Şimdi Ara

Bayramdaki kazaların cogu gurbetçiler yuzunden (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
2
Favori
4.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Avrupada yasayan Turklerin tek bildigi sey yurt disinda luks araclari kiralayip Turkiyede caka yapmak. Ama o cakalari bi kac ay suruyo sonra avrupada mahrumiyete,pirasa satip hamallik yapmaya devam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrica goruyorum ki saldirganlasmissiniz o zaman o araclari turkiyede alin tr plakasi takinda gorelim. Sahsen bendede tonla araba oldu ve var ama buraya lanse etmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

Orijinalden alıntı: NayirNolamaz

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Avrupadan gelenleri "avrupalı" olarak düşünürsen çok hayal kırıklığına uğrarsın.. Onlar bildiğin Türk..
    Üstelik çoğu Türkiyede bir baltaya sap olamadığı için avrupaya düz işçi olarak gitmiş cahil insanlar (ve onların yetiştirdiği gençler)..

Taner Göde gibi eğitimli kültürlü gurbetçiler çok çok az..

Bu neyin kafasi yahu ,neye dayanarak soyluyorsun bunlari cok merak ediyorum neden bu genelleme ? 1960 larda ilk nesil dedelerimiz buraya yerlesmis ozamanlar egitim imkani mi vardi ? adamlar ekmek pesinde kosuyordu ,o zamanlar kici kirik vw t2 lerle zar zor memlektine giderken simdi ise torunlari

buralara kadar geldiler ,bir kere de helal olsun demeyi ogrenin ,dur birazdan alinti yapip bu arac kiralik diyenler cikar.

------

Cekememezlik hat safada gurbetcilere bok atmak icin sallayin da sallayin ,ulan tuvatelet de temizler fabrikada'da surunur SANA NEY ? onun bindigi araca sen binebiliyormusun ? hayir avrupada araclar cok ucuzmus ,sende gel calis tutan mi var arkadas ?

Neyini çekemeyeceğiz ki? Eskidendi o alamancı havaları.Biz küçükken 2 tane milka çikolata falan getirirler, mersedesle gelir havalara girerlerdi.Artık memlekette istediğin araba var almanyada işçilik yapan alamancıyı kim takar artık?
    Türkiyeden giden en alt eğitim seviyesindeki işçi kesimi, almanyanın çöpçüleri işte.Buraya dönseler çoğu vasıfsız kalır.

Dur simdi sizin mantiginizla Mercedes ve BMW ile gelen gurbetci ,sirf hava atmak icin geliyor Turkiyeye oyle mi ? yani renault,volkswagen,ford gibi araclara binmek zorundayisiz sizden hava atan alamanci damgasi yemememiz icin ?
    Yahu tamam iste ne guzel ben istanbula gidince vay arkadas deyip agzim acik kaliyor ortalik rangerover ,porschelar, gibi araclarla dolu helal olsun diyorum hatta ve hatta buradaki yabancilara istanbulu gidinde bi gorun diyorum ne araclar var diye , ama olay gurbetcilere gelince yok tuvalet temizliyor yok arabasi kiralik nedir bu nefret ?

Su konuya bi goz gezdir ,yorumlari oku ,bu cekememzlik degilde nedir ? he evet almayanin copculeri ,sene 2014 kocum o Turkiye'ye ultra luks araclarla gelen adamlarin cogu sirket sahibi altinda gavurlari calistiyor, gurur duyacaginiza su yazdiginiz yorumlara bakin.

Bana alamancıları savunuyorsun ama çoğu alamancı bizim göre kıro, görgüsüz.Almanyadan araba, motor alırlar türkiyede bunu göstermeye gelirler.Zamanında bizde birşey zannederdik o zamanlar türkiyede mersedes, bmw pek yoktu.Ben racing motora kundura ayakkabı ve beyaz çorapla binen bir yerli görmedim ama alamancı gördüm.Bizim yanımızda almanca konuşmalar, kültürü kültür değil alman desen değil türk desen değil kırma birşey olmuşlar.
    Bence alamancıların tepki çekmemesi için burada bir bakıma turist olduklarını bilmeleri lazım.Sonra yurt dışında çalışıp işçilikle artık türkiyede sınıf atlanmayacağını bilmeleri lazım.

Evet savunuyorum cunku bende sizin tabirinize alamanciyim ,siz bu yobaz kafasiyla fesatlik yaparak bi yere varamassiniz ,avrupa medeniyeti kulturu diye aglarsiniz bagirsiniz ama alman pilaka bi arac gorunce cahil bi kafa yapisiyla dislarsiniz ,zamaninda degil demekki halen birsey zannediyorsunuz o at gozlugu cikarda su konudaki yorumlari bir daha oku diyorum ,E birak almanca konusyorsalar konussunlar sana zarari ney ? belki adamin turkcesi zayif ,veya tamamen aile egitimi gormedi ? Ben turist felan degilim kocum vatani icin canini verecek olan bi TURKUM sen beni turist diye dislayamassin bunu demeye hakkin yok !

Bayramdaki kazaların cogu gurbetçiler yuzunden

sonra ise gurbetciler gorgusuz sonradan gorme dersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: GrandLotus

Birakinda hangi arabanin rent hangi arabanin normal oldugunu bilelim.

Neye dayanarak aracin kiralik oldugu soyluyorsunuz ? Sen kahin misin ? aracin disinda herangi bi damga mi var bizim goremeyipte senin gordugun ? hey Allahim ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: GrandLotus

Ayrica goruyorum ki saldirganlasmissiniz o zaman o araclari turkiyede alin tr plakasi takinda gorelim. Sahsen bendede tonla araba oldu ve var ama buraya lanse etmiyorum

Tabi saldirganlasirim boyle surekli b*k atmaya devam ederseniz , iyide kardesim gurbetci olan adam neden TR plakasi taksin ? neyin kafasi bu buna bi aciklik getir ? ne demek istiyorsun ? Tamam senin tonla araban varsa helal olsun Allah daha iyileri versin ,dur tahmin edeyim amerikada yasiyorsun ,araclarini trye getiremediginden dolayi avrupadaki gurbetcilere bok atma derdindesin. Ustelik amerikadaki araclar avrupadan kat kat daha ucuz ,sen hic bir avrupali gurbetcinin sana cekememezlik yaptigini gordun mu ?
  • Bazen guney sahillerinde Alman turistler bizim yerli okumus arkadaslar ile diyaloga girdikten sonra Türk olduklarina inanmiyorlardi. İlginçtir benzer diyaloga bir kac kez sahit oldum... Gurbetçi bir kaç kuşağın en büyük sorunu eğitime pek önem verilmemesi öncelikli olarak hızla para biriktirilerek memlekette ev arsa vs sahibi olarak geri dönülmek istenmesiydi. Yoksul insan icin egitimden ziyade ekmek parası önemli... Fakat son nesiller ile birlikte uyum ve egitime daha çok önem verildigini görmek çok sevindirici... Umarım kimse vatanindan uzak yasamaya gonulsuz olarak mecbur kalmaz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Avrupadan gelenleri "avrupalı" olarak düşünürsen çok hayal kırıklığına uğrarsın.. Onlar bildiğin Türk..
    Üstelik çoğu Türkiyede bir baltaya sap olamadığı için avrupaya düz işçi olarak gitmiş cahil insanlar (ve onların yetiştirdiği gençler)..

Taner Göde gibi eğitimli kültürlü gurbetçiler çok çok az..

Bu neyin kafasi yahu ,neye dayanarak soyluyorsun bunlari cok merak ediyorum neden bu genelleme ? 1960 larda ilk nesil dedelerimiz buraya yerlesmis ozamanlar egitim imkani mi vardi ? adamlar ekmek pesinde kosuyordu ,o zamanlar kici kirik vw t2 lerle zar zor memlektine giderken simdi ise torunlari

buralara kadar geldiler ,bir kere de helal olsun demeyi ogrenin ,dur birazdan alinti yapip bu arac kiralik diyenler cikar.

------

Cekememezlik hat safada gurbetcilere bok atmak icin sallayin da sallayin ,ulan tuvatelet de temizler fabrikada'da surunur SANA NEY ? onun bindigi araca sen binebiliyormusun ? hayir avrupada araclar cok ucuzmus ,sende gel calis tutan mi var arkadas ?

Neyini çekemeyeceğiz ki? Eskidendi o alamancı havaları.Biz küçükken 2 tane milka çikolata falan getirirler, mersedesle gelir havalara girerlerdi.Artık memlekette istediğin araba var almanyada işçilik yapan alamancıyı kim takar artık?
    Türkiyeden giden en alt eğitim seviyesindeki işçi kesimi, almanyanın çöpçüleri işte.Buraya dönseler çoğu vasıfsız kalır.

Dur simdi sizin mantiginizla Mercedes ve BMW ile gelen gurbetci ,sirf hava atmak icin geliyor Turkiyeye oyle mi ? yani renault,volkswagen,ford gibi araclara binmek zorundayisiz sizden hava atan alamanci damgasi yemememiz icin ?
    Yahu tamam iste ne guzel ben istanbula gidince vay arkadas deyip agzim acik kaliyor ortalik rangerover ,porschelar, gibi araclarla dolu helal olsun diyorum hatta ve hatta buradaki yabancilara istanbulu gidinde bi gorun diyorum ne araclar var diye , ama olay gurbetcilere gelince yok tuvalet temizliyor yok arabasi kiralik nedir bu nefret ?

Su konuya bi goz gezdir ,yorumlari oku ,bu cekememzlik degilde nedir ? he evet almayanin copculeri ,sene 2014 kocum o Turkiye'ye ultra luks araclarla gelen adamlarin cogu sirket sahibi altinda gavurlari calistiyor, gurur duyacaginiza su yazdiginiz yorumlara bakin.

Bana alamancıları savunuyorsun ama çoğu alamancı bizim göre kıro, görgüsüz.Almanyadan araba, motor alırlar türkiyede bunu göstermeye gelirler.Zamanında bizde birşey zannederdik o zamanlar türkiyede mersedes, bmw pek yoktu.Ben racing motora kundura ayakkabı ve beyaz çorapla binen bir yerli görmedim ama alamancı gördüm.Bizim yanımızda almanca konuşmalar, kültürü kültür değil alman desen değil türk desen değil kırma birşey olmuşlar.
    Bence alamancıların tepki çekmemesi için burada bir bakıma turist olduklarını bilmeleri lazım.Sonra yurt dışında çalışıp işçilikle artık türkiyede sınıf atlanmayacağını bilmeleri lazım.

Evet savunuyorum cunku bende sizin tabirinize alamanciyim ,siz bu yobaz kafasiyla fesatlik yaparak bi yere varamassiniz ,avrupa medeniyeti kulturu diye aglarsiniz bagirsiniz ama alman pilaka bi arac gorunce cahil bi kafa yapisiyla dislarsiniz ,zamaninda degil demekki halen birsey zannediyorsunuz o at gozlugu cikarda su konudaki yorumlari bir daha oku diyorum ,E birak almanca konusyorsalar konussunlar sana zarari ney ? belki adamin turkcesi zayif ,veya tamamen aile egitimi gormedi ? Ben turist felan degilim kocum vatani icin canini verecek olan bi TURKUM sen beni turist diye dislayamassin bunu demeye hakkin yok !

Bayramdaki kazaların cogu gurbetçiler yuzunden

sonra ise gurbetciler gorgusuz sonradan gorme dersiniz.

Senle uğraşamam alamancının tekisin işte.Eski zamanda ülke fakirken senin gibilere mark getiriyor diye değerinin üstünde ilgi gösterildi o devir bitti.Biz alamancıları iyi biliyoruz oranın çöpünü temizlerken burada millet sizi birşey sandı aynı işi burada yapsan asgari ücreti geçemezsin, vasıfsızsın.
    Benim yanımda türkçe biliyorken almanca konuşursan böyle muamele görürsün.Burası senin saçma sapan ne olduğu belirsiz kültürünü dayatabileceğin bir ülke değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

quote:

Orijinalden alıntı: cfiliz

quote:

Orijinalden alıntı: CesarJuTwo

Almanyadan arabayla gelen kuzenim yolların daha iyi olduğunu söylüyor en iyi yol Türkiye'idi dedi bana

Kendisine kısaca "yav he he" derim. Hiç görmesek yeriz belki.

Bence "duble yol şahane, oyum yine Tayyip'e" demeye getirmiş.

19 mayis haftasi ist samsun gumushane bayburt erzurum agri dbayazit van bitlis batman mardin dbakir elazig malatya sivas ankara ist 3800 km yol yaptim.duble yoldan nadiren ciktim.once bi klavye basindan kalkip etrafinizi gozleyin sonra elestirin...

Eskiye göre iyileşme olduğunu zaten belirttim diğer mesajımda.

Ama Almanya'dan daha iyi demek sadece kendini kandırmaktır.

Türkiye'de de Almanya'da da binlerce kilometre araç kullandım merak etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cat_power -- 30 Temmuz 2014; 17:13:44 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• NayirNolamaz N kullanıcısına yanıt
    Uuuuuu... sen ne yaptin dostum. Benim dedigim bizim bu bindigimiz araclari yurt disinda almak kolay. Mesele turkiyeye donuldugunde o arabayi turkiyede almak. Yoksa kesin donus yapilmadiktan sonra niye tr plaka takasin. Neyse sen ucmussun belli cok cigsin. O yuzden bu muhabbeti burada noktaliyorum. Cekemeyenler var dogru. Ama istisnalar kaideyi bozmaz.

• Cevap bulamayinca ,senle ugrasamam ayol ayrica ben mark degil zamaninda frank getiriyordum ,he belli oluyor bittigi bu yuzden yobazligin fesatligin dibine vurmussunuz .
    tabi bu cekememezligin sebebini anlamak da mumkun ama tabi ben oralara inipte senin seviyene dusmek istemiyorum.

ayrica babayin mali mi bu ulke ? sen mi karar vereceksin kimin ne yaptigini.

@Indigo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NayirNolamaz -- 30 Temmuz 2014; 17:50:58 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Almanyadan arabayla gelen kuzenim yolların daha iyi olduğunu söylüyor en iyi yol Türkiye'idi dedi bana

Kendisine kısaca "yav he he" derim. Hiç görmesek yeriz belki.

Bence "duble yol şahane, oyum yine Tayyip'e" demeye getirmiş.

Alakası yok amcamda her geldiğinde söylüyor eskiden rezil oluyorduk yollarda şimdi süper olmuş almanyadan daha iyi yollar diyor ki doğru

Eskiye göre daha iyi olduğuna şüphe yok. Ama gidip Almanya'dan iyi olmuş demek abesle iştigal.

Hiç gitmediysem 10 defa gittim Almanya'ya, her seferinde kiralık araç kullanarak uzun yollar kat ettim. Yolların ne durumda olduğu hakkında gerçekten bir fikrim var.

Bizde özellikle şehir içinde ara sokaklarda patates tarlasına dönen yollardan hiç geçmedi herhalde amcanız. Sorun bi zahmet, Frankfurt'ta şehrin merkezinde yolu öyle bırakırlarsa neler olur?

Türkiye pis türkiye ezik diyen her b*ka muhalefet kesimde geldi
    Türkiye hava yolları kara yolları demir yolları konusunda avrupayı yakaldı havada zaten daha iyiyiz karada yaklaştık ama daha yapmamız gerekenler var o da zamanla demir yolları konusunda biraz geriyiz avrupada ki gelişmiß ülkelerde 1000 in üstünde ülkemizde 489 mu ne yapim asamasindakiler bitince 890lari buluyor rusyayi geciyor zamanla avrupayida gecer inşallah
    Allah razı olsun hükümetten tek sevmediğim yanı vergiler yapıyorlar ama vergileride artiriyorlar

Inşallah Avrupa'yı da geceriz, güzelce kalkınırız. Elbette bunlar havadan inmiyor, vergiler ile yapılıyor.

Ama yolların şu anki hali Almanya'dan iyi demek kendimizi kandırmaktan öte değil.

Lütfen yukarıda yazdığım soruyu amcanıza sorup cevabı da buraya yazar mısınız?

• @NayirNolamaz

Hocam yolların durumu (DE-TR kıyası) hakkında sen ne düşünüyorsun?

• quote:

@NayirNolamaz

Hocam yolların durumu (DE-TR kıyası) hakkında sen ne düşünüyorsun?

Ben Belcikada yasiyorum hocam ,ha buranin yollarini kiyaslarsak ,Turkiyenin yollarina kurban olayim hic abartmiyorum ,hatta soyle diyelim avrupada en kotu yollara sahip ulke diye bir liste yapsalar bulgaristandan sonra belcika gelir.
    Almanya derseniz aslinda gorundugu gibi degil oyle ahim sahim yollara sahip degil ,ama Hollanda'yi tek gecerim oranin hukumeti inanilmaz onem veriyor yollara, tabiri caiz ise yag gibi asfalta sahip adamlar.
  • Ya arkadas genellemekten bikmadiniz.
    Tamam dediginiz gibi olanlarda var ama he alamanci da boyle demek sacmalik.

Crytek diye bir firma var Almanyada. Bunu kuranlarda alamanci. Ben gurur duyuyorum mesela.

• Klasik gurbetci konusu klasik kiralayip geldiler yorumlari

• 1.4-1.6 arabalara mahkum olanlar bmw mercedese parasi yetmeyenler burda kiskancliktan gurbetcileri eziyor. O wc temizliyor geyigi artik cok demode oldu, almanyada cokmiyi paralar kazanan bir turk nufusu var, son jenerasyon ozellikle. Is adamlari, buyuk restoran sahipleri , masaj saloni sahipleri, bilisim alaninda sirketi olanlarla dolu almanya. Inanin turkiyede bmw ye binmek daha az masrafli, almanyada cok hizli deger kaybediyor bu luks araclar, turkiyede ise daha iyi koruyor degerini. Bu cekememezligi birakin. Ben gurbetci degilim ama avrupada gordugm turk girisiimciler beni duygulandirdi, asil wc temizleyip kendini kral sananlar alman turistler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baller Lifestyle -- 30 Temmuz 2014; 19:09:19 >
  • Eskiden di o gunler, almanyada bir isci 1500-2000 euro alir en fazla, bu 2 apartman dikmek icin yeterlimkadar miktar degil, istanbulda ortalama bir ev olmus 200 bin euro.

• olay şu adamlar avrupada koyun gibi yetişmişler polis tepelerinde bişey yapamıyolar kısaca araba kullanmayı buraya gelince şaşırıyorlar çünkü burda trafiği halk yöneetiyor. onun için şaşırıyorlar aptal aptal gidiyorlar bide bmw ye falan biniyor demişsiniz ora 2.el bmwler burdaki dacia parasından ucuz da ondan kısaca onlar sadece ülkesinde araba kullanmayı biliyorlar iki minübüscünün yanına vericeksin bir haftada bmw yi satıp şahin alıp döner kavşaktalar

• abi 200.000 euro tabi vardır da ortalama bir eve o para olmaz ya :D euro yerine türk lirası mı yazacaktın ?

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.