Şimdi Ara

Bakır Kablo Ek Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese, evimde kullandığım internet yan binadaki turktelekom kutusundan bakır kablo ile geliyor. Zamanında kablo bir nedenden kısa geldiği için kutudan çıktıktan sonra bir ek yapılmış. O ek ile bina girişine geliyor, bina girişinde bir ek daha yapılıp o kablo ile modeme taşınıyor. Yani telekom kutusundan modeme girene kadar 2 ek var. Bu kablo ile superonline 50mbps hız almaya çalışıyorum fakat bir türlü stabil hız alamıyorum. Kopmalar, aşırı hız düşüşleri yaşıyorum. Bu bakır kablo 2 ek ile 50mbps hız taşıyabilir mi? Superonline ile görüşmemde hat değerlerinin sorunsuz olduğunu belirttiler.


    Konuyu doğru bölüme açtığıma emin değilim, yanlışsa kusura bakmayın.




  • Kendimi gördüm konuda. Bende de 50 mbps hız var ve bende de ek var. Normalde benim hattım telefon kablosuydu. Ve birkaç yerden ek vardı. Bizim 12 mbps'ye kadar düşmüştü. Elimde kullanmadığım Cat kablo vardı onu güzelce soydum. 3 parça oldu , onları birbirine lehimledim. Sonra en uç kısmı da kutuya lehimledim.. sorunsuz 50 mbps alıyorum. Mesele bağlantı yerlerindeki kalite. Kabloları birbirine sarmak yeterli olmuyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt

    Aynı şekilde bende de oldu,

    telekom ekibi gelip, klemens bile kullanmadan iki teli birbirine sarıp gitmişti,

    int. kopmaları başlayınca kendim bir bakayım dedim ve o rezaleti gördüm, biraz lehim yapınca düzeldi,

    adamlar hem randevu ile geliyor hem de iki dakikalık işi yapmıyor, haram olsun, boğazından çıksın.

  • limbesh kullanıcısına yanıt
    Şu ülkede işini hakkıyla yapan 1 adet firma yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • santrale yakınlığınız aradaki atlamalar ankasterler var her yerde aynı olamaz yan bina değilse..

  • dfk24 kullanıcısına yanıt

    Benim hattım da telefon kablosu zaten. Ek olan yer daha önceden el ile yapılmıştı, kablo hafiften kararmıştı. İlk eki yeni farkettim dün akşam hemen klemens ile ek yaptım. Bina girişindeki eki ise krone ile aktararak yaptım. Eklerde problem yok ancak fazla atlamak problem yaratabilir belki diye düşünüyorum.


    Hız olarak pek bir düzelme olmadı. Superonlineda hala işlemler devam ediyor. Arıza kaydım sonuçlansın en son yan binadan gelen kabloyu baştan aşağı yenileyeceğim. Yine düzelmezse iptal etmekten başka çarem kalmıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dblackx -- 28 Ocak 2022; 11:53:45 >
  • dblackx kullanıcısına yanıt

    adsl hatlarda yapılan ek, sinyali zayıflatıyor. jak çakıp, splitter ile birleştirmek daha sağlıklıdır.


    Bakır Kablo Ek Problemi
  • dergul D kullanıcısına yanıt

    Eklerin sağlam olduğunu düşünürsek, 2 ek olması bu problemi yaratabilir mi sizce?

  • dblackx kullanıcısına yanıt

    adsl ilk çıktığındaki zamandan okuduklarım kadarıyla, ek sayısı ne kadar fazla ise bağlantı kalitesi o kadar düşüyor. olaya tam vakıf değilim ama adsl sinyalinin yüksek frekanslı olmasıyla alakalı olabilir. ne kadar sağlam görünse de ekler her zaman istenildiği gibi sıkı olmuyor. güç aktarımında sorun yaratmaması, data aktarımında da aynı şekilde olacağını göstermez. genelde splitter'ı daha çok tavsiye ediyorlar.

  • dergul D kullanıcısına yanıt

    o aparatlara fazla güven olmuyor ne zaman gevşeyeceği belli olmuyor kablolar nemden dolayı gürültü oluşuyor eklerden çok nem hava şartlarından izole edilmiş ekler yapmak mümkünse ziftli bantlar kullanılıyor telefon sinyali her durumda çalışıyor ancak adsl öyle değil.

  • Eksiz bir kablodan sonra en iyisi yak konnektörlü ektir hocam içindeki silikon sayesinde toz, nem vb. etkenlerden etkilenmez eksiz gibi olur.
    Hatta ben ankastredeki regletten kabloyu çıkartıp yak konnektör atıyorum normalde reglette iyi bir ek sistemidir ama zaman içinde bıçaklar özelliğini kaybedebiliyor yada bazı iş bilmez ekipler tornavida ile çakmaya çalışıyor bozuyor reglet'i

    Yak konnektör elektronikçilerde bulabilirsiniz maddi bir değeri yok tanesi 10-15 kuruşluk birşey sorununuzu kökten çözer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • babus0606 kullanıcısına yanıt

    kablo hareket etmediği sürece, bir sorun çıkarmaz. ben telefon bağlantıları bu şekilde yaptım ve sorunsuz çalışıyor. bir sorun olduğunda da eklere nazaran daha kolay müdahale edinilebiliyor. ayrıca tek bir ekten değil, tüm tellerden bağlantı kesildiği için, sorun daha kolay anlaşılıyor. ama tam sıkışmamış bir ek parazit yaymaya devam eder.

  • dergul D kullanıcısına yanıt

    hareket değil zamanla nem yağmur etkiler sizin sanrtala olan uzaklığınız ttden size gelene kadar kaç tane ankastere atlaması buna etki eder kafanız rahat edecekse telekomdan ankastradan ve evin için db ölçmesini isteyebilirsiniz

  • iCrush kullanıcısına yanıt

    benim aklımda boncuk kalmış .Bakır Kablo Ek Problemi 

    Bakır Kablo Ek Problemi
    Bakır Kablo Ek Problemiurun.n11.com
    Yak1 Konnektör (Telefon Boncuğu) 200 adet Fiyatları ve Özellikleri
    https://urun.n11.com/diger/yak1-konnektor-telefon-boncugu-200-adet-P457635151
  • babus0606 kullanıcısına yanıt

    tesisatın bina içindeki panoya kadar olan kısmı, turktelekoma aittir. kişinin buraya müdahale etmesi, zaten yanlıştır. bina içi için konuşacaksak, o zaman sorun hatta değil, ya sıhhi tesisatta yada çatıdadır.

  • dergul D kullanıcısına yanıt

    siz bunu telekoma anlatın en ufak sorunsa sorunu biligisayara bahan ederler... tekrar söyleyin telekomun santaral çıkışından bina girişine kadar kaç kere atlama ek yapılıyor bu her yerde değişir uzunluğu değişiyor bu yüzden herkes aynı hızı kaliteyi alamıyor.

  • babus0606 kullanıcısına yanıt

    gidilecek adres belli, ekleri gördüğünüz yerde resmini çekin ve tüketici hakem heyetine gidin ama siz müdahale ederseniz, sorumlusu da siz olursunuz.

  • dergul D kullanıcısına yanıt

    usta benim demek istediğmizi ya siz anlamamış yada ben anlatamamış oldum.

  • Ek yaparken boncuk kullanın işi bilen ekipler de bunu kullanıyor. Ne kadar az ek o kadar az sinyal kaybı. Ne kadar az mesafe o kadar kaliteli sinyal. Bakır Kablo Ek Problemi Ek ve mesafe az olduğu müddetçe kutudan sinyali en iyi şekilde modeminize taşırsınız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kaç sefer daha servis çağırdıktan sonra şöyle bir bilgi verdiler; internet bina girişine kadar gelen kabloya güzel geliyor. Oradan bağlayıp modemin kablosuna gönderildiğinde ise sinyal kalitesi düşüyor dendi. Ben de dışarıdan gelen kablo uzun olduğundan direkt modeme kadar uzattım. Deneme amaçlı 1 gün kullandım problem yoktu. Problem olmadığını görünce daha önceki kablonun rotasında yine bina içinde dolaştırarak modeme kabloyu getirdim. Bağladım ve şuanda hız problemi yine mevcut gibi görünüyor. Bina içinde kabloyu gezdirirken yaklaşık 6-7 tane büküm noktası var. Belki mantıksız ama bu bükümlerden dolayı sinyal kalitesinin düşmesi mümkün mü? Deneme için bağladığımda kabloda hiç büküm yoktu, olduğu gibi yere seriliydi. Bina içinde dolaştırıp montaj yapınca problem yine ortaya çıktı.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.