|
Bakanlıktan ÖTV açıklaması: “Cari açığın azaltılması için yapıldı” (5. sayfa)

-
-
Paramız yoksa niye madenlerimizi yabancı şirketlere veriveriyoruz, belki de o madenlerde kandırılıyoruz bile.
Hep vergi, vergi, biraz da algi olsun.
-
Karar doğru. Kuru muhalefet yapmayın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bence vatandaşın sıfır arabaya binmesine gerek yok 20-30 yaşında araba neyine yetmiyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Dağılın da diyecek misiniz?
Yoksa, biz kendimiz dağılalım mı?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
+ olarak milyarlarca lira silinen vergi borçları var onlarıda unutmamak lazım ensesi kalınların şirketlerini.
Ülke menfaati ve geleceğimiz senin şimdiki zevklerinden önemlidir.
-
Seviye tespiti sonuçlandı.
Sonuç: Yorum yapmaya değmez.
Bloklama süreci başlatıldı...
Yaş geçiyor boşa çalışıyorum bunu ne yapacaz hocam
-
İtibar, dıj güşler diyerek az savurganlık yapın da Cari açık biraz olsun azalsın. Vatandaşın ensesine çökerek ekonomi yürümez. Devlet bakanı bile sağa sola özel uçak ile gidiyor. Görgüsüzlük olayına hiç girmiyorum, adamlar için yaşam biçimi olmuş.
-
Hocam bu iş senceyle benceyle olmuyor. Matematiksel gerçekler neyse o yaşanıyor.
Bizim vatandaşımız en iyilerine layık diye yıkama yağlama ile bir yere kadar gideriz. Matematiksel gerçekler yüzümüze tokat gibi çarpar.
Audi A8 kullanan kim olursa olsun ülkenin vatandaşına kötü örnek oluyor. 600 vekilin lüks arabaya binmesi ülkeye maddi darbeden çok manevi darbe vurur. Vekillerin ülkeye örnek olması gerekirken tam tersi halktan çok bir haberleri yok.
Aslında ülkenin cari açığı ötv nedeniyle otomobil den kaynaklanmıyor. Petrol ve doğalgaz dan kaynaklanıyor. Ona henüz etkili çözüm bulunamadığı için neşteri en yüksek harcama kalemi olan otomobile vuruyorlar.
En adil çözüm mü? Kesinlikle değil. Ama acı reçete bu seçilmiş.
Her ülkenin sorunu derdi farklı her ülkenin çözümüde kendine özel. Vergisel izlenebilecek belki bin tane farklı yol izlenebilir ama en nihayetinde sonuç değişmez. Vergi alınan kalem değişir miktar değil.
İşin özeti vergilerle ithalat ihracatı dengelemezsen memura emekliye maaş ödemeyecek hale gelmen uzun sürmez.
Senin maaşın 50 bin TL ise Kredi kartı ekstren 70 bin TL ise en yüksek kalemlerden kısıntı yaparsın yoksa işin sonu iyiye gitmez.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu mayıs ayına kadar 2 adet motor, 2 adet aracı sattım, motorlar keyfe keder biniliyordu hafta sonu gezinti için, araçlardan birisi eşimindi yılda 3000 km yapılmış sıfır alınmıştı, diğer araç kendi zevkime kullandığımdı. Bunları satarak yaklaşık 4 milyon para geldi. Tek bir araç bıraktım fiorino panelvan. Onuda şirket üzerine aldım kdvsini ve bedelini amortismana attım .
Bu dk dan sonra bu ülkede araç almam. araçlardan gelen 4 milyonuda attım faize aylık 140 bin allah bereket versin. Hadi bakalım yerli milliciler gidip togg alın, faizlerin ödenmesi gerek. Yurt dışı alışveriş limitinin 30 euro olan ülkede cari açık mı olur ? Faize gidiyor paralar :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dj_Gençkan -- 24 Temmuz 2025; 17:53:34 > -
En iyisini yapıyorlar
Seven değil, xxx yaranırmış!
Ah keşke o işler öyle olsa da, biz de 20 yaşındaki Bmw a 5.000 euro ya komşu ülkeler gibi binebilsek.
Sıfır araçların fiyatı yüksek olunca, 2. el araçların fiyatı da yüksek oluyor, 5.000 euroluk arabaya 15.000 euro istiyorlar.
Bunların cari açık düşecek diye 20 senedir bekliyoz, daha 20 sene daha bekleriz de mezarda uygun fiyatlı araba süreriz artık. Komşu ülkelerin çöpe attığı arabalar bile burada 250.000 den başlıyor, hurda yani.
Ülkenin vatandaşı ile bu denli billur geçen başka hükümet var mı çok merak ediyorum. Belki Afrika, birkaç Güney Amerika ülkesi filan vardır.
Cari açık vatandaş sebebi ile mi oluştu acaba? İtibardan tasarruf olmaz diyerek yaptığınız, ülkenin köprüsüne geçiş garantisi, hastanesine hasta garantisi, havalimanına yolcu garantisi vb saçma sapan yandaş zengin etme çabaları ile oluşturdunuz. Geçiş garantisi veriliyor köprüye, köprüye bakıyorsun halkın parası ile yapılmış. Geçiş ücreti TL, geçiş garantisi sağlamayınca aradaki fark döviz ile ödeniyor. Hangi akla mantığa sığar bu düzen?
Mevsim meyvesi olmuş 400 500TL, bir öğün sağlıklı yemek yemek olmuş 800 900TL, kiraları, faturaları bu yüksek giderler karşılığında halkın aldığı maaşı düşünce çıldırmamak elde değil. Toplumun bu denli şürümesi bu ekonomik sebepler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImPerspektif -- 24 Temmuz 2025; 18:14:1 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Cari açık 3 çocukla artar önce bu tavsiyeden vazgeçsinler. Her bir çocuk yeni istek ve arzular yeni telefon tabletler ve harcamalar.
-
Kamuda yerli uretim arac alma kurali var. Dedigin aclar markalar hibe ediyor jandarmaya polise
2023 seçimi sonrası ilk geldiğinde "kurtarıcı" olarak güzellenen bu kişinin 2009 ve 2010'ların başından beri ülkeye verdiği zararı vatandaş daha yeni anlamaya başlıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 24 Temmuz 2025; 18:46:44 >
Doğru, yerli üretim alma kuralı var. Hibeyle de alınmış olsa bizim burada araçlarla mahalle mahalle gezip gövde gösterisi yaptılar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X