Şimdi Ara

Bad sector ve düzeltme yöntemleri (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
406
Cevap
80
Favori
358.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar malesef konuyu baslatan dahil cogu arkadasimiz hdd teknolojisinden bihaber.. Hard diskin icinde eeprom vardir ki bu sayede hdd cesitli veriler kaydeder (toplam calisma saati gibi) bu verilerden biride bad sector bilgisidir. Buna s.m.a.r.t. denir. Normal taratmayla hddtune ile bad sectore ulasmaniz mumkun “degildir“ . Hdd de smart menusune ulasmak icin hddsentinel programini kullanabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hellboy sende eksik biliyorsun o zaman. SMART bir analiz ve raporlama modülüdür. Aslına bakarsan HDDTune gibi programların hepsi sadece smart bilgilerini okurlar. Bad sectörler ve ayrılmış sektörler farklı modüllerde kayıtlıdır. Bu modüllerin üreticilere göre isim ve adresleri farklıdır. Bahsettiğin epromlarda ise bunlar yazılmaz. Bu başlıktaki bad sectör onarma yazısıda bence yanlış. Daha çok bad sectörden kaçma şeklinde olmuş. En basit mantığı ile adresi bulup onsuz partition yapısı kurmaya çalışmışlar. Lakin bu diskin genel sağlık durumunu düzeltecek bir eylem değildir. Bad sectör ise üzerine tezler yazılacak kadar uzun bir konudur. Yapısına göre farklı bad sectörler var. Bu yüzden bazı yazılımlar ile olumlu sonuçlar alan arkadaşların olması normaldir. Örneğin HDDRegenarator.
  • Gecenlerde sanirim bu bad sectorden kaynakli olarak programlar birden kapanmisti saat flnda gozukmuordu res attim pc acilmadi.Windows logosu gelip mavi ekran verior ve aninda kendi kendine res atiordu pc.Bole olunca format atmak istedim.Formattada gri ekranda donup kalior.Simdi bi kenarda duruor pc.Low level format ile halledebilirmiyiz problemi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omer14

    quote:

    Orijinalden alıntı: cleron

    hdd regenerator gibisi yok yanlız windows ortamında yapılmayacak

    dediğiniz program indirdim bende

    full sürüm mü e gerek illa yoksa deneme sürümü de iş görür mü

    durumum bu

     Bad sector ve düzeltme yöntemleri


    programı cd ye atıp boot etme işlemini anlatırsanız çok makbule geçer

    usta direk hirenboot cd sinin direk image sini indir ve cd ye çek yapmazsan pm at ytardımcı olayım hiren boot 14 yada 9.8 en itisi bunlardan birini indir hallet
  • hdd regenarotor

    veya

    hddat 2

    full sürüm nasıl bulunur ki

    crack yapanların hepsi virüslü
  • hd dat2 programını kullandım..gece 2 de başladı 120 gb hdd için gündüz 13 de bitti

    önceki hali bu

     Bad sector ve düzeltme yöntemleri


    sonra bu oldu


     Bad sector ve düzeltme yöntemleri


    daha fazla iyileştirme yapmak imkansız mı arkadaşlar

    yeni hdd mi almalıyım

    gerçi şu an eskisi gibi takur tukur sesleri gelmiyor ama

    ne önerirsiniz
  • Arkadaşlar benim soruma yanıt yok mu? HD Tune ile harici HDD mi taratıyorum, sadece üç saniye sürüyor ve 163 MB'lık tarama yapıp taramayı bitiriyor. Yani sizinkiler gibi yeşil ve kırmızıdan oluşan bir sonuç olmuyor. Aşağıda ekran görüntüsünü paylaşıyorum. Programda sorun mu var diyorum ama başka disk taratıp denedim onu sonuna kadar taradı, hepsini yeşil gösterdi. 8 GB'lık USB bellek bile 7 dakika sürdüğüne göre 500 GB'lık HDD'yi 3 saniye tarayıp bırakmaması lazım.. Bu sorun neden kaynaklanabilir? Böyle bir tarama yapıp bad sector'leri görebileceğim başka bir pprogram yok mu?..

     Bad sector ve düzeltme yöntemleri
  • selam Fahrenhayt 46 benim seagate 640 gb hardiskimde 1 tane ban sectör vardı dadiğin tune ile taratınca gördüm.Sonra hdat2 indirip biostan boot edp tarama yaptım hdd create ile seçeneğini seçtim sonra harddiski laptop görmedi başka laptopta görmedi ne yapmam lazım acil yardım bilgisayarcılar hardiski çöpe at dediler ne yapmam lazım?
  • Arkadaşlar allahaşkına bu işlerden anlayan birisi benim soruma bir yanıt versin, fikrini söylesin. En son aşağıdaki mesajı yazmıştım ama kimseden bir cevap ya da öneri gelmedi. Şu tarama işlemini bi gerçekleştirebilsem sonraki aşamalara geçeceğim. Hepsini bad sector gösterse de bari diskin bozuk olduğunu bilsek, ama üç saniye sonra tarama işlemi sona eriyor ve tamamlamıyor taramayı.. En azından başka bir program var mı bildiğiniz bad sector taraması yaptırabileceğim?

    quote:

    Orijinalden alıntı: ozgur77

    Arkadaşlar benim soruma yanıt yok mu? HD Tune ile harici HDD mi taratıyorum, sadece üç saniye sürüyor ve 163 MB'lık tarama yapıp taramayı bitiriyor. Yani sizinkiler gibi yeşil ve kırmızıdan oluşan bir sonuç olmuyor. Aşağıda ekran görüntüsünü paylaşıyorum. Programda sorun mu var diyorum ama başka disk taratıp denedim onu sonuna kadar taradı, hepsini yeşil gösterdi. 8 GB'lık USB bellek bile 7 dakika sürdüğüne göre 500 GB'lık HDD'yi 3 saniye tarayıp bırakmaması lazım.. Bu sorun neden kaynaklanabilir? Böyle bir tarama yapıp bad sector'leri görebileceğim başka bir program yok mu?..

     Bad sector ve düzeltme yöntemleri

  • Anlaşıldı.. Çöpe atacağım galiba ben bu diski.. :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgur77

    Anlaşıldı.. Çöpe atacağım galiba ben bu diski.. :(

    @ozgur77 Eğer yazılım ile tarama yapamıyorsan mutlak bad sektörlerden dolayıdır. Bende bilgisayara format atmadan ve tekrar işletim sistemi kurmadan önceki dönemde harddiskimde takılma sorunarı yaşıyordum. Chkdsk yapıp düzelme olsa bile ertesi gün yada birkaç gün sonra bir bakıyordum windows açılış sırasında takılıp kalmış. Son çağre olarak format attım ve sonucunda gördüm ki, bad sektörlü kısım işaretlenmiş ve tekrar işletim sistemi ve 3 partsiyonla şuan düzgün kullanıyorum. Hoş gerçi @sun bury arkaşla aynı durumda şuan harddiskim yani 1 tek kırmızı nokta var ama... (zaten bende bunu nasıl çözerim diye soracaktım forumda). Ama sonuç itibariyle sorunsuz çalışıyor şuan. Yani özetle şuan yapman gereken format (tabii quick formattan bahsetmiyorum). Buda olmazsa, yazılımın ismi neydi hdat2 mi. Hiren boot cd içerisinde bu yazılımı denemek ve akabinde yine olmadı low level format. Hd Regerator programı hiçbir işe yaramayan uyduruk bir yazılım sanırım. Çünkü benim harddiskimde hdtune ile bulduğum badsector'ün olduğu konumu bununla arattığımda bad sector göstermedi. Ama bilemiyorum belki ben yanlış alanı taratmışta olabilirim. En azından denenebilir. Tüm bu bahsettiğim işlemlerden önce denenmeli çünkü veriler silinmiyor bununla tarama işlemi yapıldığında...
  • Ellerine sağlık dostum çok yararlı bir konu hazırlamışsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgur77

    Arkadaşlar allahaşkına bu işlerden anlayan birisi benim soruma bir yanıt versin, fikrini söylesin. En son aşağıdaki mesajı yazmıştım ama kimseden bir cevap ya da öneri gelmedi. Şu tarama işlemini bi gerçekleştirebilsem sonraki aşamalara geçeceğim. Hepsini bad sector gösterse de bari diskin bozuk olduğunu bilsek, ama üç saniye sonra tarama işlemi sona eriyor ve tamamlamıyor taramayı.. En azından başka bir program var mı bildiğiniz bad sector taraması yaptırabileceğim?

    quote:

    Orijinalden alıntı: ozgur77

    Arkadaşlar benim soruma yanıt yok mu? HD Tune ile harici HDD mi taratıyorum, sadece üç saniye sürüyor ve 163 MB'lık tarama yapıp taramayı bitiriyor. Yani sizinkiler gibi yeşil ve kırmızıdan oluşan bir sonuç olmuyor. Aşağıda ekran görüntüsünü paylaşıyorum. Programda sorun mu var diyorum ama başka disk taratıp denedim onu sonuna kadar taradı, hepsini yeşil gösterdi. 8 GB'lık USB bellek bile 7 dakika sürdüğüne göre 500 GB'lık HDD'yi 3 saniye tarayıp bırakmaması lazım.. Bu sorun neden kaynaklanabilir? Böyle bir tarama yapıp bad sector'leri görebileceğim başka bir program yok mu?..

     Bad sector ve düzeltme yöntemleri




    Quick scan seçeneğini işaretle öyle tarat



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özcan35 -- 7 Kasım 2012; 1:22:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sezilen

    [size=3]anlatım için çok teşekkür ederim, bir sorum var çok eski hdd lerin çoğunda gördüğüm hdd levhası üzerinde entegreler arasında veya yeşil yolların başlangıç ve bitiş noktalarında, küçük küçük(en fazla 1mm çapında) delikler var, yıllar önce bir hdd klavuzunda bunların bazılarından bilmem kaç voltluk elektrik verildiğinde şöyle olur filan diye birşeyler anlatıyordu, ingilizce olduğundan o zaman pek bir şey anlamamış, herhalde bozukluk(bad sectör) olduğunda servis tarafından bu deliklere elektrik verilerek düzeltiliyor diye düşünmüştüm. şimdi baktım yeni hddlerde de var(yeni dediğim şu an önümde 20GB samsung, 1.6GB wd, 40 GB seagate var, seagate olanın levhasının üzerine pvc sünger konup üzeri metal kapak ile kapatılmış zaten ısınıyor neden sünger koyarlar anlamam? zira ramlerin üzerindeki etiketleri bile, soğumasını yavaşlatmasın diye sökerim), 3-4 farklı büyüklükteler ve bazıları jumper yeri gibi dikdörtgen bir çizgiyle ayrılıp jp.. gibi numaralandırılmış. bu noktaları kullanarak şok elektrikle low level formattan daha etkili format atmak mümkün mü acaba?

    hdd üzerindeki hangi deliklerden bahsettiğini anlamadım ama şunu söylim bir çok elektronik fabrikasında çalıştım bu tür cihazlar okadar hassas ki değil elektrik vermek statik elektrikten etkilenmesin diye çalışırken bize bir sürü topraklama bilekliği veriyorlardı ve hergün onları taktığımıza dahil imza atıyorduk ve her iki kolumuzda sağ ayak bileğimizde yere temas eden birtane oturduğumuz koltukta iki adet çalışma masamızda bir adet çok sayıda ayrı bir topraklama hattına bağlı bu önlemlerle çalışıyorduk yani elektrik vermek devreyi bozar diye düşünüyorum bu hassasiyeti göz önünde bulundurursan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sfr+10

    quote:

    Orijinalden alıntı: onurbe_844

    quote:

    Orijinalden alıntı: is_mailbyte

    biri badsector mü dedi 2 gündür niye kitleniyor diyorum buldum

     Bad sector ve düzeltme yöntemleri


    harddiskle top mu oynadın bu ne hal



    maşallah kırmızıları sağlam yeşilleri bozuk sektör saysan bile çok
  • Orijinalden alıntı: alialtin

    Orijinalden alıntı: sfr+10

    Orijinalden alıntı: onurbe_844

    Orijinalden alıntı: is_mailbyte

    biri badsector mü dedi 2 gündür niye kitleniyor diyorum buldum

     Bad sector ve düzeltme yöntemleri


    harddiskle top mu oynadın bu ne hal



    maşallah kırmızıları sağlam yeşilleri bozuk sektör saysan bile çok

    Aslında hatalı olan bizimkiler. Normade kırmızılar düzgün yeşiller bad sektor olanlar. Arkadaşın harddiski yine iyi durumda
  • Arkadaşlar aynı sorun bendede var şuan sizden okuduklarımı yaptım hddtune ile test yapıyorum şimdilik 3 tane çıktı 640gb lik bi harddiskim var ama bide bende + olarak şöyle bir sorun var laptop kullanıyorum acılırken sıyah ekranda takılı kalıyor bu sorun bu yuzdenmi ama geri laptopu kapatıp f12 ve del tuşuna basıyorum 2-3 satır yazı yazıyor ve laptop açılıyor ama çok yavaş açılıyor. bu sorun bu yüzdenmidir ve hdd tune hala devam ediyor yaklaşık %25 %30 fln tamamlandı 3 tane sector var.
  •  Bad sector ve düzeltme yöntemleri



    Tosunum turp gibi 2008'den beri kullanıyorum hiç sorun yok

     Bad sector ve düzeltme yöntemleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CryBe4Die -- 7 Aralık 2012; 12:15:47 >
  • arkadaşlar benim disktede problem var son günlerce pc geç açılmaya ve bazen 5-6 denemeden sonra açılmaya başladı ve en son olarak Windows Sabit Disk Sorunu Algıladı diye hata vermeye başladı.
    Şimdi 2 programla yaptığım sonuçları veriyorum size.



     Bad sector ve düzeltme yöntemleri


     Bad sector ve düzeltme yöntemleri


     Bad sector ve düzeltme yöntemleri


    Benim anlamadığım şu gördüğünüz gibi sectorler sağlam ama %34 hasarlı olarak ve 1978 sector count failed diyor nedir sorun bilen yardımcı olabilirmi

     Bad sector ve düzeltme yöntemleri


    Smart bu sabit sürücü için ciddi hatalar raporluyor.
    Anlamıyorum...hd tune gördüğünüz gibi ölü sector bulamıyor ama 1978 tane ölü sector sayısı veriyor ??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sdkfz251 -- 25 Aralık 2012; 17:10:09 >
  • benim diskte de var 1-2 kırmızı nokta

    bir ara bu konudaki yöntemleri deneyeyim.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.