Şimdi Ara

Bakan Nihat Ergün: Bursa Detroit olur.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, EKK’ya sunulmaya hazır hale gelen ‘Türkiye Otomotiv Sanayi Strateji Belgesi’ni sektörünün temsilcileriyle paylaştı

    Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, bakanlığı tarafından hazırlanan “Türkiye Otomotiv Sanayi Strateji Belgesi’’ne son şeklini vermek üzere otomotiv sektörü ile konuyla ilgili bakanlıkların temsilcileri


    Ankara’da bir araya geldi. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün bir süredir

    otomotivle ilgili katıldığı her toplantıda ipuçlarını verdiği ve Türkiye’ye dünyanın “otomotiv” ülkeleri arasına sokacağına inandığı strateji belgesi sektör temsilcilerinin de onayını aldı. Otomotiv Sanayi Derneği Genel Sekreteri Ercan Tezer, Ekonomi Koordinasyon Kurulu’na sunulmaya hazır hale gelen belge için “Strateji, analiz ve eylem planı içeriyor, çok olumlu” dedi.


    İYİLEŞME YOLUNDA 5 TEMEL POLİTİKA




    Bakan Nihat Ergün “Ar-Ge altyapısını iyileştirmek, fiziki altyapıyı geliştirmek,

    şirketlerin tasarım, üretim ve markalaşma becerilerini artırmak, hukuki ve idari düzenlemeleri iyileştirmek ve insan kaynaklarını geliştirme

    başlıklarında beş temel politika alanı belirlediklerini anlatarak, “Amacımız kimsenin müşterisi olmayacağı hayallerin tacirliğini yapmak değil,

    üzerinde yürünebilir bir yol haritası oluşturmaktır’’ dedi. Bakan Ergün Türkiye’nin uzun yıllara dayanan tecrübesine rağmen bugün olması gerektiği yerdeolmadığını ifade ederek, “Zira üretim ve montaj alanlarındaki başarılarımıza rağmen, kendi tasarımlarımızı geliştirme ve dünyaya ulaştırma konusunda ne yazık ki henüz bir başarı elde edemedik” dedi.

    Ergün, dünyanın alacağı yeni ekonomik düzeni belirleyecek sektörlerin başında otomotiv sektörünün geldiğini belirterek, Bursa’nıngeçen yıl yaşanan küresel krizde dünyada büyük güç kaybeden Detroit’in yerini alması için çalışmak gerektiğini vurguladı.

    ‘Yerli marka büyük ilgi çekecektir’

    “Elektrikli araç yarışına tam zamanında gireceğiz’’ diyen Bakan Ergün Türkiye’nin kendi tasarımlarını üretmesinin, sadece özel sektörü değil, ülkeyi
    heyecanlandırdığını ifade etti. Ergün “Mümkün olduğu kadar yüksek oranda yerli parçayla yaratılacak yeni bir tasarım ve marka hem iç hem de dış pazarda büyük ilgi görecektir” dedi.

    ‘İç pazarda hedef genç nüfus olmalı’

    Türkiye’nin otomobil sahipliğinde bin kişiye 135 otomobil ile 140 olan dünya ortalamasının altında olduğunu belirterek, bu rakamın Bulgaristan’da 300
    olduğunu anlatan Ergün, “Türkiye’de nüfusun orta gelir düzeyine doğru transfer olması ve gençlerin otomobil sahibi olma arzusu bize büyük bir piyasanın varlığını işaret ediyor” dedi.

    Çevre dostu araçlara özel vergi geliyor

    Kamu filolarında yerli üretim araçlar tercih edilecek.

    Ömrünü tamamlamış araçlar trafikten çekilecek.

    Sanayiye verilecek Ar-Ge desteklerini artıracak ve çeşitlendirecek.

    Özgün teknoloji ve tasarıma dayalı üretim teşvik edilecek.

    Tasarım doğrulama ve dayanım, yol testleri, araç çarpma tesisi ile rüzgâr tüneli için test merkezi kurulacak.

    Özgün teknoloji, tasarım ve üretim ile alternatif yakıt ve elektrikli araçlarda kullanılan batarya üretimi konusundaki teknolojik yatırımlar desteklenecek.

    Elektrikli gibi çevre dostu araçlara yönelik özel vergilendirme metotları geliştirilecek.

    Büyük ve yeni yatırımlar proje bazında ve tedarik zincirindeki firmaları da kapsayacak şekilde desteklenecek.

    Yapılacak yatırımlar için bedelsiz arsa ve altyapı temin edilecek.

    kaynak:http://www.otomobilgazetesi.com/otomobil.php?id=7966
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Şu aradaki boşluları kaldırırsan okuması daha kolay olur hocam.
  • Nihat Ergun alkole baslamis sanirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jay jay justified

    Şu aradaki boşluları kaldırırsan okuması daha kolay olur hocam.


    Eyvallah üstad düzelttim
  • Sayın bakan büyük bir pazar olduğunu söylüyor. Ama büyükce de bir vergi olduğunu unutuyor galiba. Bir araba alıyorsun bir araba parası da vergi veriyorsun.
  • Bursa yı Detroit yapmak büyük bir iddia ve ayakta alkışlarız.
    İki şehrin ortak yönü çok Örneğin: Bursa daki 2 büyük Organize yerleşkesi verimli Tarım alanlarının üzerine kurulmuştur. Aynı Detroit gibi.
    Fakat, Bursa yerine Şanlıura veya Harran ı Dünya tarım kentleri yapsak daha iyi olmaz mı?
    Şimdiye kadar yapılan en güzel toplantı aşağıdaki linkteki gibiydi. Bir sonuç çıktı mı bilmiyorum?
    http://www.tusedad.org/incelemeayrinti.asp?Kod=36
  • Ziyaa Ziyaaa !

  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu işlerin olması için çok uzun zaman geçmesi gerekiyor.

    Ancak yinede böyle bir oluşum olacaksa bu Bursada olur.

    Bursa şu anda Avrupanın en büyük otomotiv yan sanayi fabrikalarına sahip. Otomotiv ile ilgili bildiğiniz bir çok marka Bursada üretim gerçekleştiriyor. Amortisörden tutun, araç motorlarına, elektrik aksamdan tutunda en lüks araçların koltuklarına kadar...

    Bu geliştirme projeleri çok uzun süredir konuşuluyor, fakat gerektiği kadar çok yatırım yapılmıyor.
  • Zeki Müren'de bizi görecek mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maghapas

    Zeki Müren'de bizi görecek mi?


    Görmediğini nereden biliyorsunuz efendim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drahte 1905

    Nihat Ergun alkole baslamis sanirim


    hem de enerji içeceği ile..

  • Bursa detroit olmasına belki olurda biz bu benzin ve vergi yükü ile bursada üretilen araçları ancak gemilerle yurtdışına giderken görürüz!
  • Türkiye önce arabistan olsun sonra ditroit 4 liradan benzin % 40 vergi filan derken anca o araclarin hamballigini yapariz.
  • öncelikle; bakannihatergünbursadetroitolurdiyebaşlıkatılmaz

    ardından;

    Nihat Bey ne içtiyse aynısından istiyorum. Aynı trenin makinisti araç sayısını azaltalım diyor kürekçisi araç sayısını arttıralım...

    Popülizmin bu kadarına da pes sayın seyirciler.

    gelin biz İstanbul' u gomore yapalım.
  • Aç tavuk kendini darı ambarında görürmüş...
  • Başlığı düzelttim.

    Aşırı iddialı bir açıklama olmuş bu arada.
  • quote:



    şirketlerin tasarım, üretim ve markalaşma becerilerini artırmak
    ...

    ?Zira üretim ve montaj alanlarındaki başarılarımıza rağmen, kendi tasarımlarımızı geliştirme ve dünyaya ulaştırma konusunda ne yazık ki henüz bir başarı elde edemedik? dedi.
    ...

    ?Elektrikli araç yarışına tam zamanında gireceğiz?? diyen Bakan Ergün Türkiye?nin kendi tasarımlarını üretmesinin, sadece özel sektörü değil, ülkeyi heyecanlandırdığını ifade etti.
    ...

    Sanayiye verilecek Ar-Ge desteklerini artıracak ve çeşitlendirecek.
    ...

    Özgün teknoloji ve tasarıma dayalı üretim teşvik edilecek.
    ...

    Özgün teknoloji, tasarım ve üretim ile alternatif yakıt ve elektrikli araçlarda kullanılan batarya üretimi konusundaki teknolojik yatırımlar desteklenecek.


    Halihazırda ar-ge diye anılan fakat pratikte ür-ge (ürün geliştirme)den başka birşey olmayan faaliyetler için gerektiğinde arazi tahsisleri de dahil yüklü miktarlarda teşvik yapılıyor. Firmaların sermaye yapıları bu harcamaları yapabilecek seviyede, rekabet çerçevesi içinde zorunlu olarak yapılacak işler için vergilerimiz holdinglere aktarılıyor. Yani, ulaşım altyapısı yetersiz bir ülkede sopanın ucundaki havuca dönüşmüş olan otomobil için kullanan da, hiç almayan da vergi ödemiş oluyor. Kime? Holdinglere.

    Bence bakanlık, vergileri bu yönde harcamak yerine asli görevlerinden olan, standartlarmızı teknikçi modern bir ulusa yakışacak bir özgünlük ve detay seviyesinde geliştirse hem iyi bir ar-ge örneği olur, hem piyasayı bu denli yakından denetleme gereği ortadan kalkar (ki zaten teknik bir piyasayı yakından denetlemenin aygıtları yoktur), hem de özgün teknolojiler standartların gereği olarak otomatikman gelişir. Firmaların üniversitere başvurusu için davet gerekmez, hatta üniversiteler para da kazanabilir.

    Biz 60'larda bir otomobil yaptık, bildğime göre üç tane tamamen Türk tasarımı dizel motor halihazırda üretimde (jeneratör ve tarım mak.), ITÜ iyi verimliliğe sahip bir motor geliştirdi. Demek ki bunlar için şu ankinden daha geniş teşviklere gerek yok. Ülkenin, akademisyeni, mühendisi, tüketicisi üzerine düşeni fazlasıyla yapmış ve yapabileceğini göstermekteyken iş büyük bir sermaye yapısına gelince bu "teşvikler" neden bir türlü yetmiyor. 50'lerden beri neden bir adım yol alınamadığının ardında iyi bir niyet görmek kolay değil.

    Aynı şeyleri tekrar tekrar yapmanın manası yok, aynı etkilerden farklı çıktılar beklemek akılcı değildir. Bütün gelişmiş ülkelerde teknik standartlar topluma en iyi şekilde hizmet etmenin ötesine geçmiş aynı zamanda da hem bir ulusal sermaye koruyucu, hem piyasa düzenleyici olarak tasarlanmışlardır. Bu bilgiyi geliştirebilecek üniversitelerimiz vardır. Bu saatten sonra kavram geliştiremeyen bir ülke endüstri ülkesi olamaz. Şahsen standartlara bakınca neden bir endüstri ülkesi olamadığımızı gayet iyi görüyorum. "Markalaşma kabiliyeti", "eylem planı", "isan kaynakları kalitesi", "strateji" gibi geniş parantezli lafları TSE numaralarında görünceye kadar sağlam bir hamur tutabileceğmize inanmıyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: desiya

    quote:

    Orijinalden alıntı: maghapas

    Zeki Müren'de bizi görecek mi?


    Görmediğini nereden biliyorsunuz efendim?


    Çok yaşayınız!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onder46

    Ziyaa Ziyaaa !





  • Bursa'da Detroit hayali gorenlerin once YERLI MALI OTOMOBIL'i gercege donusturmesi gerekir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.