Şimdi Ara

Baas gitarla, Gitar arasında kaldım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Birader gitar kursuna yazdır diye tutturdu. Sadece gitar olsa amenna ama Bass gitar çalacam diye tutturdu. Söz verdim lakin kafam çok karıştı . Bir foruma danışayım dedim.

Bu işten anlayan arkadaşlar ilk olarak hangisinden başlamasını önerirsiniz?
    Normal gitara göre zormudur ?
    Öğrenmesi ne kadar sürer ?
    Aralarındaki fark nedir?

ARAŞTIRIRKEN DİKKAT ETTİMDE BASLA ELEKTRO GİTAR KASA OLARAK AYNI GÖZÜKÜYOR. LAKİN BASS GİTAR DA 5 TEL ; ELEKTRO GİTARDA 6 TEL VAR ?

Gitar ????

Bass gitar ????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imate -- 23 Ekim 2010; 22:05:12 >

• İlk klasikle başlama işi uydurmadır zevkine göre istediğinden başla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imate -- 23 Ekim 2010; 22:06:46 >

Orijinalden alıntı: imate

ARAŞTIRIRKEN DİKKAT ETTİMDE BASLA GİTARLA, ELEKTRO GİTAR KASA OLARAK AYNI GÖZÜKÜYOR. LAKİN BASS GİTAR DA 5 TEL ; ELEKTRO GİTARDA 6 TEL VAR ? ???

birader bass gitarcılık, çok profosyoneller dışında, normal gitarı beceremeyenlerin uydurduğu birşeydir..

ilerde profosyonel olmasa bile bir grupta felan çalmayacaksa bass gitarcılık ögrensen ne ögrenmesen ne ? normal parçaları çalmıyor bu bas gitarcılar, arka fonda olan koyu bass tıngırtıları cıkarıyor.. yani eline alıpta ritim çalmak, solo atmak, melodi yapmak çalmak yok. gereksiz bence

Charlotte Hornets taraftarı

• bende klasik bir gitar var. eğer düşünürsen bana pmden ulaşabilirsin, model yamaha c40

http://www.muzikalhizmet.com/yamaha-c-40-klasik-gitar-p29781.html
    HONDA CİVİC 1.6 SPORT
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gitar önerisi
    2 ay önce açıldı
    Bu elektro gitarla olur mu?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • baas gitar diye bisey yok

Orijinalden alıntı: EXe-C*

bende klasik bir gitar var. eğer düşünürsen bana pmden ulaşabilirsin, model yamaha c40

http://www.muzikalhizmet.com/yamaha-c-40-klasik-gitar-p29781.html

bu arada bir hevesle almıştım bir yıl felan oluyor. 3-4 kere elime ya aldım ya almadım.

Bu arada bass ve klasik birbirinden tamamen alakasız. Ya normal gitar ya bass başlasın. İlk biri sonra diğeri diye bir şey yok.
  • Arkadaşım koyduğun bas gitar resmi guitar hero gitarı sanırım. Bi kere çalmak istediğin şeye göre değişir. Bas gitar çalınan şarkılarda müziğin arkasını doldurmak, daha tok bi şekilde gelmesini sağlamak için kullanılır şeklinde söyleyebiliriz. Bas gitarın sesi önce bir dinle. Bas gitar çok sıkıcı olabildiği gibi çok eğlenceli ve şarkının en öenmli aleti de olabilir, örneği Red Hot Chilie Pappers grubunda bas gitar çok ön plandadır, aynı şekilde Muse grubunda da. Ellerinin şekli de çok önemli. Eğer küçük bir elin varsa bas gitar zor gelebilir, çünkü perdeler arası mesafe büyük ve teller kalın olduğundan geçişlerde ve basmalarda zorlanabilirsin. Bas gitar her tür müzik dalında kulalnılır, büyük senfoni orkestralarında bile arkadayı doldurmak için bas gitar kullanılır. İkisi çalma mantığı benzer olan aletler. Bas gitarda akor kavramı yoktur, normal gitara göre bu yüzden daha basittir, çok solo atmazsın (eğer Cliff değilsen ). Ama tabi bu senin zevkine kalmış bir şey, bu söylediklerime göre istediğin gitarı seçebilrsin.

• pekala klasik gitar çalan birisi kursa gitmeden bass gitara apapte olabilir mi?

Orijinalden alıntı: imate

pekala klasik gitar çalan birisi kursa gitmeden bass gitara apapte olabilir mi?

Klasik çalması onun bass çalmasına hiç yardımcı olmaz.
    Belki parmakların alışması yönünden. Ama ilk klasik sonra bass tamamen zaman kaybı olur. Direk bass başlatmak en mantıklısı.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.