Şimdi Ara

Bakanlıktan ÖTV açıklaması: “Cari açığın azaltılması için yapıldı” (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
174
Cevap
0
Favori
4.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cari açığı vergiyi artırarak azaltmak, sadece tüketimi baskılayıp ekonomik büyümeyi yavaşlatan ilkel bir çözümdür. Asıl çözüm, yüksek katma değerli üretim kapasitesini artırmaktır.

    Okuyunuz:
    https://forum.donanimhaber.com/katma-deger-piramidi-ve-turkiye-nin-konumu--161742424

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Arabaya gelince ÖTV var, lüks yatlara gelince ise iktidar sus pus...

    _____________________________
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    Füzeye gerek yok. Gerçekler nükleer bombanın ta kendisi zaten ama akp fanatikleri ve müridleri bunu kabullenmek istemiyor, çıkarı olanlara bir şey demiyorum onlar zaten kendi bencil çıkarları için başkalarının batmalarına dünden razı. Ben hiçbir çıkarı olmayan ama ahmak gibi bu rezilliği savunanlara kızıyorum sadece. Yoksa şunun savunulacak hiçbir tarafı yok. İnsan şunu savunurken utanır çünkü.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Valla defalarca bu milletin önüne şans geldi ellerinin tersiyle ittiler yapacak birşey yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Cari açığı yaratan devlet suçlu yine halk bu ülkede yıllardan beri cari açığın olmasının neden devletin gereksiz harçamalarının çok fazla olmasından kaynaklı halkın tüm harcamaları devletin harçamalarının yanında o kadar önemsiz kalıyorki ama sürekli halk suçlanarak daha fazla vergi alınıyor, para harcamasını engeleniyor ve alım güçü devlet eliyle düşürülüyor soyuluyoruz ama kimse ses çıkarmıyor

  • Sarper Yasin Mutlubay kullanıcısına yanıt

    Dünyadan haberin yok, bir konuda bilgin yok oturmuş yorum yapıyorsun, kuzey kore gibi bir ülke olursan anca bunu yaparsın, Türkiye gibi uluslararası anlaşmalara uyan bir ülke bunu yapamaz, yasak, dünya ticaret örgütüne göre yasak, avrupa birliğine göre yasak, 100 tane diğer anlaşmaya göre yasak, herkes eşit muamale görmek zorunda, tek vergi, araç motoru, elektrik gücü vb. olabilir, sadece yerel üretici vergi kayırmasıyla korunamaz.

    _____________________________
  • Çay yok bok için diyodu rahmetli

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Hmm ozaman iyi %999 zam yapın cari açık kalmasın




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tekno moomce -- 25 Temmuz 2025; 21:32:47 >
    _____________________________
    http://www.vivacom.bg/bg/residential/ceni-i-uslugi/internet/domashen-internet https://www.vodafone.ro/serviciifixe/client-nou Kıyaslayaca hiçbir ülke yok bu bir soyğunhttps://www.starnet.md/ro/services/internet
  • O zaman Togg ithal sanırım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Cari açığı kapatmak için kutucuklar lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstan34bul -- 26 Temmuz 2025; 0:37:57 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • zortak Z kullanıcısına yanıt

    Çinli firmalara ek vergi koyduğu zaman yasak yoktu ama yerli firmanın vergisini az alınca mı yasak var ? Dünyadan haberim olmadığını düşünüyorsunuz ancak mantıksız konuşuyorsunuz kusura bakmayın.

    _____________________________
  • Yazıklar olsun bu oranlara

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Sarper Yasin Mutlubay kullanıcısına yanıt

    Sarper sen git sütünü iç yat uyu böyle işlere karışma anlayacak durumda değilsin.

    _____________________________
  • Seçimlerde Kılıçdar gençlere Ötv siz araç alma şansı verecem deyip gençleri kandıracaktı ''Anatolian Wisdom'' Anadolu irfanı büyük oyunu gördü ve her şey aynı devam etsin, değişiklik olmasın, biz halimizden memnunuz deyip, Kılıçdar a oy vermemişti.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    BAY VURAL
  • zortak Z kullanıcısına yanıt
    Anlamaya ihtiyacım olmadığından umursamıyorumdur. Tımarhanede ÖTV veren ben değilim çok da sallamıyorum doğrusu, Türkiye'nin 1/3 fiyatına aynı arabaları satın alabiliyorum. Sen kafa yormaya devam et.

  • Timsah-16 kullanıcısına yanıt

    son sayfada bu arkadaşa cevap olarak yazılanları okuyunca insan bu kadar da saf olamaz cevap yazanlar haklı diyordum, başa doğru gittikçe bu yazdıklarına rastladım; şimdi dürüstçe söyleyin bu arkadaşın yukarıda yazdıklarından hangi cümle yanlış. evet başta diyanet olmak üzere a8 ler mercedes s ler kimsenin hoşuna gitmiyor haklısınız ama onlar buzdağının sadece gözüken yüzü. evet en önemli dış giderimiz akaryakıt. doğalgaz ve petrole verdiğimiz para. ve maalesef onu kısmak mümkün olmuyor , neden; hidroelektirik kuralım olmaz nehirleri mahfediyorsunuz kömürle çalışan santraller kuralım olmaz dumanı zehirli nükleer santral kuralım olmaz zinhar yasak. neyle elektrik üreteceğiz? yani mesele öyle tek başlıkla kalmıyor maalesef. yapılanlan doğru mu değil, katılılıyor muyum? katılmıyorum. ama yılların getirdiği ekonomik sorunları milletvekilleri üzerinden eleştirmek meseleyi anlamamak, kolaycılığa kaçmak , popilist yaklaşımda bulunmaktır. daha da çok yazarım ama ekrem başkanı dışarıda görmek istiyorum içeride değil.

    _____________________________




  • AKP yatsın kalksın arabayı kim bulduysa her gün mezarının başında dua etsin, arabayı kim icat ettiyse onun heykelini AKP Genel Merkez binasının önüne diksin.

    Araba icat edilmeseydi AKP bu kadar vergiyi nereden toplayacaktı acaba?


    Ne zaman paraya vergiye ihtiyaçları olsa sürekli arabalara vergi getiriyorlar.


    Geçen sene de normalde senede bir defa alınan Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni iki defa aldılar.

    Geçen bayramda yollara adım başı radar koyarak yine araç sahiplerini yoldular.


    Başka vergi toplayacak adam yok tabi ne zaman paraya ihtiyaçları olsa araç sahiplerine geçiriyorlar.


    AKP'nin bir arabadan aldığı vergileri yazıyorum;


    1) KDV


    2) ÖTV


    3) Motorlu Taşıtlar Vergisi


    4) Trafik Zorunlu Sigorta


    5) Kasko ( Kimse şart değil demesin, şu trafikte kaskosuz araç kullanmak büyük risk, ayrıca kasko yaptıran adamdan neden tekrar zorunlu trafik sigortası şartı geliyor anlamak mümkün değil tam bir soygun)


    6) TUVTÜRK Muayene


    7) Akaryakıt ( 1 lt akaryakıtın %70-80'i vergi)


    Size 7 tane vergi ve ödeme saydım.


    Daha araçların bakım onarım lastik vs masraflarını falan saymıyorum.


    Araç sahiplerinin üstüne bu kadar gidilmemeli artık yeter herşeyin bir sınırı var insanlar arabaya muhtaç diye ekonominin bütün yükünü araç sahiplerine atamazsınız.


    Ben şahsen muhalfetin bu ÖTV artışına karşı tepki mitingi düzenlemesini beklerdim ama muhalefet işte birşey yaptığı yok CHP'den ne beklersin ki zten. Ülkede iktidar yok muhalefet de yok malesef.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 26 Temmuz 2025; 21:26:26 >
    _____________________________




  • cari açığı ben mi yaptım da parasını benden çıkarıyorsun

    _____________________________
  • Adam ekonomistim diyip ellikiyi uyutmaya devam edip çözümü vergi artırmakta buldu ona rağmen çözememesi de komedi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.