Şimdi Ara

Başlangıç için 200cc ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
7.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Vitesli motor hayatımda hiç kullanmadım. Bi motoru alıp, kullanmayı öğrenip, onu satıp başka motor almakla uğraşmak istemiyorum. Aldığım motorla başlayıp 2-3 sene kullanmak istiyorum. . .

İlk 1 ay trafiğin olmadığı yerlerde kendimi geliştirmeyi ve daha sonra trafiğe çıkabilecek duruma geldiğimde çıkmayı düşünüyorum.

Buna rağmen kullanmakta zorlanır mıyım?

Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim

not:
    Kuba # FastWind 200r almayı düşünüyorum
    ekleme:
    Bulunduğum şehirde Küba, Mondial, Çelik, Asya ve Yuki motorsikletler aşırı rağbet görmekte. (Su gibi alınıp satılıyor)

200cc Motosikletler: Yeni Başlayanlar İçin En İyi Seçenek

200cc motorlar, yeni başlayan sürücüler için idealdir. Kullanımı kolaydır, manevra kabiliyeti yüksektir ve nispeten uygun fiyatlıdır. Bu motorlar, çeşitli sürüş ihtiyaçlarına ve bütçelere hitap eden çok çeşitli seçenekler sunar.

En İyi 200cc Motor Tavsiyeleri

Piyasada birçok mükemmel 200cc motor bulunmaktadır. En iyi seçenekleriniz şunları içerir:

• Bajaj Pulsar NS200: Güçlü bir motor, iyi yol tutuşu ve şık tasarımıyla popüler bir seçimdir.
    • KTM Duke 200: Daha sportif bir sürüş deneyimi sunan, performans odaklı bir motordur.
    • Honda Hornet 2.0: Güvenilirliği, yakıt verimliliği ve kolay kullanımıyla bilinir.
    • Yamaha FZ-S Fi V3: Modern tasarımı, gelişmiş özellikleri ve yumuşak sürüşüyle öne çıkar.

200cc Motorların Avantajları

200cc motorların yeni başlayanlar için önerilmesinin birkaç nedeni vardır:

• Kolay Kullanım: Küçük boyutları ve hafif ağırlıkları sayesinde manevra yapmak ve kontrol etmek kolaydır.
    • Düşük Maliyet: Diğer motosiklet türlerine kıyasla daha uygun fiyatlıdır, bu da onları bütçe dostu bir seçenek haline getirir.
    • Yakıt Verimliliği: Küçük motorları, onları yakıt tasarruflu hale getirir ve işletim maliyetlerini düşük tutar.
    • Pratiklik: Günlük işe gidip gelmek veya kısa yolculuklar için mükemmeldirler.

200cc Alınabilecek Motorlar

İşte yeni başlayanlar için önerilen bazı 200cc alınabilecek motorlar:

• Hero Xpulse 200: Arazide ve şehirde sürüş için çok yönlü bir seçenektir.
    • Royal Enfield Himalayan: Macera dolu bir sürüş deneyimi arayanlar için idealdir.
    • Jawa Perak: Klasik bir tasarıma ve güçlü bir motora sahip eşsiz bir motordur.

Başlangıç seviyesi ihtiyaçlarınız için en iyi 200cc motoru seçerken, sürüş tarzınızı ve bütçenizi göz önünde bulundurmanız önemlidir. Yukarıda belirtilen öneriler, yeni başlayanlar için mükemmel bir başlangıç noktası sağlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • çinliler çok sorun çıkartır
    bütçen yetiyorsa hiç bulaşma
    bulunduğun şehirde su gibi alınıp satılması kaliteli olduğu anlamına gelmez
    aksine alanın çabuk kurtulmaya çalıştığı elden çabuk çıkarmaya çalıştığı anlamını uzun süre trafikte kalamadığı anlamı taşır
    1970 1980 model BMW ler bile halen satılıyor ortalıkta
    neden diye hiç düşündün mü

tam bütçe verirsen daha detaylı şekilde anlatılabilir tabi

Orijinalden alıntı: Zaman Ötesi

çinliler çok sorun çıkartır
    aksine alanın çabuk kurtulmaya çalıştığı elden çabuk çıkarmaya çalıştığı anlamını uzun süre trafikte kalamadığı anlamı taşır

6.000 TL kadar çıkabilirim.. ben adanada yaşıyorum. adanada honda, kawasaki modellerinin satış bayileri yok sanırım. heryerde saydığım modelin bayileri var. her mahallede Yarış filan düzenliyorlar ama sadece 125cc motorlar katılabiliyor.. bide adanalı genci öyle motorları alıp iyice gösterişli yapmayı sewdiği için o markalar silinmiyor burda

• 3-4 sene sıkılmadan bineceğim dersen iyi tercih, kaliteli birşeye benziyor. Tvs Apache Rtr 150'yi de es geçme,daha bilinen daha iyidir.

Orijinalden alıntı: GökaLp.

quote:

6.000 TL kadar çıkabilirim.. ben adanada yaşıyorum. adanada honda, kawasaki modellerinin satış bayileri yok sanırım. heryerde saydığım modelin bayileri var. her mahallede Yarış filan düzenliyorlar ama sadece 125cc motorlar katılabiliyor.. bide adanalı genci öyle motorları alıp iyice gösterişli yapmayı sewdiği için o markalar silinmiyor burda

Adanada honda bayisi mevcut (merkez parkın orada sanırım fuzuli caddesiydi olduğu yer galleriadan merkez camiye doğru giderken görürsünüz)
    Kawasaki bayi ve servisi gerçekten sorunludur adana için

Ayrıca o modellerin her mahallede bayisi olduğuna bakmayın
    Bisikletçiden bozma tamircilerdir genellikle orası arasında vardır kaliteli motosiklet teknik servisi ancak %90 ı bisikletçiden bozmadır kitapçığı elinize alıp siz yapsanız daha düzgün yaparsınız yani

Bende Adanalıyım ancak şu yarışlardan kastın işlek caddede serseri gibi sürmekse çok güzel küfür ediyorum onlara

Eğer öyle düşüncelerin var ise baştan söyle
    Ölmenin daha ucuz yollarını söyleyeyim sana

Yok diyorsan
    Ekipman için Çukurova Motosiklet mevcuttur M1 tepe yolunda otobanın az yan tarafında
    en azından 600 lira ayırmalısın ekipmana kesinlikle

Arkadaşın dediği gibi kaliteli bir araç almalısın eğer uzun süreli kullanmayı düşünüyorsan
    Çinlileri hiç tavsiye etmiyorum
    hadi sürekli masraf çıkarmasını geçtim hareket halinde yapacakları bir arıza senin için sorun çıkarabilir

Bahsettiğin tipte yani commuter tipinde mevcut kaliteli modeller belli zaten
    Yamaha Ybr 125 - Honda Cbf 150 - Tvs Apache RTR 150
    daha önce başka konularda yazdığım gibi tavsiyem TVS den yana
    Adana'da Atik Motor resmi distribütörü (baraj yolunda)
    hem daha sportif görünür hem daha performanslıdır

• quote:

quote:

quote:

Adanada honda bayisi mevcut (merkez parkın orada sanırım fuzuli caddesiydi olduğu yer galleriadan merkez camiye doğru giderken görürsünüz)
    Kawasaki bayi ve servisi gerçekten sorunludur adana için

Ayrıca o modellerin her mahallede bayisi olduğuna bakmayın
    Bisikletçiden bozma tamircilerdir genellikle orası arasında vardır kaliteli motosiklet teknik servisi ancak %90 ı bisikletçiden bozmadır kitapçığı elinize alıp siz yapsanız daha düzgün yaparsınız yani

Bende Adanalıyım ancak şu yarışlardan kastın işlek caddede serseri gibi sürmekse çok güzel küfür ediyorum onlara

Eğer öyle düşüncelerin var ise baştan söyle
    Ölmenin daha ucuz yollarını söyleyeyim sana

Yok diyorsan
    Ekipman için Çukurova Motosiklet mevcuttur M1 tepe yolunda otobanın az yan tarafında
    en azından 600 lira ayırmalısın ekipmana kesinlikle

Arkadaşın dediği gibi kaliteli bir araç almalısın eğer uzun süreli kullanmayı düşünüyorsan
    Çinlileri hiç tavsiye etmiyorum
    hadi sürekli masraf çıkarmasını geçtim hareket halinde yapacakları bir arıza senin için sorun çıkarabilir

Bahsettiğin tipte yani commuter tipinde mevcut kaliteli modeller belli zaten
    Yamaha Ybr 125 - Honda Cbf 150 - Tvs Apache RTR 150
    daha önce başka konularda yazdığım gibi tavsiyem TVS den yana
    Adana'da Atik Motor resmi distribütörü (baraj yolunda)
    hem daha sportif görünür hem daha performanslıdır

Evet dediğin gibi adanada öyle . . ara gazı vermek, egsozu bağırttırmak, cikleyi patlatmak marifetmiş gibi refleks haline gelmiş artık millette. istem dışı yapıyorlar

Uzun süre kullanmak istiyorum. Dediğim gibi al-sat yapmak istemiyorum. Fakat ben sadece şehir içi değil, adana-mersin, adana-pozantı gibi 100-150 KM mesafelerdede kullanacağım

Honda CBF 150 fiyatı 3.765 TL yazıyor int. sitesinde.
    Apache RR 150 de o civarlarda fiyat olarak sanırım.

Bu 2 motorda çok güzelmiş. Şimdi internet sitelerinden teknik özelliklerine ve dış görünüşlerine baktım.
    Apache hız ve atiklik bakımından daha iyi sanırım?

Mesela yazın 1 ay boyunca Tekire gidiyorum. . . Adana - Tekir/Bürücek arası 100km mesafe var. bu mesafeyi zorlanmadan gidebilmesi ve (tekiri biliyorsundur) tekirde sorunsuz 1 ay boyunca kullanabilmem gerek. . . (dik yokuşlar)

Kuba FastWind 200R modelinin hoşuma giden yanı dış görünüşü oldu zaten.
    CBF ve Apache' den daha ufak boyutta olmasıda çekici geldi bana. Ama 200 cc motorsikletin ufak boyutlarda olması ne kadar yararlı olur onuda bilemiyorum tabi

(ilgilenip yardımcı olduğun için teşekkür ederim. 1 hafta kadar daha düşünmek için sürem var. burdan gelen yorumlar ve arkadaşlarımdan gelen öneriler çok daha farklı oluyor ama ben ikisini arasındaki farkı ayırt edebiliyorum neyseki )

• Honda CBR 125'de karar verdim
    Başlangıç Motoru.
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • başlangıç motoru için 6000 tl yi gözden çıkardıysan durumun iyi olmalı gösteriş istiyorsan megelli de olabilir

yukarıda dediğim gibi sadece maddi değil sorun yani sürekli arıza çıkarması değil
    bu arızlar kaza yapmana neden olabilir
    tanıdığım bir motor ustası sürekli söver bu çinli motorlara
    oysa adamın işine yarıyor daha çok para kazanıyor
    ama kimseye tavsiye etmiyor çinlileri
    resmen canlarını tehlikeye atıyorlar diyor

ayrıca adanalı bir abim vardır motosiklet.net sitesinde ikamet eder :) (bora abi)
    kendisinin Apache RTR 150 si var 2011 kasa yeni gelenlerden yeni aldı 2-3 gezi yaptılar hiç sorun çıkarmadı ona tıkır tıkır mersine falan gittiler

ayrıca o yokuşlarda ikiside sorun çıkarmaz sana düz yol gibi gitmez tabi ama yinede yolda bırakmaz

son mesajında CBR125 demişsin
    o motor süpersporttur karenajlıdır acemi adamsın devirirsin parana acırsın demedi deme yani :)
    2011 kasası güzel az yakıyor
    ama parçası pahalıdır baştan uyarayım

• Bende zaten az yakması, düşük silindirli olması ve bunlara rağmen görünüş bakımından çok güzel olmasından dolayı CBR 125 yazdım.

Fakat fiyatı ; 5.900 TL olduğunu görünce birden soğudum. Sonuçta 125 cc motor için bu para verilmez. Değmez yani. (bence)

Ben görünüş olarak kaslı, kalıplı motorlardan hoşlanıyorum.

Örnek olarak ;
    http://2.bp.blogspot.com/_1wPY9ZBcztY/TPd8Ya8pkKI/AAAAAAAAA98/7p8t0IBCMIo/s1600/2011-Honda-CBR125R.jpg
    http://www.resimvadisi.com/data/media/198/0512008-kawasaki-ninja-250r.jpg
    http://www.canim.net/motors/resimler/Honda_CBR600RR_Movistar_2006_04_1024x768.jpg

(resimleri sadece örnek olsun diye koydum. -modellerinin önemi yok-)

Bu tarz motorların az olması ve gösterişli olması insana çok cazip geliyor.

Sayenizde detaylı olarak araştırdım. Ve kesinlikle Kuba, Mondial, Çelik, Asya, Yuki gibi motorlara bakmıyorum bile artık.

Peki @Zaman Ötesi
    Görünüş olarak ne tarz bi motor istediğimi fotoğraflarda anlatmaya çalıştım. Ne demek istediğimi anlamışsındır mutlaka. . Ufkumu genişletmemde yardımcı olursanız sevinirim

• quote:

Vitesli motor hayatımda hiç kullanmadım. Bi motoru alıp, kullanmayı öğrenip, onu satıp başka motor almakla uğraşmak istemiyorum. Aldığım motorla başlayıp 2-3 sene kullanmak istiyorum. . .

İlk 1 ay trafiğin olmadığı yerlerde kendimi geliştirmeyi ve daha sonra trafiğe çıkabilecek duruma geldiğimde çıkmayı düşünüyorum.

Buna rağmen kullanmakta zorlanır mıyım?

Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim

not:
    Kuba # FastWind 200r almayı düşünüyorum
    ekleme:
    Bulunduğum şehirde Küba, Mondial, Çelik, Asya ve Yuki motorsikletler aşırı rağbet görmekte. (Su gibi alınıp satılıyor)

Arkadaşın belirttiği gibi grenajlı ilk motor kullanana göre değil, Ybr 125,Cbf 150,Apache Rtr 150 ile her bayırı çıkar,keyifle motora güzel bir başlangıç yaparsın. Apache biraz titreşimlidir,diğer ikisi uçak gibi süzülür.

• quote:

Bende zaten az yakması, düşük silindirli olması ve bunlara rağmen görünüş bakımından çok güzel olmasından dolayı CBR 125 yazdım.

Fakat fiyatı ; 5.900 TL olduğunu görünce birden soğudum. Sonuçta 125 cc motor için bu para verilmez. Değmez yani. (bence)

Ben görünüş olarak kaslı, kalıplı motorlardan hoşlanıyorum.

Örnek olarak ;
    http://2.bp.blogspot.com/_1wPY9ZBcztY/TPd8Ya8pkKI/AAAAAAAAA98/7p8t0IBCMIo/s1600/2011-Honda-CBR125R.jpg
    http://www.resimvadisi.com/data/media/198/0512008-kawasaki-ninja-250r.jpg
    http://www.canim.net/motors/resimler/Honda_CBR600RR_Movistar_2006_04_1024x768.jpg

(resimleri sadece örnek olsun diye koydum. -modellerinin önemi yok-)

Bu tarz motorların az olması ve gösterişli olması insana çok cazip geliyor.

Sayenizde detaylı olarak araştırdım. Ve kesinlikle Kuba, Mondial, Çelik, Asya, Yuki gibi motorlara bakmıyorum bile artık.

Peki @Zaman Ötesi
    Görünüş olarak ne tarz bi motor istediğimi fotoğraflarda anlatmaya çalıştım. Ne demek istediğimi anlamışsındır mutlaka. . Ufkumu genişletmemde yardımcı olursanız sevinirim

öncelikle bu tarz motor istiyorsan maddi durumunun biraz daha iyi olması lazım
    CBR125 bu tarz motorlardan en ucuz olanı

cbr 125 2. elini bulabilirsin 3500 lira civarına ama eski kasaları pek kalıplı değildir onlarda

yani hemde ilk motor olarak tavsiye edilmez kesinlikle
    zira herhangi bir devirmede ( ki her motor devrilir dediğim gibi en usta motorcu da düşer) zararın 150 200 liradan başlar ayrıca motorun değeri düşer

• ılk motorun olucaksa zaten 250 lıklerden daha buyuk motor hacmi olan motor dusunme bence.Onun dısında hem kalıplı hemde 125 lık motor bıraz zor bulursun die dusunuyorum.Eger uzun sure satmıyacaksan 125 lık motor senı kesmeye bilir.Artık profesyoneller bile 250 lık motorlarla takılıyorlar hem guc olarak yeterlı hem yakıt sarfıyatı olarak yeterlı.Sana onerım cbr yada yamaha nın ybr ıdı sanırım fakat bunlardan biri 125 lık dieri 150 lık dıe hatırlıyorum.Choppercı oldugum için bu tip motorları tam bılmıyorum :) Çin e hiç bulasma burda onemli olan hava atmak deil canın bunu unutma.
    İphone 7 128 GB // İPad 9.7 inç 5. Nesil 32 GB // Dell Studio 1558 Laptop // Canon 550D Body ---- 18-55 mm IS Lens / 55-250 mm Lens / 50 mm 1.8 Lens / Canon 320EX Flaş // Epiphone Les Paul Standard Plain Top Honey Burst Elektro Gitar - Zoom G3 Stomp Box - Creative 2.1 Speaker // Honda CRV 2.0 ies 2002
  • quote:

Orijinalden alıntı: Devilsbutcher

ılk motorun olucaksa zaten 250 lıklerden daha buyuk motor hacmi olan motor dusunme bence.Onun dısında hem kalıplı hemde 125 lık motor bıraz zor bulursun die dusunuyorum.Eger uzun sure satmıyacaksan 125 lık motor senı kesmeye bilir.Artık profesyoneller bile 250 lık motorlarla takılıyorlar hem guc olarak yeterlı hem yakıt sarfıyatı olarak yeterlı.Sana onerım cbr yada yamaha nın ybr ıdı sanırım fakat bunlardan biri 125 lık dieri 150 lık dıe hatırlıyorum.Choppercı oldugum için bu tip motorları tam bılmıyorum :) Çin e hiç bulasma burda onemli olan hava atmak deil canın bunu unutma.

Hyosung 250gtr modeline bakıyordum biraz önce.
    Tecrübesiz olduğum için bu kadar ağırlıkta motorlarla trafikte ne kadar kontrol sağlayabilirim, o açıdan içimde kuşku var

Şuana kadar araştırdığım kadarıyla 250cc olarak en çok Hyosung 250r , Ninja 250r, Cbr 250 ' nin güzel olduğunu gördüm. (her açıdan)

Fakat @Zaman Ötesi' nin söyledikleride doğru. Bi devrilse motor, renk denen birşey kalmaz. Çizik dolar her tarafı.

Kaç gündür bakınıyorum, daha bi karar veremedim.

• ben ehlıyetı scooterla aldım ve ehlıyetı aldıktan 2 gun sonra hyosung gv250 aldım hayatımda ılk defa vıteslı motara bınecektım cok heycanlıydım 3 gun içinde işi cozdum şehir içi 150-200 km yaptım evımın yakınlarında sonra ankaradan ıstanbula otobandan 6 saatte gittim deli cesareti idi ama gidebildim hatta 140 km hıza bile cıktım cok guzel bır duyduygu fakat ben eldıven kask dızlık mont pantalon herseyı dort dortluk en kalıtelısını aldım ve gıyınıp cıktım yola yani sıkıntı deil ogrenırsın bıraz cesaret işi birde ben boyle dedım dıe alıp kendını uzun yola atma once trafıge kapalı alanda sonra sokak aralarında iice kendını pekiştir cunku arac suruculerının bız motorculara saygısı yok senı sıkıstırmaya falan calısıyorlar 3 bucuk aydır motorum var yaklasık 800 km yol yaptım sehır ıcı-dısı ehlıyet alalıda 4 ay olmadı ıste motor almadan 2 gun once aldım suan motora hakımım.
    İphone 7 128 GB // İPad 9.7 inç 5. Nesil 32 GB // Dell Studio 1558 Laptop // Canon 550D Body ---- 18-55 mm IS Lens / 55-250 mm Lens / 50 mm 1.8 Lens / Canon 320EX Flaş // Epiphone Les Paul Standard Plain Top Honey Burst Elektro Gitar - Zoom G3 Stomp Box - Creative 2.1 Speaker // Honda CRV 2.0 ies 2002
  • quote:

Orijinalden alıntı: Devilsbutcher

ben ehlıyetı scooterla aldım ve ehlıyetı aldıktan 2 gun sonra hyosung gv250 aldım hayatımda ılk defa vıteslı motara bınecektım cok heycanlıydım 3 gun içinde işi cozdum şehir içi 150-200 km yaptım evımın yakınlarında sonra ankaradan ıstanbula otobandan 6 saatte gittim deli cesareti idi ama gidebildim hatta 140 km hıza bile cıktım cok guzel bır duyduygu fakat ben eldıven kask dızlık mont pantalon herseyı dort dortluk en kalıtelısını aldım ve gıyınıp cıktım yola yani sıkıntı deil ogrenırsın bıraz cesaret işi birde ben boyle dedım dıe alıp kendını uzun yola atma once trafıge kapalı alanda sonra sokak aralarında iice kendını pekiştir cunku arac suruculerının bız motorculara saygısı yok senı sıkıstırmaya falan calısıyorlar 3 bucuk aydır motorum var yaklasık 800 km yol yaptım sehır ıcı-dısı ehlıyet alalıda 4 ay olmadı ıste motor almadan 2 gun once aldım suan motora hakımım.

Bende önce trafiğe kapalı alanda motoru kaldırma/ vites geçişleri / yavaşlama / durma/ viraj dönüşleri gibi önemli noktaları iyice kavrayıp daha sonra trafiğe çıkmayı düşünüyorum zaten.

125cc motor alanlara bakıyorum da, bi süre sonra 125cc olarak üretilen motorların silindirlerini değiştirip 150 cc veya 200 cc yapıyorlar.. Bu ne kadar sağlıklı bilemiyorum yani 125 cc alıpta silindir yükseltmek.. Böyle yapmak yerine direk 250 cc ile başlamak daha mantıklı...

Maddi durumum hakkında yorum atmış birisi. Benim amacım motoru kendi kazandığım parayla almak. Ayda 400-500 TL taksit ödeyebilirim. (hiçbir masrafım yok ailemle beraber yaşıyorum zaten. bi tek sigara masrafım var )

Aslında kişiden kişiye değişir motorsiklet veya araba kullanmak. Yetenekte önemli... Yani bazı insanlar vardır birşeyi 10 kere söylersin, zar zor anlarlar ama anlasalarda faaliyet gösteremezler. Ben trafiğe kapalı alanda 1.5 saatlik araba sürme eğitimi aldıktan sonra (babamdan 2 gün arka arkaya) o arabayı ordan eve götürmüştüm mesela

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.