Şimdi Ara

'Annemi iki dakikalığına köpek yapmak istiyorum! ' + Eşcinsel Penguenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • "Ben Aysu Tuğra. 6 yaşındayım. "Sihirli Annem" dizisinin tekrarlarını bile kaçırmıyorum. Sihir yapmak isterdim. Annemi köpek yapmak ama sadece iki dakikalığına oynamak için yani. Dizideki herkesi çok seviyorum."


    http://www.diziler.com/default.asp?dizino=68


    Bu sözler Kanal D'nin dizilerini tanıtan internet sitesine gönderilmiş bir mesaj. Dizinin reytingini tavan yaptıran çocuklardan gelen diğer mesajlarda bu ve buna benzer dileklerle dolu.Bu çoçuklar 20-25 sene sonra anne, baba olup aile kuracaklar ve iş hayatına atılacaklar.

    Ekleme : Benim televizyon dizileriyle pek alakam yok ama dün yine kanal d de yayınlanan "Yabancı Damat" adlı dizide, eşcinsellik hakkında özendirici sahnelerin yer aldığına dair bir arkadaşımdan haberler geldi. Diziyi izleyen var mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdengeçti -- 24 Nisan 2005, 13:52:34 >



    _____________________________




  • Şu dizi hala yayınlanıyor ya inanasım gelmiyor. Çocuklar da acayip bir şekilde bu diziye hayran kafayı yememek elde değil.
    _____________________________

    Pijamalı terlikle gezerim,
    Uyku çıkmaz aklımdan,
    Nereyi bulsam kıvrılır yatarım.
  • 6 yaşındaki çoçuğu suçlayacak halimiz yok tabi, onun elbette kötü bir niyeti yok. Demek istediğim anlaşılmıyor mu?

    Çoçuğun penceresinden bakıp da, nasıl bir hoşluk gördün ? Ben beceremedim de....
    _____________________________
  • Ne adamlarsını yahu. Bizde küçükken Voltronun başını oluştururduk. Bizim nesilden hiç voltron voltron diye balkondan aşağı atlayan çıkmadı. Hoş çıksaydı da pek haberimiz olurdu ya ne ise. İskinoski vardı samuray abim... Hiç özenip kılıçla bıçakla kimse kimseye dalmadı hyaaaaa diye. Yoksa daldı mı? Bilmiyorum
    _____________________________
  • Bu forum beni deli edecek............
    _____________________________
  • Ben söyleyinceye inanmıyorlar heralde. Bakın diğerleri neler demiş

    Eğitimciler RTÜK'e başvurdu

    "Kızlarını eşlerinden ayırmak için sürekli sihir yapan bir anneanne, sihirle köpeğe dönüştürülmüş bir dede, sihirbaz bir anne ve bütün bu sihir dünyasında istediklerini sihirle elde eden çocuklar. Bu saçmalıkları çocuklarımıza izletmeye kimsenin hakkı yok!..." Bu isyan dolu sözler geçtiğimiz günlerde RTÜK'e ve kamuoyuna açıklama yaparak yetkilileri uyaran öğretmenlerin. İmza toplayarak RTÜK'e başvuran Eğitim Bir-Sen'e üye öğretmenler bu konuda yaptıkları basın açıklamasında dizinin çocuklar üzerindeki etkisine dikkat çektiler. "Bizler çocuklarla gün boyu beraber olan öğretmenler olarak özellikle bir TV dizisinin çocuklarımız üzerindeki olumsuz etkilerini uzun zamandır gözlemlemekteyiz. Yarının Türkiye'sinde büyükler olacak çocuklarımız takdir edersiniz ki, en başta yaşadığımız dünyayı sağlıklı değerlendirebilen nesiller olmalıdır. Bunun için de psikolojik yapılarını olumsuz etkileyecek şeylerden onları uzak tutmak en başta ailelerin sonra da biz eğitimcilerin görevidir." Eğitimciler dizinin çocukların gündelik hayatı algılamasında nasıl bir probleme yol açtığını ise şu şekilde açıklıyorlar: "Bilimsel araştırmalara göre çocukların zihin gelişiminin 0-6 yas arasında maksimum düzeyde oldugu ifade ediliyor. Hayati öneme sahip bu öğrenme döneminde "Sihirli Annem" adıyla bir TV kanalımızda yayınlanan dizinin çocuk psikolojisini bozucu bir çok unsuru bünyesinde barındırdığını gözlemlemekteyiz. Bu dizi çocukların gerçeklik duygusunu zedeliyor. Reel dünyayı bilim ve akıldışı bir gözle algılamalarına sebep oluyor. Bu dizide sihir ve büyü günlük hayatın bir parçası olarak sunuluyor. Masallarda oluşturulan ve çocukların da farkına vardığı geçek üstü sembol anlatımlarla "sihirli annem" dizisinin bir benzerliği yoktur. Zira masalda çocuk baştan beri hayali bir dünyanın farkında. Bu diziyi izleyen çocuklar ise, kendi hayatlarıyla örtüşen gerçek bir yaşam hikayesi izlerken, birden bire sihir ve büyü ile karşılaşmaktadır. Çocukların günlük hayatı sihir ve büyüyle yürüyen bir şey zannetmesi yaralı bilinçlerin doğmasına yol açacaktır." Çocuk psikoloğu Ahmet Çevikarslan, evlerde cep telefonu aldırma kavgaları, okullarda ise cin, büyü, sihir sohbetleri yapıldığını söyledi. Çevikarslan çocukların zihninin bulandığını bu dizilerin bir psikolog danışmanlığında yapılması gerektiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Yapımcıların sorumluluğu yanında, anne babalarda kendi evlerinde bu tür diziler için filtre görevi üstlenmeli. Çocuk kahramanı olan veya çocuklara yönelik yapılan programlar, diziler ve hatta çizgi filmler bile bazen çocuk için sakınca doğurabilecek motifler içerebiliyor. Bu programların eğlendirici olmaları, çocuk için tamamı ile serbest olacağı anlamına gelmemeli ve çocuk için sakınca doğurabilecek nüansları maskelememeli."

    'Çocuğu zor durumda bırakıyor'

    Dizinin çocukların ilgisini çekmesinin nedeninin büyüklere kafa tutan, hatta tuzaklar kurabilen, kötülerin hakkından gelen çocuk kahramanların rollerinden kaynaklandığını söyleyen Çevikarslan eğitici yönden çok izlenme oranının önemsendiğini bununda çocukların gelişimine ters düşen figür ve kurgulara neden olduğunu vurguladı. Ekranlardaki çocuk karakterler, gerçek hayattakilere göre daha başarılı, güçlü, zeki ve bazen de üstün güçlerle donatılmış durumda sunulmasının ve hep iyilerin kazanmasının çocuklar için özdeşim faktörü olduğunu, kimi durumlarda çocuk için psikolojik bir rahatlama sağlasada bu özdeşim ekranın dışına taşıp günlük yaşama taşınırsa, çocuğu zor durumda bırakabileceğini de sözlerine ekledi.

    **************

    Prof. Zekeriya Beyaz’ın, ‘Sihirli Annem’ dizisi için ‘Bu diziler çocukların sağlığına zararlı, çocuklara izletmeyin. Evin reisi baba köpek olarak gösteriliyor, sihir dinimizce günah ama teşvik ediliyor. Çocuklar cinsel eylemlere yönlendiriliyor’ şeklindeki yazısına, ‘Sihirli Annem’ ekibi sert bir dille cevap verdi.

    Senarist Gamze Özer

    Gerici bir bakış açısı. Bugün dünyada Harry Potter’lar var. Biz hayatta bütün sihirlerin insanı iyi bir insan olmayı istemesi üzerine kurulu olduğunu söylüyoruz.

    Oyuncu İnci Türkay (Betüş)

    Dini günleri atlamıyoruz, mezarlık ziyaret ediyoruz. Sokak çocuklarını, kimsesiz çocukları işliyoruz. Sihir, dizinin fantastik bir süslemesi.

    Buğra Özmüldür (Cem)

    Dizide sigaranın ne kadar kötü bir şey olduğunu bile işledik. Hem bizim okulumuzda da birbirinden hoşlanan, flört edenler oluyor.

    Gizem Güven (Ceren)

    Anne baba sevgisini, kardeşlik sevgisini, paylaşmayı dizide görüyoruz. Ayrıca sihrin bir oyun olduğunu biz çocuklar olarak biliyoruz ama neden büyükler bunu anlamıyor anlamıyorum!

    Zeynep Özkaya (Çilek)

    Ben ilkokul birinci sınıfta okuyorum. Aşıdan hepimiz çok korkuyoruz ama ben bir bölümde aşı olduktan sonra okul arkadaşlarım aşıdan artık korkmadıklarını söylediler bana.

    ****************


    Bir okur, dertli mi dertli.

    Şöyle yazmış:

    “Benim iki yaşında bir oğlum var. Kanal D de yayınlanan Sihirli Annem dizisine kilitlenip dikkat ile seyrediyor. Hatta biz bile konusu itibariyle ilgi ile seyrediyoruz. Ancak ben bu kadar dikkatli hazırlanmış, bu kadar sıradışı bir dizinin sadece eğlencelik hazırlanmadığını düşünüyorum. İleriki nesiller açısından gayet dikkat ile takip edilmesi gereken bir dizi gibi geliyor. Bunun yanında hiçbir eleştirmen ya da tv yorumcusunun bu diziden bahsetmemesi dikkat çekici. Bu diziyi kimler hazırlıyor? Konuları nereden buluyorlar? Medya neden bu kadar başarılı programa ilgi gösterip manşetlere taşımıyor? ‘Çocuklar Duymasın’da bile ne kadar çok tantana yapılmıştı. 2025’e hazırlanan nesiller bu diziyi ileriki yıllarda mutlaka hatırlayacaklardır. Biz de yıllarca Amerikayı Dallas ve Küçük Ev gibi bilmedik mi?”

    Okurumuz yerden göğe kadar haklı. Zaten benzer şikâyet bütün aileler de mevcut.


    *************

    Vatandaş "Sihirli Annem"den şikayetçi


    RTÜK'ün vatandaşların şikayetlerine tahsis ettiği 178 hattına en çok şikayet, Kanal D'de yayınlanan "Sihirli Annem" dizisine geldi.

    Hattı arayan vatandaşların, geleneklerimize ters olduğu gerekçesiyle Show TV'de yayınlanan ‘Gelinim Olur musun', çocukların psikolojisini bozduğu gerekçesiyle "Sihirli Annem", Tarkan'ın rol aldığı reklam filmi ve haberlerde kapkaçın özendirilmesi hususunda şikayetlerinin çokluğu dikkat çekti. Sihirli Annem dizisini; bir babanın köpek olarak gösterilmesi ve işlenen sihir konusunun çocuklarda ruhsal bozukluğa neden olabileceği gerekçesiyle eleştiren bir baba, "Çocuklarım psikolojileri bozulduğu için tedavi görmeye başladı." dedi. Pınar Acar, Ankara

    *************

    Çocuğunuz karşınıza geçip yaptığı ilginç el kol hareketleriyle kendisini farklı bir cisme veya başka bir kişiye benzetmeye çalışıyorsa, hatta koltukların üstünden uçmaya kalkışıyorsa sebebini uzaklarda aramayın.

    Televizyonlarda yayınlanan ‘sihirli’ ve ‘büyülü’ dizilere bakmanız yeter. Kanal D’de "Sihirli Annem" ve "Ruhsar", Star’da "Bücür Cadı ve Perili Ev", Show TV’de Hamdi Alkan’ın hem yazıp hem oynadığı "En İyi Arkadaşım" gibi diziler çocuklar sayesinde reyting yapsa da uzmanlar, son zamanlarda artış gösteren büyü ve sihir gibi fantastik motiflerle süslenmiş filmlerin sakıncasına dikkat çekiyor.

    Çocuğu saatlerce ekran karşısında kalan aileler ve uzmanlar, bu tür dizilerin çocukların yaşantısını olumsuz yönde etkilediğini düşünse de dizi yapımcıları farklı düşünüyor. Kanal D Dramalar Koordinatörü İnci Kırhan Gündoğdu, kendi kanallarında yayınlanan ‘Sihirli Annem’in çocukların psikolojisini bozduğuna inanmıyor. Aksine dizinin çocuğun hayal dünyasını geliştirdiğini düşünen Gündoğdu, gerçek sevginin ‘sihir’ olduğunu söyleyerek projeye sahip çıkıyor. Çocuk hedef kitleye iş yapan yapımcı ve senaristlerin çok dikkatli olması gerektiğinin altını çizen İnci Kırhan Gündoğdu, "Çocuklar bizim geleceğimizdir." diyor. Star’da ekrana gelen "Perili Ev" dizisinin senaryo yazarı Caner Güler, "Perili Ev"de sihirin fayda değil zarar getirdiğini işlediklerini söyleyerek, "Bizde sihir olumlu değil, olumsuzdan olumluya gönderme yapmak için kullanılıyor. Çocuğun yaptığı sihirler ailenin başına dertten başka bir şey getirmiyor. Çocuk, meselelerin, sihirle değil, ancak aklı ve kalbi ile üstesinden gelebileceğini anlıyor." diyor. Ekranlardaki sihirli dizilerin çoğalmasını dünyayı saran Harry Potter rüzgarının tetiklediğini düşünen Güler, problemlerin üstesinden sihirle değil; ancak sevgi, saygı ve aile içi dayanışma ile gelinebileceğini düşünüyor.

    Aileler filtre görevi

    üstlenmeli...

    Büyü ve sihir içeren dizilerin çocukların ilgisini çekmesini belli sebeplere bağlayan Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Dr. Ahmet Çevikaslan, "Kötülerin hakkından gelen çocuk kahramanlar, isteklerini yaptırmak amacıyla büyüklere kafa tutan küçükler, oyunbazlık yapan çocuklar, çocuklardaki doğa üstü güçler bunlardan sadece bazıları. Ekranlardaki çocuk karakterler, gerçek hayattakilere göre daha başarılı, güçlü, zeki ve bazen de üstün güçlerle donatılmış durumda ve hep iyiler kazanıyor. Bu durum da çocuğun günlük yaşamdaki davranışlarını olumsuz yönde etkiliyor." diyor. Çevikaslan’a gelen hastalar arasında ailelerine cep telefonu aldırmak için kavga yapan çocuklar ve okullarda kendi aralarında cin, büyü, sihir sohbetlerinden etkilenen çocuklar başı çekiyor. Dr. Çevikaslan, sihir ve büyü içeren dizilerin yapımcılarına ve ailelere tavsiyede bulunarak, "Çocuk izleyicilerin duygusal ve zihinsel özellikleri hesaba katılmalı. Yapımcıların sorumluluğu yanında, anne babaların da evlerinde bu tür diziler için çocuklarına filtre görevi üstlenmeleri gerekir." diyor


    *************

    Sihirli Annem" Dizisine Artık Bir Dur Deyin rumuz15742 27 Eylül 2004
    Birisi 4 diğeri 7 yaşında 2 tane çocuğum var. Kanal D'de yayınlanan "Sihirli Annem" dizisine ne kadar karşı çıksam da çocuklarım izlemeye devam ediyor. Bu dizinin çocukların psikolojisini olumsuz olarak etkileyeceğini, çocukları tamamen gerçek dünyanın dışına iterek hayal dünyasına yönelteceğini acaba RTÜK bilmiyor mu? Hadi uzmanlar hehangi bir zararı yok dediler. O zaman saat 20:30'da başlayan ve reklam aralarıyla saat 22:30'da biten ve tamamen çocukların izlediği bir filmi, hem de yarın okula gidecek çocukların, geç saate kadar televizyon başında yarı uykulu halde oturmalarına ne demeli?

    Sayın uzmanlara ve RTÜK yöneticilerine soruyorum; 7 yaşında bir çocuğun, saat 22:30'da biten dizinin başından kalkıp 06:00'da uyanması acaba sağlıklı mı? Madem bu diziyi çocuklar izliyor, o zaman en azından daha erken bir saate konulamaz mı? Cuma veya Cumartesi günlerine alınamaz mı?

    *************

    RTÜK'e gelen şikayetler arasında, evlendirme programları nedeniyle "annesinin kafayı yediğini" iddia eden bir kişi de bulundu. Sihirli Annem dizisi nedeniyle bir baba çocuğunun kendisine "Baba ne zaman köpek olacaksın?" diye sorduğunu söyleyen bir babanın yanısıra, dizi çocuklara kötü örnek olduğu gerekçesiyle en çok şikayet alan programlardan biri oldu.


    İbrahim Tatlıses klibinde denizi kirlettiği için vatandaşlar tarafından RTÜK'e şikayet edildi. RTÜK'e gelen şikayetler arasında, evlendirme programları nedeniyle "annesinin kafayı yediğini" iddia eden bir telefon da bulundu.

    Bir vatandaş ta Hristiyan radyolarına izin verenlere beddua için umrede gidip secdeye varacağını bildirdi.

    Vatandaşlar Alo RTÜK 178 hattına 2005 yılının ilk haftalarında yine rekor sayı ve ilginçlikte şikayet yağdırdı.

    Özellikle evlendirme programlarının, erotik reklamların ve "Sihirli Annem" dizisinin yoğun olarak şikayet edilidiği 178 hattında, RTÜK daha müdahaleci olmaya davet edildi.

    İBRAHİM TATLISES DENİZİ KİRLETİYOR ŞİKAYETİ

    178 hattına İbrahim Tatlıses de şikayet edildi.

    Şikayette, "İbrahim Tatlıses içki içiyor ve şişeyi denize atıyor. Gençlere ve çocuklara kötü örnek olan bu duruma engel olunmasını istiyorum. Denizler çöplük değildir" denildi.

    UÇAN KAZI GERİ VERİN!

    Vatandaşlar, özellikle çocuk programlarında cinlerin ve şeytanların yer almasından rahatsızlık duyduklarını dile getirirken, "eski çizgi filmlerinizi geri verin" çağrısında bulunuldu. Şikayetlerde, evlendirme programları nedeniyle "annesinin kafayı yediğini" söyleyen bir izleyici de bulundu. Vatandaşların bazıları ise "Kadının Sesi" ve türevi programlar nedeniyle kızlarının artık evlenmek istemediğini belirtti.

    "İLKOKULA GİDEN ÇOCUĞUM MİSYONER RADYOSU DİNLİYORMUŞ"

    Bazı vatandaşlar da, özellikle Hristiyanlık propagandası yapılan radyoları eleştirerek RTÜK'ü daha etkin mücadeleye çağırdı. Bir vatandaş, "Sevinin RTÜK'çüler sevinin. Siz sevinin ama ben ve eşim sizlere beddua etmeye başladık bile. Nasipse sırf sizlere beddua etmek için ailecek Umre'ye gideceğiz. Kabe'nin karşısında ailecek secdeye varacağız ve sizin gibi düşünen medya mensupları ile devlet ve siyaset mensuplarına beddua edeceğiz. Uzun zamandır oğlum el radyosundan misyoner kanalını dinliyormuş meğer. Bu ilkokula giden bir çocuk" diyerek eleştirildi.

    "İSKENDERUNLULAR AHMAK GİBİ GÖSTERİLİYOR"

    Şikayetlerde "Indiana Jonies" de eleştiri konusu olurken, filmde İskenderunlular'ın fesli, şalvarlı ahmak tipler, Hatay'ın ise bağımsız bir devlet olarak gösterildiği, bunun Türk toplumuna hakaret anlamına geldiği belirtidi.

    "BABA NE ZAMAN KÖPEK OLACAKSIN" ŞİKAYETİ

    Sihirli Annem dizisi nedeniyle bir baba çocuğunun kendisine "Baba ne zaman köpek olacaksın?" diye sorduğunu söyleyen bir babanın yanısıra, dizi çocuklara kötü örnek olduğu gerekçesiyle en çok şikayet alan programlardan biri oldu.

    ****************





    Biz konu ile ilgili çok defa yazı kaleme aldık. Demek nazarlardan kaçmış.

    Bir kere bu dizi, uzmanların da altını çizdiği gibi kesinlikle zararlı. Özellikle gelişme çağında olan çocuklar için... Dikkat ve kabiliyeti köreltiyor. Hayal gücünü ve psikolojisini etkiliyor.

    Gerçi Kanal D “Dramalar” koordinatörü İnci Kırhan Gündoğdu, “Sihirli Annem’in çocuklarını psikolojisini bozduğuna inanmadığını, aksine çocukların hayâl dünyasını geliştirdiğini düşünüyor.”

    Ve; “Çocuklar bizim geleceğimizdir” diyor. (Zaman, 2001)

    Bir kere “sihir” kavramı, çocukların başına dertten başka birşey getirmiyor. Çocuk meselelerini sihirle değil, aklı ve kalbiyle yenmeli.

    Yani, çocuk problemlerin üstesinden sihirle değil, sevgi, saygı ve aile içi dayanışma ile gelebilir.

    Bu konuda ailelere de görev düşüyor.

    Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Dr. Ahmet Çevikaslan, “Kötülerin hakkından gelen çocuk kahramanlar, isteklerini yaptırmak amacıyla büyüklere kafa tutan küçükler, oyunbazlık yapan çocuklar, çocuklardaki doğa üstü güçler bunlardan sadece bazıları” diyor.

    Devamında:

    “Ekranlardaki çocuk karakterler, gerçek hayattakilere göre daha başarılı, güçlü, zeki ve bazen de üstün güçlerle donatılmış durumda ve hep iyiler kazanıyor. Bu durum da çocuğun günlük yaşamdaki davranışlarını olumsuz yönde etkiliyor” diyor.

    Duy da inanma; Çevikaslan’a gelen hastalar arasında ailelerine cep telefonu aldırmak için kavga yapan çocuklar ve okullarda kendi aralarında cin, büyü, sihir sohbetlerinden etkilenen çocuklar başı çekiyormuş.

    Son söz, Çevikaslan’ın:

    “Çocuk izleyicilerin duygusal ve zihinsel özellikleri hesaba katılmalı. Yapımcıların sorumluluğu yanında, anne babaların da evlerinde bu tür diziler için çocuklarına filtre görevi üstlenmeleri gerekir.”



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdengeçti -- 19 Nisan 2005, 2:23:44 >
    _____________________________




  • hoca anlıyorum deminki forumdaki muhabbetten dolayı takıkta olabilirsin
    adam gibi konuşmaya çalıştım neyse frekanslar tutmuyor demekki
    pek anlayışlıda değiliz neyse ben senle bi sonraki yüzyıla kadar
    tek kelime etmiyim sen sağ ben selamet..........
    (bu arada sildimde mesajları kolay gele)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krushmut -- 19 Nisan 2005, 2:33:57 >
    _____________________________
    In tyler we trusted.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ya bırakın ya çocukların hayal güçleri gelişsin. Türkiye de en sevmediğim şey çocukkende insanların hayal güçlerine karşı ön yargılı bakmaktır. Biraz psikopat tarafından bakarsak o çocuk demekki çok salak olacakmış ki oradan atlamış. Birde bu yönden bakmayı deniyelim isterseniz. Ancak aşırı şiddet ve adult yayınları tabii ki çocuklara izletmemeliyiz.
    _____________________________
  • krushmut Sen neye alındın anlayamadım. Kimseye takmış değilim. Ben, en son Hellmarch yazdığına anlam veremedim. Bizim nesil diyor ama, ben 80 liyim o, Ocak 1906 lıymış....

    Ben her seferinde konuyu baştan anlatmak gerekiyor ona sinirleniyorum.
    _____________________________
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nestor

    krushmut Sen neye alındın anlayamadım. Kimseye takmış değilim. Ben, en son Hellmarch yazdığına anlam veremedim. Bizim nesil diyor ama, ben 80 liyim o, Ocak 1906 lıymış....

    Ben her seferinde konuyu baştan anlatmak gerekiyor ona sinirleniyorum.


    Bende 81 liyim. 1906 olma olasılığım sence kaçta kaç
    Ne ise uzun yazılarınızı okumadım kusura bakmayın. Gözlerim bu aralar çok ağrıyor :p. Ne ise konumza dönersek bence bu tür dizilerin zararı olduğu gibi yararı da var. Türk insanı işte belirlemiş birşeyi yok çocuğum sihir yapmak istiyor, yok uçmak istiyor falan fişman. Bence tamamen saçmalığın daniskası. Madem öyle niye yüzyıllardır yatarken okunan cindrella veya kırmızı başlıklı kız gibi kitapları yasaklamıyorlar. Onların eksiği var mı Sihirli Annem' den? Bakın arkadaşlar aranızda çocuk psikolojisi okumuş insan var mı ama bu olaylar o kadar basit değil. İnsan beyni yanlış doğruyu ayırt etme kapasitesine doğduğu zaman kavuşur. Burada iş Anne Babalara düşüyor. Neyin sahte neyin gerçek olduğunu çocuğunuza öğrettiğiniz zaten sorun kalkmaz. Ama siz afedersiniz birbiri ardına çıkartıp çocukla ilgilenmesseniz o çocuk uçarda, konarda. Dediğim gibi madem bu Tv bu çocukları bu kadar çok etkiliyor onlara masalda anlatmayın kardeşim. Ne farkı kaldı o zaman. Misal Anka kuşu gibi uçmak isteyen olmuş mudur aranızda? Gidip elinde mızrakla değirmene saldıran?
    _____________________________




  • bende bir dizi yapacam ABAZA ABİM nee olsa bizim millet seyrediyor.
    _____________________________
    If you want a baby, Jump on a lady.
  • kucuk yegenimin zamani durdurma buyusu yapan ablasina "abla bebegimin saclarini tariycam buyu yapma" dedigine sahit oldugumdan beri izletmiyoruz biz..
    _____________________________
  • Peki ya Kurtlar Vadisi yada Bir Istanbul Masali . Bu iki dizi hem cocuklari hem buyukleri etkiliyo. RTUK bu iki diziye nasil ses cikarmiyo kafam almiyo
  • sahsen benimde o yaslarda kuzenlerim var ama ben boyle bir olay gormedim
    _____________________________
    çavv
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hellmarch

    Ne adamlarsını yahu. Bizde küçükken Voltronun başını oluştururduk. Bizim nesilden hiç voltron voltron diye balkondan aşağı atlayan çıkmadı. Hoş çıksaydı da pek haberimiz olurdu ya ne ise. İskinoski vardı samuray abim... Hiç özenip kılıçla bıçakla kimse kimseye dalmadı hyaaaaa diye. Yoksa daldı mı? Bilmiyorum


    Ben hala abartı biş olunca VOLTRANNNN die bağrırım zaten belliydi ozmanadan GS li olacağımız....

    Ayrıca bu dizilerden nefret edyorum ozellikle kurtlar bide bu sihirli bilmemeneden ama hiç biri YASAKLANMAMALI

    Ben koyun değilim sen koyunmusun bişiler nie yasaklansın salakmı dolu bu ulke

    Bir kere izlersi notunu werirsin bir daha izlemessin yada anası babasında su izletmesin kardeşim bitti desin

    Kurtlar olayıda oyle ızleteyın kardeşim yada izlemeyin

    TV de biri soyunsada biride siyasi yayaın yapsa (bolucu değil) yasaklanmasın kumanda denen bişiş war kısmse seni zorla oturtmuyor oraya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drahte 1905 -- 19 Nisan 2005, 11:18:03 >
    _____________________________
    [drahte1905 | Cennetlik Zebani] love me or hate me, i promise it won't make me or break me.[/right]




  • quote:

    Orjinalden alıntı: drahte 1905

    quote:

    Orjinalden alıntı: Hellmarch

    Ne adamlarsını yahu. Bizde küçükken Voltronun başını oluştururduk. Bizim nesilden hiç voltron voltron diye balkondan aşağı atlayan çıkmadı. Hoş çıksaydı da pek haberimiz olurdu ya ne ise. İskinoski vardı samuray abim... Hiç özenip kılıçla bıçakla kimse kimseye dalmadı hyaaaaa diye. Yoksa daldı mı? Bilmiyorum


    Ben hala abartı biş olunca VOLTRANNNN die bağrırım zaten belliydi ozmanadan GS li olacağımız....

    Ayrıca bu dizilerden nefret edyorum ozellikle kurtlar bide bu sihirli bilmemeneden ama hiç biri YASAKLANMAMALI

    Ben koyun değilim sen koyunmusun bişiler nie yasaklansın salakmı dolu bu ulke

    Bir kere izlersi notunu werirsin bir daha izlemessin yada anası babasında su izletmesin kardeşim bitti desin

    Kurtlar olayıda oyle ızleteyın kardeşim yada izlemeyin

    TV de biri soyunsada biride siyasi yayaın yapsa (bolucu değil) yasaklanmasın kumanda denen bişiş war kısmse seni zorla oturtmuyor oraya


    Ya drathe izlememekle bitmiyo ki. Su kurtlar vadisinden okuyan, bilgili adamlar bile etkileniyo. Bir kere izledim mecburen ben bile etkilendim. Calisip kazanmamiz gereken yerde kisa yoldan nasil aga olunur onu ogreniyor millet. Tophanede mac seyretmeye gittim bi gun gencecik cocuklar kurtlar vadisini seyretmeye gelmisler. Dizi bittikten sonra bi kalkislari var Allah Allah herif etrafi bi kesti zannedersin dunyayi feth etmis. millet nasil havaya nasi tribe giriyo. Hadi onlar okumus adamlar. Bide cahil insanlari dusun. Onlar gibi olmak icin can atiyolar. Temiz toplum masntigindaki bi devlete ne kadar tezat bi dizi. Sevgili RTUK otu b..u halka zararli diye kapatacagina bide bunlara bi el atsin. Cetelerin artmasindaki en buyuk etkendir bu dizi. Is isten gecmeden biseyler yapilmasi lazim yoksa cok gec olucak.




  • Arkadaşlar konunun özünü kaçırıyorsunuz.Hala neden batı toplumunun bu kültür yapısını ve saçma bir bozuk yapıyı bize çaktırmadan benimsetmesini görmek istemiyorsunuz.Bir gün rahmetli Üzeyir Garih bizim okulda anlatmıştı.Amerka'da dizi yada filmler değil sadece çizgi romana kadar kahramanların nasıl olması gerektiğinden ne tür yapımlar yapılmasına kadar milyar dolarlık kuruluşlar ve vakıflar var.Ve bunlar her türden yetkin insanlar ile bu kitle iletişim araçlarının kullanımını planlıyorlar.Orada planlama en üst düzeyde ve en etkili şekilde yapılıyor.Sansür ise en üst düzeyde.Amerka'da halk daha Irak'ta neler oluyor onu bilmiyor.
    En kötü çizgi filmlerine bakın, bir erdem öğretilmeye, bir şey çocuğa kazandırılmaya çalışılıyor.Kahramanın arkadaşı bile bilerek planlanıyor.Örneğin zenci seçiliyor ki insanlara bir mesaj verilsin, beyaz üstün ama beyaz iyi ve merhametli, beyaza boyun eğ.
    Siz ise bunun rastgele olduğunu iddia ediyorsunuz, bakın Rocky gibi bir filmde bile büyüklere bile bir mesaj veriliyor.Amerka rüya ülkesi ve istersen çabaladığın takdirde istediğin herşeyi başarabilirsin, Rambo'da amerka iyi adam ve adil, mazlum oldu.Vietnam ise kötü insnaların ülkesi oldu.Çünkü televizyon da bir aptal kutusu ve siz örneğin bir tartışmada öne sürülen fikri sorgularken, televizyonda sorgulamıyorsunuz.Bu olay Votran'dan çok öte, açık açık üstün değerler bu işi bilen insanlar tarafından yokediliyor.Basın yayın hep kötü olayları haber yaparak, Türklüğü aşağılayarak, sizin aptal olduğunuzu söyleyerek sizi yıldırıyor, umutlarınızı, azminizi, vatan sevginizi, gururnuzu, hayallerinizi yokediyor.Bu çok geniş bir savaş ve günümüzün en etkili savaşı
    UYANIN ARTIK
    _____________________________




  • Dogru. Zaten her Amerikan filminde ustu kapali bile olsa mutlaka bir propoganda vardir malesef ve etkili olmadigini kimse soyleyemez. En basitinden dunyada Amerikan Ruyasi diye bi kavram vardir zaten
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hayalciruh

    Arkadaşlar konunun özünü kaçırıyorsunuz.Hala neden batı toplumunun bu kültür yapısını ve saçma bir bozuk yapıyı bize çaktırmadan benimsetmesini görmek istemiyorsunuz.Bir gün rahmetli Üzeyir Garih bizim okulda anlatmıştı.Amerka'da dizi yada filmler değil sadece çizgi romana kadar kahramanların nasıl olması gerektiğinden ne tür yapımlar yapılmasına kadar milyar dolarlık kuruluşlar ve vakıflar var.Ve bunlar her türden yetkin insanlar ile bu kitle iletişim araçlarının kullanımını planlıyorlar.Orada planlama en üst düzeyde ve en etkili şekilde yapılıyor.Sansür ise en üst düzeyde.Amerka'da halk daha Irak'ta neler oluyor onu bilmiyor.
    En kötü çizgi filmlerine bakın, bir erdem öğretilmeye, bir şey çocuğa kazandırılmaya çalışılıyor.Kahramanın arkadaşı bile bilerek planlanıyor.Örneğin zenci seçiliyor ki insanlara bir mesaj verilsin, beyaz üstün ama beyaz iyi ve merhametli, beyaza boyun eğ.
    Siz ise bunun rastgele olduğunu iddia ediyorsunuz, bakın Rocky gibi bir filmde bile büyüklere bile bir mesaj veriliyor.Amerka rüya ülkesi ve istersen çabaladığın takdirde istediğin herşeyi başarabilirsin, Rambo'da amerka iyi adam ve adil, mazlum oldu.Vietnam ise kötü insnaların ülkesi oldu.Çünkü televizyon da bir aptal kutusu ve siz örneğin bir tartışmada öne sürülen fikri sorgularken, televizyonda sorgulamıyorsunuz.Bu olay Votran'dan çok öte, açık açık üstün değerler bu işi bilen insanlar tarafından yokediliyor.Basın yayın hep kötü olayları haber yaparak, Türklüğü aşağılayarak, sizin aptal olduğunuzu söyleyerek sizi yıldırıyor, umutlarınızı, azminizi, vatan sevginizi, gururnuzu, hayallerinizi yokediyor.Bu çok geniş bir savaş ve günümüzün en etkili savaşı
    UYANIN ARTIK




    Altına yüzlerce örnek de ben ekleyebilirm, Amerikan sinema sektörünün pek çok filmin psikolojik telkinlerle, insanların bilinçaltına ne mesajlar gönderdiğine dair.

    Ama insanların kafasına zorla bunları sokacak halimiz yok, burada açılan her konuda uzun uzun taa en başından mı konuyu anlatalım, bunlar zaten yazılan bilinen şeyler, ama ısrarla bazıları anlamak istemiyor ya da anlayamıyor. Okuyun, öğrenin, sorgulayıp, düşünün....Bunca cahillik ancak okuyarak kazanılır ve insanlar ilk okuduklarına, duyduklarına bir ömür inananıp giderler. Böylece mutlu mesud yaşarlar işte.
    _____________________________




  • quote:

    Orjinalden alıntı: nestor


    quote:

    Orjinalden alıntı: hayalciruh

    Arkadaşlar konunun özünü kaçırıyorsunuz.Hala neden batı toplumunun bu kültür yapısını ve saçma bir bozuk yapıyı bize çaktırmadan benimsetmesini görmek istemiyorsunuz.Bir gün rahmetli Üzeyir Garih bizim okulda anlatmıştı.Amerka'da dizi yada filmler değil sadece çizgi romana kadar kahramanların nasıl olması gerektiğinden ne tür yapımlar yapılmasına kadar milyar dolarlık kuruluşlar ve vakıflar var.Ve bunlar her türden yetkin insanlar ile bu kitle iletişim araçlarının kullanımını planlıyorlar.Orada planlama en üst düzeyde ve en etkili şekilde yapılıyor.Sansür ise en üst düzeyde.Amerka'da halk daha Irak'ta neler oluyor onu bilmiyor.
    En kötü çizgi filmlerine bakın, bir erdem öğretilmeye, bir şey çocuğa kazandırılmaya çalışılıyor.Kahramanın arkadaşı bile bilerek planlanıyor.Örneğin zenci seçiliyor ki insanlara bir mesaj verilsin, beyaz üstün ama beyaz iyi ve merhametli, beyaza boyun eğ.
    Siz ise bunun rastgele olduğunu iddia ediyorsunuz, bakın Rocky gibi bir filmde bile büyüklere bile bir mesaj veriliyor.Amerka rüya ülkesi ve istersen çabaladığın takdirde istediğin herşeyi başarabilirsin, Rambo'da amerka iyi adam ve adil, mazlum oldu.Vietnam ise kötü insnaların ülkesi oldu.Çünkü televizyon da bir aptal kutusu ve siz örneğin bir tartışmada öne sürülen fikri sorgularken, televizyonda sorgulamıyorsunuz.Bu olay Votran'dan çok öte, açık açık üstün değerler bu işi bilen insanlar tarafından yokediliyor.Basın yayın hep kötü olayları haber yaparak, Türklüğü aşağılayarak, sizin aptal olduğunuzu söyleyerek sizi yıldırıyor, umutlarınızı, azminizi, vatan sevginizi, gururnuzu, hayallerinizi yokediyor.Bu çok geniş bir savaş ve günümüzün en etkili savaşı
    UYANIN ARTIK




    Altına yüzlerce örnek de ben ekleyebilirm, Amerikan sinema sektörünün pek çok filmin psikolojik telkinlerle, insanların bilinçaltına ne mesajlar gönderdiğine dair.

    Ama insanların kafasına zorla bunları sokacak halimiz yok, burada açılan her konuda uzun uzun taa en başından mı konuyu anlatalım, bunlar zaten yazılan bilinen şeyler, ama ısrarla bazıları anlamak istemiyor ya da anlayamıyor. Okuyun, öğrenin, sorgulayıp, düşünün....Bunca cahillik ancak okuyarak kazanılır ve insanlar ilk okuduklarına, duyduklarına bir ömür inananıp giderler. Böylece mutlu mesud yaşarlar işte.






    ÇOK GÜZEL.AMA AMERİKANIN BU KADAR YAPTIĞINA SADECE SEYİRCİ KALABİLİYORUZ.HATTA ONU BİLE BECEREMİYORUZ,ONLARDA SEYİRCİLİK BECERİSİZLİĞİMİZİ KULLANARAK İÇİMİZE GİRİYORLAR
    _____________________________




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.