Şimdi Ara

Bakkal 15 kuruşun lafını yaptı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
225
Cevap
1
Favori
15.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
143 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bakkal hakli diyenler tineri yavaş çeksinler. Bakkalda bütün her şeyin fiyati markete göre pahali zaten. İyılık olsun diye gidiyoruz Gidip alışveriş yapiyoruz 15 kuruş yüzünden kavgalik olacaksak ohooo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 TL verip 15 Kuruş çıkmadığını dile getirsen ve bakkal "olmaz" dese neyse de, hiç bir şey söylemeden adamın tepki vermemesini beklemek komik olmuş.

Adamın sana bakmasının sebebi 15 kuruş değil, 2 TL eksik olsa yine bakacak sana, çünkü parayı tamamlaman gerektiğini "BİLDİĞİNİ" düşünüyor.

Bim'de Şok'da 10 TL at, üstü için ses çıkartma onlar da haklı olarak bakacak suratına...

Hep doğru zamanı bekledim bu söz için: Sen Bim'e Şok'a gidersin ama cenazene mahalle bakkalı gelir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bakkaldan gunde 50 kisi alisveris yapsa ve hepsi 15 kurus taksa ayda 225 TL eder.
    Bakkal senden her ay 225 TL istese "noluyor ya?" dersin.

• o dediğin marketler 15 kuruş eksiğe ürünü veriyor mu acaba ? ayrıca 5 kuruşum yok abi 10 kuruşum kalmamış lafından gına geldi, sürekli böyle hergüne yakın en az 2 marketten ufak tefek şeyler alıyorum hep duyuyorum bunu.
    elbette 10 kuruştan ne olacak da enayi yerine konmak hoş olmuyor en son geçen patladım 10 kuruşum kalmamış diyen kasiyere 25 ver o zaman dedim,somurta somurta verdi

• Sırayla a 101 BİM şok kalanların alayı umrumda degil. Zaten

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakkal haklı adama 10 lira verirken 15 kuruşun eksik olduğunu söyleyecektin adam zaten istemezdi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelen her müşteriden 10-15 kuruş kaybettiğini hesaplarsanız esnaf için hayli önemli bir meblağ olduğunu görürsünüz. Durduk yere size ÖNEMLİ DEĞİL demek zorunda değil.

Ama siz teklif ederseniz üzerimde sadece 10 TL var geçerken bırakırım diye o zaman kabul edecektir.

Nasıl olsa 15 kuruş diye önemsemeyip paketi alıp çıkmaya çalışmak sizin hatanız.

• Yahu gitmeyin diyoruz şu bakkallara gitmeyin, neymiş efendim küçük esnafmış destekmiş banane banamı kazanıyor parayı batsın gitsin hepsi. Ben yıllardır evime yakın bakkal olmasına rağmen 15 dakika yol yürüyüp bime veya şoka gidiyorum çevremdeki herkesede bunu aşıladım, bakkallardan sakız bile almayın..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güya bı hayır yapayım demişsin ama burnun havada olunca bı hayır kalmamış

• jasonn123 kullanıcısına yanıt
    Market markalı ürünlerde kar marjı çok düşük oluyor, bim'in net kar marjı %3 civarı

Bakkallar her ürüne en az %20 kar koyuyorlar, bazı ürünlerde %50-%100ü buluyor, %100 den fazla bile kar koydukları çok oluyor. Bir de vergi kaçırıyorlar, günlük toplam satış 1000 tl ise, z raporunda 300-400 çıkartıyorlar. Bunun ise yüzde 70ini %1lik ekmek satışına, gerisini %8 lik çıkartıyor. Ha bir de satın alınan ürünlerde iskonto oranı var, iskontolu aldığı ürünü etiket fiyatına indirim olarak yansıtmak yerine fazla kar için hiçbir şey yapmıyorlar.

Bu durumda bile net kar marjı eğer dürüstse en kötü %15 oluyor.

• Bakkal haklı değil o 10 liralık alışverişin 1-2 lirası kâr zaten 15 kuruşa eyvallah desin ki kalan kârı kaçırmasın.Açgözlülükten başka bir şey değil.

• Bizim burda BİM ve ŞOK var. Her gün gidiyorum diye mi bilmiyorum ama 20 kuruş eksik olsa bile sıkıntı yok diyorlar. Ben bazen 5-10 kuruş falan verdikleri zaman almıyorum. Ödeşiyoruz gibi. Ama şu ana kadar laf yapanını görmedim. Ama yinede sonra veririm demeniz incelik olurdu bence.

• Bu gün bimden 2.15 lira olan 10 lu peçete aldım. 2.10 liram vardı. Kasiyer önemli değil abi dedi. Yani bakkal esnafı bunu çok daha rahat söylemesi lazım ki ben ondan alayım.

Bakkal salaklık etmiş. Kendi ayağına sıkmış. Bim a101 şok devam hocam.

• ordaki bim de 10,15 liralık alış veriş yapınca o 15 kuruşu veriyorsun ama? bakkala niye vermiyorsun? bimdeki sana 15 kuruş kalsın mı diyor sanki?

edit: üstelik sen orda "15 kuruş çıkmadı"desen bakkal "önemli değil" diyebilir de sen bunu deme nezaketinde bulunmamışsın bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi druen -- 7 Mart 2018; 16:39:58 >
  • Çıkartıp 10 tl vermek yerine, "usta kusura bakmazsan 15kr eksik, onu sonra bıraksam olur mu" desen bu ülkede bunu anlamayacak insan evladı yok.

• İsteyecek tabi ki neden istemesin? Günde 100 kişinin 15 kuruşunu istemese günde 15 lira eder. Bir ayda da 450 lira. Bu verdiğim sadece daha net anlaşılması için basit bir örnek. Herkes herkese hak ettiğini vermek zorunda. 1000 kişinin çalıştığı bir şirkette patron herkesin maaşından 1 lira kesse eminim ki bir çoğumuz sesini çıkarmaz. Ancak her ay patrona 1000 liralık hediye almış olursunuz. Herkes hakkını isteyecek bu utanılacak bir şeydeğil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zeen

bakkal haklı falan değil 50 kuruş 1 lira olsa anlarım kar oranı zaten o kadar diyede 15 kuruş sokakta görsen eğilip almazsın.

O kadar kayıpda göze alamıyorsa esnaf kapatsın.

süper marketlerede bunu diyebiliyor musun 99 kuruşta 1 kuruşunu isteyebiliyormusun diyenler.

Adamlar zaten o 5 kuruşun lafını yapmasının sebebi elemanlar çalmasın diye yoksa suistimal edilir. başında patron beklemiyor zaten. o marketler hırsızlıktan belli bi kayıp oranı var . süper markette calınma olayını esnafa uygula bakalım esnaf adam bıçaklıyor mu bıçaklamıyor mu görürsünüz.

Aynen market örneğini verenler çok komik neden böyle olduğunu düşünmüyorlar , marketin sahibi kasada olsa o elbetteki almazdı ama kasiyerler para çalmasın diye böyle olduğundan haberleri yok

• yıllar oldu bakkala girmeyeli
    hala bakkal varmı memlekette ya?

• quote:

Orijinalden alıntı: Çağdaş

Cebinden ciklet uzatıp verseydin.

En iyi cevap

• quote:

Orijinalden alıntı: Asriell

Market markalı ürünlerde kar marjı çok düşük oluyor, bim'in net kar marjı %3 civarı

Bakkallar her ürüne en az %20 kar koyuyorlar, bazı ürünlerde %50-%100ü buluyor, %100 den fazla bile kar koydukları çok oluyor. Bir de vergi kaçırıyorlar, günlük toplam satış 1000 tl ise, z raporunda 300-400 çıkartıyorlar. Bunun ise yüzde 70ini %1lik ekmek satışına, gerisini %8 lik çıkartıyor. Ha bir de satın alınan ürünlerde iskonto oranı var, iskontolu aldığı ürünü etiket fiyatına indirim olarak yansıtmak yerine fazla kar için hiçbir şey yapmıyorlar.

Bu durumda bile net kar marjı eğer dürüstse en kötü %15 oluyor.

katılıyorum arkadaş

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.