Şimdi Ara

Tetanoz aşısı kaç sene korur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
15.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün elime toplu iğne ucu kalınlığında bir paslı tel battı. Sağlık ocağına gideceğim ama kapalı. Eğer yaptırmam gerekiyorsa acilden gireyim. En son 3 sene önce askerdeyken tetanoz aşısı yapılmıştı. Birçok kişi ve kaynak 5 sene etkili yazmış ama emin olamadım. Sağlıkçı bir arkadaş net bir bilgi verebilirse sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tetanoz Aşısının Koruma Süresi

2 yıl önce tetanoz aşısı oldunuz, ancak bu aşının sağladığı koruma süresinin ne kadar olduğunu merak ediyor olabilirsiniz.

Tetanoz aşısının sağladığı koruma süresi, aşı türüne ve bireysel faktörlere bağlı olarak değişebilir. Genellikle aşağıdaki süreler geçerlidir:

• Askere yeni katılanlar için yapılan tetanoz aşısı: 5 yıl
    • Askere eski katılanlar için yapılan tetanoz aşısı: 10 yıl

Bu sürelerin sonunda, tetanoz aşısının sağladığı koruma zayıflamaya başlayabilir. Bu nedenle, bu sürelerin sonunda yenileyici aşı yaptırmanız önerilir.

Yenileyici aşılar, tetanoza karşı sürekli koruma sağlamaya yardımcı olur. Yenileyici aşıların yapılma sıklığı, aşı türüne ve bireysel faktörlere bağlı olarak değişebilir. Genellikle, yenileyici aşıların her 10 yılda bir yapılması önerilir.

Tetanoz, toprakta bulunan bakterilerden kaynaklanan ciddi bir enfeksiyondur. Tetanoz aşısı, tetanoz enfeksiyonunu önlemenin en etkili yoludur. Aşı yaptırmak, kendinizi bu ciddi hastalıktan korumak için önemlidir.

Eğer aşı durumunuzla ilgili herhangi bir sorunuz varsa, lütfen bir sağlık uzmanına danışın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ölsen ölürdün şimdiye boşver
  • Dediğinizi dinliyorum ve boşverdim gitti

• 10 seneye kadar korur yara çok derin değilse bi şey olmaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Al Capone! kullanıcısına yanıt
    Yok hocam yara yok zaten ortalıkta kan bile zorla sıkınca aktı. Teşekkür ederim.

• Ben geçen Ağustos’ta oldum 5 yıl dediler bana

• Senede bir vurulması makbuldur

Azi zarar fazlasi yarar derler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 4 yıl koruyor

Edit 1: Bir arkadaşın elini demir kesti hastaneye gittik doktor en son ne zaman tetenoz oldun dedi arkadaşta küçükken dedi sonra doktor tetenoz sadece 4 yıl korur dedi

Kardeşim sıkıntı yok 3yil önce olmuşsun bişey olmaz

Edit 2: vay be ulan ağzı olan konuşmuş biri 5 demiş biri 10 biri her yıl olsa demiş ben bizzat doktorun ağzından duydum kardeşim rehat ol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CITY OF DETROIT -- 11 Mayıs 2018; 13:8:36 >
  • Ben işe girerken en geç 1 sene önce atılmış tetanoz iğnesi istediler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighDamagE -- 11 Mayıs 2018; 18:42:33 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.