< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CVenturas -- 7 Mart 2013; 16:47:43 > |
Bu Şarkıyı Bir Türlü Bulamıyorum Deli Olacağım Yardım
Bir şarkıyı hatırlamaya çalışıyor fakat bir türlü bulamıyorsanız ve bu durum sizi çileden çıkarıyorsa, yalnız değilsiniz. İşte bu sorunu çözmenize yardımcı olacak bazı ipuçları:
-
Şarkının Sözlerini Not Edin: Hatta birkaç kelimeyi veya "dıdıdıdı dıdıdıdı" gibi belirgin melodi parçalarını bile hatırlayabilirsiniz. Sözlerin bir kısmını bir arama motoruna girmeyi deneyin.
-
Müzik Uygulamalarını Kullanın: Spotify, Shazam ve SoundHound gibi müzik tanıma uygulamaları, hatırladığınız melodiyi dinleyerek şarkıyı belirlemenize yardımcı olabilir.
-
Sosyal Medyada Sorun: Facebook grupları veya Twitter'daki müzik topluluklarına bir gönderi yayınlayarak yardım isteyebilirsiniz. Şarkının sözlerini veya melodisinin bir videosunu paylaşın.
-
Müzik Teorisi Bilgisini Kullanın: Şarkının anahtarını veya akor ilerlemesini hatırlıyorsanız, bu bilgileri çevrimiçi müzik veritabanlarında arama yapmak için kullanabilirsiniz.
-
Profesyonel Yardım Alın: Bir müzik bilgi uzmanı veya profesyonel müzisyen, şarkıyı bulmanıza yardımcı olabilir.
Hatırlayamadığınız şarkıyı bulmak zorlayıcı olabilir, ancak bu ipuçlarını takip ederek umutlarınızı canlı tutabilirsiniz.