Şimdi Ara

arkadaşlar annemi biraz önce arı kolundan soktu ne yapmalıyız

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hastaneye çok uzak yazlıktayız 3 dk önce bildiğimiz şu polen arıları soktu evde ne yaparak geçirebiliriz iğnesi felan derinin içinde kalmışmıdır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bul3nt -- 12 Temmuz 2010; 10:33:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hyperkin

http://www.uzmantv.com/ari-soktugunda-ne-yapmamiz-gerekir

teşekkür ederim
  • Beni de soktu geçen hiçbişey olmuyor biraz şişiyor o kadar.
  • Annenin alerjisi varsa tehlike yaratabilir.
    Alerjisi yoksa pek sorun olacağını sanmıyorum.Durumun gidişatına göre hastaneye gidebilirsiniz
  • Başka bir siteden bulduğum bilgiyi paylaşmak istiyorum

quote:

Arı Sokması Sonrası Ne Yapılmalı?

Öncelikle, arının iğnesini biran önce çıkarmak doğru olur. Bunu tutup çekerek değil, kredi kartı gibi künt kenarlı bir cisimle cildi kazıyarak yapmak tercih edilmelidir.

Yara su ve sabunla yıkanır.

Buz uygulaması vücudun vereceği alerjik reaksiyonu azaltacaktır. Çocuğun izin verdiği ölçüde yarım saate kadar buz uygulanabilir.

Yara yerine karbonatlı su sürülebilir.

Duruma göre ağrı kesiciler veya antihistaminik türü alerji ilaçları yararlı olabilir.

Eğer;

Çocuğu çok sayıda arı sokmuşsa
    Önceden arı sokması sonucu ciddi alerjik reaksiyon geçirmişse Arının soktuğu yer ağız veya burnun içiyse, hemen acil servise başvurmak gereklidir.

ALINTIDIR

• Gecmis olsun. Eskiden hep camur sur derlerdi. Bilmem isinize yarar mi :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ciddimisiniz ? Ne var bunda biz para verip arı sokturuyoruz :S iyidir şifadır candır.

Alerjisi yoksa tabi
  • Geçmiş olsun dostum. En kötüsü göz çevresinden sokulmak. Amcamın başına gelmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 12 Temmuz 2010; 12:40:49 >
  • Yoğurt sürerler benim bildiğim. geçmiş olsun.
  • geçmiş olsun buz koyun.. bıde feslihan çıcegı varya hani guzel kokuo..onun yaprakları elınızle sıkın suyunu sürün..agrıyı kesıyo hemen..

beni uykumda boynumdan sokmuştu ağlayarak uyandım kücüktum hıc unutmuyorum
  • Noktalama işareti kullansana.Arkadaşlar mı anneni arı kolundan soktu yoksa arkadaş biz miyiz ?
  • Arı sokulan yere idrar sürmek iyi gelir, aklınızda bulunsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CouragePapillon

Arı sokulan yere idrar sürmek iyi gelir, aklınızda bulunsun.

Tam bunu söyleyecektim
    Eğer amonyağa ulaşamıyorsanız çevrenizde, bu yöntem işe yarar.

Ayrıca deniz anası sokmalarında da etkilidir.
  • Ya kardeş yok böyle bir şey artık küçücük bir arı sokmasında bile hemen internete başvuruyorsunuz biraz öğrenin genel kültür sahibi olun arı sokulan yere amonyak sürülür bulamazsan da önemli değil buz koyarsın şişi iner o kadar ama iğne içinde kaldıysa onu da alacaksın cımbızla.
  • Arı soktu diye hastaneye gitmeyi düşünenide ilk defa gördüm
  • Yoğurt sürün , buz koyun tamam bir şey olmaz.

Bizim bir akraba akciğer kanseriydi , arı sokmasından öldü.
  • Bal arısı sokunca bir şey olmuyor.Tam tersine protein kaynağı.
  • Buff r haklısın bencede gitmeye gerek yok ama alerjisi varsa kesin gitsin.
    GOLDPUNCH
    Benide gözümün hemen üstünden sokmuştu 1 arı olsa neyse 2 arı gözüm şiştiğinden kapanmıştı 1 hafta öyle gezdim.Ben arı soktuğunda şimdiye kadar hiçbirşey yapmadım tek iğnesini çıkardım.Dedem arıcı olduğu için bazen sakata gelip arı sokabiliyor
  • Zehirler genelde protein yapıda olduğu için, protein yapılarını bozacak yöntemler işe yarar.

Balık tutarken zaman zaman denk gelen trakonya zehirli balığı hakkında bilgi olarak öğrenmiştim.

Zehirli iğnenin battığı yerin üstüne amonyak dökmek gerek, amonyak protein yapısınız bozar ve etkisiz hale gelir zehir.

Eğer amonyak yoksa idrar da işe yarar.

Bir diğer yöntem ise, zehirin işlediği bölgeyi ısıtmak. Mesela arı soktu elinizi, hemen ocak, çakmak v.b. bir ateş kaynağıyla, elinizi yakmadan üstüne tutup çekin. Eliniz tahammül edebileceğiniz şekilde ısınsın, zaten yakmazsınız korkudan :) Hemen ağrının geçtiğini farkedeceksiniz.

Elimi arı soktu ve dediğim şekilde alev üstünde elimi ısıttım 10-20 saniye içinde elimde rahatlama oldu, 1 dk sonra ise hiçbir şekilde bir acı-ağrı kalmadı. Kesinlikle tavsiyemdir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.