Şimdi Ara

Cevabını hiç bir yerde bulamadığım bir sorum var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar ismim uğur 19 yaşında elektronik teknolojisi okuyorum.lisedede elektronik görüntü ve ses okudum.elektronikle küçük yaşlardan beri haşır neşirim (6 yaşından beri) çünkü babamda elektronikçiydi şimdi bunları anlatmamın sebebi bukadar elektronik işinin içindeyken sürekli tvde bir filmde veya nette gördüğüm kafamı kurcalayan bir soru var. Soru şu : bu beyine kablolar takıp insan beyninin sinyallerini nasıl alabiliyorlar? Bu sinyaller gerçekten alınabiliyor çünkü 1 2 gün önce okudugum haberdede solucan beyniyle hareket eden robot yapmışlardı. Bu sinyali aldığımıza göre bizde evde kendi imkanlarımızla veya bi devre aracılığı ile beyinden sinyal alabilirmiyiz? Bu konuda bilgisi olan varmı? Yazımda anlam kayması falan olabilir pek iyi ifade edemiyorum kendimi şimdiden cevap için teşekkürler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cevap için teşekkürler benim şuan üzerinde çalıştığım kendime ait bi projem var eğer tam olarak bi veriye ulaşabilirsem projemin büyük bi kısmında anlattığım olayı kullanıcam. Mesele küçük veya büyük güç alabilmek değil sadece o beyindeki sinyalin fiziksel ortama nasıl aktarıldığınu görmek istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wardenclyffe -- 27 Aralık 2014; 20:39:55 >

https://emotiv.com/epoc.php
  • Cevap için teşekkürler hocam fakat tam aradığım şey böyle bişeyin mümkün olup olmadığı değil bu teknoloji elektroniksel anlamda nasıl işliyor? Onu sormak istemiştim yinede yardımınız için teşekkürler

• Bu çekimlere EEG deniyor bilindiği gibi. Türkçe Wikipedia sayfasında bir miktar açıklanmış. İngilizce sayfada ise daha detaylı açıklama var. Çok özetle anlatmak gerekirse, kafa derisinin her yerine elektrotlar yerleştirilip, bunların birbirlerine göre minik gerilim değişimleri ölçülüyor. Kafa derisinden ölçülmesine rağmen, bu gerilim değişiklikleri, beyindeki elektriksel faaliyeti kopyaladıkları için dolaylı olarak beyinin faaliyeti gözlenmiş oluyor. Ölçülen aktivitenin çok büyük bir kısmı, beynin kafatasına yakın yüzey kesimlerinden ölçülüyor. İç kesimlerin aktivitesi ise bu yöntemle sınırlı olarak ölçülebilir, ya da ölçülemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknomani.com -- 27 Aralık 2014; 23:27:23 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aklımda bir iş fikri var
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teknomani.com

Bu çekimlere EEG deniyor bilindiği gibi. Türkçe Wikipedia sayfasında bir miktar açıklanmış. İngilizce sayfada ise daha detaylı açıklama var. Çok özetle anlatmak gerekirse, kafa derisinin her yerine elektrotlar yerleştirilip, bunların birbirlerine göre minik gerilim değişimleri ölçülüyor. Kafa derisinden ölçülmesine rağmen, bu gerilim değişiklikleri, beyindeki elektriksel faaliyeti kopyaladıkları için dolaylı olarak beyinin faaliyeti gözlenmiş oluyor. Ölçülen aktivitenin çok büyük bir kısmı, beynin kafatasına yakın yüzey kesimlerinden ölçülüyor. İç kesimlerin aktivitesi ise bu yöntemle sınırlı olarak ölçülebilir, ya da ölçülemez.

anladım peki bu işlemi evde yapabilirmiyiz hocam? yani bu bahsetttiğiniz elektrotlar nasıl bi şekildedir? nasıl yerleştirilir bi fikriniz varmı bu konudada.
    cevap için ayrıca teşekkür ederim

• Bilindiği üzere insan kasları da elektrik akımı uygulanınca kasılır, akım kesilince gevşer. Sanırım bu teknolojide bu yöntemi kullanıyor olabilir. Tabi vücudu yakmayacak seviyede bir elektrik sinyali veriliyordur...

Yanlışsa kusura bakmayın...
  • Bi yerde gornuştum adamın beynindeki konuşmayla ilgilenen bölüme elektrik sinyali veriliyo ve adam bilinçaltındaki bişeyleri anlatmaya başlıyo. Veya ayaklara giden bolume elektrik sinyali veriliyor, adam bisiklet surer gibi yapıyo videoda. Zaten sinir sistemimizinde elektrikle çalıştığını ele alırsak. Bu uygulama gayet doğru.

Elektrik-Elektronik Mühendisi
    dabılyu dabılyu dabılyu teknomani nokta kom
  • quote:

Orijinalden alıntı: teslaişibilir168

Bilindiği üzere insan kasları da elektrik akımı uygulanınca kasılır, akım kesilince gevşer. Sanırım bu teknolojide bu yöntemi kullanıyor olabilir. Tabi vücudu yakmayacak seviyede bir elektrik sinyali veriliyordur...

Yanlışsa kusura bakmayın...
    Elektrodların fazla bir özelliği yok. Şurada örnekleri var.

Bu işi evde yapanlar var. Örnek bir şema bu bağlantıda bulunabilir.

"Homemade EEG" diye aratırsanız bayağı kaynak çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknomani.com -- 28 Aralık 2014; 22:52:48 >

• Kardeş o solucan beyinli robot linkini atsana.

Orijinalden alıntı: Redese

Kardeş o solucan beyinli robot linkini atsana.

http://www.haberler.com/solucan-beyni-ile-calisan-robot-6775873-haberi/

Orijinalden alıntı: Wardenclyffe

quote:

Orijinalden alıntı: Redese

Kardeş o solucan beyinli robot linkini atsana.

http://www.haberler.com/solucan-beyni-ile-calisan-robot-6775873-haberi/

Sağ olasın.

Orijinalden alıntı: Teknomani.com

Elektrodların fazla bir özelliği yok. Şurada örnekleri var.

Bu işi evde yapanlar var. Örnek bir şema bu bağlantıda bulunabilir.

"Homemade EEG" diye aratırsanız bayağı kaynak çıkıyor.

Vaoov tam aradığım şeyler süpersiniz hocam sağolun

• Programıyla beraber link

Peki elektrik sinyali dışında manyetik okuma olarak alacak bir sistem olabilir mi?

Emotiv sistemi elektriksel okumaya ve g sensörlerine dayalı.

Mini magnetometre ile ilgili link.

Manyetik alan elektriksel farka göre daha rahat yayılır. Probların temasına ihtiyaç yoktur.

MRI yapısındaki 3 boyutlu anten yönlendirmesi ile xyz için 3 opampa xx, yy, zz güçlendirmesi verilerek çıkışları tekrar 3 opampa vererek xy, xz, yz olarak karşılaştırıp akı yönünü de alarak cpu karşılaştırması ile geniş alandaki değişimlerle güzel bir sonuç verir.

Antenin minik boyutlarındakini yapmak gerek. Tabi içine girmeyeceksiniz.

Gerçi bunu toprak altı GPR dedektörü için kullanma olayı daha güzel ama zihin kontrolü çok daha cazip geliyor.

• Op-amplı enstrümantasyon kuvvetlendiricileri bu şekilde vücuttan alınan sinyalin kuvvetlendirilip aktarılmasında kullanılıyordu diye hatırlıyorum. Bir bakarsın. Başarılar dilerim

Orijinalden alıntı: goçhisar

Programıyla beraber link

Peki elektrik sinyali dışında manyetik okuma olarak alacak bir sistem olabilir mi?

Emotiv sistemi elektriksel okumaya ve g sensörlerine dayalı.

Mini magnetometre ile ilgili link.

Manyetik alan elektriksel farka göre daha rahat yayılır. Probların temasına ihtiyaç yoktur.

MRI yapısındaki 3 boyutlu anten yönlendirmesi ile xyz için 3 opampa xx, yy, zz güçlendirmesi verilerek çıkışları tekrar 3 opampa vererek xy, xz, yz olarak karşılaştırıp akı yönünü de alarak cpu karşılaştırması ile geniş alandaki değişimlerle güzel bir sonuç verir.

Antenin minik boyutlarındakini yapmak gerek. Tabi içine girmeyeceksiniz.

Gerçi bunu toprak altı GPR dedektörü için kullanma olayı daha güzel ama zihin kontrolü çok daha cazip geliyor.

Süpersiniz mükemmel bilgilere ulaştım sayenizde demekki ben interneti doğru şekilde kullanmayı bilmiyorum herkese ayrı teşekkürler projemde artık sizinde payınız var

• quote:

Orijinalden alıntı: engineer_erc

Op-amplı enstrümantasyon kuvvetlendiricileri bu şekilde vücuttan alınan sinyalin kuvvetlendirilip aktarılmasında kullanılıyordu diye hatırlıyorum. Bir bakarsın. Başarılar dilerim

Teşekkürler dikkate alıcam.

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.