|
Baskı Balata Değişimi, Soru? (4. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: daquied
Valla tüm mesajları okumadım yalan olmasın da şunu anlamadım. Bende 2010 kia rio var 1.4 benzin manuel ve sedan olanı.
Alırken baskı balata kötüydü 5 ay oldu bu hafta içerisinde değiştireceğim baskı balata ve bilye olan seti aldım. Ayrıca şanzıman yağı, sıvı conta ve balata spreyi aldım. En para kredi kartıyla ödeyip taksitte yaptırdım.
Volant değiştirelim volant değiecek va denilmedi bana hiç. Değişmesi gerekir falan diye yazan arkadaşlar araca özel mi konuşuyor.Çift kütleli volant olan araçlar için konuştuk
-
Benim araçta değişmesi gerekir mi. Siz yetkili bir abiye benziyorsunuz :) -
Bende de megane 3 var 1 hafta önce baskı bakata volant debriyaj bilyası değişti hepsini mais aldım 3100₺ parça 600₺ de işçilik verdim bunları değişeceksen paraya kıyıp hepsini değiştireceksin -
quote:
Orijinalden alıntı: Usta-74Yahu şanzuman iner bakılır.gerek varsa volant ta değişir.gerek yoksa değişmez.
Ustalarda parçacılarda iş olsun diye konuşuyor.
Yaz bakalım parça ve işçilik fiyatlarını ona göre yönlendirelim usta ya
İşte tam olarak sorun bu. Ustaların %90'ı araç şanzımanı inmeden, incelenmedin hepsi komple set değiştirmezsem yapmam diyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: RedTurkish
Bende de megane 3 var 1 hafta önce baskı bakata volant debriyaj bilyası değişti hepsini mais aldım 3100₺ parça 600₺ de işçilik verdim bunları değişeceksen paraya kıyıp hepsini değiştireceksinBen 2400 liraya parçayı buldum Mais, İşçilikte 500-600 isteniyor. Şanzıman yağı vs var Banda o tutarlarda patlayacak gibi.
Debriyaj bilyasıda varmı içinde eğer oda varsa bu fiyatın içinde hiç bekleme derim değiştireceksen üçünüde değiştireceksin baskı volan bilya yoksa tek baskıyı değiştirirsen bi işe yaramaz -
quote:
Orijinalden alıntı: DIGILÇift kütleli volant olan araçlar için konuştuk
Alıntıları GösterÜstad bu çift kütleli dediğiniz hareketli volan mi oluyo ve bunlarin ömrü bahsedildiği gibi (tabi kullanım şartları eşit düşünülürse) daha mı az çünkü normalde bildiğimiz klasik eski tip sabit göbekli volanlar cidden uzun süre giden çok
quote:
Orijinalden alıntı: Halisünasyonİşte tam olarak sorun bu. Ustaların %90'ı araç şanzımanı inmeden, incelenmedin hepsi komple set değiştirmezsem yapmam diyor
Alıntıları Gösterzaten reno ustası daha önceden yaşanan olumsuz tecrübelere göre (geri dönen müşteriler olduğu için) öyle konuşuyor, bunda anormal bişey yok. herhalde dükkana ilk defa sizin aracınız gitmemiştir baskı-balata değişimi için.
dışarıda ustaya gidin reno aracınızı gösterin ve "baskı-balata değişecek ustam" diye sorun, size ilk soracağı şey araç 5 ileri mi? 6 ileri mi? sorusu olacaktır. 5 ileri ise volanı tornada hafif taşlarız diyecek, 6 ileri ise oynar volan değişmeli diyecek.
10 ustadan 9'u aynı şeyi söyleyip sadece 1 tanesi başka şey söyledi diye o bitane kurnaz ustanın yolunda macera aramayın hocam. 2 kere 2 = 4
bu iş böyle.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 7 Mart 2021; 17:26:40 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yetkili servise gidip orjinal parçalarıyla ne gerekiyorsa değiştirin . Sanayide yamulmayın , 1000 fazla verin yetkili serviste yaptırın daha uzun süre sağlıklı şekilde kullanırsınız . Sanayide ne taktıklarını bilmeyeceksiniz , dükkandan çıktıktan sonra sorun olursada uğraşıp duracaksınız . -
Hocam her işletme bir değil. Arkadaşım gözümün önünde verdi ustaya gözümün önünde de bozuldu araç. Çekici parasını usta verdi yeniden yeni parçalarla 1 kuruş almadan yaptı. -
Yetkili servise fazla güvenme adı servis bi dünya para alıyorlar yapılan iş aynı güzel bi usta bulacaksın zaten parçayı kendin alıp geleceksin parçacıdan araban yapılırkende başında bekleyeceksin olay bu bende değiştirdim ustam süper adam bi sorun olursa sen gel ben şanzımanı tekrar indiririm dedi 2 kez yanına gittim çay içmeye gittiğimde sürekli bakar yaptığı işe bi sıkıntı varmı diye yatar arabanın altına yağ falan kaçağı varmı diye. -
quote:
Yetkili servise fazla güvenme adı servis bi dünya para alıyorlar yapılan iş aynı güzel bi usta bulacaksın zaten parçayı kendin alıp geleceksin parçacıdan araban yapılırkende başında bekleyeceksin olay bu bende değiştirdim ustam süper adam bi sorun olursa sen gel ben şanzımanı tekrar indiririm dedi 2 kez yanına gittim çay içmeye gittiğimde sürekli bakar yaptığı işe bi sıkıntı varmı diye yatar arabanın altına yağ falan kaçağı varmı diye.Nerde öyle usta. İki kelam ediyorsun adam paraya bakıyor. Bazı ustalar sıkıntıyı anlatıyorsun tak diye buluyor, bazılarıda elli tane şey değişecek yazıyor. Adamına denk gelmek lazım
quote:
Orijinalden alıntı: suatcagdaszaten reno ustası daha önceden yaşanan olumsuz tecrübelere göre (geri dönen müşteriler olduğu için) öyle konuşuyor, bunda anormal bişey yok. herhalde dükkana ilk defa sizin aracınız gitmemiştir baskı-balata değişimi için.
dışarıda ustaya gidin reno aracınızı gösterin ve "baskı-balata değişecek ustam" diye sorun, size ilk soracağı şey araç 5 ileri mi? 6 ileri mi? sorusu olacaktır. 5 ileri ise volanı tornada hafif taşlarız diyecek, 6 ileri ise oynar volan değişmeli diyecek.
10 ustadan 9'u aynı şeyi söyleyip sadece 1 tanesi başka şey söyledi diye o bitane kurnaz ustanın yolunda macera aramayın hocam. 2 kere 2 = 4
bu iş böyle.
Alıntıları GösterMecbur çoğunluğa uyacağım hocam. Komple seti değiştireceğim
-
Yani orası öyle bizde bu günlere gelene kadar az kazık yemedik sanayide her aracın ustası ayrı işte araba değişince ustada değişiyor -
quote:
Orijinalden alıntı: defiant82Üstad bu çift kütleli dediğiniz hareketli volan mi oluyo ve bunlarin ömrü bahsedildiği gibi (tabi kullanım şartları eşit düşünülürse) daha mı az çünkü normalde bildiğimiz klasik eski tip sabit göbekli volanlar cidden uzun süre giden çok
Alıntıları GösterEvet hareketli volant oluyor.Çok güzel bir noktaya değinmişsiniz aslında uzun gitmesi, arıza yapması %80 oranında kullanıma bağlı.Ben sattığım parçadan biliyorum özel araçlarda şikayetin %80 ' î 20-35 yaş arası kullanıcıdan gelir ama 40-60 yaş kullanıcıdan gelen şikayet %20 dir.Yani arabayı sert kullanma, pati yaptırma,asfalt dışı yollarda da kullanma, kaldırıma çıkma debriyajın ve oynar volantın düşmanıdır.Oynar volant daha nazik ve hassastır; sabit volant daha kalenderdir.Ama hiçbir kullanıcı bunu kabullenmez.Yalnız şuda bir gerçek aynı kullanım şartlarında oynar volant sabite göre %40 kadar daha az ömürlüdür.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DIGIL -- 7 Mart 2021; 18:14:49 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: LıncFabrika çok mu bilgili sizce ? Ilk cikan seri ozellikle 6 ileri dizel megane 3 lerin cogu arizali geldi ve cogu servisde ortalama 10 30 bin km arasinda sorun ciktigi icin volantlari degistirildi.Ve buna ragmen degistirildikten sonra dahi silkeleme tekleme motoru siddetli sallama gibi hala kronik problemleri var.Oynar volant megane 3 un hangi serileri oldugu bilmiyorum ama ozellikle 2010 ve 2011 model araclarda sorun cikardigini biliyorum.
Volantin bozulmasina sebeb bir baska meselede yag kacagidir. Damla damla baski balatanin uzerine yag geldigindede ayni problemler ortaya cikar.
Ha neden bu sekilde bana cevap verdiniz onuda anlamadim. Hani cok basitti halbuki sabit volan gucu direk iletir. Oynar volantda cok az bi kayip olur.Maliyetli dogru konforlu oda dogru ama sorunlu bi sistem her an bozulmaya elverisli.
Sizin megane3 için söylediğinize benzer sorunlar vw / audi dsg şanzımanlarda da sıkça rastlanıyor.Arızalar konusunda haklılığınız var burada şöyle bir detay var design ve malzeme mühendisliği tasarlıyor ancak mesela şanzıman , debriyaj vs. dışarıda fason (LUK,VALEO, AISIN) olarak yaptırıldığı için kesin bir denetleme olamıyor.Çoğunlukla ilk kullanımda ortaya çıkmayan kullandıkça çıkan tip arızlar oluyor bunlarda tabi bunu tecrübe edecek zamanları da ticari sürüm anlamında olamıyor; mesela her 300-400 araçtan rastgele biri seçiliyor ve sürüş, mekanik, motor sadece 72 saat denenebiliyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: HalisünasyonMecbur çoğunluğa uyacağım hocam. Komple seti değiştireceğim
Alıntıları GösterAslında size volantla beraber değişsin diyen usta en doğrusunu yapıyor.Hem kendi hemde sizi kontör garanti altına alıyor.Varsayalım size sırf maliyeti düşürmek için sadece debriyaj değişecek dedi ve değiştirdi.Kısa bir süre sonra veya 3-5 bin km sonra volantta su koydu o zaman ne olacak doğal olarak siz adama gidip çatacaksınız.Öyle yada böyle İkinci bir işçilik vermek zorunda kalacaksınız.Konuya baktımda bir volant devlet meselesi olmuş.Volantı değiştirecek kadar parası olmayan adam 150-200 bin liralık araca binmesin bir zahmet
-
quote:
Yetkili servise fazla güvenme adı servis bi dünya para alıyorlar yapılan iş aynı güzel bi usta bulacaksın zaten parçayı kendin alıp geleceksin parçacıdan araban yapılırkende başında bekleyeceksin olay bu bende değiştirdim ustam süper adam bi sorun olursa sen gel ben şanzımanı tekrar indiririm dedi 2 kez yanına gittim çay içmeye gittiğimde sürekli bakar yaptığı işe bi sıkıntı varmı diye yatar arabanın altına yağ falan kaçağı varmı diye.Hocam işte o süper ustayi bulana kadar araba deneme tahtasi oluyor, ayrica servisler hiçte dediğiniz gibi soyguncu değil istedikleri paranin %18kdv zaten.. ayrıca ekonomiye kattiginiz parayla usta ve çıraği 2 boğaz doyuyor, serviste ise her departmanda personel var ve o durumda bile hala fiyatlar sanayi ile arasinda ucuk kaçık değil.. hatta bugun hesapladim sanayi daha pahali
Benim arabamin orijinal filtre seti 650tl, yağ 200tl desek işçilik hariç 850tl tutuyor bunlari alip sanayiye gitsem 1000tl den aşağı çıkamam 100 150tl ustaya versek.. serviste işcilik ve kdv dahil rakam 850tl :) , taksit imkani var, faturan var, kurumsal muhatabin var, oturup sicak kahve içecegin alan, sinirsiz wifi, tertemiz ortam, arabayi dezenfekte ediyorlar, koltuklara direksiyona ve vitese koruma jelatini geçiriyorlar, arabayi teslim etmeden yıkıyorlar daha ne olsun :) satarken serviste kayitli bakımda aracin km si ve gecmişi hakkinda yeni alicıyi supheye düşürmüyor..
Ayrıca bakim aninda aku voltaj testi, antifriz , elektronik , yuruyen kontrolleride yapiyorlar yetkili serviste..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FA876DFFE -- 7 Mart 2021; 18:48:46 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X