.saat enerji verip, 1,5 watt.saat ısı enerjisi elde edilebilir. Buradasi 0.5 waat.saat enerji, kullanılan malzemeden kütle kaybına neden olarak sağlanacaktır.

    Eğer böyle bir yöntem kullanılmıyor ise, mühendis arkadaşların hesaplamaları doğrudur ve reklamlardaki ürün gerçeği yansıtmayacaktır. Sonuçta performans katsayısının (cop) 1 den büyük olması için 1 üstü kısmının bir yerden alınıyor olması gerekli. Ya bunu klimalardaki gibi dış ortam ısını kullanacaksınız, yada kütle enerji dönüşümü ile yapacaksınız. Baytek veya Funitek şirketleri bu kütle enerji dönüşümünü ucuz bir biçimde yaptılarsa helal olsun.

    Ancak kafama takılan bir soru var. Funitek şirketi bu buluşunu Muğla üniversitesine şubat 2008 yılında onaylatmış ama yaklaşık 1 seneden beri konu ile ilgili internette yabancı kaynaklarda HIM ve benzeri kavramlar makalelere ve diğer yayın biçimine dönüşmemiş. Burada bir bit yeniği var.

    Saygılar




  • Herkese merhaba.

    Bu konuyu ve forumu bir süredir izliyorum. Naçizane yormumu eklemek istedim. Belki birilerinin işine yarar.

    Bazı arkadaşların da açıkladığı gibi bu termodinamik denen olayın ana dayanağı, enerjinin (kısmen veya tamamen) yoktan var edilemeyip, var olanın da yok edilemeyeceği yasasıdır. Bir de kainattaki her sistem; canlı, cansız, yakıt, roket bilimi, kuantum fiziği, ne derseniz deyin, enerji alışverişinde bu kurala uyar. Yok ben buna uymayacam diye bişey olamaz. Bu bilgiler ışığında şu örneği düşünelim.

    Diyelim ki 1 kilo kömür yakınca çıkan ısı, örnek bir odamızı 1 saat süreyle 20 derece sıcaklıkta tutabiliyor. Eğer bu odanın izolasyonu, büyüklüğü, içindeki kişi sayısı, dış hava sıcaklığını vs. değiştirmeden, aynı tip yakıtla bu odanın sıcaklığını 21 dereceye çıkarmak istiyorsak yapabileceğimiz şey şunlardır: Ya daha çok odun kömür vs. yakacağız, veya bu yakıtın daha verimli olarak ısı vermesini (yanmasını) sağlayacağız. Daha verimli yanması, yanma işleminin tam olmasıyla ilgilidir. Yani karbondioksit ve sudan başka is veya duman vs. de çıkıyorsa, bunlar tam olarak yanmamış yakıt anlamına gelir ve verimi düşürür (o yakıtla elde edilebilecek maksimum ısıdan daha az ısı ortaya çıkar).

    Yanma işinin en verimli olduğu yakıtlar, mesela saf etil alkol gibi yakıtlardır ki, bunlar doğru koşullarda yakılırsa karbondioksit ve sudan başka hiç bir atık çıkarmazlar. Duman bile çıkmaz. Yani % 100 e yakın bir verimle yanarlar.

    Şimdi elektrik konusuna gelirsek. Siz üsteki odayı rezistanslı elektrik sobasıyla ısıtayım derseniz, kullandığınız elektriğin nerdeyse tamamı ısıya çevrilir (elektriğin bir kısmı kaçak yapıp toprak hattına gitmiyorsa falan tabi ) Ha çok çok az bir kısmıda ışığa dönüşür ve ortamı turuncu bir renkte azıcık aydınlatır. Aynı yukarıdaki alkolün yanması örneğindeki gibi hiç bir atık çıkmaz ve enerjiyi kullanma veriminiz % 100 e yakındır.

    Bu durumda aynı odayı 20 yerine 21 dereceye getirmek için ya daha çok elektrik yakacaksınız veya elektriği daha verimli kullanacaksınız. Lakin sizin veriminiz zaten % 100 e yakın, ki bu zaten ulaşılabilecek en yüksek verimdir. O zaman aynı elektriği yakıyım derseniz, naparsanız yapın, neyle ısınırsanız ısının, oda sıcaklığı 20 derecenin milim üstüne çıkmaz.

    Sonuç olarak ısınma teknolojisinde az yakıp çok ısınmanın yolu, aynı elektrikle daha fazla ısı ortaya çıkarmak değil (ki işte mümkün değil bu), enerjiyi mümkün olan en az kayıpla insan vücuduna iletmek olabilir. İşte Ufonun yaptığı da bu. Oda havasını ısıtmıyor, direk insan vücuduna veriyor ısıyı. Ama ne kadar konforlu ve tasarruflu, bunu sizin takdirinize bırakıyorum.

    Aslına bkarsanız ısı iletiminde bu infrared teknolojisinden daha verimlisi de var. Mikrodalga kullansak iliklerimize kadar ısınırız valla. Tavuğu 1 bütün tavuğu 700w lık konumda 15 dakkada pişiriyo valla. Ama tabi bazı yan etkileri olabilir. Demekki neymiş, ısıyı daha yüksek verimle iletmek te bir yere kadar işe yarıyormuş. Ufo dan daha iyi iletirseniz aha işte o tavuk gibi olursunuz vesselam.

    Son söz: Vekta falan hikayedir arkadaşım, parana yazık valla, başka bişey değil.




  • Yukarıda saltinbas nikli arkadaşın bahsettiği olay soğuk füzyondur. Bunu başardıysa bu arkadaşlar, vektayla falan uğraşmasın, direk NASA yla temasa geçsinler derim . Alacakları telif hakkı, dünya durdukça tüm torunlarına bile yeter.

    Soğuk füzyonun ne kadar güzel ve ulaşılmaz bir rüya olduğuna şu likten bakabilirsiniz: http://www.bilimbilmek.com/sayfa/Soguk_Fuzyon-Ordal_Demokan.html .
  • @Bionic

    Arkadaşım yazma böyle şeyler.

    Bak bizde yazdık. Ukalalar, 3..5 yıl okumuşlar bilim adamı kesilmişler, akıl veriyorler, akıl vereceğinize sizde yapın. yoksa çekin gidin, hatta yobazlar. ( bilim yobazları ) daha neler neler...

    Cep telefonunu, TV, radyoyu örnek verdiler. 20..50 yıl önce varmıymış falan filan.

    Hatta belli firmaların adamı bile olursun birazdan. Baytek'in düşmanı ve rakibi bile olabilirsin. Germe bu ortamı. ( şaka )

    Millet alsın şöyle bir 100.000 adet. Nasılsa test edip yazarlarmış. Yazsınlar bakalım.




  • Arkadaşlar dar bir çerçeveden değerlendiriyor.Moleküler düzeyde çalışmalar sözkonusu(HIM için konuşuyorum).

    Bu arkadaşların Üniversite Raporunu incelemelerini rica ediyorum.termodinamik kurallara aykırı bir durum olmadığı görülmüştür.

    Basite indirgemek gerekirse moleküler arasındaki titreşimi artırarak ortaya ısı enerjisi çıkması olayıdır.Yani elektirik titreşimi sağlamak amacı ile kullanılıyor.
    Kısaca bu diyebiliriz.İşte malesef "enerji mühendisi" arkadaşlar bu noktada dumur oluyo sanıyorum..."--Nası olu ya nası olur. p=i.v..q=i2.r.t deliricem boşunamı okudum !!!!!! aaaa yanlış bu olmaz bu sahtekar bunlar.. "



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acantim -- 16 Ocak 2009; 17:30:14 >
  • ben bu ürünü canlısını gördüm ama test etme imkanım olmadı ne zaman çıkacak bu ürün piyasaya eğer pazartesi çıkacaksa yarın sabah erkenden gideceğim ürünü test etmeye
  • arkadaşlar bu vecta eğer dedikleri gibi % 80 tasaruf yapıyorsa gerçekten ve ilgili petent ve belgelerini almışlarsa daha neyi bekliyorlar
    gurur duyacağımız bilim adamları yetiştirdik derken saklambaç oynamaya başladık
    hani şu adam vardı buldum diye hamamdan ........... çıkan adam
    yoksa daha bulamadılarmı ?
    sorun ısıyı hızlı transfer etmek ise sıvılaştırılmış helyum bakırdan 1000 kat daha iletken
  • 8 sayfayıda okudum usanmadan vecta o tasarrufu sağlarmı zor ancak şu elektrikli ısıtıcılar %99 verimle çalışır hepsi aynı ısıtır lafı saçma
    1-15 gün önce veito ısıtıcı aldım önceden kullandığım kumtel 1800 watt kuartz soba 14 ' odayı 16 dereceye 9 saatte getirirken veito 1 saatte 16 dan 20 ye 2 saatte 22.4 dereceye getirdi ölçüm dışında subjektif şeylerde var örneğin elinizi kumtel quartz sobanın nerdeyse içine soksanız yanmaz veitoya 30 cmden fazla 5sn den fazla tutmak zor
    2-10 yıl önce öğrenciyken windy marka 1800 watt ısıtıcı almışız üzerinnde infrared yazıyor tabii o zamanlar piyasada ufo mufo yok dikkatimizi çekmiyor aynı gücü çeken 1800 demirdöküm quartz kendini zor ısıtırken windy görevini yerine başarıyla getiriyor
    3-yine halen faal 2400 watt 3 çubuklu termikel quartz soba bir çok emsalinden çok daha başarılı
    4-işyerinde kullandığım zass radyatörle kazara 2 adet aldığım 1 saat sonra geri verdiğim demirdöküm radyatör arasında dağlar kadar fark var
    5-veitoyu alırken 2300 ufo ile birebir karşılaştırdım bariz fark var zira çakma ufolarla orjinali arasındada ciddi fark var
    neticede bu cihazlarda kullanıan malzeme yansıtıcı yüzey tüp filament karbon veya tel vb aynı güçle farklı verim ve ısıtma sağlayabiliyor tecrübeyle sabittir




  • Kyokushin hocam anladığım kadarıyla piyasadaki mevcut tüm ısıtıcıları denemişsin . Tecrübelerini bizimle paylaştığın için teşekkürler. Tespitlerinin doğru olduğuna da şüphem yok.

    Ama şu giriş cümlen beni öldürdü. Yani hepsinin %99 verimli çalıştığı lafının saçma olduğunu söylemen. Yani ben de hayatta bazı şeyleri çok saçma buluyorum. Mesela coğrafya dersi bence çok saçma. Ayrıca şahin marka otomobiller de çok saçma. Ama benim bu düşüncem, onların var olduğu gerçeğini değiştirmiyor malesef. İşte bunun gibi bir başka gerçeklik te fizik kanunlarıdır. Sana her ne kadar mantıklı gelmese de bunlar var ve işlemekteler.

    Madem şahin örneğini verdim, ordan devam edeyim. Saydığın tüm ısıtıcı tipleri, otomobiller gibi birbirine benziyo. Yani biri şahin, biri BMW olabilir ama hepsi de otomobil işte. Vektanın iddiasıysa bir otomobil yaptık, alet uçabiliyor gibi bişey. Üstelik te 2 tane BMW parasına satıyo arkadaşlar. Ne kadar da iyi kalpliler valla. Yani olacak bişey değil.

    Saygılar.




  • Size Cihaz ile ilgili Bilgiler vermeye Çalışayım. Tamamen gözlem ve standart yurttaş olarak ,

    CİHAZIN boyu 75 - 80 cm civarında resimlerde gördüğünüz gibi. Evet yanımda derecem yok ama üst camına rahatlıkla elinizi dokundurabiliyorsunuz ama çevresine elinizi değemezsiniz. 1-2 saniye kadar ancak.
    bildiğiniz soba mantığıyla çalışıyor. çevresini yavaş yavaş ısıtıyor. İlk cihazın tam ısınma süresi testime göre 13 dakika kadar daha sonra bu sıcaklık stabil durumda duruyor. Verdiği ısı sayesinde çevresi ısınıyor.
    Yukarıda yazdıklarım tamamen cihazın kutusundan çıkarıp 20 dakikalık izlenimlerim .

    Ve tabi hiç bir ölçüm gibi şansım olmadı olsada burada okuduğum kadarıyla herkes mühendis olmuş . Kusuruma bakmayın verdiğiniz linkleri okuyarak mühendis olunduğunu sanmıyorum kw ile amper bilgisini bilmek demek istediğim. Herkes hertürlü ölçümü yapabiliyor ki nasıl olabiliyorsa merak ediyorum ( Kalori <-> Btu <-> Jul <-> Kilokalori)
    Verilen bütün linkleri formülleri inceledim ama o kadar mühendis ve bilir kişi kadar bilgi edinemedim. Bakın herkes değişik marka 2000w infr.led ısıtıcılarda bile farklı elektrik faturaları ödüyor . Forumu incelerseniz anlarsınız. Bir arkadaşa günde 10 saat yakmış 50 lira gelmiş ısınmış diğerine 150 gelmiş hatta oda ısınamamış nasıl oluyor bu demek ki ne kadar formül bilirseniz hesaplarsanız bile elektrik kurumu en doğrusunu biliyor. En azından para olarak Isıtıcıların yaktığı elektrik ölçümlerini yaparken ya sayaç bilgileri elinizde olacak ki tık tık çarpıp bulacaksanız Yada Dış ortam sıcaklığı, yalıtım, yükseklik, alan, hatta elektrikli ısıtıcının bulunduğu yer gibi etkenleri tam hesaplayıp ezbere bu kadar yakar diyeceksiniz.

    Dediğim gibi ısıtııcıyla biri ısınamamış küfür ediyor öbürünü o ıstıcıyı üreteni anlından öpüyor :)

    Yapılan çok basit kwa hesaplarında örnek elektirik şu kadar 400w çarptım 60 lira yakar. Evet dediğiniz doğru olabilir 400w 60-70 lira yakar ama ısınamazsınız ve sizin için test biter çünkü alet verimsizdir. Ama diğer kişi tam anlamıyla ısınır. Elektirk parası 60 lira gelir 7/24 saate cihazdan memlun kalır.

    Zamanla Herkes alır forumda yorum yapar kimisi memlun olur , kimisi lanet okur.

    Saygılarımla
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Önemli Uyarı

    Kısa süre önce buradaki bölüm kurallarına ilave edildiği gibi :

    Bölüm içinde dolaylı ve doğrudan reklam, tanıtım yapılması, adres belirtilerek fiyat konuşulması kesinlikle yasaktır.

    Lütfen bu konuya özen gösterin. Çünkü kurala uyulmadığında uyarı ve ceza işlemleri katı şekilde uygulanmaktadır.
  • Gelde bu tanıtıma inan simdi bir ay boyunca aynı tarz 2 odada birinde infrared var, digerinde Vecta. Sonucta 7/24 te infrared 441 YTL baytek Vecta ise 31,71 YTL elektrik harcıyor. Yani baytek saatte 400 watt ufo saatte 3000 watt sabit degerlere gore hesap yapılıyor. Baytek ufonun harcadıgının %7 si ile isi bitiriyor. Ama burda da mantıksızlık devam ediyor soyleki; Vecta 400 watt ufo 3000 watt elektrik yaktı desek dahi ufo 7,5 kat daha fazla enerji harcıyor deriz fakat iste burası cok enteresan fiyatlandırmaya bakarsanız ufo Vectanın tam 14 katı elektrik faturası getiriyor gelde inan....

    Tanıtım linki : http://www.dailymotion.com/swf/x7js36
  • herkese merhaba
    dayanamadım üye oldum
    forumda herkes birşeyler yazıyor iyi veya kötü saygı duyarım

    ben evimde kombi kullanıyorum en son 280 tl fatura geldi bunun önüne geçmek biraz olsun azaltmak umuduyla ürünün çıkmasını bekliyorum ve verimli olmasını umuyorum
    kimsenin de reklamcısı değilim

    fakat
    konuyu günlerdir merakla takip ediyorum, şu ana kimse kadar benim aradığım cevabı vermedi
    herkes metallerin ısıyı iletmesinden, yüzey alanından, elektrik sarfiyatından, 1 giren 1 çıkar,heat pipe, bahsediyor tamam ama metallerin ısıyı iletmesi yada yüzey alanının hızlı veya yavaş ısıtılması benim evimi ısıtmaya ne kadar katkı sağlar bence önemsiz, önemli olan bu ısının evimin yada salonumun ısısına ne kadar katkı sağlayacağıdır.
    bu arada metali ısıtmak marifet değil bu ısıyı ortama vermek önemli unutmayalım iletkenler (metaller) ne kadar çabuk ısınırsa o kadar da çabuk soğurlar buda enerji sarfiyatını değiştirmez
    bazı arkadaşlar rezonans sisteminden bahsediyor cihaz rezonans la ısınsa bile katkı sağlayacağını düşünemiyorum
    aklıma gelen bir seçenek var eğer ortamdaki havayı (molekülleri) rezonansla harekete geçirip ısıtıyorsa bu cihaz bahsedildiği kadar tasarruf sağlar ve tarihe geçer o zaman nobel alırız




  • yukarda satıcı olan kişi

    quote:

    İlk cihazın tam ısınma süresi testime göre 13 dakika kadar daha sonra bu sıcaklık stabil durumda duruyor. Verdiği ısı sayesinde çevresi ısınıyor.


    diyor.Bu klasik yöntemlerden farklı olğu konsunda umutlandırıyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: xyztopic
    fakat konuyu günlerdir merakla takip ediyorum, şu ana kimse kadar benim aradığım cevabı vermedi
    herkes metallerin ısıyı iletmesinden, yüzey alanından, elektrik sarfiyatından, 1 giren 1 çıkar,heat pipe, bahsediyor tamam ama metallerin ısıyı iletmesi yada yüzey alanının hızlı veya yavaş ısıtılması benim evimi ısıtmaya ne kadar katkı sağlar bence önemsiz, önemli olan bu ısının evimin yada salonumun ısısına ne kadar katkı sağlayacağıdır.

    Burada sorduğunuz soruya.

    quote:

    bu arada metali ısıtmak marifet değil bu ısıyı ortama vermek önemli unutmayalım iletkenler (metaller) ne kadar çabuk ısınırsa o kadar da çabuk soğurlar buda enerji sarfiyatını değiştirmez

    kendiniz cevap vermişsiniz zaten.

    ..........................

    Mesela; 12 dilimli bir yağlı radyatörde 2000W rezistans var. Bir tanesinin internette boyutlarını buldum . Yüzey alanını hesapladım. 2.4 m2 yüzey alanı çıktı. Dilimlerin arasındaki geçişler, girinti çıkıntıları hesaplayamadım. Fazlası var eksiği yok. Yani içerideki ısınan yağ 2.4 m2'ye temas etmiş. Yüzeyde havayı ısıtıyor.

    Eğer ısıtıcının rezistans gücü aynı kalsa, yüzey alanı 1 m2 olsa idi. Yüzeyi çok sıcak olacaktı. (Bu istenmeyen bir şeydir. Çocuklar yüzünden 75..85 'C den fazla yapmazlar sanıyorum.)
    Ama üretilen ısı yine ortamı gecikme olsa da ısıtacaktı. Isı hiç bir yere kaybolmaz. Isıtıcının iç sıcaklığı çok yükselir o kadar.

    Yani siz ürettiğiniz ısıyı, ortam havasına ne kadar hızlı aktarabilirseniz yüzey alanıda o kadar fazla soğuyacaktır.




  • Orjinal Vecta Isıtıcı Resimleri Part1

  • Vecta Part2
  • Vecta Part 3

  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.