Şimdi Ara

Bakanlıktan ÖTV açıklaması: “Cari açığın azaltılması için yapıldı” (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
0
Favori
4.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Cari açık azalacaksa togga zam ne alaka? Levent kırca kabaresine çevirdiler işi

Kamu bugün kemer sıkmaya makam araçlarından lüksünden başlasa cari açık biter ülkede be yuh artık

@mehmet_clk

@mahmut_emmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 24 Temmuz 2025; 14:11:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Timsah-16 kullanıcısına yanıt
    Fikri var ama eksik uzuvlarda var

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • en1gma kullanıcısına yanıt
    Togg yada 3000 tane satıyordu birinci sırada idi. Tesla 7000-10000 tane satmaya başladı Togg satsın diye olan ÖTV indiriminden Tesla satınca cari açık arttı bu yüzden yaptılar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • zeytinkoy kullanıcısına yanıt
    Herkes Mehmet Şimşek'e kızıyor ama bana göre o sanki yine olabileceğin en iyisi gibi geliyor.

Yani şöyle ki, ülkede bence bakanlık falan diye bir şey kalmadı ki. Hepsi anonim yüzler gibi. Hiç bir şeye hiç bir etkileri olduğunu düşünmüyorum millet tek adam rejimine evet oyu verdikten sonra. Yani başlarda Mehmet Şimşek, şu asıl Türkiye'nin en zengini, iktidara yakın olan dev firmaların vergi borçlarının silinmesinin önüne geçilmesi, onlardan da vergi alınması gibi bir şeyler diyor gibiydi, hemen susturuldu. Sus sen karışma, başka nerden buluyorsan git para bul dediler.

E adam hiç bir şeye karışamayıp nasıl para bulsun. Dilenci mi bu. Kim karşılıksız para versin ki. E kendi başına kalkıp üretim yapılacak tesisler kuralım diyemez, ona da sözde sanayi teknoloji bakanlığı bakmalı. E akp li belediyeler ihalesiz falan milyarlarca dolarlık kafalarına göre işlemler yapabiliyor, en son chp işte belediyeleri kazandığında, her belediye önceki akp li belediyelerin milyarlarca liralık borçlarını binalara devasa astı. Çoğu toplatıldı tabi. Halbuki niye toplanıyorsa, borç mu borç, yalan bir şey yok. Doğru şeyden niye korkup saklıyorsun. E hiç birine işlem de yapılamıyor akp li olunca. Ancak içlerinden biri diğerinden daha güçlü çıkıp, onun yerine göz koyarsa falan ortaya çıkıyor, ama onda da yeni gelen bu sefer aynı şekil devam ettiği için bir şey değişmiyor.

Şu anda yani diyanet bile dahil kimsenin işini düzgün yapma şansı yok. Ha zaten ekonomi bakanlığı dışında kimsenin işini düzgün yapmak istediğini de sanmıyorum. Parayı herkes her daim sevip istediği için ekonomi bakanlığı paşa paşa düzgün yapmak zorunda, o da izin verildiği kadar işte. Onun dışında ama misal gerçekten Türkiye'yi sadece düşünen, düzgün bir adalet bakanı gelse, barındırmazlar ki. Adam diyecek 2016'da Akp'nin çıkarttığı infaz yasası(GİZLİ SÜREKLİ AF) yasasını geri çekmemiz lazım. Onun yüzünden kısa sürede ortalık 400-500 sabıkalı insanların rahatça dolaştığı ülkeye döndü, sistem komple çöktü, hiç bir kuruma güven kalmadı dese. E o zaman biz çaktırmadan Şeriat'ı nasıl getirteceğiz derler. Amaç zaten batı hukukunu yetersiz, kötü gösterip, her gün öldürülen, kurşunlanan, yaralanan 100lerce haberlerin altına trollerimizi boşuna mı yazdırtıyoruz, "bakııın nasıl batı hukuku yetersiz o yüzden işte şeriat gelmeli, yok o yüzden idam gelmeli" diye. Yoksa tabi ki bizde biliriz suçluları hapse atıp, ortalığı temizleyip, güvenli, düzgün bir ülke haline getirmeyi diyebilirler. Yani amaç farklı. Adalet bakanı bilmiyor mu adaleti sağlatmayı. Eğitim bakanı bilmiyor mu eğitimin kalitesini artırmayı. Ama eğitim seviyesi yükseldikçe bizim oylar düşüyor diye seneler önce söylemişlerdi. O yüzden eğitimin seviyesinin yükselmesini niye istesinler. Şimdinin üniversite lisans mezunlarını 40 sene öncenin ilk okul mezunu seviyesine indirdiler böylece. Üni'ye gidiyorum diyenlerin %90'u parantezli temel 4 işlemi çözemiyor. Ben sözelciyim diyor :) İyi de matematik sormadık ki, ilk okul seviyesinde genel kültür sorduk. Sözelcisin diye 2 ile 2 yi de mi toplayamayacaksın.

• en1gma kullanıcısına yanıt

nakliyeci sefercim ülkede aslında hepimize yetecek kadar para var ama bunu adaletli paylaşacak bir hükümete ihtiyaç var. kamuda gerçek bir kemer sıkma operasyonu yapılacak, 5 li çete gibi bilimum ballı ihale alan firmaların vergi borçları silinmeyecek, bunlara bir daha ballı ihale verilmeyecek, diyanet kapatılacak, diyanete harcanan boşuna paralar sağlık ve eğitime harcanacak, kanal istanbul gibi doğayı tahrip eden rant projesi derhal sona erdirilecek, trt özelleştirilerek trt bandrolü saçmalığına son verilecek, gerçek zenginlerden kallavi veriler alınacak. teknesi kotu yatı villası olandan çok vergi alınacak, pırlantadaki vergi %50 ye çıkartılacak, ilaç ve gıdadaki vergiler ise %1'e düşürülecek, vs vs daha çok şey yazılır. bunların bir tanesini bile akepe yapmaz.

• xmuro312 X kullanıcısına yanıt
    Togg, iha, siha, reisin 16 makam uçağı, Aksaray, üçüncü köprü...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gün boyu: Savunma Sanayi etkinliği*.

Gece: Haşırt!

İlgili atasözü: Minareyi çalan kılıfını hazırlar.

* Yangın Söndürme Uçağı yapmak veya yeteri kadar satın alma anlaşmaları yapmak söz konusu bile değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Epirus kullanıcısına yanıt
    Olsun uçak yaptık, iha, siha, yerli ve milli "next" sosyal medya yaptık. Onların doları varsa bizim Allahımız var.

• Spider_hip kullanıcısına yanıt
    İşi Dilencilik olan biri için:

quote:

Dilenci mi bu?

demişsiniz.

Gülümsetme için teşekkürler

Şu sabıkalılar olayının bu şekilde ilerlemesi zaten başlı başına bir konu

Hukuk yetersiz ??

Ben daha önce de söyledim , kriz sorun falan yok hikaye

Bu şekilde yönetilmek isteniyor

En iyi ihtimalle maddi faydalardan sonra bu şekle geliniyor , herkes kabullendikten sonra da sorun kalmıyor

• Desenize kardeşim,açtığın ‘cari açık’ı benim kıçımı açarak kapatmayı bırak da kendi kıçını açarak kapat! Misal,baştakinin yüzlerce mersedesi,uçakları,yazlık kışlık sarayları var,danışmanlar ordusu var;altında bakanları,bakan yardımcıları,danışmanları,kalem müdürleri,birkaç kurumda yönetim üyeliği yapıp ceplerini,havuzları dolduran yüzlerce,binlerce elemanı,bürokratları vs. vs. var,bunları azaltarak başla! Mesela yani…

• az çalın cari açık kalmaz

• Ne alakası var ya. Togg hepten zarar. Sanki tamamen yerli üretim. Teslaya yakın cari açığa etkisi var. O kadar ithal parçanın maliyeti, ithal fabrika malzemelerinin maliyeti, verilen kredilerin maliyeti işin içine girince devlete her türlü zarar.

Cari açık zekitoları kandırmak için uydurulan bir bahane. %27 ÖTV den sonraki her zamda aynı terane. Demek ki cari açığın çözümü vatandaşın sırtına vergi yüklemek değilmiş. Bunu onlar da gayet iyi biliyor ama yiten zeka küpleri var hala. Şimdi amaberi açın şu modeller ucuzladı diye haber yaparlar. Bir seneye kalmaz piyasadaki en ucuz araç %90 ÖTV dilimine girer.

• Biraz da siz mi çabalasanız cari açık azaltma işine, ne kadar kolay ver diyorsun veriyor halk. ir yerde patlayacak bu millet ve sel olup üstünüzden akıp geçecek. Selin önünde kimse duramaz... Bu abartılı vergileri gördükçe akıllara osmanlının son dönemleri geliyor...

• Last Troll Bender kullanıcısına yanıt
    Allah'tan beklemenin garantisi olmadığı için ve pratikte pek gerçekleşmediği için hazırda kim varsa ona yaltaklanmak, günümüzün modası.

Bizim buradakiler ilgili kişi ölmesin diye sabah akşam dua ediyorlar.

Başkalarının hakkını çatır çutur sürekli yemek problem değil, itina ile kılıf hazırlıyorlar...

Troll. Bloklayın geçin. İlk cümleyi okuyup kapatın.

Ne alakası var.

Suçlu yine vatandaş mı:)) güldürme beni.

O zaman hiç otomobil üretilmeyen ülkelerde niye böyle bir vergi yok?

Bence lüks hayranlığı vatandaşta değil, audi a8'lere binenlerde ara.

Vatandaş geçim derdinde lüks müks değil.

Ayrıca en güzeline binmek vatandaş için. Bu ülke de çok üreten çok çalışan bir ülke, vatandasları her şryin en güzelini en iyisini hakediyor. SOMALI değil burası güzellikler ülkesi.

Sen bu vatandaşa layık görmüyorsan bilemem.

Fahrettin göbbels'ten sonra kim ödeme yapıyor?

• Verdik yetkiyi gördük etkiyi. Sayın "ben ekonomistim" yıllardır yangınlar için eldeki uçakları modernize etmiyor yeni uçak almıyor. ama maşallah kendi uçak filosu var, ağzına kadar yalaka doldurup ülke ülke geziyorlar. Diyanetin bütçesi bazı şehirlerden ve ülkelerden yüksek. Ne iş yaptıkları belli değil, zira halk gittikçe dinden soğuyor. Sarayın harcamalarını geçtim en ufak bir ildeki bir bürokrat bile lüks içinde yaşıyor. Bir avuç insan tüm Türk milletinin sırtına çöktüğü yetmemiş gibi yüzsüzce daha fazlasını yüklüyor. Durmak yok yola devam !

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.