Şimdi Ara

Bayan arkadaş soruyor: İnsanlara ikinci bir şans verilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
3.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

Bayan arkadaş soruyor: İnsanlara ikinci bir şans verilir mi ?

(En Son Oy Tarihi: 26.8.2009)
Giriş
  • Herkese merhaba. Değer verdiğim bayan arkadaşım forum/site gibi yerlere üye olmayı, konu açmayı pek beceremediğinden benden rica etti. Bende bu kötü zamanında kıramayıp sizlere sormak istedim. Erkek arkadaşı ile arası pek iyi değil şu sıralar. İsmi lazım değil hata üstüne hata yaptı ve yapmayada devam ediyor. Sizce bu hataları unutup, geçmişe bir sünger çekip ona bir şans vermeli midir?, yoksa süngeri onun üzerine mi sürmelidir ? Ankete katılan arkadaşlar düşüncelerini yazarsa sevinirim.

Not: 20 oy gereklidir.

• Cevap Hayır. Çünkü;
    Eğer bir insan seni aldatmışsa bu onun suçudur. Eğer o insan seni 2 kere aldatmışsa bu senin suçundur.
  • Bir kere yanlış başlamışsa , o öylece devam eder hiçbir şekilde değişmez bu. Bu yüzden süngeri üzerine çekip , en yakın zamanda sizin de bu stresi/arkadaşınızı bırakmanızı öneririm.
  • Bencede hayır ve katılıyorum Gökalp. Evet vermeli diyen arkadaşlar nedeninide belirtirse seviniriz.
  • belki aldatma yok ne bilion bence verilir
  • aldatma konusunda bişe demediki arkadaş her hata altatma üzerinemi kuruludur otorite sağlama da olabilir. konunun özünü açıklasaydın yardımcı olabilirdik şahsıma göre ikinci bir hata devamlı affedilir lakin hataya maruz kalan kişinin biraz konuyu dillendirip bir süre hatasını tartışmaya açması ve haksızlığınıda karşı taraf kabüllenmeli ve bir daha aynı hatayı yapmayacağı hakkında karşısına güven vermeli tabi altını çizerim bir süre koymalı
    devamlı olursa insanı acayip sıkar ve bunaltırsın. ama üstte yapmaya devam ediyo diye yazmışsın demekki iletişim bu çiftler arasında sıfır ve hatayı yapan kişi hata olduğunu bilmiyo
  • tanrım ismini çok merak ettim ya
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Duruma ve kişiye göre değişir diye düşünüyorum.Olayı tam olarak bilsek, daha sağlıklı yorum yapabiliriz kanımca.
  • quote:

Orjinalden alıntı: frenzy

Evet 50% (10)
    Hayır 50% (10)

Toplam oy : 20

• Bahsettiğin durumda bence hayır.İkinci bir şans verilirse o kişi olduğu gibi kalır ve hiçbirşey öğrenemez davranışlarını düzeltemez.
    İkinci bir şansı olmazsa vatandaş nerede yanlış yaptığını içten içe sorgulamaya başlar ve kendi adına çok şeyler kazanmış olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: Farewell_3543

quote:

Evet 50% (10)
    Hayır 50% (10)

Toplam oy : 20

• 12
    12

• bağyan
  • Asla.
    2. şans yoktur. Şans yoktur.
    İnsanlar kendileri kazanır ve kendileri kaybeder.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ömer

Asla.

Ömer hocam son noktayı koydu
  • Aldattıysa kesinlikle HAYIR!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ömer

Asla.

Bu sefer sizinle aynı düşünmüyorum hocam.Eğer şans isteyen kişi içten ve samimice bir şans istiyorsa mutlaka verilmelidir.Ki aynı durum başıma geldi.Bende zamanında çok hatalar yaptım.Ve bunları farkettiğimde ikinci şansı bende istedim.Ha verdiler vermediler o ayrı bir konu.Ama eğer insan hatasını anlamışsa mutlaka ikinci şansı hakeder.
    Hem o ikinci şans isteyen için hemde ileride ''keşke'' dememek için önemli...
  • Arkadaşıyla uzun zamandır ilişkisi var. Kendisi buradan 600 km uzakta bir işletmede çalışıyor. Aldatıp aldatmama kısmı biraz karışık. Özel hayatı olduğundan tam olarak deyinmek istememiştim. Yaptığı hatalardan biri, eskisi kadar kendisiyle meşgul olamaması ve kendisini aldatan eski kız arkadaşını hala unutamaması. o kızı Facebook'da eklemesi gibi şuanki varolan ilişkiyi çürütecek vs şeyler. Bu arada kişi hatalarının farkında bile değil. Bir şans falanda istemiyor. Öyle bir noktada ki, ne onu unutabiliyor, ne de ondan ayrılabiliyor. Bu yüzden kendisine sorular sormasını, olumlu / olumsuz şeyleri masa koymasını hangisi ağır basıyorsa ona göre hareket etmesini söyledim..

Çünkü iki seçeneği var. Ya ona bir şans verip geçmişi unutacak ve devam edecek. Yada onu unutacak. Yoksa iki arada bir derede kalıyor ve kendini günbe gün yiyip bitiriyor.

• quote:

...hata üstüne hata yaptı ve yapmayada devam ediyor...

demişsiniz.
    Bu demektir ki, arkadaşınızın vereceği şans 2. olmayacak.
    Önceden şans verildiği halde hala hatalarını devam ettiren kişilere bence de artık cevap "Hayır" olmalıdır.
  • quote:

Arkadaşıyla uzun zamandır ilişkisi var. Kendisi buradan 600 km uzakta bir işletmede çalışıyor. Aldatıp aldatmama kısmı biraz karışık. Özel hayatı olduğundan tam olarak deyinmek istememiştim. Yaptığı hatalardan biri, eskisi kadar kendisiyle meşgul olamaması ve kendisini aldatan eski kız arkadaşını hala unutamaması. o kızı Facebook'da eklemesi gibi şuanki varolan ilişkiyi çürütecek vs şeyler. Bu arada kişi hatalarının farkında bile değil. Bir şans falanda istemiyor. Öyle bir noktada ki, ne onu unutabiliyor, ne de ondan ayrılabiliyor. Bu yüzden kendisine sorular sormasını, olumlu / olumsuz şeyleri masa koymasını hangisi ağır basıyorsa ona göre hareket etmesini söyledim..

Çünkü iki seçeneği var. Ya ona bir şans verip geçmişi unutacak ve devam edecek. Yada onu unutacak. Yoksa iki arada bir derede kalıyor ve kendini günbe gün yiyip bitiriyor.

Olayın özü burada yatıyor.İnsan herşeyden önce ben diyebilmeli ne olursa olsun.Bunu sakın fedakarlık yapmamakla karıştırmayın elbette insan sevdiği için binbir türlü fedakarlıklar yapar çok şeylere katlanır ki bende bir ilişki içerisindeyim ama bu durum tahammül edilecek birşey değildir bana göre

Edit:Arkadaşınız umarım şu anda bu sayfayı inceliyordur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mech.Engineer -- 10 Temmuz 2009; 18:31:28 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.