Şimdi Ara

Dış Hat Kablosunu Değiştirmek için Hangi Kablo? - Çözüldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, (TTnet altyapısı ama Başka İSS)

    Ben sokaktaki telefon direğinden evime, modeme giren DSL kablosunu değiştirmek istiyorum. (En son çare)


    Müstakil evde oturduğum için ayrıca bir ankastre kutusu yok. Yani kablolama vs de gerek yok.

    Teknik servis 100-130 TL arası ücret + metre başına kabloya ücret talep ediyor.

    Bu kabloyu da neredeyse kimse satmıyor. Ben bulamadım.


    Bu kabloyu alabileceğim bir adres vs. varsa yeşillendirirseniz sevinirim.

    Telekomun çektiği eski kablonun kodu KPD-P-A (farklı çeşitleri de var)


    Aynı özellikte bir kablo bilen varsa o da olur.


    Cat6 OLMAZ boşuna yazma.



    Edit: Kabloyu bağlantıyı bırakacağım yerden aldım. Netspeedi aradım. Kablonun doğru kablo olduğunu doğrulattım. Yarın gelip Telekom takacak.


    Bu kabloyu çoğu yerde bulamazsınız. Özellikle Telekom özellikle piyasaya çıkartmadığını gözlemlemiş oldum. Olanlarda ya pahalı ya da toplu alıma açık.



    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bahce-yapi-market-yapi-malzemeleri-etk-marka-kpd-p-a-2x2x0.5-harici-tip-aski-telli-telefon-kablosu-953408862/detay

    Arayıp kabloyu istettim dün kargoya verdi bu gün kablo elimde.

    Teşekkür etmeyi ihmal etmedim haliyle.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycologist -- 4 Kasım 2021; 18:13:52 >







  • Pardon hocam ben de biraz mallik var engel olamiyorum. Gelmis burda eve kadar interneti getirmek firma farketmeksizin isslerin gorevi oldugunu anlatmaya calisiyorum. Kabloyu nererede bulacaginizi bilmiyorum. Ama bulursaniz size tavsiyem 600-700 metre alin santrale kadar cektirin daha garanti olur. İyi forumlar.

  • Sokaktan evinize gelen kablo taşıyıcılı turktelekom kablosu olmalı. Zaten TurkTelekom o kabloyu sizin binanıza kadar ücretsiz çekiyor. İçindeki kablolar saf bakır ve oldukça kaliteli. Kendiniz direkten yapmaya çalışmayın zaten taşıyıcılı kablo olmazsa hem kopar hem hava koşullarına dayanmaz

    Bahsettiğim kablo bu, turktelekom bunu size ücretsiz bağlar

    Dış Hat Kablosunu Değiştirmek için Hangi Kablo? - Çözüldü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 27 Ekim 2021; 22:9:34 >




  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    eğer apartmanda oturuyorsan ve apartman içerisinde ankastre kutusu varsa geçerli bu durum. Ben MÜSTAKİL evde oturuyorum. Sokaktaki telefon direği benim ankastrem. Haliyle benim için 100-130 TL servis + metre başına kablo ücreti isteniyor.

    Kablo alırsam gelip ücretsiz ankastreye bağlayacaklar.

  • Psycologist kullanıcısına yanıt

    Hayır asıl müstakil evler için de geçerli, bizim yazlık ev de müstakil, kablo kış aylarında sallanmaktan kopuyor ve turktelekomu arıyorum, bu siyah kablonun yenisini direğe bağlayıp 15 metre kesip ucunu bana verip gidiyorlar. Ben de evdeki direğe tutturup camdan içeri sokuyorum.

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Telekom aboneliği mi bu? Çünkü sadece Telekom kendi abonelerine bunu yapıyor diye biliyorum Ben Turknetteyken para istediler Netspeede geçtim yine bunu değiştirmek sizin sorumluluğunuzda cevabını aldım.


    Gidip keseyim mi kabloyu ne yapayım :)

  • Psycologist kullanıcısına yanıt

    evet turktelekom aboneliği, aslında firma farketmiyor, o direğe çıkıp kablo bağlamaya yetkimiz de yok becerimiz de yok. Bu yüzden binamızın yüzeyine kadar Turktelekom kabloyu bırakıyor

  • Nereden baksan 12 yıl önce telekomdan gelmişlerdi. İnternetim kopuyor dedim. Direkten gelen kabloya baktı adam şunu değiştireyim ek yapmışlar ona dedi. Değiştirdi, internet stabil oldu. 10 yıl önce bile telekom bu kabloları kendisi değiştiriyordu ki isslerin görevi interneti senin evine kadar getirmek. Bana soruyordu adam bu kabloyu nereye kadar götüreyim diye. Sen istersen pencereden evine sokar, bırakır gider. Gerisini sen halledersin. Evine kadar gelen kablodan para isteyemez. Adam direğe çıkıp kutudan benim evin kablosunu söküp yenisini taktı. Sen kablo alsan bile takabileceğini sanmam.

  • TTnet altyapısını kullanan çoğu hatta tüm İSSler sana bu hizmeti paralı yapıyor. kabloyu al sana ben ücretsiz takarım diyor telekom zaten. Kabloyu benden alacaksan Elitt hizmetten faydalanacaksın. En son 130 Tl +Kablo parası dediler.


    Yani sen 10 yıl önce TTnet müşterisi olarak ücretsiz aldığın hizmet ile şimdi nasıl yorum yapıyorsun anlamış değilim.


    Başlıkta kablo alacam var mı bilen yazmışım. Acaba oradan mı ilerlesek? Çünkü sorun başka muhabbet bambaşka.

  • Psycologist kullanıcısına yanıt

    Pardon hocam ben de biraz mallik var engel olamiyorum. Gelmis burda eve kadar interneti getirmek firma farketmeksizin isslerin gorevi oldugunu anlatmaya calisiyorum. Kabloyu nererede bulacaginizi bilmiyorum. Ama bulursaniz size tavsiyem 600-700 metre alin santrale kadar cektirin daha garanti olur. İyi forumlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alvete A kullanıcısına yanıt

    Bu sorunun çözümü adına yazmış olman seni "mal" yapmaz. Kendini nasıl nitelendirdiğin seni ilgilendirir tabi.


    Bu hizmeti ücretsiz yapmaları gerektiğini elbet benim gibi herkes biliyor. Ama burada konu açacak ve kablo alacak kadar uğraşıyorsam sebebi 100 TL vermemek için değil. 100 TLyi haksızca kazanmamaları adına kabloyu kendim alıp TTnete taktırmak için uğraşıyorum.

    Benim de sana tavsiyem içinde bulunduğun durumu anlamaya çalışırken ya da reaksiyonda bulunurken bilgi birikimine çok güvenmeden sorgulamaya çalışmak ve içinde bulunduğun durumun şartlarını gözden geçirmek senin için daha sağlıklı olacaktır.


    İyi forumlar.

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Konu vesilesiyle ben de sormuş olayım. Benim balkonuma kadar bahsetiğiniz kablodan geliyor. Ancak modeme yetişmediği için adsl kabloyla (telefon kablosu) ek yaptım. Sizce değerlerimin düşük olması bundan kaynaklı mıdır? Öyleyse ben bu kabloyu komple iptal edip, bina kutusundan modeme kadar Cat5e çekeceğim. Bilgi verir misiniz?


    Dış Hat Kablosunu Değiştirmek için Hangi Kablo? - Çözüldü
  • Sulu Çor Kağan kullanıcısına yanıt

    Bunu bilemeyiz, belki satraliniz çok uzakta olduğu için düşük hız alıyorsunuzdur, ama siz o gelen siyah kalın kabloya direk modemi takıp deneyin bakalım hız yükselecek mi, eğer yükselirse evinize kablo çekersiniz, değişmezse boşverin kalsın öyle

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Evet santrale uzaklığım 1.7km, dediğiniz gibi bu da bir etken olabilir. Siyah kabloyu da modeme takamam çünkü ekleri sökmem sonra siyah kablonun ucuna rj11 jak çakmam vs. gerecek bir sürü iş. Gerekli alet edevatım yok maalesef bunun için.

  • 1.7kmden bu kadar kötü almanız normal değil, ben 4kmden 8mbit alıyordum eskiden. Sizin kablolamada veya hatlarda bir sorun olduğu kesin

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Bugün yapılan ek kabloların bantlarını falan söktüm. Temizinden ekleme yaptım bantladım. Şu hale geldi değerler.


    Dış Hat Kablosunu Değiştirmek için Hangi Kablo? - Çözüldü

    Binanın kutusundan direk modeme yeni bir cat5 kablo çekersem direk hat olarak düzelecek değerler gibi duruyor. Dediğiniz gibi mesafeyle falan alakalı değil sanırım değerlerin düşük olması.

  • Kablolarda sorun var ama sizin binanızda mı yoksa sokakta mı sorun var bilemeyiz. Anlamanın tek yolu kabloyu değiştirmek, eğer 10-12 mbit değerlere ulaşamazsanız sokaktaki kablolarda sorun vardır. O zaman şansınıza küsmek gerekir

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.