Şimdi Ara

BAHA Otomotiv (Ankara) Tarafından Dolandırıldım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
6
Favori
8.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikli olarak forum dünyasına biraz yabancı olduğum için yanlış birşey yaparsam affola.

Olaya gelecek olursak; Kasım 2014'te sahibinden.com'da Peugeot RCZ marka bir araba beğendim. Satıcı yani BAHA Otomotiv'i aradım. Yaptığımız görüşmede araçta herhangi bir sorun olmadığını, hasar kayıtsız olduğunu söyledi. İlanda da öyle yazıyordu. Plakadan sorguladığımızda da herhangi birşey çıkmadı.

İstanbul'dan atlayıp Ankara'ya gittim. Arabadan anlamadığımız için Ekspertiz yaptırmak istediğimizi söyledik, "hay hay" dediler. Onların yönlendirdiği bir Ekspertiz şirketine gittik (Biliyorum burada saydıracaksınız bana ama Ekspertiz şirketi büyük olduğu için güvendik işte). Ekspertiz de araçta herhangi bir sorun olmadığını, 4 parçada lokal boya olduğunu onun dışında hiçbir sıkıntı olmadığına dair rapor verdi. Raporda şase falan herşey gıcır gıcır. Biz de gönül rahatlığıyla arabayı 57.000 TL'ye aldık.

Bugün arabayı bir arkadaşa satmak için Ekspertize gittik, bende arabanın bildiğim tüm durumunu anlattım, rahat rahat ekspertize soktuk. Ekspertiz'cinin bizi çağırıp anlatmaya başlamasıyla ben dolandırıldığımı anladım.

Şöyle ki;

Araba önden darbe yemiş. Arabada neredeyse boyanmamış hiçbir taraf kalmamış. Arabada 29.000 TL lik hasar kaydı var. Bunları duyunca ikimiz de şok. (Bunlar çıkınca tabi mahcubiyetten ekspertiz ücretini de ben ödedim, o da bana kaçtı.) Meğerse arabayı satın aldığım BAHA Otomotiv, Ekspertizcilerle teşkilat olarak çalışıyormuş. Hemen BAHA Otomotiv'i aradım (Sahibi Bülent B... K.. ). Bu sefer de demez mi ben hasar kaydını sana söylemiştim diye. Abicim göz göre göre yalan söylüyorsun diyorum, sen arabada hasar kaydı yok dedin, hakka giriyorsun yapma falan. yok biz sana söylemiştik. Bildiğiniz galerici ağzı. Peki diyorum madem sattığın fiyattan geri al. Almam diyor. Tamam diyorum biraz daha düşüğüne al. istemem diyor. Peki o zaman dava açıcam diyorum, kime açarsan aç diyor. (Daha önce açan olmamış, kimse uğraşmaz diyor heralde.)

Ekspertiz firmasını aradım, yetkili yok yarın arayın dediler.

Ben de Avukata gittim. Avukat Galericiye nitelikli dolandırıcılıktan savcılığa başvurmamız gerektiğini, Ekspertiz şirketi için de Tüketici mahkemesine başvurmamız gerektiğini söyledi. Muhtemelen bu hafta içi davaları açmış olacağız. Sahibinden.com'dan da o tarihli ilanın kaydını avukat aracılığıyla istedim (Çıkarabilirler mi, verirler mi bilmiyorum). Ayrıca davanın uzun sürebileceğini söyledi.

Şimdi sizlerden de fikir almak istiyorum. Aranızda böyle bir konuya muhattap olanlar, hukuki tarafına vakıf olanlar, bildiklerini, fikirlerini ve önerilerini benimle paylaşabilirse çok sevinirim.

• Yargıtayın bu konuda kararı var. Emsal olarak gösterebilirsiniz. %100 haklısınız davayı kesin kazanırsınız. Galericinin şimdi artislik yapmasına bakma. savcı tebligatı geldiğinde gidip bi avukata danışacaktır. İşin ciddi olduğunu öğrenince seni arayıp arabanı istediğin fiyattan alacağını söylecektir. Bu teklifi kabul etme. Maddi tazminat talep et. Hak kaybına uğradığını söyle. Nitelikli dolandırıcılık suçu ağır bir suç. Galerici ceza almak istemeyeceği için sana yalvaracaktır. Sen davanı aç gerisini bırak. O uğraşsın.
  • Geçmiş olsun. Umarım sonuç alırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu devletin adaletine mi güveniyorsunuz?...Geçmiş olsun hocam... Yazık olmuş. Elden satmaya çalışın bence. Harcayağınız mahkeme avukat git gel bütün bunlsr masraf. Sonuç desen kim bilir kaç yıl sürecek daha mahkemeye gün verecekler... iğreti bir durum. Yazık gerçekten. Satın elden gitsin. Durumu izah ederek. Bende ankaradayım. Her yerde dillendireceğim bu galeriyi. Sizde galerinin diğer ilanlarını ve yerini söylerseniz daha iyi yayabilirim.

• Her gün birileri dolandiriliyor valla gözüm korktu

• Plaka sorgulatman hata olmuş , kişinin söylediği ekspere mi gittiniz?

Hukuki olarak incelersek TCK:158/1-i Serbest meslek sahibi kişiler tarafından, mesleklerinden dolayı kendilerine duyulan güvenin kötüye kullanılması suretiyle,

Dava açacaksınız sanırım kişinin hileli davranışını ispat etmeniz lazım , eksperi işin içine katacaksanız eksperinde galeri ile anlaşmalı iş yaptığını kanıtlamanız lazım bu muhtemelen çok zor olur (eski yargıtay kararlarında ekspere tahlil yaparken müdahale etmeyen karışmayan iş sahibini ve eksperi nitelikli dolandırıcı saymamış şu aralar 1-2 emsal karar çıktı olaya göre bakmak lazım)

Noterde satış için sadece fiyat mı yazdınız km boya değişen durumu satış sözleşmesinde yazılı mıydı? Konuşmalar pek önemli değil kanıtlaması zor olur önceki araç için sahibindende msj kayıtları varsa bile çok önemli etkisi olabilir,

Hakkınızda umarım hayırlısı olur ama dava süreci baya uzun olacak illaki bir taraf temyize gidecek yargıtay fln yazılı delil olursa karşı taraf bunu tanıkla çürütemez usulen yazılı delili olması lazım tersi durumda çok uğraşırsınız...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Burada kanıtlayabileceğin bir şey yok, şöyle ki nitelikli dolandırıcılıktan açacağın dava kesinlikle takipsizlik alacak,itiraz edeceksin mahkeme red edecek. 2 olarak hukuk mahkemesine ayıplı mal kapsamında açacağın davada karşı tarafın mahkemeye sunacağı ben şahsa söyledim diyecek. ekspere gittik orada baktı araca diyecek. elinde eksperin verdiği rapor varsa ekspertiz firmasına dava açabilirsin, lakin orada da adamlar sana 4 parça boyalı diye rapor verdi ise; savunmaları biz bu raporu verdiğimizde araç bu haldeydi kazayı sonradan kendisi yapmış diyecekler. Davayı da kaybedeceksin, burada yakalayabileceğin tek nokta hasar kaydının tarihi ve hasarın yapıldığı zaman ki işlemlere ait belgeler eğer bu belgelere ulaşabilirsen ve ekspertiz firmasının sana 4 parça boyalı olarak verdiği rapor var ise ekspertiz firmasına dava açabilir ve hakimin takdirine bağlı olarak belli bir tazminat alabilirsin. Onun dışında anlattığını kanıtlayan hiçbir şey yok. Hukuk kanıtla işler,safi sözün somut delile dayanmadığı sürece bir önemi yoktur. Son sözüm avukatını iyi seç mümkünse erkek ve 3-4 yıllık bir avukat olsun.

• Devlet bunların ümüğünü sıkmadığı için her gün sayıları artıyor . Geçmiş olsun .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İlk önce geçmiş olsun.Plaka sorgulama da bile hile var,en iyisi şasi no ile sorgulatın.(Tabi ileriki aracınızda)

Onların önerdiği ekspertize güvenmeyin.Kanka gibilerdir muhtemelen.Sonuçta o kar edince diğeri de payını alır.

Dava hakkında,inşallah umduğunuzu alırsınız.Ama ben pek bir sonuç çıkacağını sanmam.Bir daha aynı hataya düşmezsiniz inşallah.Geçmiş olsun tekrardan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Subsie

Burada kanıtlayabileceğin bir şey yok, şöyle ki nitelikli dolandırıcılıktan açacağın dava kesinlikle takipsizlik alacak,itiraz edeceksin mahkeme red edecek. 2 olarak hukuk mahkemesine ayıplı mal kapsamında açacağın davada karşı tarafın mahkemeye sunacağı ben şahsa söyledim diyecek. ekspere gittik orada baktı araca diyecek. elinde eksperin verdiği rapor varsa ekspertiz firmasına dava açabilirsin, lakin orada da adamlar sana 4 parça boyalı diye rapor verdi ise; savunmaları biz bu raporu verdiğimizde araç bu haldeydi kazayı sonradan kendisi yapmış diyecekler. Davayı da kaybedeceksin, burada yakalayabileceğin tek nokta hasar kaydının tarihi ve hasarın yapıldığı zaman ki işlemlere ait belgeler eğer bu belgelere ulaşabilirsen ve ekspertiz firmasının sana 4 parça boyalı olarak verdiği rapor var ise ekspertiz firmasına dava açabilir ve hakimin takdirine bağlı olarak belli bir tazminat alabilirsin. Onun dışında anlattığını kanıtlayan hiçbir şey yok. Hukuk kanıtla işler,safi sözün somut delile dayanmadığı sürece bir önemi yoktur. Son sözüm avukatını iyi seç mümkünse erkek ve 3-4 yıllık bir avukat olsun.

Yalnız şöyle bir nokta var. Çoğu ekspertiz şirketinin belgesinde, herhangi bir şeyi kanıtlamadığı, sadece tavsiye amaçlı olduğu, hukuki sorumluluk taşımadığı yazıyor.

• Zamaninda Basimiza geldi BILGINOGLU OTOMOTIV den araba aldik temiz gorunuyordu plaka degismisler pert kaydi cikti allah cikarir insallah boyle galericilerden bi sekilde hak yiyenin mutlaka belasini verir allah

• Çok geçmiş olsun böyle insanların Allah bin belasını versin sürüne sürüne geberir inşaallah

• Yargıtayın bu konuda kararı var. Emsal olarak gösterebilirsiniz. %100 haklısınız davayı kesin kazanırsınız. Galericinin şimdi artislik yapmasına bakma. savcı tebligatı geldiğinde gidip bi avukata danışacaktır. İşin ciddi olduğunu öğrenince seni arayıp arabanı istediğin fiyattan alacağını söylecektir. Bu teklifi kabul etme. Maddi tazminat talep et. Hak kaybına uğradığını söyle. Nitelikli dolandırıcılık suçu ağır bir suç. Galerici ceza almak istemeyeceği için sana yalvaracaktır. Sen davanı aç gerisini bırak. O uğraşsın.

• 29 bin TL lik hasarın servis kaydı vs bulunup senin aracı satış tarihinden önce olduğunu kanıtlarsan dava da avantajlı olursun... Bunun dışında elinde çok fazla bi şey yok..

Ekspertiz raporu kesin bilgi değil, her türlü kıvırır. Ben raporu verdiğimde araçta raporda belirttiğim kusurlar dışında bir şey yoktu benden sonra olmuş der çıkar işin içinden.

Amaaaaa.... Sen o 29 binlik hasarın onarım kayıtlarına ulaşabilirsen her türlü öttürürsün iki tarafıda...

• Galerici veya sahibi önemli değil. Hakim iddia makamının iddiasını kanıtlamasını ister. Bu konuda çok büyük bir yasal boşluk var.

Ekspertiz raporu bağlayıcı değildir. Çünkü bu servisi sağlayan yerler sadece ticari işletme. Raporunun bağlayıcı olması için bir altyapı veya düzenlenme yok. Hep karaduzen.

Hasar kaydı ise bambaşka dava. Şaseden sorgu sonucunda çıkmamış ise bunu ispatlamak lazım. İspatlar iseniz galerici ye değil başka kurumlara dava açarsanız.

El hasıl tam mafyatik durum.

• Hocam benim babam da avukat. Ben hukukçu değilim ancak sanıyorum sahibinden.com ilanı ve size verilen "Yalnızca 4 parçası boyalı, harici hatasız" rapor ile birlikte davayı kazanırsınız. Geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BabyLatte

Zamaninda Basimiza geldi BILGINOGLU OTOMOTIV den araba aldik temiz gorunuyordu plaka degismisler pert kaydi cikti allah cikarir insallah boyle galericilerden bi sekilde hak yiyenin mutlaka belasini verir allah

5664 ten sadece şasi ile sorgulama yapılırsa olay çözülür. Tabiki mesaj atarken ruhsattaki şase ile arabanın önünde yazan şase tutmalı. Zaten tuttumu gerisi sizden çıkıyor. Hasar kaydı açan kuruma yükleniyor olay.

• Sigorta şirketi vasıtası ile daha önceden yapılan onarım tarihini, değişen parçaları ve boyanan parçaları bulabilirseniz büyük ihtimalle kazanırsınız. Ya da yetkili serviste yapılmışsa zaten her türlü ulaşırsınız.

Burada dikkat edilmesi gerekenlerden bir tanesi de yakın arkadaşımız dahi olsa akrabalarımızı baktırarak almalıyız arkadaşlar görüyoruz bu durumu... Eğer baktırmadan alsaydı araları bozukacaktı boş yere..

• Yıl oldu 2017

Şasi no ve sigortacıdan kontrol etmek varken, hala plakadan sorgulama yapan var??
  • Ekspertiz şirketinin adını ve bulunduğu bölgeyi de yazında kimse nereye gidip gitmeyeceğini bilsin hatta şikayetvar da yazın Ekspertiz şirketi bakanlar genelde şikayetvar gibi siteleri kontrol etmekte

Geçmiş olsun
  • Galeriden araba alirken cevre expertizlere gidilmemesi lazim Cunki hepsiyle anlaşmali bu hainler.

En iyisi yetkili servise expertiz yaptirmak Bunuda onlar kabul etmicektir zaten

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.