|
Bakanlıktan ÖTV açıklaması: “Cari açığın azaltılması için yapıldı” (7. sayfa)

-
-
Şöyle konular açmayın. Millet sövmemek için kendini zor tutuyor zaten.
_____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız. -
Siyasilerin Kullandığı Audiler Mercedesler cari açığa neden olmuyor,Audi Türkiye için cari açığa neden olmayan Audi A8 üretti😂
_____________________________ -
Emin olun cari açığa zerre katkısı olmaz , faydası olsaydı yıllardır katlana katlana geldikçe olurdu zaten.90 milyon insan var bu ülkede
_____________________________ Hak kulundan intikamını yine kul ile alır, Bilmeyen ilm-i ledünü anı kul yaptı sanır. -
Siz rakibi olsanız hayırdır demez misiniz? Arada ufak, kabul edilebilir fark olacak ki, gel sende burada üret o zaman diyebildikleri için. Fazlası olmaz.
_____________________________ İyi bir kadınla iyi bir erkek birlikte değildir. Çünkü kadınlar, Kötü erkeklere aşık olup iyi erkeklerle dertleşir...
Ölümden sonrası bile var senden sonrası neden olmasın ki... -
Hocam sadece araç tarafında ya da telefon tarafında bakmak yersiz. Temu ve Aliexpress'in de fişi bu yüzden çekildi. Bunun gibi bir çok şeyinde öyle.
Bakın ben Fas'a gidiyorum. Senelerdir her şey aynı fiyat. Türkiye'den 20-30 sene geride bir ülke. Fas kralı neredeyse yatırımcı sevmiyor ülkede. Para dışarıya çıkmasın istiyor. Öyle istirhammış filan hikaye. Kendi yapıyor.
Fas'ın en büyük marketleri kralın, Air Maroc uçak şirketi kralın. Hazinede yeteri kadar para, altın var. 1 dirhem 4.50TL. Geçen sene 3TL idi.
Yatırımcı Düşmanlığı & Kralın Ekonomideki Ağırlığı
Bu, klasik bir yarı-kapalı otoriter ekonomi modeli. Fas Kralı VI. Muhammed’in çevresindeki monarşi destekli holdingler (örneğin Al Mada Grubu) ülkenin büyük kısmını kontrol ediyor. Bu yapı:
- Rekabeti bastırır,
- Yerli-yabancı yatırımcının önünü keser,
- Ekonomik gücün kral ve çevresinde toplanmasına yol açar.
Yani aslında "ekonomi devlete, devlet de krala ait" gibi bir durum.
Mesela etin kilosu senelerdir 100-110 dirhem idi. Fas kralı geçtiğimiz kurban bayramında kıtlık var diyerek kurban kesimini yasakladı. Halkın adına ben keseceğim dedi. Hooop etin kilosu düştü 70-80 dirheme. Sanmayın ki, 1-2 ay sonra geri 100-110 dirheme gelir HAYIR. Seneler sürer tekrar 100 dirheme gelmesi. Adam yeri geldiğinde nasıl baskın olup akıllıca müdahaleler yapıyor düşünün.
Türkiye'de büyük ev tipi tüp 1.000TL. Sigara 92TL.
Fasta büyük ev tipi tüp 45 dirhem. Sigara 45 dirhem.
Buradan ne ders çıkıyor? Halkım sıkıntı çekmesin, her yerde doğalgaz yok. Gerekirse zararı bizden karşılayın halka yansıtmayın.
Müdahale “halk adına” yapılır, ama aslında hem sosyal huzuru korumak hem de meşruiyeti sağlamlaştırmak içindir.
Bizde şu an bu hükümetin yaptığı adımlar doğru görünüyor olsa da, bu hale getirenlerde kendileri. İşte bozması kolay ama düzeltmesi yıllar yıllar alıyor. Kendi hatalarının bedelini ülke insanları ödüyor.
_____________________________ İyi bir kadınla iyi bir erkek birlikte değildir. Çünkü kadınlar, Kötü erkeklere aşık olup iyi erkeklerle dertleşir...
Ölümden sonrası bile var senden sonrası neden olmasın ki...
-
harcamayın arkadaş, bu halk daha ne kadar bu hükümetin sonsuz israfını ödeyecek?!
_____________________________ “Ey millet! İyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat medeniyet (uygarlık) tarikatıdır. Uygarlığın emir ve isteklerini yapmak, insan olmak için yeterlidir...”
(Atatürk, 30 Ağustos 1925) -
Çok inandırıcı bir açıklama. a.-m.-d. üçlüsüne oy verenler inanmıştır buna da. cari açık vatandaşın sırtına binmekle ona telefon, araba aldırmamakla kapatılamaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setcom_2000 -- 25 Temmuz 2025; 09:25:56 >
-
Memur maaşlarına enflasyon zammı yapıldı, şimdi de 1.5 milyon kamu işçisine maaş zamları yapılacak. ÖTV artışıyla bunların maaş zamlarını ödüyoruz.
Bu ülkede devasal bir kamu işçisi ve memur saltanatı sorunu var ama kimse hiçbir siyasi parti lideri hiçbir aydın yazar gazeteci farkında değil, hiç kimse bu sorunu gündeme taşımıyor. İktidar oy kaybından korkuyor, muhalefet de oy peşinde oy simsarlığı yapıyor.
Bu ülke bu memur ve kamu işçisi saltanatını düzeltmediği müddetçe bu zamlar devam edecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 25 Temmuz 2025; 9:50:26 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
@NvidiaAmd
Ben mi troll? Yani tekrar Berat Bey tekrar gelsin tayfasındaysanız troll gelebilirim size ama, o tayfadan değilseniz ilk cümlenin devamının özetini tek cümle ile söyleyeyim;
Tek adam rejiminden sonra bakanlıklar süs olduğu için Mehmet Şimşek'e de kızacak bir şey yok diyorum.
Mehmet Şimşek'i hedef göstererek, asıl hedefi saptırıyor millet diyorum.
Yine adam onca bakandan sonra öyle ya da böyle, sonunda faizleri artırabildi. Senelerce faizi 2 gıdım artırmaya kalkan, kafir ilan edildi, ben ekonomistim dendi hemen kovuldular. Faiz sebep bilmemne dendi, ekonomi çöktü.
Sadece dediğim, ha ekonomi bakanlığını kapatmışsın, 10 senedir boş kalmış, ha Mehmet Gelmiş, ha dünyanın en en iyi ekonomisti gelsin, bir şey fark etmez diyorum.
Kusura bakmayın ama ben de okuma özürlü olduğunuzu varsayarak, okuma özürlü diye not alarak engelliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spider_hip -- 25 Temmuz 2025; 10:50:16 >_____________________________ 2016 Fiat Linea 1.3 Multijet Pop
-
azalana kadar mokoko yapacaklar
_____________________________ 2025 Opel Grandland MHEV GS Ultimate
2011 Chevrolet Aveo LS Classic Sedan 1.4 AT - Siyah / Continental AllSeason Contact 195-50 R15
Nikon D7200; Nikkor 18-300; Nikkor 50; Tokina 100 Macro; Tokina 10-17 FishEye; Nikon SB910 -
Etraftaki ülkelerden en fakiri Ermenistanda 2010 Porche Panamera 15.000 dolar, Burada aynı araç 65.000 dolar. Yani burada 1 araç alınırken, Armenia da o paraya 4 araç alınıyor.
https://www.list.am/en/item/22672564?ld_src=3
https://www.list.am/en/category/23
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ BAY VURAL -
SİZ DE MAYBACH LARA BİNMEYİN O ZAMAN
_____________________________ -
Hedef vatandaşın cebindekine çöküp cari açığı kapatmak sanırım. Vatandaşın cebindeki cari açık oluşturuyor demek ki…
Hadi lan ordan, cari açıkmış. Buna ancak akchomarlar inanır. Siz önce tasarruf etmeyi öğrenin sonra vatandaşa tasarrufu dayatırsınız.
TOGG da vergiden nasibini aldı onu ne yapacağız? Hani yerli ve milli olunca vergi düşüyordu?
Lüks şatafattan bahseden sen hükümetin savurganlıkları için ne diyeceksin? Beyefendilerin Mercedes'ten Audi'lerden inmememesini kamuda tasarruf yapmayıp bilakis israf arttırmasını nasıl açıklayacaksın?
Petrol doğalgaz arayan hükümetin zam yapmaktan başka nesini gördün, tabii eleştirecekler. Ne o taptığın hükümetin yanlışlarını biri dile getirdi diye zoruna mı gitti? Ne bu fanatiklik?
Vergi dayamakla bu cari açık sorunu çözülüyorsa o zaman %10000000 vergi koysunlar cari açık sıfırlansın. Mantığa bak.
Anlaması zor değil, değeri arttığı için alan adam onu satıp aradaki birim zamandaki artışı cebine cukka yapmak için alıyor ya da en azından kârda olmak veya kârdaymış gibi hissetmek istiyor. Aldığı ürün değerlensin istiyor bu yüzden bu tamamen ticari. Aracın değerinin düşmesini isteyen adam da araç satın almak, araç yenilemek istiyor. Bu da tamamen kullanım amaçlı, değer durumu 2. hatta 3. planda. Değer kazanmaması için şikayet eden ve değer kazandığı için satın alan adamlar olaya ticaret-kar olarak bakıyor. Milletin pahalı olduğu halde Iphone almaya devam etmesiyle aynı sebep. Yatırım aracına dönüşüyor makine, en az değer kaybını yaşatan telefonlardan olduğu ve hatta zam yediği için. Basit bir akıl yürütmesi ile anlaşılabilecek bir şey halbuki. Sen ekonominin orta yerine sıçarsan tüketim malzemesi olması gereken şeyler yatırım aracına dönüşür, millet kendi kötülüğüne olan durumu sırf bencilce duygukar sebebiyle kabul eder ve destekler, toplumsal kayıplara bakmaz şahsî çıkarlarına bakar. Bu da bulunduğu ortamda ilgilidir. "Altta kalanın canı çıksın" ekonomisinde kimse toplumun genelini düşünmez, kendisi kendi çıkarlarını düşünür.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 25 Temmuz 2025; 18:22:59 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 25 Temmuz 2025; 18:19:58 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X