Şimdi Ara

Bana sordular mı doğmadan önce ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Dediler mi böyle bir dünyaya geleceksin işte böyle böyle dertler başına gelecek eğer sınavı geçersen cennet geçemezsen cehennem ya da hiçlik diye sordular mı acaba eğer sordularsa ve ben de kabul ettiysem hay kafama tüküreyim

"Delil olmadan iddia edilen şey delil olmadan reddedilebilir"
    Hitchens'in usturası
  • Bu yüzden zorunlu varoluşun kefareti diyoruz

bi ihtimal en azından bi süreliğine düşüncesizce de davranmış olabilirler diye içimden geçiyo geçmesine de arada da hak vermiyo da değilim yani.

düşün düşün nereye kadar bro. adamın düşünüp düşünüp arşimet olacak hali de yok sonuçta.

acımasız olmayın o kadar. bir gün başına gelir evrakasıydı suyun kaldırma gücüydü yok böcüktü falan filanı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 27 Ekim 2018; 16:36:21 >
    yaşarken başa gelenler üstünden tartışma yürütmekte.
    geçsinler bu ayakları ben toz zerreciğiyken beni uhumla bir araya getirip şart ve koşulları tebliğ edip benden tebellüğ istendi mi?

dinciler kurana yamadıkalrıyla cevap vermeye çalışmakta ise nefesleri tıkanmaktadır..
    doğaldır..

düşünün

sizi ete kemiğe bürür ve sizi tipsiz çelimsiz kısa boylu biri olarak dünyaya 0-1 olarak göndermeyi teklif eder sizde ever dersiniz..
    yerseniz..

uzun zamandır eklemiyoruz

gerçek islam bu değil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 25 Ekim 2018; 20:10:22 >

• Zodion Z kullanıcısına yanıt
    doğrusu bence: sorunlu varoluşun keranesi
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: köy tavuğu

Dediler mi böyle bir dünyaya geleceksin işte böyle böyle dertler başına gelecek eğer sınavı geçersen cennet geçemezsen cehennem ya da hiçlik diye sordular mı acaba eğer sordularsa ve ben de kabul ettiysem hay kafama tüküreyim

Sormalarımı gerekiyordu ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Che Guevera
  • hayırdır birisi bir şey mi yaptı sana köy tavuğu :D takma kafana ortadoğuda sıradan bir gün :D
  • Eğer cidden sorulduysa böyle bir soru demekki o anki aklımız (gerçi beynimiz yokken neye göre karar veriyorduk bilmiyorum ama) dünyayı gerçekten anlamaya yetmemiş ki kabul etmişiz bu sınavı. O an kabul edenle şimdi etmeyenin arasındaki fark dünyadaki zorlukları görüp fikrini değiştirmesiyse, Allah sorduğu soruya aldığı cevabın nasıl bir ciddiyetle verildiğininde farkında olması lazımdı belkide işine gelmiştir aldığı cevap fazla kurcalamamıştır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Yüz milyon galaksinin arasındaki bir dış mahallede daha küçük bir gezegende ortalama bir yıldızın etrafında dolanan gelişmiş primatlar olduğumuz gayet açık. Ama medeniyet doğduğundan beri insanlar dünya düzeninin altında yatan bir anlayış için yalvarıp durdular. Evrenin sınır koşulları hakkında çok özel bir şey olmalı. Sınır olmamasından daha özel ne olabilir? İnsan çabasının da bir sınırı olmamalı. Hepimiz farklıyız. Hayat ne kadar kötü görünse de her zaman yapabileceğin ve başarılı olabileceğin bir şey vardır. Nefes aldıkça umut vardır.
  • Eyk denen bir ışıma var. Buna biz adem (kitaptaki) diyoruz. Esasen yok denen şeyin tanımı. Kainattaki ışıma herşeyi bulutu dumansı yapar. Yani esasen bir şey var olduğunu iddia edebilir. Ancak o şey esasen yoktur.

Eyk vahyin seslerinden biridir. Yani Eyk sesi çıkaran bir şey vahyediyordur.

Bu şey kadın denen yani biz olan bir şeye der. Sen eş istiyorsun. Buna denk deriz der. Sen de acıkır o da acıkır sen desusar o da susar sen ay haliyle doğum yaparsın o ekuluje olur sizin Bekar etlerini dubur dediğiniz ve rızıkla anlam bulan son noktanızdır.

Sakın yanlışa düşmeyin zira yaratıcı sizi cima en yaratmadı aksi halde Yaratıcıyı inkar ve yaratıcıya iftira olursunuz.

Şimdi eş istemek denk ya da benzer manasında iken cima sal eş eykin (ademin), havva denen(yer ekimi oksijen çekim kuvvetleri vs dünyasal fizik) üzerindeki tesirini görüntüsüdür.

Eyk firavun radovan Hitler vs. Senden çıkacak sen türeteceksin ancak çözüm üretemeyen tecavüze yıkıma uğrayan olacaksın demektedir. Adem denen yokluğun tekil manada eril sair indeki oluşumun tünel manada dişil yani bizler olduğunu anladığımızda, esasen kainattaki ışımanın dişil yani eşistemesi mümkün olmayan yapı üzerindeki gravitasyonu yer ekimin oluşturur.

..............

Işıma eğer ki tureme denen yaratıcının yatatışına zıt bir kabullen anlam kazanırsa zaman mekan çöker. Bu çökme hali gravitesi olan ve oksijen su gibi yan ürünleri ihtiva eden bir oluşuma neden olur.

Dünya gibi gezegenlerin varlığı ışıma denen halin mevcut yaratılmışların yorumu üzre mevcudiyeti asıldır.

Mesela dünya dışında bir dünya aranacak temel manada ikisi de denk kabul edilecek partikülün tavrına bakılır.

Partiküller birbirlerinden 3. Bir ifrazat yapıyorsa orada kainat çökmeye uğrayacak ve dünya benzeri bir sistem oluşacaktır.

Esasen çökmeye uğrayan yapıda çökeltinin kendisine sorulması denen husus önemsizdir. Zira çökme halinde birey tastamam kendisini halkedebilecek varsayım erişir ki bu dumansıbulutsu yapılarda varlık denen fenomen neden olur.

...............

Kainattaki ışımanın kaynağı ve bu ışımanın neyin sesi olduğunun anlaşılması halinde simüle imkanı ölçütünde yeni dünyalar kurulabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 112600 1 kullanıcısına yanıt
    Evet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC547EB8D -- 27 Ekim 2018; 17:45:58 >

.....................

ikisi de dişil birey olan bir türde bu anlayışsızlık karşılıklı olursa doğum denen şey komplikasyon olarak adlandırılır.

........................

birisi adı ne olursa olsun anne denen bireyime saldırı yapsa buna en ağır karşılığı veririm. ancak anne denen birey beni doğuran olunca ben hem bu durumu idrak edemiyorum hem de kabullenmek istemiyorum. işte bu anlayışsızlık hali yaratıcı argumanını zedeliyor.

......................

ben duygularımı bazen söverek ya da hakaret ederek anlatırım diyelim ancak mevcudatta öyle bir hal var ki kişi bireysel olarak bana tahkir edici bir durum bırakmamış. kendisi bireysel olarak en kutsalından tutun da kutsal olması gerekene kadar gereken tahkiri zaten yapıyor.

bu esnada yaratıcı denen kutsalı oluşturmanın bir faydası yok. yani herkese namaz kıl oruç tut zekat ver denmez. önce ona kutsal nedir sen ve kutsallık nerededir sorunlarını anlatacaksın.

........................

ademin bu laf anlama yoksunu anlayışa karşı cevabı ise türeme denen şeyin sonucu olan şeylerin artırımı olmuş. biz esasen dışkı artırımından başka bir şey yapmayıp buna kutsallık atfeden bir şeye dönmüşüzdür.

ne bir ilaha yardımcı olabiliriz ne de türeme denen daha ne olduğunu kimle yaptığımızı bilmediğimiz bu acziyetimizi halledebilecek haldeyiz.

..........................

ademin havva ile karşılaşması denen gravite değeri olan yapı öncel olarak ışıma(zaman) ve hav(v)a (mekan) denen şeyin mevcut hali ile yerçekimi denen g noktasını oluşturacaktır ve bu hal kusur ve onun giderimi denen bir kainatı yapılar.

kainatın adem ve havva ikileminde yaratılış mekanizması kusur prensibi ile çalışır.

halbuki insan beyni gerçeği eksik prensibi ile çalışacak şekilde dizayn edilmiş bulacaktır.

..........................

beynimiz eksiği bulur ve onu giderir iken kainat kusuru bulur ve kusuru giderir. bu durum evrimin kainat kökenini sakatlar. en azından kainat ve insan aynı şeyi amaçlamaz ya da amaç denen özün algı denen prensibi farklıdır.

............................

bize mi sordu diyen şey insanımısı denen bireydeki kusur prensibi iken yani kainat ve insan uyumsuzluğundan muzdarip iken, kusuru görmeyip türleşme ve sonuçlarını normalleyen akıl mesela yaratıcının imtihanı evrimde güçlü olanın ayakta kalması hali gibi halleri eksiği giderme olarak tanımlar.

bu açıdan insan kainat atığı olmama adına türleşme ile makul sonuç alır. eğer ki kainat atığı bir hal var ise bu esnada oluşan her türlü var oluma neden sorusu ile yaklaşır.

ben de evlensem haliyle çocuk yapacağım ancak bu yapış esnasında ben bu işi yapanı farklılaştıracak ve kusur denen hal ile kainatın devamı gibi davranacağım. zira türleşme halen aklıma yatmıyor.

ancak sairdeki arkadaş ise kusurun yok olduğunu ve eksik var ve bu biziz dediğini duyacağız.

bu açıdan ateizm eğer ki türemede bir sorun bulmamış ise boşuna kainatta kaos var düzensizlik var demesin. ateizm en uygun şartı arayan olarak kainatta kusur yok diyen bir anlayıştır.

..............................

• Bana sordular,ben ateistim dedim,dinlemediler,postaladilar

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.