Şimdi Ara

...Aylardır Sorunuma Çare Bulamıyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sormadığım yer kalmadı desem yeridir...

Bu devlet kurumları nasıl çalışıyor anlamış değilim.

Ben şu an bir üniversitede memur olarak çalışıyorum
    Aynı zamanda da okuyorum ve bu sene öğretmen olacağım...

MEB diyor ki: Memursan kpss ile öğretmen olamazsın.
    Çalıştığın süreye göre alıyor yani. Ancak bu şekilde atanmak için çok uzun süredir memur olmak gerekiyor yani bana uymuyor...

Atama klavuzlarında kpss ile atanacaklar için şöyle bir madde var:

Bakanlık veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında aday Devlet memuru olarak çalışmakta
    iken görevden ayrılanlar ile ....

Bu durum bana uyuyor. Yani burada açık olarak yazıyor ki aday memurken istifa edenler kpss ile girebilir...

Ben emin olmak için Ankara'yı aradım.
    MEB'in atamalarla iligili şube müdürü ile görüştüm...
    Büyük ihtimalle bu adam dağdan yeni inmiş ve müdür yapmışlar.
    Adamın ne dediği anlaşılıyor ne de söylemek istediği.
    Diyorum sizin kılavuzda yazıyor "yanlış bakmışsındır" diyor...

Kime gideyim? kiminle görüşeyim bilemiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi irish -- 30 Eylül 2007; 4:02:56 >

^_^

• Daha feci durumlarda var..Bilgi edinme hakkı diye birşey var..

Yazıyoruz yazıyoruz cevap: Gerekli açıklamalar sitemizde mevcut...

Hiçbir açıklama maşallah...

Daha feci durumlar da var.
    Memurlar uygun bir şekilde istifa ettikleri zaman 6 ay boyunca memur olamazlar.
    Dün işyerindeki bir şef arkadaşa bu konuyu sordum.10 yıldır personelde çalışıyor.
    diyor ki: aday memur istifa ederse 1,5 sene memur olamaz.
    Yok böyle birşey ya. 657 de açık bir şekilde yazıyor 6 ay diye anlamış değilim...

^_^
  • bu ülkede ne doğruki dostrum o olsun biraz konuştukmu siyaset yapılıyo diyolar ama yazık ülkeye bak kendi kurallarını açıklayamayan devlet birimleri kesin birisisn ama oğludur o .

Şu an memur olanlar krumlar arası geçiş yapabiliyorlar....

Aslında bu şekilde olup da kpps ye girerek öğretmen olan arkadaşlarım vardı.. En güzel ve en doğru bilgileri onlardan alabilirim.. Tabi kendilerine ulaşabilirsem. Olmazsa ben de araştırırım..

Yukarda bahsetmişsiniz. İstifa edince göreve başlama süresini ben de 2 yıl olarak biliyorum.. Biraz önce DMK ya da baktım.. Şartlara göre 6 ay 1 yıl.vs. Bu karışılığa sonradan değiştirilen maddler neden oluyor..

Orjinalden alıntı: dejaay

Sizin şu anda memurluğunuz tastik olmadı mı? Aday memur musunuz? Kaç senedir çalışıyorsunuz? Sözleşmeli statüsünde misiniz?

Şu an memur olanlar krumlar arası geçiş yapabiliyorlar....

Aslında bu şekilde olup da kpps ye girerek öğretmen olan arkadaşlarım vardı.. En güzel ve en doğru bilgileri onlardan alabilirim.. Tabi kendilerine ulaşabilirsem. Olmazsa ben de araştırırım..

Yukarda bahsetmişsiniz. İstifa edince göreve başlama süresini ben de 2 yıl olarak biliyorum.. Biraz önce DMK ya da baktım.. Şartlara göre 6 ay 1 yıl.vs. Bu karışılığa sonradan değiştirilen maddler neden oluyor..

657'ye tabiyim...9 aydır çalşıyorum ve şu an aday memurum..Birçok yerde uygun şekilde istifa edersen 6 ay bekleme süresi var diyor.

dediğin gibi kurumlararası olayı var ama bu sene benim bölümümde 5 kontenjan açıldı ve 5500 günle girdi en son giren yani yaklaşık 15 sene..Bu kadar çalıştıktan sonra ne anlamı var öğretmen olmanın...

Bu yüzden tek çare adayken istifa edip kpss ye girmek...Tabi müdür öyle olmayacağını söylüyor...ancak kılavuz açık ve net..

quote:

Orjinalden alıntı: okko

bu ülkede ne doğruki dostrum o olsun biraz konuştukmu siyaset yapılıyo diyolar ama yazık ülkeye bak kendi kurallarını açıklayamayan devlet birimleri kesin birisisn ama oğludur o .

kimsenin birşeyden haberi yok..geçen haftalarda il milli eğitim müdürlüğüne gittim..herkes bön bön bakıyor ben sordukça. hayır öyle olmaz diyorlar kanun açıp ben gösteriyorum doğrusunu ki konuya çok vakıf olmadığım halde...yazıklar olsun...

ben aldığım paranın daha nasıl hakkını vererek çalışırım diye düşündükçe bu işler daha çok üstüme kalıyor...diğerleri yatıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi irish -- 30 Eylül 2007; 5:01:08 >

^_^

• Sorununuhttp://forum.memurlar.net/ e bi yaz.. Mutlaka yardımcı olacakalardır.. Şimdi bi de kpssden düşük alıp da atanamak da var. İstifa da ederseniz diğer işinizi de kaybedersiniz.. Öncelikle puanınıza bi bakın ondan sonra istifa edip etmemeyi düşünün.. Şimdi 9 aylık memeursanız sınav zamanına kadar 1 seneyi doldurmuş olacaksın ve memurluğunuz tastiklenecek.. O zmaan istifa etseniz bile 2 yıldan önce dönemezsiniz.. İyi araştırıp öyle karar vermek lazım..

Orjinalden alıntı: dejaay

Sorununuhttp://forum.memurlar.net/ e bi yaz.. Mutlaka yardımcı olacakalardır.. Şimdi bi de kpssden düşük alıp da atanamak da var. İstifa da ederseniz diğer işinizi de kaybedersiniz.. Öncelikle puanınıza bi bakın ondan sonra istifa edip etmemeyi düşünün.. Şimdi 9 aylık memeursanız sınav zamanına kadar 1 seneyi doldurmuş olacaksın ve memurluğunuz tastiklenecek.. O zmaan istifa etseniz bile 2 yıldan önce dönemezsiniz.. İyi araştırıp öyle karar vermek lazım..

Onu da düşündüm...ancak asalet onaylandıktan sonra kpss ile geçiş yolu kapalı maalesef..Bu yüzden adayken istifa etmek gerekiyor. memurlar.nette de sordum ancak net bir cevap yok...

^_^

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bildiğim kadarıyla istifa etmeniz gerekiyor; lakin en kesin bilgiyi Ankara’ya giderek elden edinebilirsiniz.

Asaletiniz onaylandıktan sonra Kurumlar Arası Geçiş yani açıktan atama şansınız olacaktır. O da her yıl kısıtlı bir rakamdır.

Öte yandan anımsayabildiğim kadarıyla bir yıl öncesinden istifa edilmiş olunması gerekiyordu.

Ben bu konuyu sizin için araştıracağım.

Çekilme:

Madde 94 – Devlet memuru bağlı olduğu kuruma yazılı olarak müracaat etmek suretiyle memurluktan çekilme isteğinde bulunabilir. (Ek hüküm: 31/7/1970-1327/75 md.) Mezuniyetsiz veya kurumlarınca kabul edilen mazereti olmaksızın görevin terk edilmesi ve bu terkin kesintisiz 10 gün devam etmesi halinde, yazılı müracaat şartı aranmaksızın, çekilme isteğinde bulunulmuş sayılır.

Çekilmek istiyen memur yerine atanan kimsenin gelmesine veya çekilme isteğinin kabulüne kadar görevine devam eder. Yerine atanan kimse bir aya kadar gelmediği veya yerine bir vekil atanmadığı takdirde, üstüne haber vererek görevini bırakabilir.

Olağanüstü mazeretle çekilenler, üstüne haber vermek şartiyle bir ay kaydına tabi değildirler.

Çekilmede devir ve teslim süresi:

Madde 95 – Çekilen Devlet memurlarından devir ve teslim ile yükümlü olanlar, bu işlemlerin sonuna kadar görevlerini bırakamazlar. Hizmet icaplarına göre devir ve teslim işlemleri için gerekli süreler, yönetmelikte belirtilir.

Olağanüstü yönetim hallerinde çekilme usulü:

Madde 96 – (Değişik: 29/11/1984 - KHK 243/16 md.)

Olağanüstü hal, sıkıyönetim, seferberlik ve savaş hallerinde veya genel hayata müessir afetlere uğrayan yerlerdeki Devlet Memurları yerine atanacaklar gelip işe başlamadıkça görevlerini bırakamazlar.

Çekilen ve çekilmiş sayılanların yeniden atanmaları:

Madde 97 – (Değişik: 29/11/1984 - KHK 243/17 md.)

Memurlardan mali ve cezai sorumlulukları saklı kalmak üzere;

A) 94 üncü maddenin 2 nci ve 3 üncü fıkrasına uygun olarak memuriyetten çekilenler altı ay geçmeden,

B) Bu Kanuna göre çekilmiş sayılanlar ile 94 üncü maddenin 2 nci fıkrasına uymadan görevlerinden ayrılanlar bir yıl geçmeden,

C) 95 inci maddede yazılı zorunluluklara uymayanlar 3 yıl geçmeden,

D) 96 ncı maddeye aykırı hareket edenler hiçbir surette,

Devlet memurluğuna alınamazlar.

Burda yazılana göre bekleme süresi 6 ay. Doğru mu?

^_^

• İstifa etmeye gerek yok diye biliyorum, bende kurum değiştirmeyi düşünüyorum ve kpss ye girdim, puanım pek yüksek olmasada şartlara bakıyorum. Ayrıca bir arkadaşım istifa etmeden kpss ye girerek kurum değiştirdi. Eğerki istifa ederseniz geçmesi gereken süre 6ay bundan eminim.

Oneplus 9R

Aynı dili konuşan değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler. (Hz. Mevlana)
  • quote:

Orjinalden alıntı: ByAdmin

İstifa etmeye gerek yok diye biliyorum, bende kurum değiştirmeyi düşünüyorum ve kpss ye girdim, puanım pek yüksek olmasada şartlara bakıyorum. Ayrıca bir arkadaşım istifa etmeden kpss ye girerek kurum değiştirdi. Eğerki istifa ederseniz geçmesi gereken süre 6ay bundan eminim.

Kpss ile istifa etmeden geçiş var ancak gel de bunu MEB'e anlat MEB kabul etmeyeceğini yazı ile duyurdu maalesef...Ve beni oldukça zor durumda bıraktı. Çok şükür asaletim onaylanmadı da o şekilde kpss ile öğretmen olacağım...

^_^
  • 9 aydır görev yaptığını söylemişsin ama dikkat et 6 aydan sonra asalet tasdik edilebiliyo haberin olsun.

Oneplus 9R

Aynı dili konuşan değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler. (Hz. Mevlana)
  • quote:

Orjinalden alıntı: ByAdmin

9 aydır görev yaptığını söylemişsin ama dikkat et 6 aydan sonra asalet tasdik edilebiliyo haberin olsun.

Merak etme personelde çalışıyorum. Asaletler benim elimden geçiyor...

Ayrıca çalıştığım kurum 2 seneyi sonuna kadar kullanıyor. 2 seneden önce onaylamıyor...

^_^
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.