Şimdi Ara

Bakkal 15 kuruşun lafını yaptı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
225
Cevap
1
Favori
15.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
143 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkes bim şok demişte onlarda sorun etmiyor 10 15 kuruşu çoğu zama tamam önemli değil dediler ama ben sonra götürdüm genede

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: merol77

O parayı bide bimde şokta uzatsana yiyorsa ?

İşinize gelince bakkal öyle incik boncuk oto poku süpermarketten al sonra senede 1 kez bakkala uğra 15 kuruşun lafını yap. Sen zaten alış veriş yapma biz yaparız

Konu sahibi haksız 15krş getiririm üzerimde yok dese tamam getirirsin der.

Kimse kusura bakmasın ülkenin büyük çocuğunluğu asgari ücret ile çalışıyor.
    Bakkalların fiyatı migrostan bile daha pahalı
    İnsanlar büyük markete gidiyor ne kadara aldığını biliyor fiyatı yazıyor, bakkala gidiyor tipine kıyafetine bakıyor üstü başı düzgün biriyse her zaman sattığı fiyata 1-2tl daha ekliyor çünkü rafta fiyatı yazmıyor nasıl olsa bir daha gelmez diyor.
    Süper marketlerde neredeyse hergün indirim var bakkalın fiyat politikası diye birşey yok ne tuttursa iteliyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: by-ko

Kesinlikle bakkal haklı. 10,15 tuttuysa sanki piyasayı sen belirliyormuş gibi 10 lira verip çekilemezsin. Abi 15 kuruş yok geçerken versem olur mu dersin. Hangi market fatura tutarından 1 kuruş az vermene müsaade ediyor?

Bizim mahallede bakkaldan az buyuk super marketten bira kucuk orta buyuklukte bir bakkal var.

Ama eskiden sandik kadar bir kucucuk bir yerdeydi sonra yolun karsisina buyukce bir yere tasindi.

1995 yilinda oraya tasindigimizdan beridir adam bize veresiye veriyor. Ve bunun siniri yok. Ve biz aylarca veresiyeyi veremedigimiz gunler oldu. Ne gittiginizde surat yapti ne eksik verdi.

Her zaman guleryuzlu davrandi bize.

Ve ben simdi buyudum 6 bin maasli bir is sahibi oldum.

Simdi de ne zaman gitsem bana cok iyi davraniyor ben ucuz birsryler yani su an 30 tl tutarinda birseyler aliyorum benimle kavga ediyor hatta birazda kufredip gonderiyor. :-))

Mahalle bakkali budur kardesim.

Norm degerleri hatirlatayim dedim.

Hani 15 kurusun lafini etseydi o adam mahallede bu duyulurdu ve butun mahalle o adama farkli bakmaya baslardi.

Yasadigimiz donemde bu mahalle baskisi olmadigi icin adam sizin agziniza s...sa kimsenin umrunda degil.

Yani yok olan sey mahalleli ruhu baskisi bilinci ortak tepkisidir.

Bunu sebebi de basitce herkesin bencillesmesi diyebiliriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• birde şöyle düşünün he rmüşterinin 15 20kuruşunu silse bakkal ortalama günlük 20lira zarar aylığa vurduğunda 600 lira

çıkarıp veriyormusunuz al bu 600lira diye

her malın piyasa şartlarında belli bir satış fiyatı vardır ve küçük esnafın ben zaten bu fiyatın dibine indiğini düşünüyorum daha da her müşteriden 15 kuruş 20kuruşu almazsa ay sonunda 400 600 lira cebinden gitmiş olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: break the cycle

Bak o girdiğim bakkalın da tam karşısında simitçi var, ve o kadar iyi bir abidir ki. Hiç simitle işim olmaz, haftada 1 belki yerim. Yine bir gün almaya gittim simitlerin 1.25 olduğundan haberim yoktu, hala 1 lira sanıyorum. 2 simit aldım 2 lira uzattım.

Adam "afiyet olsun abim" dedi. Sonra gayri ihtiyarı camda simitin 1.25 yazdığını gördüm. "Abi zam mı geldi ya" dedim "yok abim önemi yok" dedi. "Olur mu abi" dedim, gittim hemen evden 50 kuruşu aldım verdim. Ne 50 kuruşun lafını etti, ne de aldı sonra benden olsun dedi.

Yani bu bakkal da simitçi de her gün beni bir şekilde gören ve o muhitin insanı olduğumu bilen kişiler.

Şimdi sen bakkal ile simitçinin kar marjını bir tutarak böyle konuşuyorsun ama sana anlatayım, bakkalın kar marjı %10-18 iskontolarla %25i geçmez.

Simitçi gibi pastanelerde ise kar marjı %30-40dan başlar ve Allah ne verdiyse artarda artar.

Çoğu arkadaşın dedigi gibi bakkalcı kuruşları görmezden gelemez çünkü kârı o kuruşların içinde gizli..

• quote:

Orijinalden alıntı: break the cycle

Bak o girdiğim bakkalın da tam karşısında simitçi var, ve o kadar iyi bir abidir ki. Hiç simitle işim olmaz, haftada 1 belki yerim. Yine bir gün almaya gittim simitlerin 1.25 olduğundan haberim yoktu, hala 1 lira sanıyorum. 2 simit aldım 2 lira uzattım.

Adam "afiyet olsun abim" dedi. Sonra gayri ihtiyarı camda simitin 1.25 yazdığını gördüm. "Abi zam mı geldi ya" dedim "yok abim önemi yok" dedi. "Olur mu abi" dedim, gittim hemen evden 50 kuruşu aldım verdim. Ne 50 kuruşun lafını etti, ne de aldı sonra benden olsun dedi.

Yani bu bakkal da simitçi de her gün beni bir şekilde gören ve o muhitin insanı olduğumu bilen kişiler.

Hiç mi üstünde parayla gezmiyosun? 50 kuruşu da evden aldık yazmışsın. Csb yazdığın apaçık ortada.

• Şu pazarlık olayı kalksa keşke.

• kucuk esnaf borc batagında arkadaslar o nedenle cinnet geciriyor cogu tabıkı 15 kurusu bıle araması dogal gelıyor bana. Birde herkes aynı seyı yapıyor zaten az kar var birde boyle kesenler olunca tabıkı tavır koymaları dogal.

• Millet nelerle uğraşıyor ya..

• Minibüs şoförleri neden adam olmuyor anlatır mısın hocam ?

• Hem bakkallar hem marketler 10 kuruş bizim alacağımız olduğunda vermiyor ama bize 10 kuruşun lafını yapıyorlar.

En güzeli kartla alış-veriş yapın avşaklardan.

• Bakkallarında tersi tutuyor bazen. Bizim mahalledeki bakkala sabah işe giderken eşim gitmiş sigara almaya para almayı unutmuş yanına. Bende eşimden 1 saat sonra falan çıkıyorum evden işe gitmek için. Sigara istemiş eşim getirir 1 saat sonra demiş. Adam olmaz demiş vermemiş. Üstelik bu adam hem beni tanıyor hem eşimin babasını tanıyor hemde ben muhasebeciyim muhasebe işlerine biz bakıyoruz düşünün yani. Ama tersi tutabiliyor bazen demek ki. Bende bu yaptığı için kdv de geçirmiştim ona biraz :)

• marketlerde 10-15 kuruşun lafını yapmıyorlar. sokak başında a101 ve bim var ordaki elemanlar soruyorum bu 5-10 kuruş eksik verenlerden sizin cebinizden çıkmıyor mu. elemanlar zaten çoğu müşteri 5-10 kuruş kalanı almıyor onlarla kapattıklarını söyledi.

• Aslında bakkal hem haklı hem haksız, haklı olduğu yanı Bakkaların büyük marketlere göre kar marjı aşırı düşük.

Ve bu yüzden kuruşun hesabını yapıyor.

Haksız olduğu tarafı bunu size yıkıcı bir şekilde açıklaması

Sizin haklı tarafınız

Gururunuz kırılabilir haklısınız ama haksız tarafsınız ücret sormadan direk barzo gibi vermeniz

Siz ne kadar abi deseydiniz o da 10.15 deseydi siz 10 tl verip sonra veririm der ve bu olay yaşanmazdı. Yani vesselam bu olayın %60 oranında suçu sizde...

• Aynı mevzuyu bizim apartmanın altındaki çiğköfteci de yaptı 1 saat sonra işim var geçerken bırakayım dedim 25kr du neyse bir daha oradan hiç alışveriş yapmadım adam dükkanı kapattı üzülmedim lan ben onu çoluğuma çocuğuma alıyorum kırk yılın başında bir 25 kuruş paramız eksik çıktı senin 25kr unu mu vermeyecem böyle esnaflık mı olur sokarken müşteriye iyi sokuyorsun 25 kr olmayınca 2 kg çiğköfte satmıyorsun.

• Bu saçma salak konuyu açan arkadas belli ki trollüğüne yapıyor bunu, hadi onu geçtim,

bu konuyu öne cıkartan gerizekalılara ne demeli?

• BKM reklamı gibi olacak ama banka kartı nakit para yerine geçer ne onun sana nede senin ona hakkın geçsin çıkar banka kartını uzat buradan çek de.

Mümkün olduğu kadar nakit para taşımam yanımda banka veya kredi kartı kullanırım. Son uygulamalardan sonra yazar kasa pos çıktı fiş kesmeden de yapamıyor o kazancı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bim'e 15 kurus eksik verebiliyo musun? Bakalla verebilecegin fikrine nereden kapıldın?

• quote:

Orijinalden alıntı: wardsg1

Csb yazmaktan sıkılmadınmı

Ya her konuya csb demeyin artık be ergenler

• Tavır kesinlikle yanlış ama o senin beğenmediğin 15 kuruşta adamın hakkı kusura bakma.Büyük marketler bunu çok daha güzel yapıyolar.Her gün 50 kişiden 10 kuruş almadığını düşün.Dediğim gibi tavır yanlış ama 5 kuruşta olsa o adamın hakkıdır küçümseyemezsin.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.