Şimdi Ara

Bakan Nihat Ergün: Bursa Detroit olur. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hızla irtifa kaybeden uçan balona benzeyen iki şehir ve sağdan soldan gelen rüzgarlarla (Sn Bakan’ımızın açıklamaları) izafide olsa yer değiştirerek havada asılı kalacağını tahmin eden balondaki yolcular...Akıllı olan balon sürücüsü fazladan safraları atarak yükselmeye çalışıyor(Detroit) tabi bu arada vicdansızca balonda ki işe yaramadığını düşündüğü insanları da aşağı atıyor. (İşsizlik)
    Diğer balondaki sürücü, öteki balondan atılan safraları yakalayıp kendi balonuna alsa akıllılık mı etmiş oluyor? Bu safralar altın veya gümüş, işlenmiş metal, kalıp, olsa ne yazar.
    ksçınılmaz sona doğru hızla yaklaşıyorlar.
    Charles Dickens ın 1850 li yıllarda yazdığı İki Şehrin Hikayesine benziyor bu açıklama. Yıllarca siz bizi sömürdünüz, şimdi sıra bizde diyen sömürülen halkın travmalarının acısını travma ile ödetmeye benziyor.
    Romanın girizgahı manidardır: It was the best of times ; It was the worst of times

• Kriz teğet geçer,
    Bursa Detroit olur...

Olur böyle şeyler
  • detroit uçtu kaçtı ya biz de ona benzetelim. adamlar battı kardeşim tövbe tövbee
  • Araba nerede?

Müşteride.

Para nerede?

Yarın verecek.

Araba nerede?

Müşteride

Para nerede?

Yarın verecek inşallah...

Araba nerede?Para nerede?Araba nerede?Para nerede?

.....

• Biraz da şu vergileri anlatsaydınız sayın bakanım.Zira gençlerin araba almak konusundaki motivasyonunu bir hayli biçiyor gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: FERRARI

Biraz da şu vergileri anlatsaydınız sayın bakanım.Zira gençlerin araba almak konusundaki motivasyonunu bir hayli biçiyor gibi

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: diskriminant

Bursa detroit olmasına belki olurda biz bu benzin ve vergi yükü ile bursada üretilen araçları ancak gemilerle yurtdışına giderken görürüz!

Hemfikiriz.
    Vergi yükü yüzünden alamadığımız; alsak bile kullanamadığımız araçları gemilerle ihrac ederiz.
  • sen önce ötv.ye bi el atta millet akıllı bi arabaya binsin bakan bey
  • At yalanı seveyim inananı. Almanyada kıyma 5euro Türkiyede 25ytl. Ww golf 12bin euro Türkiyede 40 45 milyar. Seçim yaklaşıyor malum. Bacak gibi atmaya başladılar
  • biride zamanında eskişehir e deniz getiriyordu

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Pulse_ -- 12 Mayıs 2010; 1:39:49 >
  • 70 li yıllardan itibaren FİAT lisansı ile otomobil üreten, kazandığı tonlarca parayı AR-GE ve İnovasyona harcamayan, Türkiye'nin kapalı pazar yapısından faydalanıp o tenekeleri 21.yy ın başına kadar satan, bir türlü FİAT boyunduruğundan kurtulmamamış TOFAŞ'ın hiç mi suçu yok henüz yerli tasarım modellerimizin olmayışında?

Bunca yıl boyunca pek ala hem yaptıkları işi yapıp, hem de ikinci bir şirket kurarak çoktan yerli bir marka oluşturabilirlerdi.Ama "öyle de satıyoruz böyle de" mantığı ile bu ülkenin yıllarını çaldılar.

Ama biz, "anca devlet, illa devlet" mantığındayız hala...Devlet milyonlarca metrekare arsa verdi üreticilere, teşviklerde bulundu, daha ne yapsın?

Mevcut piyasada devlet ancak ortamı hazırlar, size fabrika kurup yerli araba üretmez...Bu hayali gerçekleştirecek olan yıllardır otomotivin içinde olan şirketlerdir.
  • 1. "..... olur!"

Aşağıdaki şıklardan hangisi noktalı yere getirildiğinde bakan Nihat Ergün için en doğru seçenek olacaktır?

A) Muhakkak olur
    B) Nah olur
    C) Gol olur
    D) Hiçbiri
    E) Hepbiri
  • detroit de adam kendi aracını üretiyor , bursa da reno fransız tofaş italyan , ha ne olur azcıkta dodge crysler falan üretiriz o olur:):) ayrıca bunlar cok iddalı sözler ,
  • bende diğer arkadaşlara katılıyorum bursanın detroit olabailmesi için bursada üretim yapan bir yada bir kaç türk otomobil markası olması lazım 1960'tan devrim 1970'li yıllarda ise anadol üstelik anadoldan başka seri üretim otomobilimiz yok ve ben düşünmeye başladım yerli otoyu ben görebilecem mi?? diye
    not: yaş 17
  • quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

1. "..... olur!"

Aşağıdaki şıklardan hangisi noktalı yere getirildiğinde bakan Nihat Ergün için en doğru seçenek olacaktır?

A) Muhakkak olur
    B) Nah olur
    C) Gol olur
    D) Hiçbiri
    E) Hepbiri

olsada olur, olmasada olur... (maskat milletin gözünü boyamak değilmi, nasılsa köprüyü geçtik???)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.