|
- - - KISA ÖZET - - - TurkNet üye kayıt sayfasında, kullanıcı tarafından hiçbir adres bilgisi verilmediği halde "Gigafiber altyapısı 6-8 hafta içinde evinizde" şeklinde reklamla haksız bir şekilde üye topluyordu. Uzun bir süredir devam eden bu haksız eylemi ve yaşanan mağduriyetleri kanıt ve belgeleriyle e-Devlet üzerinden Reklam ve Haksız Ticari Uygulama Şikayeti olarak yolladım, Ticaret Bakanlığı ilgili firmaya idari para ve reklam durdurma cezaları verdi. - - - KONU - - - Merhaba, • 2023'ün başlarında TurkNet'in ilk üye olurken GigaFiber müjdesindeki garipliğini fark etmiş ve 4 Şubat 2023'te Donanımhaber'de yeni konu açarak forumda detaylıca sizlere duyurmaya çalışmıştım: https://forum.donanimhaber.com/turknet-in-gigafiber-altyapi-mujdeleri-ve-gigafiber-kutulari-hakkinda--155044356 ![]()
• Foruma duyurmak yetmedi, yetkililere sesimi duyurdum. 21 Nisan 2023'te E-Devlet üzerinden Reklam ve Haksız Ticari Uygulama Şikayetinde bulundum. Üşenmedim topladığım tüm kanıtları 11 Sayfalık EK olarak sundum. (YAZININ SONUNDA VAR) • 19 Ekim 2023'te Reklam Kurulu, "Reklam Kurulu Tüketiciyi Aldatan Reklamlara Yaklaşık 76 Milyon Lira Ceza Uyguladı" haberinde şikayetimin sonuçlandığını duyurdu: • Bugün 6 Kasım 2023 ve nihayet basın bülteni sayfası güncellendi ve 338 sayılı Reklam Kurulu toplantısı kararlarının ayrıntıları okuyabildim. (YAZININ SONUNDA VAR) - - - SONUÇLAR - - - 1 - TURKNET CEZA ALDI AMA YETERSİZ BULDUM: Bana göre olması gereken ceza bunun 100 katı. Kanımca, bahsi geçen reklamla çok daha fazla kişi haksız yere TurkNet'e geçti ve çok daha fazla kişi mağdur edildi, dolayısı ile verilen cezanın kesinlikle yetersiz olduğuna inanıyorum. 2 - MAĞDUR OLAN VARSA FİRMAYA DAVA AÇABİLMELİ: Bu Gigafiber beklentisiyle müşteri olup da hizmet alamayan varsa söz konusu ceza kararını da mahkemeye sunarak TurkNet'i maddi/manevi tazminata mahkum edebilir, mutlaka avukata danışarak ilerleyin. (Benim kaybım 0,00 TL. Çünkü abone değilim :) 3 - VATANDAŞLIK GÖREVİMİZİ YAPALIM: Vatandaş olarak görevimi eksiksiz yaptım. Siz de çevrenizde Haksız Ticari uygulama görürseniz ÜŞENMEYİN, E-Devlet'ten Reklam ve Haksız Ticari Uygulama şikayetinizi yapın, sadece kınamak yanlış bulmak yetmiyor. Devletimiz mutlaka sonuçlandırıyor. 🇹🇷 - - - TİCARET BAKANLIĞI'NA YAPTIĞIM ŞİKAYETİN METNİ (AYRICA EK BELGEYİ İNCELEYİN) - - -
google docsTurkNet-Yaniltici-Mujde-Ekler.pdf https://drive.google.com/file/d/10sJNjra1U6CNoBJS3e90ZxwgV71D_i1F/view?usp=sharing- - - TİCARET BAKANLIĞI'NIN BASIN BÜLTENİNDEKİ AÇIKLAMALAR (SAYFA 3-4) - - -
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 8 Aralık 2023; 20:32:48 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler