Şimdi Ara

Basket topu parmagima dik geldi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
75
Cevap
1
Favori
78.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar baslikta belirttigim gibi ribaunda cikarken top orta parmagima dik geldi.Parmagim sisti ve morardi.Sizce doktora gitmeme gerek varmi ve parmagim yamuk kalir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Parmağa Dik Gelen Top: Bilmeniz Gerekenler

Basketbol oynarken veya başka bir aktivite sırasında parmağınıza bir topun dik gelmesi ağrılı ve rahatsız edici bir deneyim olabilir. Topun parmağa dik gelmesiyle ilgili en önemli hususları aşağıda bulabilirsin:

Belirtiler:

• Ani ve şiddetli ağrı
    • Parmağın şişmesi ve morarması
    • Parmağın hareket etmekte güçlük
    • Parmağın şeklinin bozulması

İlk Yardım:

Top parmağına dik geldiğinde, aşağıdaki ilk yardım adımlarını uygulamalısın:

• Etkilenen bölgeye buz uygula.
    • Parmağını yükselt.
    • Parmağını sıkıca sarma.
    • Ağrı kesici ilaçlar al.

Tedavi:

Parmağa dik gelen topun tedavisi, yaralanmanın şiddetine bağlıdır. Hafif vakalarda, evde bakım genellikle yeterli olur. Şiddetli vakalarda ise cerrahi müdahale gerekebilir.

Evde Bakım:

• RICE yöntemini uygula: Dinlenme, buz, kompresyon ve yükseltme.
    • Ağrı kesici ve iltihap giderici ilaçlar al.
    • Parmağını oynatmaktan kaçın.
    • Parmağın iyileşmesini desteklemek için splint veya bandaj kullan.

Cerrahi Müdahale:

Parmağa dik gelen topun neden olduğu aşağıdaki durumlarda cerrahi müdahale gerekebilir:

• Kırıklar
    • Bağ yırtıkları
    • Sinir hasarı
    • Parmak deformitesi

Önemli Noktalar:

• Top parmağa dik geldiğinde, ciddi bir yaralanma olabileceğini unutma.
    • İlk yardım adımlarını derhal uygula ve gerekirse tıbbi yardım al.
    • Evde bakım talimatlarına uymak, parmağının düzgün iyileşmesi için çok önemlidir.
    • Parmağın iyileşmesi zaman alabilir, bu nedenle sabırlı ol ve doktorunun tavsiyelerine uy.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • cosinüs ünü al
  • git kardeş bi röntgen şart 200 lira için riske mi giricen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Centurion54

Arkadaslar baslikta belirttigim gibi ribaunda cikarken top orta parmagima dik geldi.Parmagim sisti ve morardi.Sizce doktora gitmeme gerek varmi ve parmagim yamuk kalir mi?

geçen ay bana oldu. bende de şişti ve morardı. bu normal bir şey. ama uzun süre kalıyo öyle. ben de 2-3 haftada geçti.
    uzun zaman tam olarak katlayamayacaksın. sonra açılacak parmağın. sorun yok yani...

• quote:

Orijinalden alıntı: Nick'siz Adam

quote:

Arkadaslar baslikta belirttigim gibi ribaunda cikarken top orta parmagima dik geldi.Parmagim sisti ve morardi.Sizce doktora gitmeme gerek varmi ve parmagim yamuk kalir mi?

geçen ay bana oldu. bende de şişti ve morardı. bu normal bir şey. ama uzun süre kalıyo öyle. ben de 2-3 haftada geçti.
    uzun zaman tam olarak katlayamayacaksın. sonra açılacak parmağın. sorun yok yani...
    Parmağının dibinden tutup oynat bakalım ne oluyor? Eğer çığlık atmazsan burkulmadır, eklemi hareket etmeyecek şekilde sar ve 2 hafta bekle.

Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boor -- 5 Şubat 2013; 15:37:50 >

• quote:

quote:

Hocam doktora filan gerek yok diyosunuz peki yamuklur var hafif o oyle kalir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: boor

Parmağının dibinden tutup oynat bakalım ne oluyor? Eğer çığlık atmazsan burkulmadır, eklemi hareket etmeyecek şekilde sar ve 2 hafta bekle.

Geçmiş olsun.

Alıntıları Göster
    Kırılmamıştır o incinmiştir kırılsa hareket ettiremezsin incinmiştir o
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dikiş yerimden hafif kan geliyo
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cevaplanan Mesajlar(1)

Topa bişey oldu mu

Bak buraları görüyonmu bunların hepsi donanımhaberden ayağını denk al
  • quote:

Orijinalden alıntı: DirtyDingy

Kırılmamıştır o incinmiştir kırılsa hareket ettiremezsin incinmiştir o

Alıntıları Göster
    bence doktora git nolur nolmaz benimde parmağım kırılmıştı hareket ettirebiliyordum ama nasıl olsa senin parmağın ben görüşümü yazıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: John WICK

quote:

Topa bişey oldu mu

Alıntıları Göster
    Lan git doktora manyak mısın, bide gerek var mı diyo ya.

Parmağın kimyası değişmiş resmen, öyle yamuk yumuk gezersen görürüm ben seni.
  • Allah askina doktora gerek olmadigini kim nasil soyleyebilir? Nereden vardiniz bu kaniya? Doktorculuk oynamayi birakin artik insanlarin sagligiyla oynamayin burada.

En kisa zamanda doktora gitmeni siddetle tavsiye ederim. Film cekilir bakilir, belki hicbir seyin yok diyecek ama icin rahat edecektir. Mutlaka git doktora.

• quote:

Orijinalden alıntı: John WICK

quote:

Topa bişey oldu mu

Alıntıları Göster
    Doktora git aynısı bana da olmuştu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PaulGilbertX

Allah askina doktora gerek olmadigini kim nasil soyleyebilir? Nereden vardiniz bu kaniya? Doktorculuk oynamayi birakin artik insanlarin sagligiyla oynamayin burada.

En kisa zamanda doktora gitmeni siddetle tavsiye ederim. Film cekilir bakilir, belki hicbir seyin yok diyecek ama icin rahat edecektir. Mutlaka git doktora.

Hocam o zaman yarin gideyim doktora saolun ilgilendiginiz icin

• aynisi bana da oldu sisligi 1 aya gecer ama parmagini tam katlaman icin 3,4 ay gecmesi lazim biraz sıkintili bir durum.

• quote:

Orijinalden alıntı: -xenon

bence doktora git nolur nolmaz benimde parmağım kırılmıştı hareket ettirebiliyordum ama nasıl olsa senin parmağın ben görüşümü yazıyorum

Alıntıları Göster
    3 ay önce banada aynısı oldu burda konu açtım ama herkes çok abarttı doktora falan git dediler... benimki daha ağır vakaydı ama bişey olmadı

yani doktor falan gerekmiyor
  • Çıkmış o muhtemelen aynısı bana da oldu doktora gittim çıkık dedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Alp

Çıkmış o muhtemelen aynısı bana da oldu doktora gittim çıkık dedi
    bana zamanında çok oluyordu kas gevşetici krem ile bastıra bastıra kremi süreceksin iyi gelir
  • quote:

quote:

quote:

Hocam doktora filan gerek yok diyosunuz peki yamuklur var hafif o oyle kalir mi?

yamuk değil. şiş olduğu için öyle gözüküyo. ama sen emin olmak için yinede doktora git bence

• Arkadaslar doktora gittim.Onemli biraey yokmus.Ama atel mi nedir oyle bir sey taktilar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zeevac

Arkadaslar doktora gittim.Onemli biraey yokmus.Ama atel mi nedir oyle bir sey taktilar.
    kırılmadığına eminsen doktora gerek yok. ödem toplamış. 3 haftaya geçer.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.