Şimdi Ara

Bakanlık, hileli gıda satan 25 firmayı teşhir etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.892
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Konunun yeri burası değil ama sıcak fırsat müdavimlerinin görmesi gerek diye düşündüm.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, gıdada taklit ve tağşiş (bir şeyin içine başka bir madde karıştırma, katıştırma) yaparak, tüketiciyi yanıltan firmalara ilişkin yeni bir liste yayımladı. İşte Bakanlığın yaptığı duyuru ve hileli gıda ürettiği kesinleşen 25 firma...

"Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yaptığı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 Sayılı “Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu”nun 31 inci maddesinin 6 ncı fıkrası uyarınca kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükme bağlanmıştır.

Ayrıca, 17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmeliğin 8 inci maddesi gereğince laboratuvar sonucu ile taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen gıda ve yemi üreten/ithal eden firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasının Bakanlık resmi internet sitesinde Bakanlıkça kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükmü yer almaktadır.

Bu kapsamda, laboratuvar sonucu ile taklit ve tağşiş yaptığı kesinleşen 25 gıda işletmesi ve bu işletmelerin ürettiği 37 parti ürüne ait (17 peynir, 12 yoğurt, 7 tereyağı, 1 UHT süt) bilgiler aşağıda yer almaktadır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur."

• kay keçi sütü hakkında bilgi verebilecek arkadaşlar varmı.çocuğuma hep bu sütten verdim.birden bire piyasadan kesildi.zaten kıllanmıştım.içinde inek sütü varmış.allahtan.allah belalarını versin .üçkuruş para kazanacaz diye halkı umursamayanların

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı firmalara üretim izni veren ve düzenli denetlemesi gerekende aynı bakanlık, komedi budur işte. Türkiye de yapması gereken işleri yapanlar reklam yapar. Belediyelerin reklamları gibi.
    Süller peynir karışımı: İçinde nişasta var
    Ovmalux peynir karışımı: İçinde nişasta var
    Narlıtepe tam yağlı tulum peyniri: İçinde bitkisel yağ var
    Zirve tulum peyniri: İçinde bitkisel yağ var
    Narlıtepe tulum peyniri: İçinde bitkisel yağ var
    Karel tam yağlı tulum peyniri: İçinde bitkisel yağ var
    Torunoba tam yağlı tulum peyniri: İçinde bitkisel yağ var
    Acan taze kaşar: İçinde bitkisel yağ var
    Can taze kaşar: İçinde bitkisel yağ var
    Özay taze kaşar: İçinde bitkisel yağ var
    Özdoğan Tatal homojenize yoğurt: İçinde bitkisel yağ ve jelatin var
    Çakıroğlu tam yağlı homojenize yoğurt: İçinde bitkisel yağ ve jelatin var
    Yeşiltire homojenize yoğurt: İçinde bitkisel yağ var
    Elbistan Altınova tam yağlı yoğurt: İçinde jelatin var
    Çilem yarım yağlı yoğurt: İçinde jelatin var
    Çağlayan homojenize yoğurt: İçinde jelatin var
    Burgucu tam yağlı homojenize yoğurt: İçinde bitkisel yağ ve jelatin var
    Arıkan tam yağlı tava yoğurdu: İçinde bitkisel yağ ve jelatin var
    Aymer kaymaksız yoğurt: İçinde bitkisel yağ ve jelatin var
    Arıkan pastörize yağlı homojenize kaymaksız yoğurt: İçinde bitkisel yağ ve jelatin var
    Adım tava yoğurdu: İçinde bitkisel yağ ve jelatin var
    Subaşılı Hekimoğlu Temel geleneksel tereyağı: İçinde bitkisel yağ var
    Beyazca tereyağı: İçinde bitkisel yağ var
    Bayella pastörize tereyağ: İçinde bitkisel yağ var
    Frozya tereyağ: İçinde bitkisel yağ var
    Tokgöz tereyağ: İçinde bitkisel yağ var
    Özne tereyağ: İçinde bitkisel yağ var
    Kay yarım yağlı UHT keçi sütü: İçinde inek sütü var

• Avrupada 3 yaşına kadar çocukalara keçi sütü veriliyor normalde 2 yaşına kadar tavsiye ediliyor çünkü bu yaşlarda inek sütü çok fazla bir işe yaramıyor demir emilimini engelliyor araştırdıklarım.Keçi sütü satan kim diye araştırdım ve kay firması çıktı karşıma bulunduğum yerde satışı yoktu fabrikalarını aradım dağıtım arabalarınız antalyaya geçerken 30 km olan ilçeye uğrasa buradaki marketlerede dağıtım yapsa dedim.Diğer sütlere göre 2 kat pahalı olmasına rağmen 1,5 yıl keçi sütü kullandık koli ile alıyorduk inek sütü alerjiye sebep verir gelişimine katkıda bulunmaz diye.Şimdi yapılan Ş.... bakın inek sütü karıştırmışlar haram olsun bugünde web sitelerine ulaşılamıyor ağzıma geleni yazacaktım bunlara ..
  • Bilindik sahtekarlıklar. Neyse ki korkunç, iğrenç bir durum yok. Ben şu pekmeze taktım kafayı. Bir de ona el atsalar iyi olacak. Boyalı mısır şurubu. Herşeyin içinde şu mısır pisliğini görmekten nefret geldi. Keçi sütü bildiğim kadarıyla sezonluk sağılan birşey zaten. Üç ay filan. Yılın her günü bulunamaz.
  • iyi iyi fiyatları duser sımdı bunların stoklamak lazım :D

quote:

Merhaba,

Bir tüketici olarak, aşağıdaki haberi bugün okudum;

http://www.tarim.gov.tr/tr/duyurular/item/1384-kamuoyuna-duyurulur.html

Dikkat ederseniz bakanlığın sayfası bu. Magazin basınına ait bir sayfa değil. Aşağıdaki haber ise sizin sitenizden;

http://www.kay.com.tr/sut/index.php?kaysut=56

İnsanlara keçi sütü diye inek sütü satarak mı devler liginde yükselişe geçtiniz sevgili Kay Süt? Bunu nasıl izah edeceksiniz, çok merak ediyorum.

Bol keçi sütlü günler dilerim.

• KAY süte çok şaşırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 7 Aralık 2012; 10:25:39 >
    Demek ki bu da artık efsane olmuş...
    Para hırsı bütün manevi değerleri alt etmiş...

Orijinalden alıntı: stormeagle2

KAY süte çok şaşırdım.

Konu dışından bir arkadaş kay süt e bunla ilgili mail atmış kay süt' ün verdiği cevap aşağıdaki konuda ;

http://forum.donanimhaber.com/m_68859743/tm.htm

Tabi bu cevaba kim inanır orası düşündürücü

• Her sokakta bulunan o market zincirlerinde satilan hicbir marka yok nedense en azindan 4.5 tl ye sattiklari o tekerlek kasar listeye ilk siradan girmeliydi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sayın...............

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 06.12.2012 tarihinde yaptığı açıklamada firmamızdan bahsedilmektedir.

Firmamız 2009 yılından beri yarım yağlı uht keçi sütünü Türk Gıda Kodeksine uygun olarak üretmektedir.

Ürünümüz özellikle inek sütüne alerjisi olan müşterilerimiz tarafından memnuniyetle tüketilmekte olup 3 senedir alerjik bir sağlık sorunu ile de karşılaşılmamıştır.

Bakanlık yayınladığı listede yarım yağlı uht keçi sütü içerisinde inek sütü var olduğunu belirtmiştir.

Sütün analiz yöntemi DNA testi ile olmakta ve bu analizde, 1litre keçi sütünün içerisinde 1 damla inek sütü karıştığında inek sütü varlığı çıkmaktadır.

Firmamıza bu rapor Bakanlık tarafından bildirildikten sonra bu durumun nedenleri araştırılarak gerekli önlemler alınmıştır.

Söz konusu dönemde köylerden toplanarak keçi sütü alımı yaparken şimdi sadece keçi çiftliklerinden alım yapıyoruz.

Bizde bir analiz metodu ile artık çiğ gelen keçi sütünde inek sütü varlığını tesbit edebilir duruma geldik.

Üretim aşamasında da gerekli aksiyonlar alınmıştır.

Bu çalışmalardan sonra ürettiğimiz sütlerden Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarı’na gönderdiğimizde ekte sunmuş olduğumuz 11.09.2012 tarihli raporda da görüldüğü gibi inek sütü bulunmamıştır.

Ürünümüzü güvenle tüketebilirsiniz.

Saygılarımızla…

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• iyi bari keçi sütünün içine inek sütü katmışar , ya su katsaydılar daha mi iyi olurdu bide bu yönden düşünün
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.