Şimdi Ara

Bad sector ve düzeltme yöntemleri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
406
Cevap
80
Favori
358.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşım eline koluna emeğine sağlık bizim gibi pc kullanıcılarını aydınlattığın için
  •  Bad sector ve düzeltme yöntemleri



    direk o hatalı ilk bölümü nasl kullanım dışı bırakabılırım?

    ilk 30 kareyi ayri bi sürücü olarak sectim 30x122 den=3660 olarak sanırım artık aynı sorunu yasamam ? hd tunede hala bad sector gosterıor ama o bolgeyı kullanmıyor sanırım anladıgım kadarıyla ?

     Bad sector ve düzeltme yöntemleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1NoFear1 -- 14 Ağustos 2010; 8:19:33 >




  • imzamdaki seagatede error scanda bad sektör olmasada healt bölümünde uyarı ve hd sentinel programında hdd'nin 14 günlük ömrü vardı diyordu.15 gün önce garantiye yolladım.Bakalım yenisiyle değişim yapacaklarmı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sonhack

    hdd regenerator programını bi araştırın ve kullananlara bir sorun isterseniz mantıksal sorunların % 100 e kadar halledebiliyor ve fiziksel problemlerde ise büyük başarıları var bu alanda kullanılmıyan bir diski dahi bu progam ile sayısız bad sektörden arındırarak kullandığımı biliyorum.


    Evet HDD Regenerator programı oldukça başarılı.Ama bu başarısızı belli bir zaman aralığı.Bozuk sektörleri,HDD Regenerator ile düzeltin ardından bilgisayarı kapatıp,tekrar açın.Muhtemelen Windowsunuz çökmüştür.
    Bad sectorun en iyi çözümü yeni HDD.Ama param yok,şuan HDD alıcak durumda değilim diyorsanız, HDD Regenerator + Deepfreeze bu ikiliyi kullanabilirsiniz.Uzun bir süre boyunca herkesin yaşama şansı sıfır olduğu gibi,harddiskinde öyle :D




  • Zamanında böyle bir arızalı pc vardır ki nereden bakarsanız hdd 'nin ilk %50 lik bir bölümü kullanılamıyordu.
    Xp falanda kurulamıyordu. Resme kullanılmayacak haldeydi.

    Ben ilk önce tüm bölümleri kaldırdım. Sonra bu arızalı bölüm kadar bir bölüm oluşturdum.
    Sonra kalan sağlam alan kadar başka bir bölüm. Sağlam bölümü formatladım.
    Sonra bir partions programıyla arıızalı bölümü kaldırıp . Sağlam bölümü 1. bölüm olarak gösterdim.
    Sonra da xp'mi kurup işlemi bitirdim...
  • Yahu benim 2 tb de bad sector oluşmuş. Canım fena halde sıkıldı.

     Bad sector ve düzeltme yöntemleri


     Bad sector ve düzeltme yöntemleri


    Alalı 1 sene olmadı ve ne bir çarpma ne bir düşürme ne de bir elektrik kesintisine denk gelmedi. Zaten ups var. İçindeki dosyaların yarısından fazlasını yedekledim. 850 gb lik bir veri kaldı. Onu atacak bir yerim yok şuan. DVD ye çekeceğim ama zaman alacak. Daha sonra garantiye göndermeyi düşünüyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

    fahrenhayt46

    Anlatım için teşekkürler

    Fakat yukarıda bahsettiğiniz bad sector düzeltme ve low level toollarından hepsini ve fazlasını denedim.
    Maalesef durumu çok kötü disklerde pek bir işe yaramıyorlar.
    Durum sizin konudaki hdd gibi ise kurtarılabilir gibi ama hepsinde maalesef işe yaramıyor.

    Burada olduğu gibi

     Bad sector ve düzeltme yöntemleri



    Maalesef böyle bir diskte 3. seçenek de işe yaramıyor.Diskin haline bakın
    Herhalde 1500 kere bölmek lazım.

    hard disk karşıyaka bayrağı gibi olmuş hocam tır fln mı geçti üzerinden




  • bu HDDAT2 programını çalıştırdığımızda , hdd e format atmak gerekiyor mu?ya da program verileri siliyor mu?
  • Elimde eski bi 160gb hdd var...Test etmeye korkuyorum

    Birde MaxBlast 5 diye bir program var.Hiren alternatifi olabilir mi bu program?
  • Önceki mesajımdaki resimler silinmiş. Tekrar yükledim.

     Bad sector ve düzeltme yöntemleri


     Bad sector ve düzeltme yöntemleri


    Sonunda yedeklerimi aldım. Haliyle 2 TB olunca yedek alması kolay olmuyor. Ardından normal şekilde NTFS format atıp tekrar tarattım.

    Sonuç:

     Bad sector ve düzeltme yöntemleri


     Bad sector ve düzeltme yöntemleri


    1 tane bad sektör kaldı.

    Bunun için ne yapabilirim acaba?

    Garanti versem değiştirirler mi?




  • Harikulade bir paylaşım teşekkür ediyorum.
    320 gb lık Samsung HDDim var. HDTUNE ile taratınca şöyle bir tablo çıkıyo ortaya. Ama harddiskim dolu olduğu ve yedekleme yapamıyorum. Bad sectorlerin fiziksel olduğunu ve çok ciddi olduğunu düşünmüyorum. Ne yapabilirim ?
    http://i1010.hizliresim.com/2010/10/13/2831.png



     Bad sector ve düzeltme yöntemleri




  • Kimseden cevap gelmedi. Bende aldığım yerden bir cevap alamayınca distribütöre gönderdim. 2 hafta bekledim sağolsunlar yenisi gönderdiler. Hemde 64mb cache'li olanını.
  • Benim denemediğim yol kalmadı sonunda bıktım servise yolladım. Kardeşimin çalıştığı yerden aldığım için al şunu servise yolla diye verdim. Ürün açılmıyor diye yollamış saflar geri geldi. Tekrar postaladım bende Bad sectör diyne. Bakalım beklemedeyim hafta sonuna kadar gelir umarım. 1 tb boşaltana kadar bende çok debelendim. Gene harici olmasının avantajı var. Oraya buraya dağıttım verileri Gelsin dolaşıp tolayacam geri

    Benden tavsiye gerçi başkaları da söylemiş ya. Eğer taşınır ise hdd hiç uğraşmayın düzeltecem diye. Garantisi varsa direk postalayın servise. Ben 7 gün uğraştım bir tanesiyle baktım olmuyor son 50 gb temizmiş orayı kurtarabidim ancak. 320 gitti kaldı 50




  • Arkadaşlar ben imzamdaki laptopu kullanıyorum. HDD WD Scorpio Blue 320gb 2 bad sektör vardı ben bunu düzeltmek bile istemiyorum. sadece kullanmamak istiyorum o sektörler kullanılınca bilgisayar öyle bi donuyor ki anlatamam kapatmak zorunda kalıyorum. hd tune ile yeniden taratıyorum inşallah donmaz. Herhangi bi antivirus taramasında da inanılmaz kasıyordu o bad sektörlere gelince. Şimdi ben bunları kullanmamak için ne yapabilirim?
  • quote:

    Yöntem 3:

    Ne yaptıysam yapayım o noktadaki bad sector gitmiyor, bende şöyle yaptım,
    Yukarıda bad sectorun hangi noktaya geldiğini nasıl hesapladığımızı hatırlayın, aynı şekilde bu bad sector ün yerini bulalım, sondan 62. Karede, yani 62x190(her kare 190mb)= 11780 mb, sondan 11780mb, diskin toplam boyutu 476749mb idi 11780 mb çıkarırsak, baştan 464969 mblik bölüm sağlamdır, buda 454gb(1024e bölünce) yapar, ben de diski ikiye böldüm ilk bölüm 450gb, geri kalan 15 gblik kısım ise ikinci bölüm oldu, şimdi burada 15gblik kısmı sildim ve biçimlendirmedim raw olarak kaldı, sistemde gözükmüyor ve bad sector de o bölümde kaldı(sondan 11.Gb de idi), sonuçta 15gb den oldum ama içim rahat:) Özetle diskin bad sectorlü olan son 15 gb lik kısmını çöpe attım,

    Farklı bi uygulama olarak; örneğin 160 gblik bir diskiniz var ve 90ıncı gigabyte ta bad sector var ve ne yaptıysak gitmedi, diski 89gb , 3gb(garanti olsun) ve 68gb olarak sırasıyla üçe bölebiliriz, 3gb lik kısım raw olarak kalır ve sistemde gözükmez, bizde diskimizi iki parça 89gb ve 68gb sağlam olarak kullanabiliriz,
    hatta partion manager isimli programla bu kullanılmayacak 3gblik kısmı gizleyebiliriz, sadece fdisk te görünür,,

    Son olarak low level formattan bahsetmek isterim, benim 5yıllık 160gb seagate diskimden acayip sesler geliyordu ve çok yavaşlamıştı, bu diksede low level format attım ve disk yeni gibi oldu, tabi kullandıkça gene ses geliyor ama eskisi kadar değil, ama şunuda belirtmekte fayda var LLformat diskin manyetik alanı ile oynadığından mecbur kalmadıkça atılmamalı,,
    Umarım işinize yarar,,
    kolay gelsin,,
    İlk mesajda yazmış eleman bunu yapacaksın. Konumları büyük önem taşıyor artık bad sectörlerin




  • Peki hocam ama kafam karıştı.3-4 ay önce o daire içine aldığım yerde bad sectör cıkıyordu 2 tane şimdi cıkmadı sonlarda 1 tane cıktı. Bilgisayarı antivirüs ile tarattığım da biyerden sonra inanılmaz kasıyordu. şimdi düzelmiş gözüküyor oradakiler 1 tane var onu arkadaşın dediği gibi yapsam bu kasmalar biter mi ?

     Bad sector ve düzeltme yöntemleri
  • Son 20 gb feda ederek şimdilik sorunlarını bitirebilirsin. Hep diyorum benim başıma geldiği için hata düzeltme yapmadan taratmanın bir manası yok. Gerçi benim harddisk harici olduğu için farklı olabilir ama harddiskte hiç sorun bulamıyordu hdtune. Bir hata denetimi yaptım sonra tarattım harddisk kevgire dönmüş.

    Bad sectör mekanik mi yoksa programsal bir sorunmu kimse bilemediği için net konuşmak imkansız. Ben kevgire dönen kısmı ayırdım haricideki sağlam kısımdaki 50 gb kullanıyorum sorunsuz. Büyük ihtimal son 20 gb ı ayırman senin sorunlarına çözüm olur. Raw olarak dursun kenarda 20 gb.

    Servise yollama imkanın olduğu zaman servise postalamak en mantıklısı bu diskleri
  • Anlatın çok güzel,teşekkürler.
    Bende USB hdd'de 2 adet bad sector vardı,HDdat2 ile boot ettirmeme rağmen program hdd'yi görmüyor,ben de low level format attım,heriki bad sector de düzeldi.Ama bu yöntemde bad sectorler atlanıyormuş,tekrar geriye dönüp eski haline getirip HDdat2 ile düzeltip,eğer düzelmezse low level format mı atayım,ya da böyle mi devam edeyim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr.amon

    Anlatın çok güzel,teşekkürler.
    Bende USB hdd'de 2 adet bad sector vardı,HDdat2 ile boot ettirmeme rağmen program hdd'yi görmüyor,ben de low level format attım,heriki bad sector de düzeldi.Ama bu yöntemde bad sectorler atlanıyormuş,tekrar geriye dönüp eski haline getirip HDdat2 ile düzeltip,eğer düzelmezse low level format mı atayım,ya da böyle mi devam edeyim?


    Fazla kafayı takıyorsun derim. Olduğu gibi kalsın yoksa bunu can sıkkınlığı için mi yapıyorsun :)
  • Bad Sector var ama göstermiyor nedense. Hep dediğim gibi hata denetimi yoksa Bad Sectör de yok. Bakalım kaç tane bad sectör çıkacak Heyecanlı bekleyiş başladı

     Bad sector ve düzeltme yöntemleri


     Bad sector ve düzeltme yöntemleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raskolnikov -- 4 Aralık 2010; 15:13:21 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.