Şimdi Ara

az kilo çok tekrar, çok kilo az tekrar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
11.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • her iki antrenman şekline göre yağ yakımı,güç,kas artışı,definisyon konularında nasıl sonuçlar elde ederiz, internette o kadar çok farklı görüş var ki birine verilen cevap başka yerde diğeri için de verilmiş özellikle yağ yakımı konusunda.
    sizlerin fikirleri neler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yağ yakımı icin genellikle az agırlık cok tekrar söylenir.
    Fakat bunu bazı uyanıklar farklı algılar.

Simdi az kilo diyince arkadaş kaldırabileceginden daha azını kaldırıyor.
    Böyle olunca da hic bir işe yaramıyor.
    Kaldırabildigi kadar agırlıgı sabit bir şekilde devam etmeli

normalde ayda 5 kilo ise bu arkadaş 2 ayda 5 kilo artıracak.(sayılar tamamen sallama )

Bir de az agırlık cok tekrar parçalanmak icinde kullanılmaktadır.
    Bulk döneminden hemen sonra yapılması halinde mevcut yaglardan kurtulup parçalanmaya gidilmektedir.

Son olarak az kilo çok tekrar bölgesel icin degil komple program icin daha uygun oluyor.
    Bölgeselde az kilo cok tekrarla başarı almak zor.
  • bilgi için teşekkürler

bir yerde de ağır kilolarla çalışmanın yağ yakımını daha çok tetiklediğini okumuştum,kasları daha fazla strese sokarak enerji için vücudun yağlara saldırması hatta kas artışına bağlı olarak antrenman haricinde bile yağ yakımının devam edeceği mantığıyla,aslında deneyip görmek lazım,bu sırada da nasıl beslendiğimiz antrenman şekli kadar önemli olmalı
    1.5 ay aradan sonra tekrar salona başlıyorum ,bıraktığımda 94 kiloydum,şu an 90,karbo alımını azalttım,daha da kilo vermek ve kas kütlesini arttırmak istiyorum, bunun için pramit sistem iyi olur mu,her 2 tekniği de kullanmış olurum böylece

• Vücut tipin çok önemli bu konuda, endomorf ise az ağırlık çok tekrar, ektomorf ise max ağırlık az tekrar şeklinde spor hocam tavsiye etmişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sarfhan

Vücut tipin çok önemli bu konuda, endomorf ise az ağırlık çok tekrar, ektomorf ise max ağırlık az tekrar şeklinde spor hocam tavsiye etmişti.

ortanca tip benimki ismini hatırlamıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: feelulive

quote:

Vücut tipin çok önemli bu konuda, endomorf ise az ağırlık çok tekrar, ektomorf ise max ağırlık az tekrar şeklinde spor hocam tavsiye etmişti.

endo-meso veya ecto-meso dur.

quote:

Ecto, Ecto-Meso Programı

Programdaki asıl amacımız kas oluşturmaktır. Programa başlamadan önce bir aylık bir ısınma programı uygulanmalıdır. Bu programı birer gün arayla uygulayarak başlayabilirsiniz. Gelişiminiz durduğu zaman idmanınızı haftada 5'e ve sonra da 6'ya çıkarabilirsiniz. Vücudumuzda kas oluşturmak için antrenman programıyla birlikte beslenmede önemlidir.

Antrenman: Antrenmanda ana düşünce yüksek kilo kullanabildiğimiz, şekilden ziyade kütle oluşturacak temel hareketleri, düşük-orta tekrarlarla uygulamak. Set aralarında 1,5-2,5 dakika arası nefeslenmek doğru olacaktır. Ectolar güçsüz yapılıdırlar o yüzden diğerlerinden biraz daha fazla dinlenmeleri ve ağır kilo-düşük tekrar çalışmaları onları amaçlarına ulaştıracaktır. Bu kadar dinleniyorsanız bunun hakkını verin, hareketleri düzgün olmak şartıyla olabildiğince ağır yapın. Bir kas grubunu bitirdiğinizde diğerine geçerken en azından 10 dakika kadar dinlenmeniz, kalan bölgeyi daha verimli çalışmanıza olanak sağlar. Es geçmemeniz gereken diğer bir husus da bacak idmanıdır. En büyük kas grubu olduğu için en fazla büyüme hormonu bu kasın çalışılmasıyla salgılanır. Ayrıca göğüs kafesini en iyi genişleten hareketler bacak press ‘leridir. Az hareket yazılı olduğu için fiziksel olarak aşırı çalışmış olmazsınız.

Endo, Endo-Meso Programı (Yağ Yakımı) Programdaki amaç yağ yakmak ve kasları şekillendirmektir. Bu yüzden kesinlikle kardiyo idmanı ile beraber uygulanmalıdır. İlk olarak fazla yağlarınızdan kurtulmalısınız ve vücudunuzda kas kütlesi oluşturmalısınız.

Antrenman: Isındıktan sonra, haftada 5-6 kez 30-45 dakika kardiyo yapın. Kardiyo sonucunda yağlarınızdan kurtulduktan sonra aynı ağırlık idmanına devam etmeli ve karbonhidrat alımınızı ne kilo aldıracak ne verdirecek seviyeye çekmeniz yeterli olacaktır. Ayrıca kardiyo idmanına gerek kalmayacaktır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ecto, Ecto-Meso Programı

Programdaki asıl amacımız kas oluşturmaktır. Programa başlamadan önce bir aylık bir ısınma programı uygulanmalıdır. Bu programı birer gün arayla uygulayarak başlayabilirsiniz. Gelişiminiz durduğu zaman idmanınızı haftada 5'e ve sonra da 6'ya çıkarabilirsiniz. Vücudumuzda kas oluşturmak için antrenman programıyla birlikte beslenmede önemlidir.

Antrenman: Antrenmanda ana düşünce yüksek kilo kullanabildiğimiz, şekilden ziyade kütle oluşturacak temel hareketleri, düşük-orta tekrarlarla uygulamak. Set aralarında 1,5-2,5 dakika arası nefeslenmek doğru olacaktır. Ectolar güçsüz yapılıdırlar o yüzden diğerlerinden biraz daha fazla dinlenmeleri ve ağır kilo-düşük tekrar çalışmaları onları amaçlarına ulaştıracaktır. Bu kadar dinleniyorsanız bunun hakkını verin, hareketleri düzgün olmak şartıyla olabildiğince ağır yapın. Bir kas grubunu bitirdiğinizde diğerine geçerken en azından 10 dakika kadar dinlenmeniz, kalan bölgeyi daha verimli çalışmanıza olanak sağlar. Es geçmemeniz gereken diğer bir husus da bacak idmanıdır. En büyük kas grubu olduğu için en fazla büyüme hormonu bu kasın çalışılmasıyla salgılanır. Ayrıca göğüs kafesini en iyi genişleten hareketler bacak press ‘leridir. Az hareket yazılı olduğu için fiziksel olarak aşırı çalışmış olmazsınız.

Endo, Endo-Meso Programı (Yağ Yakımı) Programdaki amaç yağ yakmak ve kasları şekillendirmektir. Bu yüzden kesinlikle kardiyo idmanı ile beraber uygulanmalıdır. İlk olarak fazla yağlarınızdan kurtulmalısınız ve vücudunuzda kas kütlesi oluşturmalısınız.

Antrenman: Isındıktan sonra, haftada 5-6 kez 30-45 dakika kardiyo yapın. Kardiyo sonucunda yağlarınızdan kurtulduktan sonra aynı ağırlık idmanına devam etmeli ve karbonhidrat alımınızı ne kilo aldıracak ne verdirecek seviyeye çekmeniz yeterli olacaktır. Ayrıca kardiyo idmanına gerek kalmayacaktır.

sanırım endo mesoyum ben iri kemikliyim ve kolay kilo alıyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kilo verdim ama belli olmuyor
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ecto, Ecto-Meso Programı

Ben Endo'yum. Yağlı vücut

• adımı deli, etmeyin uleyn ne ektosu ne mezosu ne pezosu öyle bir şey yok siz hala anlayamadınız mı bunların hepsi saçmalık hem de saçmalığın daniskası
  • Biraz araştır
    Googleye kaç set kaç tekrar yaz
    Çok ciddi bilimsel bilgilere ulaşacaksın

• Hala bunlara inanan kaldı mı diye okuyordum meğer başlık hortmuş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.