Şimdi Ara

Neden 10 bin gibi sayılarda K harfini kullanıyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
23.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son zamanlarda bakıyorum da neredeyse herkes örnek 10 bin demek yerine 10k yazıyor bide bu mu popüler oldu? Hayır gerçekten merak ettiğim için soruyorum kullananlar cevap verirse sevinirim

• Yapay Zekanın Yanıtı

10K, 35K ve Diğer Sayılarda "K" Harfinin Anlamı

Matematikte "K" harfi, "kilo" anlamına gelir ve 1000'e eşittir. Yani, 10K, 10 x 1000 = 10.000 anlamına gelir. Aynı şekilde, 35K 35 x 1000 = 35.000 anlamına gelir.

Bu kısaltma, özellikle büyük sayıları daha kolay okumak ve yazmak için kullanılır. Örneğin, 50.000'i "50k" olarak yazmak, "elli bin" yazmaktan daha kısadır ve anlaşılması daha kolaydır.

"K" kısaltması, sadece 1000'in katları için değil, aynı zamanda 1000'in çarpanları için de kullanılabilir. Örneğin, 1000'in 5 katı olan 5000, "5K" olarak kısaltılabilir.

Sonuç olarak, sayılarda kullanılan "K" harfi, o sayının 1000 ile çarpıldığını gösterir. Bu kısaltma, büyük sayıları daha kolay ifade etmek için yaygın olarak kullanılır ve çeşitli alanlarda, özellikle finans ve istatistiklerde kullanılır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 1000 değerini göstermek için kullanılır k harfi, aslında kilodan türemiştir. Yunancada chilioi veya khilioidan gelir.

Knight online oyununda, oyuncuların birbirine aga 50k atsana demesinden popüler olmuştur aynı zamanda.
  • 1000 değerini göstermek için kullanılır k harfi, aslında kilodan türemiştir. Yunancada chilioi veya khilioidan gelir.

Knight online oyununda, oyuncuların birbirine aga 50k atsana demesinden popüler olmuştur aynı zamanda.

• kilo bini ifade eder ve nerden çıktı bilmiyorum ama online oyunlarda çok kullanılıyordu zamanında, hala kullanılıyor gerçi

1000 değerini göstermek için kullanılır k harfi, aslında kilodan türemiştir. Yunancada chilioi veya khilioidan gelir.

• Sıralama da da ilk 5 bin yerine ilk 5k diyorum ağız alışkanlığı oldu bende de
  • Ben bu oyunu bozarim diyene kadar bozulmuş
  • Ben bu oyunu başlatırım

1000 değerini göstermek için kullanılır k harfi, aslında kilodan türemiştir. Yunancada chilioi veya khilioidan gelir.

• Aga 10k versene emc geçicem
  • quote:

Orijinalden alıntı: xSaber

knight değil silkroad

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeffrey Dahmer

kilo bini ifade eder ve nerden çıktı bilmiyorum ama online oyunlarda çok kullanılıyordu zamanında, hala kullanılıyor gerçi

1000gram = 1k(g) den yola çıkarak türtemiş olabilirler.

Ama sebebi onla alakalı değil online oyunlarda 1000 birim 1k birim olarak temsil edilir. Günlük hayata oyunlardan kaymıştır.
  • para sayarken 10 bin 20 bin 30 bin diye saymak yerine seri şekilde K K K denildiğinden.

mesela ben birine sordum evi ne kadara aldın diye,o kişi 150 bin demek yerine 150 defa K K K diyecek ve ben saymış olacağım.hmm 146 fazla değil iyi almışsın dediğimde ise K K K K unuttun diyerek düzeltecek.
  • 1000 değerini göstermek için kullanılır k harfi, aslında koliden türemiştir. Yunancada nazlimo veya anastasyadan gelir.

Babadan para isterken, çocuğun "aga 10k atsana" demesinden popüler olmuştur aynı zamanda.

Knight online oyununda, oyuncuların birbirine aga 50k atsana demesinden popüler olmuştur aynı zamanda
  • xSaber kullanıcısına yanıt
    +1 simdi metin 2'ci bebeler,silkroadci fosiller basacak ama yapacak bisey yok.bu oyunlar knight'in hep bir tik gerisinde kaldi."bin" yerine "k" deme kültürünü de KO olusturmustur
  • Ingilizcede kullanilan bir kisaltma. Mesela 4K TV dedigin sey 4bin pixeldir

Gunluk kullanimda da 10k, 5k diye soylerler. Ama bizim dilimize hakikaten knight online sayesinde gectigini dusunuyorum.
  • Fazla sıfır olunca biraz daha karmaşık oluyor K ile sorunu çözüyorsun.
  • online oyunlardan ortaya çıkan bir şey değil hep kullanılan bir şeydi kilonun k sı
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.