< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Kilo Verdim Ama Belli Olmuyor mu?
Kilo verme yolculuğunda, "Kilo veriyorum ama vücudum aynı" düşüncesiyle karşılaşmak sinir bozucu olabilir. Bu durumun ardında birkaç neden bulunabilir:
- Kas Kaybı: Kilo verirken kas kaybetmek mümkündür. Kaslar metabolizmayı hızlandırdığından, kas kaybı kilo vermeyi zorlaştırabilir.
- Su Tutulumu: Kilo verdiğinde, vücudun su tutabilir ve bu da şişkinliğe neden olarak kilo verdiğini göstermeyebilir.
- Yavaş Metabolizma: Yaşlandıkça metabolizma yavaşlar ve kilo vermek daha zor hale gelir.
- Genetik: Bazı kişilerin belirli vücut bölgelerinde kilo vermeleri daha zordur.
- Altta Yatan Sağlık Sorunları: Tiroid sorunları gibi bazı sağlık sorunları kilo vermeyi engelleyebilir.
Belki Olmuyor Görünüyor Ama Belli Oluyor
Kilo verdiğini görmediğini düşünsen bile, vücudun buna tepki veriyor olabilir:
- Kan basıncı düşüyor: Kilo vermek, kan basıncını düşürmeye yardımcı olabilir.
- Kan şekeri seviyeleri düşüyor: Kilo vermek, insülin duyarlılığını artırarak kan şekeri seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilir.
- Kolesterol seviyeleri düşüyor: Kilo vermek, iyi kolesterol (HDL) seviyelerini artırırken kötü kolesterol (LDL) seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilir.
- Uyku kalitesi artıyor: Kilo vermek, uyku apnesi gibi uyku sorunlarını iyileştirmeye yardımcı olabilir.
Nasıl Belli Ederim?
Kilo verdiğini fark etmene yardımcı olacak bazı ipuçları:
- Ölçülerini al: Giysilerinde bir fark görmeyebilirsin, ancak ölçülerin kilo verdiğini gösterebilir.
- Fotoğraf çek: Bazen ilerlemeyi fark etmek için fotoğraflara bakmak gerekir. Günlük veya haftalık olarak fotoğraflar çekerek değişiklikleri takip edebilirsin.
- Sağlıklı beslenmeye devam et: Sağlıklı bir diyetle, kilo verdiğini görmesen bile vücudun iyileşiyor olabilir.
- Düzenli egzersiz yap: Egzersiz, kas kütlesini korumak ve metabolizmayı hızlandırmak için önemlidir.
- Sabırlı ol: Kilo vermek zaman alır. Sonuçları görmek için sabırlı olman gerekir.
Kilo verdiğini görmediğini düşünüyorsan, altta yatan sağlık sorunlarını ekarte etmek için bir doktora danışman faydalı olabilir.