Şimdi Ara

Balata Spreyi ile DEBİMETRE temizliği yapılır mı? Klima,Radyatör,İntercooler gibi şeylerTemizliği???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
30.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kalıntı bırakmadan temizliyor
    peki bununla aracın

Radyatörünü
    Debimetresini
    evdeki klimanın petekleri

gibi yerleri temizlememiz soruna neden olur mu?

özellikle debimetreye zararı olur mu?

AOX, aseton ve silikon içermez deniyor
    www.hepsiburada.com
    404 Balata Temizleme Spreyi 500 ml Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    http://www.hepsiburada.com/Liste/productDetails.aspx?Categoryid=20035741&Productid=otev8690725444634

Balata Spreyi ile DEBİMETRE temizliği yapılır mı? Klima,Radyatör,İntercooler gibi şeylerTemizliği???

• en azindan debeimetre icin bir sikinti olmaz cunku ben temizlemistim
  • quote:

Orijinalden alıntı: FthGTI

en azindan debeimetre icin bir sikinti olmaz cunku ben temizlemistim
    ben hiç balata da temizlemiyorum bir zararı varmı acaba
  • quote:

sıkıntısı yok,
    peki faydasını hissettiniz mi?
    yakıt çekiş gibi
  • ilk baş balata temizliği bana da saçma bir iş gibi geldi de
    youtube den konuyla alakalı videoları izleyince gerekli olduğu izlenimine kapılıyor insan
    özellikle kampanalarda lazım
    disk frene de sıkılıyor

klima petekleri gibi
    alüminyum aksama zararı olur mu
    temizler mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PUNTO MULTİJET

quote:

sıkıntısı yok,
    yakıt çekiş gibi

araba agir bakimdayken ustayla berabe yapmistik illaki bakimin faydasi oldugu icin debimetre temizliginin etkisi ne kadar olur bilemem , fakat bu debimetre temizligi , hava filtresi temizligi gibi cesitli islemlerden asiri bir cekis artisi yakit tuketimi gibi seyler beklemeyin
  • quote:

quote:

quote:

sıkıntısı yok,
    yakıt çekiş gibi

araba agir bakimdayken ustayla berabe yapmistik illaki bakimin faydasi oldugu icin debimetre temizliginin etkisi ne kadar olur bilemem , fakat bu debimetre temizligi , hava filtresi temizligi gibi cesitli islemlerden asiri bir cekis artisi yakit tuketimi gibi seyler beklemeyin

Alıntıları Göster
    Debimetreyi kesinlikle balata spreyiyle temizlemeyin. Kısa bir süre için belki işe yaramış gibi görünür ancak sonunda debimetre tamamen kullanılamaz hale gelir.
    Havaakışmetre (debimetre) içinde ince teller var, balata spreyi aşırı çözücü olduğu için bu telleri eritiyor. Yurt dışında debimetre temizlemek için özel spreyler var, piyasada bulabilirseniz onlardan kullanın. Yok bulamazsanız kimyasal malzeme satan yerlerden, eczanelerden yada tıbbi kimyasal satan dükkanlardan izopropil alkol alın. 1 litre alın (10 TL) ve debimetreye bir spreyle iyice püskürterek temizleyin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbulur

Debimetreyi kesinlikle balata spreyiyle temizlemeyin. Kısa bir süre için belki işe yaramış gibi görünür ancak sonunda debimetre tamamen kullanılamaz hale gelir.
    Havaakışmetre (debimetre) içinde ince teller var, balata spreyi aşırı çözücü olduğu için bu telleri eritiyor. Yurt dışında debimetre temizlemek için özel spreyler var, piyasada bulabilirseniz onlardan kullanın. Yok bulamazsanız kimyasal malzeme satan yerlerden, eczanelerden yada tıbbi kimyasal satan dükkanlardan izopropil alkol alın. 1 litre alın (10 TL) ve debimetreye bir spreyle iyice püskürterek temizleyin.

balata spreyiyle temizledim
    tel erimedi duruyor yerinde
    bahsettiğiniz kadar ince değilmiş demek ki

yakit sanki az bise düştü gibi geldi yol bilgisayarına göre 0.2 0.3 gibi
    şehiriçi ölçüm sağlıklı olmaz tabi

bir ara hb de veya hizlialda vardi o sprey sonra satistan kaldırdılar
    normal alkol olsa nasıl olur peki

multijet map sensoru var motorun arka taraflarında
    onu da temizlemistim gerci kirli de sayılmazdı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mbulur

balata spreyiyle temizledim
    tel erimedi duruyor yerinde
    bahsettiğiniz kadar ince değilmiş demek ki

yakit sanki az bise düştü gibi geldi yol bilgisayarına göre 0.2 0.3 gibi
    şehiriçi ölçüm sağlıklı olmaz tabi

bir ara hb de veya hizlialda vardi o sprey sonra satistan kaldırdılar
    normal alkol olsa nasıl olur peki

multijet map sensoru var motorun arka taraflarında
    onu da temizlemistim gerci kirli de sayılmazdı

MAP sensörlerinin çalıştığı motora göre kompleks ve basit olan tipleri var, sizinki çok basit bir tipteki olabilir. Herşeyden öte sizinkine birşey olmaması başkasınınkine olmayacak anlamına gelmiyor.
    Google da İngilizce olarak arama yaptırın, yurt dışı forumlarda, yorumların dediğimi doğruladığını göreceksiniz. Hatta balata spreyinin içinde hangi kimyasalların olduğu ve neden MAF sensörünü temizlemek için kullanılamayacağı çok detaylı olarak açıklanıyor.
    Daha öncede yazdığım gibi yurt dışında MAF sensörü yani hava akışmetre temizliği için özel spreyler var onların kullanılması gerekir. O malzemenin bulunamaması durumunda da yukarıda yazdığım işlem yapılabilir.

Kısa ve öz, siz kendi aracınızınkini ister balata spreyiyle temizleyin isterseniz kezzapla temizleyin o sizin bileceğiniz iş.

http://www.youtube.com/watch?v=kDKgQ2wsWD8

http://www.youtube.com/watch?v=_TO7ZC5N-aA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbulur -- 17 Nisan 2014; 18:25:08 >

• Balata spreyi kullandım frenler ötmeye başladı, böyle saçmalık olmaz ya

• quote:

Orijinalden alıntı: Attorney58

Balata spreyi kullandım frenler ötmeye başladı, böyle saçmalık olmaz ya
    Ben diskleri balata spreyiyle temizleyip hiçbir fayda görmedim. Özellikle disklerin kullanılmayan (yere paralel duran) kısımlarında biraz paslı bölüm vardı. Ondan kurtulmak istiyordum, denediğim pas çözücüler de bir işe yaramamıştı.

Geçen gün 2.5 lt coca cola alıp döktüm. çok daha temiz oldu. birikmiş fren tozları, bolca pislik ve bir miktar pas aktı gitti. İlk kullanımda 15 dk balatalardan ses geldi ve frenler biraz garip davrandı, sonra hemen düzeldi. Şu anda çok memnunum. Jantların arasından bakınca daha temiz görünüyor. Sonuçta; 1x 404 balata spreyi, 1x Sonax Pas çözücü, 1x WD-40 'ın yapamadığını 3,5 TL'lik coca cola yaptı.

Yalnız bir dahakine BİM'den LeCola alıp kullanacağım. Dün baktım, 1lt diet olanı 0.75 Kr 'muş. Onu da arabanın altında eksozun paslarını ve görünen diğer pislikleri temizlemek için kullanırım artık

• Merhaba arkadaslar.. arabam 1.6 mjet.. gectigmiz gunlerde ankaraya cok fena yagmur yagdi ve yollar nehir oldu resmen.. bata cika evime zor geldim.2 gun sonra aracima bindigimde gaz bedalina bastikca bir vinlama sesi farkettim gergi bilyasi sesi gibi.. kulak yanilmasidir deyip gectim sonra farkettimki 1700 devirde turbo tam guc verirken eskiden simdi 2000 deviri gecince o gucu hissetmeye basladim.. yani o basinci artik GEC hissediyorum (turbo devreye GEC giriyo gibi oldu hissettiriyor) bunun sebebi ne olabilir hava filitresini yagsini degistirdim hava filitresi sirilsiklamdi bu arada... bazi arkadaslar debimetreyi temizle bazilarida maf sensorunu temizle diyor sizce napmaliym.. turbo max torku 1700 devirde veriyodu eskiden simdi 2000 devirde.. simdiden tesekurler..

• quote:

Orijinalden alıntı: oduncu06

Merhaba arkadaslar.. arabam 1.6 mjet.. gectigmiz gunlerde ankaraya cok fena yagmur yagdi ve yollar nehir oldu resmen.. bata cika evime zor geldim.2 gun sonra aracima bindigimde gaz bedalina bastikca bir vinlama sesi farkettim gergi bilyasi sesi gibi.. kulak yanilmasidir deyip gectim sonra farkettimki 1700 devirde turbo tam guc verirken eskiden simdi 2000 deviri gecince o gucu hissetmeye basladim.. yani o basinci artik GEC hissediyorum (turbo devreye GEC giriyo gibi oldu hissettiriyor) bunun sebebi ne olabilir hava filitresini yagsini degistirdim hava filitresi sirilsiklamdi bu arada... bazi arkadaslar debimetreyi temizle bazilarida maf sensorunu temizle diyor sizce napmaliym.. turbo max torku 1700 devirde veriyodu eskiden simdi 2000 devirde.. simdiden tesekurler..

Anlattıklarına bakılırsa hava filtrene su kaçmış
    Aracin motorunu ne derece etkiler hava filtresinden motora su girişi önlenmiş midir bilemem
    Turbo hortumumda kaçak var mi
    Kelepçeler sıkılı mı
    Böyle şeyleri kontrol et öncelikle

Benim 1.3 70 hp mtj de 2200 devirde veriyor turbo fırlatmasını
    Bazi arkadaslar 1750 de veriyor diyor
    Ozel servise sordum 2200 dedi
    Yazılımsal mi acaba dedik öyle kaldi o konu

• Benim aracim sele kapilmadan onceleri 1750 devirde yapistiriyodu koltuga resmen ama simdi yani selden sonra 2000-2200 devirire kadar geriledi.. yani hizlanmam gecikiyor artik..

• Kendim radyatorcuyum radyatore intercoolera faydasi kesinlikle olmaz solventtir balata spreyi denilen sey zaten. temizlenmesi icin daha farkli kimyasal ilaclar aliyoruz radyator ve intercool icin bi bidonu 400 500 tl civari

• quote:

Orijinalden alıntı: gt_blue_06

Kendim radyatorcuyum radyatore intercoolera faydasi kesinlikle olmaz solventtir balata spreyi denilen sey zaten. temizlenmesi icin daha farkli kimyasal ilaclar aliyoruz radyator ve intercool icin bi bidonu 400 500 tl civari
    Geçenler de debimetreyi temizlemek için sökmüştüm. Ne halt yemeye elimi içine soktuysam, parmağımın değmesiyle içindeki incecik filmden bir parça kırıldı ve pert oldu. Yenisi de 600 TL
  • MAf sensör sadece yağsız kontak sprey yada saf alkol ile temizlenir.Elle dokunmayın ,fırça sürmeyin, sadece uzaktan sıvı yardımı ile temizleme olur .Sensörü temizledikten sonra ıslak iken araca takıp çalıştırmayın kuruduktan sonra çalıştırın.

Eğer aracınızda sorun yoksa hiç kurcalamayın , temizlemek mecburi değildir.
  • Corsa C nin sensörünü söküp bizzat balata spreyi ile temizledim kuruduktan sonra herhangi bir sorun olmadı. Sökmek kolay da toplamak zor haberiniz olsun:)
  • Debimetre temizliği için kullanılacak ürün bu üründür.Daha önce kullandım tavsiye ederim.
  • arkadaşlar balata temizleyicileri "metal" yüzeyler için tasarlanmıştır.Asla ve asla "plastik" herhangi bir aksama sıkmayınız.Aksi halde deler,eritir ve soldurup bir süre sonra işlevini yitirebilir sıktığınız plastik parçalar.

Balata temizleyicisini kapı menteşelerine,metal sürgülere vb gibi "metal içerikli" yerlerde kullanınız.

Sakın ama sakın balata temizleyicisini motor temizleme amacıyla kullanmayınız.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.