Şimdi Ara

Baykuş beslemek istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
44.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Üniversite öğrencisiyim kaldığım dairede kedi,köpek bakmak yasak.Bende yavru bir baykuş alıp büyütüp,evcilleştirmek istiyorum.Sizce mümkün mü bu durum? Nereden bulabilirim yavru olanı,satan var mı? Bakımı zor mudur bu hayvanların,gece gece saldırıp parçalamasın birde etimi.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Baykuş Beslemek: Bilmen Gerekenler

Baykuşlar, büyüleyici ve görkemli kuşlardır, ancak onları evcil hayvan olarak beslemek yasalara tabidir ve bazı özel hususları gerektirir.

Türkiye'de Baykuş Beslemek Yasak mı?

Evet, Türkiye'de yaban hayatına ait olan baykuşları evde beslemek yasa dışıdır. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu, yaban hayvanlarının evde beslenmesini ve ticaretini yasaklamaktadır.

Evde Baykuş Beslenir mi?

Yasalar gereği baykuşları evde besleyemezsiniz. Ancak, lisanslı rehabilitasyon merkezleri, yaban hayatı parkları veya kuş gözlem evleri gibi uygun tesisler, yaralı veya öksüz baykuşlara bakım sağlayabilir.

Baykuş Beslemek İstiyorsan Ne Yapmalısın?

Baykuşları evde beslemek istiyorsan, bu konudaki sivil toplum kuruluşlarıyla iletişime geçebilir veya lisanslı rehabilitasyon merkezlerini ziyaret edebilirsin. Böylece, baykuşları doğal ortamlarında gözlemleyebilir ve bu muhteşem kuşlar hakkında daha fazla bilgi edinebilirsin.

Evde Baykuş Beslemenin Cezası Nedir?

Yaban hayatına ait bir baykuşu evde beslemek, Hayvanları Koruma Kanunu'na göre idari para cezası ile cezalandırılabilir. Cezanın miktarı, baykuşun türüne ve durumuna göre değişebilir.

Unutma!

Baykuşlar, vahşi doğaya ait hayvanlardır ve esaret altında sağlıklı ve mutlu olamazlar. Onları doğal ortamlarında gözlemlemek ve korumak, bu büyüleyici kuşlar için yapabileceğin en iyi şeydir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • gece ansızın uyanınca sana kafası 180derece dönük bir baykuş bakacak.
  • Merak ettim. Takip
  • Şu cinsten arıyorum ama bulamam sanırım

Cüce Baykuş

Baykuş beslemek istiyorum
  • baykuş yabani kuştur.yabani doğa kuşlarını beslemek ve satmak yasaktır.Bulsan bile sana pahalıya patlar kendin yakalarsan o başka.Birde eğitileceğini pek sanmıyorum.Hem sen ona ne kadarlık bi alanda bakmayı düşünüyosun yani kafes olarak
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Tesla-

baykuş yabani kuştur.yabani doğa kuşlarını beslemek ve satmak yasaktır.Bulsan bile sana pahalıya patlar kendin yakalarsan o başka.Birde eğitileceğini pek sanmıyorum.Hem sen ona ne kadarlık bi alanda bakmayı düşünüyosun yani kafes olarak

Baykuş,atmaca gibi yırtıcı kuşlar kafeste beslenmez diye biliyorum,daha da hırçın olurlarmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hacıkafir

Üniversite öğrencisiyim kaldığım dairede kedi,köpek bakmak yasak.Bende yavru bir baykuş alıp büyütüp,evcilleştirmek istiyorum.Sizce mümkün mü bu durum? Nereden bulabilirim yavru olanı,satan var mı? Bakımı zor mudur bu hayvanların,gece gece saldırıp parçalamasın birde etimi.

evde baykuş beslenmez. baykuş evcil bir hayvan değildir.
    hayvansever biri olarak bir hayvana eziyet edilmesini duymak ya da görmek hoş bişey değildir.
    zaten baykuş satışı, avlanması yasaktır.
    herhangi biri seni şikayet ederse baykuş elinden alınır ve cezan kesilir. iyi günler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Evde kartal beslemek istiyorum
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bir süre sonra serbest kalmak isteyip sana saldıracaktır hatta eve bile girmene izin vermeyebilir.. Birde pencereden dışarıyı her gördüğünde deliye döner evcil olmayan hayvanların hepsi böyle.. Baştan hiç alma alıştı sanarsın bir süre ama birden deliye döner..
  • Baykuş, yabani bir kuştur evde beslemekle ona iyilik değil kötülük yapmış olursun.İllede besliyeceğim diyorsan, rahat etmesi için büyük bir kafes almalısın, günlük 2-3 liralık et, kıyma vs. almalısın, evcileştirebilmek için yavru baykuş bulmalısın, onunla pek fazla vakit geçirebileceğini sanmıyorum çünkü bu hayvanlar gündüz uyuyup geceleri hareketleniyorlar.Şunu da unutma ki, biraz bakıp sonra doğaya salarsan o hayvan yaşayamaz, çünkü hazır etle beslendiğinden canlı avın nasıl yakalanacağını bilmez ve ölür.

• 20 cm'lik bir hayvan, nereden baksan elinin uzunluğu kadar

Ben de çok istiyorum öyle bir hayvanım olsun ama, nerdee
  • quote:

Orijinalden alıntı: infazkorumamemuru

quote:

Orijinalden alıntı: Hacıkafir

Üniversite öğrencisiyim kaldığım dairede kedi,köpek bakmak yasak.Bende yavru bir baykuş alıp büyütüp,evcilleştirmek istiyorum.Sizce mümkün mü bu durum? Nereden bulabilirim yavru olanı,satan var mı? Bakımı zor mudur bu hayvanların,gece gece saldırıp parçalamasın birde etimi.

evde baykuş beslenmez. baykuş evcil bir hayvan değildir.
    hayvansever biri olarak bir hayvana eziyet edilmesini duymak ya da görmek hoş bişey değildir.
    zaten baykuş satışı, avlanması yasaktır.
    herhangi biri seni şikayet ederse baykuş elinden alınır ve cezan kesilir. iyi günler

Önce ben ediciğim.

• Baykuş giren eve cin girmez
    Şaka şaka, kafes onlar için biraz küçük değil mi yaw?
  • quote:

baykuş yabani kuştur.yabani doğa kuşlarını beslemek ve satmak yasaktır.Bulsan bile sana pahalıya patlar kendin yakalarsan o başka.Birde eğitileceğini pek sanmıyorum.Hem sen ona ne kadarlık bi alanda bakmayı düşünüyosun yani kafes olarak

Peki atıyorum yaralı bir vahşi hayvan bulduk. Bunu alıp iyileşinceye kadar beslemek de mi yasak?
  •  Baykuş beslemek istiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hyapponzashi

quote:

Peki atıyorum yaralı bir vahşi hayvan bulduk. Bunu alıp iyileşinceye kadar beslemek de mi yasak?

Burası Türkiye daha denetlencek o kadar kanun varki devlet senin evine gelip bu yahşi hayvan besliyormu diye kontrol etmez.yani besleye bilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: shakir@

quote:

Orijinalden alıntı: Hyapponzashi

quote:

Burası Türkiye daha denetlencek o kadar kanun varki devlet senin evine gelip bu yahşi hayvan besliyormu diye kontrol etmez.yani besleye bilirsin.

Nerden upladın bilmiyorum ama besleyeceğimden değil. Hayvansever bir insanım. Yaralı bir hayvan görünce orada bırakmaya vicdanım el vermez. Ondan sordum yani. Başımıza dert almayalım ama sırf ceza gelecek diye de hayvanı ölüme terk edemem.

• Sultan papağanını tavsiye ederim çok iyi hayvanlardır sakın muhabbet kuşu alayım deme osuruktan nem kapıyorlar uyarıyı alırım az sonra iyi günler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.