Şimdi Ara

BackUp Program ve BackUp üzerine Tavsiyeler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bilgisayarımda yaşamış olduğum bir problem sonucu kaçınılmaz çözüm "format" gibi duruyor;http://forum.donanimhaber.com/m_65448981/tm.htm

ne ki bilgisayarı "XP" üzerinden açabilirsem bir imkan "backup" almayı düşünüyorum. fakat daha önce hiç yapmadım... bu yüzden kafama takılan bir kaç soru var yardımcı olursanız sevinirim,

1. Önerebileceğiniz en iyi "BackUp" programı hangisidir? hangisini tavsiye edersiniz?

2. BackUp programı ile bilgisayarda yüklü tüm programlar geri gelecek şekilde ayarlanabilir mi? ayrıca bu programlarda yapmış olduğum kişisel ayarlamalar, düzenlemeler de gelir mi? yani programların standart halleri mi yoksa mevcut hallerini mi backup alacak?

3. programların bir çoğu full veya premium sürümleri. -bundan övünmüyorum ama işte çaresizlik; fakat parayla alarak değil elbette, malum olduğunuz yollarla tam sürüm yapılmış programlar. bunlar ne olacak, nasıl alınacak backup alınırsa?

4. bir de oyunalr var tabi ve oyunların save dosyaları. kimi "save"ler kopyalanabilir, daha sonra eklenebilir ama kimi oyunlarda karakter oluşturduğumuz için save dosyaları da onunla bağlantılı olduğundan kopyala yapıştır bazen işe yaramıyor. bu oyunları da yedekleme imkanı mevcut mu? ve programlarda sorduğum gibi kişisel değişikliklerim yani save'ler felan da backup alınacak mı yoksa standart halleri mi olacak?

5. aynı programlardaki gibi oyunların da sadece 1-2 tanesi ücreti ödenmiş şekilde, gerisi sizin de anlayacağınız üzere... bu oyunlar backup alınırsa nasıl olacak?

şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GEr0nim0 -- 5 Eylül 2012; 13:40:58 >

• Kullandığım ve önerdiğim Acronis True İmage dir, sorularına gelince.

1- Acronis True İmage (Sürüm farketmez en son sürümü kullan bence)
    2- Yedeği aldığın andaki şekle geri döner. Windowsu C ye kurduğunu düşünürsek genelde öyle olur zaten, sadece C sürücüsü aynı şekilde geri gelir. Yedekleme önce kurduğun tüm programlar, yaptığın tüm ayarlar aynı şekilde yedek öncesindeki gibi olur.
    3- Sadece seriall gireceğinden sorun yok.
    4- Oyun saveleri genellikle Cde windows kurulu dizinde olduğundan, yedek önce o oyunda nerde ise o şekilde kayıtlı kalır. Yedekten sonra ilerlersen yedeği geri attığında eskisi gelir.
    5- Oyunda hiçbir problem olmaz, savelerini yedeği geri yükleme öncesinde save nerde ise oraya geri atarsan kaldığın yerden devam edersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByAdmin

Kullandığım ve önerdiğim Acronis True İmage dir, sorularına gelince.

1- Acronis True İmage (Sürüm farketmez en son sürümü kullan bence)
    2- Yedeği aldığın andaki şekle geri döner. Windowsu C ye kurduğunu düşünürsek genelde öyle olur zaten, sadece C sürücüsü aynı şekilde geri gelir. Yedekleme önce kurduğun tüm programlar, yaptığın tüm ayarlar aynı şekilde yedek öncesindeki gibi olur.
    3- Sadece seriall gireceğinden sorun yok.
    4- Oyun saveleri genellikle Cde windows kurulu dizinde olduğundan, yedek önce o oyunda nerde ise o şekilde kayıtlı kalır. Yedekten sonra ilerlersen yedeği geri attığında eskisi gelir.
    5- Oyunda hiçbir problem olmaz, savelerini yedeği geri yükleme öncesinde save nerde ise oraya geri atarsan kaldığın yerden devam edersin.

@ByAdmin çok teşekkürler,

Bu halde bi problem daha aklıma takıldı;
    ilk mesajımda yer alan linkte de görüleceği üzere windows7 startında bir problem yaşıyorum bu sebeple backup alacagım alabilirsem,

Sonuçta yazılım ile ilgili bir problemim var backup yaptığımda Csurucusu aynen gelecekse ve windows'un şu anki hali gelecekse aynı problemi tekrar yaşar mıyım?

dediğim gibi backup olayını hiç bilmiyorum, belki windowsu kurduktan sonra backup aracılığıyla herseyi getiriyoruzdur vs.... Nasıl olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sıkıntı windows kaynaklıysa aynen o şekilde geri gelir.

Tavsiyem temiz güzel bi windows kurup istediğin ayar ve programlardan sonra yedek alman.
  • Bu halde de başka bir soru aklıma geliyor;
    bahsini yaptığınız programda veya başka bir programda sadece belli programların yedegini alma imkanım mevcut mu? Yani windows haricindekilerin yedeğini alsam sonra windowsu kursam ve backupı çalıştırmak suretiyle programları geri getirebilir miyim?

not: bunları backup programlarını kurup inceleyerek bulabileceğimin farkındayım ama gördüğünüz üzere telefondan giriyorum dışarıdayım, herkesin anlayışı için teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olabilir belki bilmiyorum ama ondada sıkıntılar diye düşünüyorum. Çünkü kurulan programların çoğu regedite (kayıt defterine) ve sistem dosyalarına bazı dosyalar-bilgiler eklediğinden ve backupta bunlar olmayacağından (olmaz diye düşünüyorum) kuırulan programlarda sıkıntılar çıkar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.