Şimdi Ara

Bad sector ve düzeltme yöntemleri (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
405
Cevap
78
Favori
361.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
28 oy
Giriş
  • Ağabeyimin bilgisayarındaki badsectorleri hddregenerator ile sorunsuz düzelttim. Sadece 4 sektör bozulmuştu. Yani 250GB bir diskte ortalama 500milyon sektör olduğunu düşünürsek daha baş verirken yakalayıp yok ettim.

Ayrıca eski bad sector olan diskimi atmamıştım. Bir yıl sonra çıkarıp docking stationa bağladım ve sonuç:

Bad sector ve düzeltme yöntemleri

Disk rastgele taramalarda fazla ses çıkartıyor. Geri kalan kısımda bir sorun yok. Seatools ile tarattım o da sorun bulamadı. Anlamadım şimdi bu disk sağlam mıdır değil midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi achfighter -- 9 Ocak 2012; 19:50:39 >

• HDdat2 ile düzeltirken veriler siliniyor mu?

•  Bad sector ve düzeltme yöntemleri

hangi kutulara (25,660,661,662,717,718,719,720,721,722,723,724,725,726,727. kutular) geldiğini buldum ama geri kalan hesaplamayı yapamadım
    matematik birazcık zayıfta bi yardım edermisiniz
  • Arkadaslar Pc De Bad sector Yok ama 2 işlem yapınca pc kasıyo video izliyince takılıyo hdd demı sorun vardır sızce?

• Ara sıra açılışta windows beklenmeyen bir kapatmadan kurtarıldı falan diyor. Acaba bad sector olayı ile ilgisi olabilir mi? Şuani taratıyorum daha 1 yıllık hard disk 6. satırdayım 11 tane bad sector çıktı
  • Merhaba arkadaşlar şu konuyu yeniden bir canlandırayım... Sizin yönteminiz HDTune ile bulma bende başarısız oluyor çünkü takılıyor belli bir sector den sonra :( benim hdd 1 TB 3.5" seagate kutuda harici kullanıyorum fiziksel bir darbeye maruz kalmadı fakat kendiliğinden sector hataları çıktı bende Hard Disk Low Level Format Tool ile biçimlendirmeye çalıştım toplam 1,953,525,168 sector var ve önceleri 6,000,000 sectorlerde sonra 12.000.000 sectorlerde 66.000.000 sectorlerde taklıyordu bunların hepsini atlıyor şimdilik fakat 177,741,696. sectorden ileriye gitmiyor HDTune ile tekrar açtım ve durum eskisinden de kötü oldu takılana kadar 15-20 sector oluyordu ki taranan kısım neredeyse yarıya kadar geliyordu şimdi ise baştan daha 5 kademe ilerliyor HDTunede ve 4 kırmızı 1yeşil :(
    Benim için önemli olan şu ilk adımı atlatabilmek resimde ki gibi acaba 177,741,696. sector mu yoksa LBA 177,848,192. sector mu hatalı bunu kitlersem Hard Disk Low Level Format Tool'la biçimlendirmeye devam edebilir bozuk sectorleri bir nebze tamir edebilirim. Ubuntuda hdd yi açtığımda daha rahat işlem yapabiliyorum fakat XP de tıkanıyor. İkisinde de yavaş biçimlendirme yapmıyor hızlı biçimlendirme yapabiliyorum. Sizin yaptığınız gibi raw yapamıyorum çünkü dağınık şekilde bad sectorler 10'a bölmeliyim ki aradakileri raw yapıp buda çok zor zaten bu kadar bölümlenmede yapılamıyor.

Teşekkürler...

• ilk kısımlardaki 8-9 tane dağınık halde olan bad sectorleri halletim fakat burdan ileriye gitmiyor HDTune ile zero fill de yaptım gene burda takıldı. Hdd raw biçimde şimdi resimde görüldüğü gibi bu kısmı bölüm oluşturarak raw olarak bıraksam gerisi normal işler mi?

5 satırı saf dışı bıraksam
    5*50=1250 kare
    her kare 381 MB
    1250kare*381mb=476250 mb fakat ilk anlatımdaki yapılan işleme göre (476250*100)/953488 (1TB)=47625000/953488=%49.94 çıkıyor yaptığınız hesaba göre, resimde görüldüğü üzere buranın %49luk bir dilim olmaması gerekir. Nerede hata yapıyorum?

• Sorunu kısmen çözdüm gibi arkadaşlar HDTune ile yarıda kısım yukarıda 92 GB takılı kalıyordu bende start ayarını 95 GB yapıp başladım bad sectoru atlattım ve attığım low level ve zero fill formatların faydasını gördüm geri kalanda sadece 2 bad Sector var.

buda yarım kalmıştı sabah baktığımda ve geri kalanını tekrar 984 GB tan start yapıp başlattım ve diğer sectorlerde sorun olmadığını gördüm.

Demek oluyor ki benim bad sectorlerim ortalama ilk baştan 109-110 Gb içinde kalıyor. Şimdi ben diski biçimlendirip 2 ye bölsem 120 GB lık kısmı RAW yapıp gerisini NTFS olarak yaparsam bu geriye kalan yaklaşık 880 Gb normal işler mi yoksa disk okurken RAW da olsa oradan geçeceği için HDD' nin iğnesi takılı kalır ve verileri okumada zorluk çıkartır mı?

• Arkadaşlar bad sector olan kısmı RAW yaptım ve geriye kalan temiz kısmı 2 ye böldüm. İyi işliyor gibi görünsede içine bişey kopyaladım ve kitlendi şu anda biçimlendiremiyorum bile. Bad Sector varsa yapacak hiç bir şey yok zaten benim bad sectorlerimde fiziksel bir darbe sonucu değildi yine de düzelmedi hdd bilginize...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozzgur06

Arkadaşlar bad sector olan kısmı RAW yaptım ve geriye kalan temiz kısmı 2 ye böldüm. İyi işliyor gibi görünsede içine bişey kopyaladım ve kitlendi şu anda biçimlendiremiyorum bile. Bad Sector varsa yapacak hiç bir şey yok zaten benim bad sectorlerimde fiziksel bir darbe sonucu değildi yine de düzelmedi hdd bilginize...

..ben bad sector olupda adam edılmıs dısk gormedım daha .. bugun calıssa yarını bellı degıl ..
  • ben azmettim :) en son yaptığım çalışmalarla 6 taneden 1 taneye düşürmeyi başardım ama artık benim beynimde bad sector oluşmaya başladı :) İlk zamanlarda 20 ye yakındı şu anda 1 tane bad setor kaldı o da cok inatçı hdd orda takılıyor yoksa sorun çıkartmayacak. Bir hdd de ubuntu kurulu ve disk aracına girdiğimde bir kaç kötü sector var diyor hdd de ama gayet normal işliyor 2 bad sector var :) full doldurup yavaş biçimlendirme yapıyorum hiç sorun yok ama bu seagate 3.5" 1tb beni bezdirdi... Bunu adam edersem fotoğrafını çekip forumda yayınlayacağım ibret olsun
  • arkadaşlar acil yardım.

harddiskimde bad sektörler var. öyleki bilgisayar açılmadığı gibi format dahi atamıyorum. format için gerekli kısım (harddiskteki) bozuk galiba. hdd regenerator kullanacağım şimdi ilk kez.

sorum şu: hdd regenaratör ile repair ettiğim kısımdaki veriler siliniyormu yoksa aynen kalıyormu ?

kullanan ve bu bilgiye sahip bi arkadaş cevap verirse sevinirim

ÖLÜMÜNE GALATASARAY

• ben kullandım 500 GB 2.5" ext. hdd için hiç bir veri silinmedi hatta hiç bi işe de yaramadı veri kurtarmaya verdim Türkiyede bir kaç firma yapıyor zaten onlarda bilgilerin %100'ü kurtarılıyor dedi. Pazarlık sonucu en son 400$+KDV fiyat verdiler.
    Yine de bir kaç kişiden daha cevap beklemeni tavsiye ederim fakat silinecek bir durum yok sonuçta repair...

Ekstra bilgi: veri kurtarma firması 10 günlük analizleri bedava (3 günde analiz ettiler 10gün bekletmediler) yapıp durum hakkında bilgi veriyor isterseniz fiyata okey diyip yaptırıyorsunuz istemezseniz hiç bir ücret ödemiyorsunuz. HDD de disk yüzeyinde gölgelenme varmış benim sorunum oymuş. Bir kere de hdd den yüzüm gülse test için firmalar bana gönderiyor zaten 1 ayda bir şey olmazsa piyasaya sürüyorlar :)
  • İki gündür uğraşıyorum 120 gb harddiskimin ilk 6 gb lık kısmı bad sectorlerle dolu. hdd regenarotor, hd tune,partition magic programlarını kullanarak gerekli dataları kurtarabildim.

benim durumum burdaki anlatılanlardan daha vahim. masaüstüne gelemiyorum. açılışta yok işletim sitemi hatası yok ne biliyim ne deyip kalıyor bilgisayar.

sonunda masaüstüne bağladım harddiski gerekli dataları aldım. bölüp parçaladım harddiski. 120 gb lık harddiskten 80 gb lık alan kullanılabilir durumda. diğer kısmı felç. hiçbir işlem yapılamıyor.

şimdi 80 gb lık kısma işletim sitemi kurdum. ancak laptopa takınca harddiski başlangıçta işletim sistemi hatası diyor. bunun sebebi ne olabilir acaba.

masaüstünde gayet güzel çalışıyor ama laptopta çalışmıyor. neden acaba ?

ÖLÜMÜNE GALATASARAY

• Benim 1 TB yukarıda belirtip HDTune ile sectorleri azalttığım hdd 94 gb da bir sector var orada taklıyor ve ilk 120 GB RAW yaptım görünmüyor fakat geri kalanın içine kopyalamaya başlayınca gene takılıyor sonuçta iğne oradan geçerken takılıyor yapacak bişey yok fakat ubuntuda daha iyi çalışıyor takılmıyor en azından işletim sistemlerine göre değişiklik göstersede sonuçta arızalı tam düzelmiyor herşey çok iyi diyorsun bi bakmışsın gene aynı...
  • Yahu ben yaklaşık bir ay önce bilgisayar aldım, laptop. 750 gb 7200 rpmlik bir hard diskim var. HD Tune ile tarattım ve bad sector yok, ancak oyunlarda v.b oyun kendi kendine kapanıyor, çalışmayı durdurdu hatası falan veriyor, arkadaşlarımdan bazıları bad sectorden dolayı dedi ancak bad sector yok. Bulunamayan bad sector tarzı birşey olabilir mi?

Orijinalden alıntı: Katıksız Manyak!

Yahu ben yaklaşık bir ay önce bilgisayar aldım, laptop. 750 gb 7200 rpmlik bir hard diskim var. HD Tune ile tarattım ve bad sector yok, ancak oyunlarda v.b oyun kendi kendine kapanıyor, çalışmayı durdurdu hatası falan veriyor, arkadaşlarımdan bazıları bad sectorden dolayı dedi ancak bad sector yok. Bulunamayan bad sector tarzı birşey olabilir mi?

sorun hdd degıldır ...konuda ayrıntı olmadıgı ıcın net bısı soyleyemem ama fakrlı bır baslık altında yenı bır konu acıp hangı oyunlarda hangı hataları aldıgınızı ve sıstemınızı tam olarak yazarsanız daha kolay yardım alırsınız ..

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.