Şimdi Ara

Aynı fiyata D sınıfı araçlar varken neden B sınıfı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
1
Favori
2.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Polo fiesta corsa clio fiyatına b6 passat insignia mondeo hatta E sınıf latidude almak varken neden bu mezar gibi arabalar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Prestige -- 19 Mayıs 2015; 13:12:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Corsa kullanıyorum artıları

• Park kolay
    • Parça üst segmentlere göre ucuz
    • Şehir içi kullanım basit
    • Vergisi , bakımı o'su bu'su ucuz

Ama her şey 100 km hıza çıkana kadar.. Sonra ise ;

• Yol tutuş yok
    • Rüzgârdan içeride fırtına var
    • Konfor yok
    • Bir yerden bir yere gitmek işkence

Tabi burası Türkiye burda herkes ekonomiyi düşünüyor. Dolayısıyla birinci seçeneği. Bizi bu duruma getirip kendileri en lüks arabaya binenler hakkımız size haram zıkkım olsun
  • Latitude d sinifi.İkinci el almak zor is.Sifir almakta zor is araba almak zor is.

• baskı balatasını 250 TL ye değiştirebilecekmisin

35 liraya fren balatası alabilecekmisin

şehir içinde 20 kuruş yakabilecekmisin

her köşe başında anlayan ustasını bulabilecekmisin

her istediğin yere rahatça park edebilecekmisin

Eşin kızın rahatça sürebilecekmi
  • Nedeni kisiden kisiye gore degisip soyle olabilir

Ikinci el kaygisi.
    Yakit.
    Ufak araba istenmesi. Park vs.sorunu.
    2.arac olarak kullanmak.
    Bakim masraflari.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pi

Nedeni kisiden kisiye gore degisip soyle olabilir

Ikinci el kaygisi.
    Yakit.
    Ufak araba istenmesi. Park vs.sorunu.
    2.arac olarak kullanmak.
    Bakim masraflari.
    2008 model 200.000de bir passat almak yerine 2014 model polo almayı tercih ederim.
  • Satarken daha fazla değer kaybı,park sorunu ve yakıt başlıca unsurlar.

Bana göre de 0 km b alicagima temiz d sınıfı alırım.

Ancak herkes uzun yola çıkmayı sevmiyor.Uçakla gidiyor ve arabayı sadece şehir içinde kullanıyor.Boyle bir durumda tabii ki B sınıfı alması en mantıklı tercih.

İhtiyaca gore alan adama neden aldın diye sormam.

• B sınıfı araç sahibi olmadım, genelde C sınıfı aracım oldu. Bunu B sınıfı olarak kabullenirsek;

+ Kullanmadığım hacmi her gün sırtımda taşımak istemem.
    + B sınıfı alan adama arka koltuk çok gerekmez, bagaj iki valiz alsa yeter. Dolayısıyla bagaja da ihtiyaç yok.
    + Sıfır ve dizel bir B sınıfı, aynı dolulukta bir D sınıfından daha ucuz.
    + B sınıfında değer kaybı daha az, satış daha hızlı.
    + 1.2 turbo Clio ile denk performans verebilecek bir 1.6 T Insignia'nın yakıt farkı yüksek.
    + B sınıfı Clio'nun ya da muadilinin parça fiyatı, bakım maliyeti D sınıfı araca göre daha düşük.
    + Şehir içinde, D sınıfı araçlar B sınıfı araçlar kadar kıvrak değiller ve büyük şehirlerde park sorunu had safhada.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: batuberlin

2008 model 200.000de bir passat almak yerine 2014 model polo almayı tercih ederim.

Alıntıları Göster
    Latitude D segmenti değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

B sınıfı araç sahibi olmadım, genelde C sınıfı aracım oldu. Bunu B sınıfı olarak kabullenirsek;

+ Kullanmadığım hacmi her gün sırtımda taşımak istemem.
    + B sınıfı alan adama arka koltuk çok gerekmez, bagaj iki valiz alsa yeter. Dolayısıyla bagaja da ihtiyaç yok.
    + Sıfır ve dizel bir B sınıfı, aynı dolulukta bir D sınıfından daha ucuz.
    + B sınıfında değer kaybı daha az, satış daha hızlı.
    + 1.2 turbo Clio ile denk performans verebilecek bir 1.6 T Insignia'nın yakıt farkı yüksek.
    + B sınıfı Clio'nun ya da muadilinin parça fiyatı, bakım maliyeti D sınıfı araca göre daha düşük.
    + Şehir içinde, D sınıfı araçlar B sınıfı araçlar kadar kıvrak değiller ve büyük şehirlerde park sorunu had safhada.
    Yahu milletin keyfinin kahyası mısınız? Sanki B sınıfı araba parasına herkes gidip ikinci el D sınıfı alsa o arabaların fiyatları o kadar düşük kalacak?

Keyif kardeşim bu. Adam ikinci elin riskine girmek istemiyor. Şahsen ben sıfır tercih etmiyorum. İkinci elde tutulan araçlar da tercih etmiyorum. Başkası anında satabileyim istiyor mesela. Herkesin ihtiyacı farklı.

Altımda ikinci eli 60.000TL olan bir araç var. Farının teki 4000TL. Şanzımana birşey olsa 30.000TL. Motora üst kapak yapmak 6000TL tutuyor. Kolay mı sanıyorsunuz bu işler? Yaştan bir alt vergi dilimine girdi, 2000TL MTV ödüyorum yılda. 100km'de 12 litre yakıyor.

A noktasından B noktasına gitmek isteyen biri bunun yerine sıfır ve dolu B sınıfı dizel-otomatik alsa anlarım. Çok mantıklı gelir. Ancak, keyif, performans, konforu bir arada isteyen biri ikinci ele dalıp buna baksın, mantıklıdır. Ancak bakım ve yürütme masraflarının artmasına kendini hazırlasın.

Özetle ikinci elde Orta-üst sınıf araba almak "60.000TL bütçem var, B sınıfı sıfır mı alayım, D sınıfı ikinci el mi?" diye işlemez. 90.000TL'lik arabalara bakacak ve onları yürütecek bütçen vardır. Sıfırı 120.000TL olan arabayı 60.000'e ikinci el alır binersin, bu mantıklı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Yahu milletin keyfinin kahyası mısınız? Sanki B sınıfı araba parasına herkes gidip ikinci el D sınıfı alsa o arabaların fiyatları o kadar düşük kalacak?

Keyif kardeşim bu. Adam ikinci elin riskine girmek istemiyor. Şahsen ben sıfır tercih etmiyorum. İkinci elde tutulan araçlar da tercih etmiyorum. Başkası anında satabileyim istiyor mesela. Herkesin ihtiyacı farklı.

Altımda ikinci eli 60.000TL olan bir araç var. Farının teki 4000TL. Şanzımana birşey olsa 30.000TL. Motora üst kapak yapmak 6000TL tutuyor. Kolay mı sanıyorsunuz bu işler? Yaştan bir alt vergi dilimine girdi, 2000TL MTV ödüyorum yılda. 100km'de 12 litre yakıyor.

A noktasından B noktasına gitmek isteyen biri bunun yerine sıfır ve dolu B sınıfı dizel-otomatik alsa anlarım. Çok mantıklı gelir. Ancak, keyif, performans, konforu bir arada isteyen biri ikinci ele dalıp buna baksın, mantıklıdır. Ancak bakım ve yürütme masraflarının artmasına kendini hazırlasın.

Özetle ikinci elde Orta-üst sınıf araba almak "60.000TL bütçem var, B sınıfı sıfır mı alayım, D sınıfı ikinci el mi?" diye işlemez. 90.000TL'lik arabalara bakacak ve onları yürütecek bütçen vardır. Sıfırı 120.000TL olan arabayı 60.000'e ikinci el alır binersin, bu mantıklı olur.

Alıntıları Göster
    mükemmel araba yoktur mükkemel tercih vardır. ben şuan d sınıfı araba alsam o arabayı yürütmeye gücüm yetmez. niye kendimi sıkayım ki. küçük araba da işimi görüyor mu görüyor o zaman bitmiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

Polo fiesta corsa clio fiyatına b6 passat insignia mondeo hatta E sınıf latidude almak varken neden bu mezar gibi arabalar?

Konu sahibi arkadaş verilen cevaplara tatmin olmuşsundur umarım?

• quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

Hayır E
    Laguna D

• quote:

Orijinalden alıntı: M.ERTEN

quote:

Polo fiesta corsa clio fiyatına b6 passat insignia mondeo hatta E sınıf latidude almak varken neden bu mezar gibi arabalar?

Konu sahibi arkadaş verilen cevaplara tatmin olmuşsundur umarım?

Merakımı giderdim fakat sinirlenmenizin nedenini anlayamadım

• quote:

quote:

Hayır E
    Laguna D

Bence latitude D bile değil. Tam olarak c ile d arası. Ç olabilir en fazla.

• quote:

Orijinalden alıntı: hotel.california

quote:

quote:

Hayır E
    Laguna D

Bence latitude D bile değil. Tam olarak c ile d arası. Ç olabilir en fazla.

kimi yerlerde d kimi yerlerde e diye geçiyor
  • Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    Bir çok kaynakta ve otomobil sitesinde D segmenti deniyor.Boyutlarına bakınca da D segmenti sınıfına giriyor.

• Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    Yoo sinirlenmedim size öyle gelmiş.
    Sonuçta siz düşüncelerinizi paylasmissiniz bunda sinirlenecek bi durun yok kardeşim.

• En ideali ulaşılacak bütçe varsa premium compact sınıf hem d'nin güzelliklerini sunuyor hem de C'nin kompakt yapısını c+ idealdir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok yok latitude F segmenti.....

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet3976

Yok yok latitude F segmenti.....
    B sınıfı dizel D sınıfı benzinli veya dizele tercih edilir anlarımda , D sınıfı dizele B & C sınıfı benzinli niye alırlar anlamam.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.