Şimdi Ara

Bayramdaki kazaların cogu gurbetçiler yuzunden (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
2
Favori
4.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bu bayram oncesı uzun yol yapmıs ve bu yazıya hak vermıcek kımse oldugunu dusunmuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: uniqlo

Gidip bir manheimle berlini görün ne halde yaşadıklarına siz karar verin, fikirtepede yaşayıpta denizi görmeyenler olduğu gibi avrupada olupta avrupayı görememiş tipler var, adam hala köyündeymiş gibi yaşıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CesarJuTwo

Almanyadan arabayla gelen kuzenim yolların daha iyi olduğunu söylüyor en iyi yol Türkiye'idi dedi bana

Kendisine kısaca "yav he he" derim. Hiç görmesek yeriz belki.

Bence "duble yol şahane, oyum yine Tayyip'e" demeye getirmiş.

• r0x kullanıcısına yanıt
    dün gece o kavruk tipipn birine yol verdim vermez olaydım
    aheste ahasttee hava atarak hareketler
    aracıda amg 350 mıydı neydı

• quote:

Almanyadan arabayla gelen kuzenim yolların daha iyi olduğunu söylüyor en iyi yol Türkiye'idi dedi bana

Akparti döneminde sadece karayollarında değil yeni demiryolları hızlı tren ve hava ulaşımıda çok gelişti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avrupada sıkıya geliyorlar trafikte asker gibi hareket etmek zorundalar. Buraya gelip meydanı boş bulunca saliyorlar afedersiniz yaylaya çıkmış inek gibi. Yaz boyu trafiğin içine ediyorlar. Insan gibi süren, burada da kurallara uyan, yilu babasının malı gibi görmeyen gurbetcileri tenzih ediyorum.

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Amacım kimseyi kırmak günahını almak değil. Benimde birçok akrabam gurbetçi vs. Genel olarak gurbetçilerimiz görgüsüz çoğu şeyi hiçe sayan bir tavır içerisindeler. Özellikle Türkiye de böyle davranıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Avrupadan gelenleri "avrupalı" olarak düşünürsen çok hayal kırıklığına uğrarsın.. Onlar bildiğin Türk..
    Üstelik çoğu Türkiyede bir baltaya sap olamadığı için avrupaya düz işçi olarak gitmiş cahil insanlar (ve onların yetiştirdiği gençler)..

Taner Göde gibi eğitimli kültürlü gurbetçiler çok çok az..

Adam haklı

• Gurbetcilerden de kotu soforler vardir ama bence genel olarak ulkemizdeki soforler cok yetersiz ve tehlikeli. Sadece bayramda degils surekli kurallardan haberi olmayan anlamsiz soforlerle karsilayiyoruz ama bayramda hepsi yollara dokuldugunden daha cok dikkat cekiyor.

Oyle adamlar var ki duz seridinde gidemiyor surekli saga sola kayiyor arabayla uyarmasan tam bir tehlike. Kontrolsuz kavsaga giren mi dersin hatali sollayip seni sikistiran mi dersin sol seritte yavas giden mi dersin sagdan banketten adam gecmeye calisan mi dersin say say bitmez... Bir de kamyon ve tirlar var ki...

Normal bir ulkede bunlarin hepsinin ehliyetine el konur, apaci gibi sureceksen gidip internet kafede surersin ama turkiyede nerdeee! Bayramda istanbuldan cesmeye geldim bir tane polis gormedim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cfiliz

quote:

Alakası yok amcamda her geldiğinde söylüyor eskiden rezil oluyorduk yollarda şimdi süper olmuş almanyadan daha iyi yollar diyor ki doğru

• quote:

Orijinalden alıntı: Kesheyma

Avrupada sıkıya geliyorlar trafikte asker gibi hareket etmek zorundalar. Buraya gelip meydanı boş bulunca saliyorlar afedersiniz yaylaya çıkmış inek gibi. Yaz boyu trafiğin içine ediyorlar. Insan gibi süren, burada da kurallara uyan, yilu babasının malı gibi görmeyen gurbetcileri tenzih ediyorum.

Amcamınoğlynun dayısına 180 tl çakmışlar

• Diğerlerini bilmem de Isviçre'den gelenlerin bir kere bile trafikte yamuğunu görmedim.

• quote:

quote:

quote:

Alakası yok amcamda her geldiğinde söylüyor eskiden rezil oluyorduk yollarda şimdi süper olmuş almanyadan daha iyi yollar diyor ki doğru

Eskiye göre daha iyi olduğuna şüphe yok. Ama gidip Almanya'dan iyi olmuş demek abesle iştigal.

Hiç gitmediysem 10 defa gittim Almanya'ya, her seferinde kiralık araç kullanarak uzun yollar kat ettim. Yolların ne durumda olduğu hakkında gerçekten bir fikrim var.

Bizde özellikle şehir içinde ara sokaklarda patates tarlasına dönen yollardan hiç geçmedi herhalde amcanız. Sorun bi zahmet, Frankfurt'ta şehrin merkezinde yolu öyle bırakırlarsa neler olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cat_power -- 30 Temmuz 2014; 11:18:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: spinattimyalnizliga

Diğerlerini bilmem de Isviçre'den gelenlerin bir kere bile trafikte yamuğunu görmedim.

Maalesef Almanya'dan gelen sürücülerde sıkıntı oluyor genelde. Sonuçta oraya gidiş yol ve yöntemleri hatirlarsak çok da şaşırtıcı olmaz.

• Koyden ilceye indim alisveris icin aha bu manzarayla karsilastim.
     Bayramdaki kazaların cogu gurbetçiler yuzunden

Adam yolun ortasina birakti arabayi. Millet sokaga giremedi.

• Adamlar vasıfsız oldukları halde gittikleri ülkeler bilim,teknik ve sanayide önde olduğu için bmw,Mercedes ve Audi’nin yüksek motorlu modellerine binebiliyorlar.bizi patates arabalara mahkum edenler utansın.ama hiç akıllanmıyoruz tarımı hayvancılığı öldürüp köylüyü büyükşehirlere göçe zorlayarak sonsuza kadar inşaat yapmaya, ekonomiyi inşaat sektörü üzerinden götürmeye çalışıyoruz.yüzde 60 ı yabancıların elinde olan bankalardan 10 yıllık kredi alıp betona gömüyoruz, onların arabalarını,telefonlarını,televizyonlarını,teknolojisini yine onların faizle verdiği paralarla alıyoruz.yazık memlekete.eğitim,ar-ge,yatırım,üretim lügatımızda yok.

• Avrupada kurallara uyup buradakileri pas geçiyorlar...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Eskiye göre daha iyi olduğuna şüphe yok. Ama gidip Almanya'dan iyi olmuş demek abesle iştigal.

Hiç gitmediysem 10 defa gittim Almanya'ya, her seferinde kiralık araç kullanarak uzun yollar kat ettim. Yolların ne durumda olduğu hakkında gerçekten bir fikrim var.

Bizde özellikle şehir içinde ara sokaklarda patates tarlasına dönen yollardan hiç geçmedi herhalde amcanız. Sorun bi zahmet, Frankfurt'ta şehrin merkezinde yolu öyle bırakırlarsa neler olur?

Türkiye pis türkiye ezik diyen her b*ka muhalefet kesimde geldi
    Türkiye hava yolları kara yolları demir yolları konusunda avrupayı yakaldı havada zaten daha iyiyiz karada yaklaştık ama daha yapmamız gerekenler var o da zamanla demir yolları konusunda biraz geriyiz avrupada ki gelişmiß ülkelerde 1000 in üstünde ülkemizde 489 mu ne yapim asamasindakiler bitince 890lari buluyor rusyayi geciyor zamanla avrupayida gecer inşallah
    Allah razı olsun hükümetten tek sevmediğim yanı vergiler yapıyorlar ama vergileride artiriyorlar

• Hükümetin tek eksiği eğitim eğitimi halledemediler bi türlü

• Konuyu siyasete çekmeyelim lütfen .
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.