Şimdi Ara

Aykut Kocaman'ın 10 numara takıntısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
1.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben bu entry'i aslında aykut kocaman başlığına yazacaktım ama entry'nin içeriği sadece kendisinin takımlarında oynayan 10 numaralar olunca ayrı bir başlığa yazmayı daha mantıklı buldum. öncelikle entry biraz uzayabilir onun için bana bu fikri veren entry'i paylaşarak başlamak istiyorum; (bkz: #56110151)

şimdi aykut kocaman alex mevzusu malum zaten, birkaç isim daha aklıma gelince işin espri harici kısmı da kafama takıldı. sonra başladım araştırmaya.

sonuç, tünelin ucu bombok bir yere çıktı. çok acayip sonuçlar çıkınca da yazmak istedim.

her şey 2 nisan 2000'de istanbulspor altay'a yenilince başlıyor. ligden düşme tehlikesi yaşayan istanbulspor, teknik direktör ziya doğan'ı gönderiyor, yerine futbolcu aykut kocaman'ı getiriyor. bakın çok enteresan, ön liberolara fısıldayan adam ziya doğan gidiyor, yerine kocaman geliyor.

2000-2002
    istanbulspor'a yeni transfer olan bülent üçüncü 10 numaralı formayı alıyor. nasıl oluyorsa bu formayı 2 sezon boyunca giymeyi başarıyor ve sonra aykut kocaman tarafından gönderiliyor. çaylaklık dönemi diyelim, gençliğine verelim artık bunu.

2002-2003
    bir sezon önce istanbulspor'da oynayan cenk işler başına geleceklerden habersiz, hazır 10 numara boşalmışken forma numarasını 10 numara olarak değiştiriyor. ne oluyor peki? ligde 13 gol atan cenk işler sezon sonu gönderiliyor.

2003-2004
    bu kez de cenk işler'den boşa çıkan numarayı bulgar oyuncu aleksandar aleksandrov alıyor. sene sonu yine gönderilir diye beklerken bu kez giden aykut kocaman oluyor.

2004-2005
    bu sezona malatyasporla başlıyor aykut kocaman. bir önceki sezon takımda 10 numarayı giyen mithat yavaş'ın gitmesi ile kendisinin alakası var mı bilmiyorum. ama yeni transfer ve 10 numara ilco naumoski'nin ligin ilk yarısını 67 dakika oynayarak kapatıp, devre arası gönderilmesiyle mutlaka kendisinin alakası var. daha sonra kendisi de sezonu tamamlayamadan takımdan ayrılıyor.

2005-2006
    aykut kocaman bu kez de konyaspor'a gidiyor. yine bir önceki sezon 10 numara giyen altan aksoy gönderiliyor, ceyhun eriş 10 numarayı alıyor. 10 maçta 4 gol attıktan sonra devre arası takımdan gönderiliyor.

2006-2007
    aykut kocaman bu sezona da ankarasporla giriyor. yine geçen sezondan 10 numarayı giyen murat erdoğan gidiyor tabii. bu kez de 10 numarayı alma hatasını jaba yapıyor. sene sonu yolcu tabii.

2007-2008
    bu kez de mehmet yılmaz alıyor 10 numarayı. ama şanslı ki, aykut kocaman ilk 8 haftada 3 puan alınca mehmet yılmaz'ı gönderemeden kendi gidiyor. şanslı demem de şu, mehmet yılmaz ilk 8 hafta sadece 4 maç ilk 11 başlayıp 1 maçta 90 dakika oynuyor. sonrasında ise takımın vazgeçilmezi oluyor. buradan anlaşılabileceği gibi aykut kocaman gitmese muhtemelen o da gidecekti.

2008-2009
    gerçekten mehmet yılmaz'ı göndermeyeceğine inanmadınız değil mi? yazının burasına kadar ana konuyu anlamış olmanız gerekirdi oysa ki. neyse kısaca kahramanımız yarım kalan işini tamamlamak için bir sonraki sezon ankaraspor'a geri dönüyor ve mehmet yılmaz gidiyor. ne sandınız?
    bu kez de 10 numarayı özer hurmacı giyiyor. aslına bakarsanız ilk defa aykut kocaman takımlarında 10 numaralı futbolcu ne yedek bekliyor, ne de kadro dışı kalıyor. özer tüm sezon oynayıp sezonu iyi bir şekilde bitiriyor. tam ilk kez aykut kocaman takımlarında 10 numaralı futbolcu bir sonraki sezonu görecek mi derken, aykut kocaman ankaraspordan ayrılıp fenerbahçe'ye sportif direktör oluyor ve özer'i de yanına alıyor.

2009-2013
    aka fenerbahçe era. tabii burada bölüm sonu canavarı gibi koskoca alex de souza duruyordu karşısında. ilk sezonu sportif direktör olmak üzere toplamda takımda kaldığı 4 sezonda onu da göndermeyi başarıyor pek tabii ki. 3 sene sürüyor bunu yapması ama yapıyor. bu konuyu uzatmak istemiyorum zaten gerek de yok. herkes olanları gördü. sonuç olarak alex birkaç kez kadroya alınmamasının ardından 1 ekim 2002 gününde önce süresiz kadro dışı bırakıldı, ardından da kendisinin de isteğiyle sözleşmesi feshedildi.
    bu konuda daha fazla bilgi için;
    (bkz: alex de souza'nın süresiz kadro dışı bırakılması)
    (bkz: alex de souza'nın fenerbahçe'den ayrılması)

2014-2015
    bir sezonluk aradan sonra aykut kocaman 10 numaraları göndermeye, pardon teknik direktörlüğe geri dönüyor. tabii alex de souza'yı yani bölüm sonu canavarını geçen kocaman level atlıyor. 8. hafta başına geldiği torku konyaspor'da aleksandr hleb'i göndermesi pek uzun sürmüyor. hleb hemen önce kadro dışı, ardından devre arasında yolcu.

2015-2016
    hleb'den kalan 10 numarayı giyen ciprian marica , 6 dakika oynayıp gönderildi, 6 dakika. 10 numara katletmede master degree artık.

özet olarak; başta benim de rastlantı veya tesadüf olarak gördüğüm aykut kocaman ve 10 numaralar meselesi araştırılınca epey ilginç bir istatistik çıktı. aykut kocaman takımlarında alex harici sezonu tamamlayıp bir sonraki sezon da takımda kalan bir 10 numara yok. 10 numara giymeyip takımda oynayan oyuncular 10 numarayı giydiği anda gönderilmiş. şimdi de isteyen tesadüf der, futbolda olur der. ben istatistikleri buraya bırakayım. uzun yazı için kusura bakmayın, evet, işsizim.
    (Ekşi Sözlükten alıntı)

Oha beyler bu ne uzun falan demeyin okuyun çok ilginç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• çok ilginç
  • Garip garip gülüyorum
  • Kim ne derse desin , yok camia evladıymış yok 3 Temmuzda dik durmuş , takımın başındaymış. Aykut Kocaman Fenerbahçe'nin başına gelmiş en kötü iki üç teknik direktörden biridir. Bana yok 1 şampiyonluk .. falan hikayelerine girmeyin. İlk sezonunda Alex'i kesti mesti , kadro dışı bıraktı, oynatmadı, devrede çıkarttı bozmaya çalıştı. Alex bir maçta çıktı 2 attı 3 attırdı Aykut yedek bıraksa giderdi. Oynatmak zorunda kaldı Alex 28 attı 15 (?) attırdı , şampiyon yaptı Alex takımı. İkinci sezon tamam 3 Temmuz falan. Aykut dik durdu demeyin, o sezon takımın başında kim olsa dururdu takımın başına bırakıp gitmezdi. Son maç Gs ile Alex yedek. Alex de Souza Fenerbahçenin şampiyonluk maçında derbide yedek. Kaybedildi. 3 gün 4 gün sonra Bursa Türkiye kupası maçı 3 attırdı 1 attı şampiyon yaptı. Alex'i gönderdi, taraftarı böldü, taraftarı Aziz'e de düşman etti. Ali Şen'in zamanında da dediği gibi "verdim primlerini gönderdim" dışarıdaki karakteri pek umrumda değil benim hayatım Fenerbahçe ve Fenerbahçe'ye bu kadar zarar veren bir insan asla gözümde adam değildir.

136>140.

• Konunun görünmesi için upluyorum zaten aynı düşüncelerdeyim maksat Aykut fanları da okusun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aykut Çıkabilir

Kim ne derse desin , yok camia evladıymış yok 3 Temmuzda dik durmuş , takımın başındaymış. Aykut Kocaman Fenerbahçe'nin başına gelmiş en kötü iki üç teknik direktörden biridir. Bana yok 1 şampiyonluk .. falan hikayelerine girmeyin. İlk sezonunda Alex'i kesti mesti , kadro dışı bıraktı, oynatmadı, devrede çıkarttı bozmaya çalıştı. Alex bir maçta çıktı 2 attı 3 attırdı Aykut yedek bıraksa giderdi. Oynatmak zorunda kaldı Alex 28 attı 15 (?) attırdı , şampiyon yaptı Alex takımı. İkinci sezon tamam 3 Temmuz falan. Aykut dik durdu demeyin, o sezon takımın başında kim olsa dururdu takımın başına bırakıp gitmezdi. Son maç Gs ile Alex yedek. Alex de Souza Fenerbahçenin şampiyonluk maçında derbide yedek. Kaybedildi. 3 gün 4 gün sonra Bursa Türkiye kupası maçı 3 attırdı 1 attı şampiyon yaptı. Alex'i gönderdi, taraftarı böldü, taraftarı Aziz'e de düşman etti. Ali Şen'in zamanında da dediği gibi "verdim primlerini gönderdim" dışarıdaki karakteri pek umrumda değil benim hayatım Fenerbahçe ve Fenerbahçe'ye bu kadar zarar veren bir insan asla gözümde adam değildir.

136>140.

Altına imzamı atarım.Aykut Kocaman Fenerbahçe tarihinin en hain çocuğudur.

• Bool story cro

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aykut kocaman efsane felan değildir zaten.Bazı duygu somurusune kanan ergenler hemen efsane yaptı adamı.
    Saçma sapan oyun oynatmış kanser etmiştir.
    Ayrıca vefalı dediğiniz adam aziz ikna etmese kaç kere istifa etmişti.Onun umrumda değildı yani kulüp.
    Bu adamın nerden geldiği belli olmayan egosu var ama boş ego.
    Yarı final şanstır açıkça söyleyeyim.
    Yarı finale kadar her maç penaltı kazandik elemelerde açın izleyin abartmıyorum.

Dandik rakipler vardı zaten.

2 sene üst üste galatasaraya rezil bir şekilde şampiyonlugu vermiştir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birşeyi daha eklemek istiyorum ;

• quote:

Orijinalden alıntı: Ramiz Karaeski

Aykut kocaman efsane felan değildir zaten.Bazı duygu somurusune kanan ergenler hemen efsane yaptı adamı.
    Saçma sapan oyun oynatmış kanser etmiştir.
    Ayrıca vefalı dediğiniz adam aziz ikna etmese kaç kere istifa etmişti.Onun umrumda değildı yani kulüp.
    Bu adamın nerden geldiği belli olmayan egosu var ama boş ego.
    Yarı final şanstır açıkça söyleyeyim.
    Yarı finale kadar her maç penaltı kazandik elemelerde açın izleyin abartmıyorum.

Dandik rakipler vardı zaten.

2 sene üst üste galatasaraya rezil bir şekilde şampiyonlugu vermiştir.

şans demek ne hikmetse kaç yıllık fenerbahçe tarihinde bir kez şans olmuş. sanki her sene real ile barça ile eşleşiyoruzda kuralar şanslıymış. bu kafanın aynından istiyorum. gruplardan aldığımız puan ortada yarı finalde ise nasıl bi kadro ile çıktığımız ortada selçuk bile sakattı yarı finalde. o dönem oynadığımız rakipleri bi araştır bakalım. boş boş konuşuyosunuz konudaki herkesi toplasan aykut kocamanın adamlığının a sı olmuyor. yaşınız yetmediği için size efsane gelmez babalarınıza sorun size gerçek efsaneyi anlatsınlar

• FENERBAHCE TARIHININ EN SANLI TEKNIK DIREKTORU OLAN AYKUT KOCAMAN HAKKINDA,
    Sayin Aykut Kocaman Fenerbahceye geldigi ilk sezonunda ligin ikinci devresinde 18'de 17 yaparak inanilmaz bir sampiyonluga imza atmistir. Sayin Aykut Kocamanin ikinci senesinde Fenerbahcemizin basina gelen talihsiz olay en iyi oyuncularina kaybetmesine sebep oldugu gibi(Santos,Niang,Lugano vb.) neredeyse hic transfer yapamamasina da sebep olmustur. Bunca dis ve ic probleme ragmen son haftaya kadar sezona bomba gibi transferlerle giren rakibi ile yarisini surdurmustur. Ayni zamanda senelerce alinmayip dalga konusu olan Turkiye Kupasini da kaldirma basarisi gostermistir. Son senesinde eski kadro gucune ulasamasa da takima yeni isimler katan sayin Aykut Kocaman Avrupa Liginde yari final oynatma basarisi gostermis, taraftarin seneler sonra boylesine bir maceraya tanik olmasini saglamistir. Avrupa,kupa ve ligi ayni anda goturen Sayin Aykut Kocaman Nisan ayina kadar 3 kulvarda da basari ile ilerlerken bir haftada 3 maca cikmanin yorgunugu ve yetersiz oyuncu sayisi sayisi maalesef ligi daha fazla goturememistir. Turkiye Kupasini tekrardan alan Kocaman bu 3 yillik sure zarfinda takima KUYT,SOW,CANER,YOBO,ALVES,SALIH UCAN 48 ve daha bircok takima fazlasiyla katki saglamis cok onemli isimleri ucuz bonservislerle katmayi basarmistir. En onemlisi ise bu sonunda gerceklerin elbet ortaya cikacagini en basindan beri haykirdigi surecte gosterdigi dik durusu efendiligi ve kararliligi ile GERCEK FENERBAHCELININ sevgisini tipki futbolculuk zamanindaki gibi fazlasiyla kazanmistir. SEN BIZIM KOCAMAN GURURUMUZSUN. Digerleri muhtemelen 2005 yilinda dogdugu icin bunlarli anlamasi zor.

• Vitor mu kocaman mi dersek kocaman derim ama rvp yi yollar :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Aykut Çıkabilir

Kim ne derse desin , yok camia evladıymış yok 3 Temmuzda dik durmuş , takımın başındaymış. Aykut Kocaman Fenerbahçe'nin başına gelmiş en kötü iki üç teknik direktörden biridir. Bana yok 1 şampiyonluk .. falan hikayelerine girmeyin. İlk sezonunda Alex'i kesti mesti , kadro dışı bıraktı, oynatmadı, devrede çıkarttı bozmaya çalıştı. Alex bir maçta çıktı 2 attı 3 attırdı Aykut yedek bıraksa giderdi. Oynatmak zorunda kaldı Alex 28 attı 15 (?) attırdı , şampiyon yaptı Alex takımı. İkinci sezon tamam 3 Temmuz falan. Aykut dik durdu demeyin, o sezon takımın başında kim olsa dururdu takımın başına bırakıp gitmezdi. Son maç Gs ile Alex yedek. Alex de Souza Fenerbahçenin şampiyonluk maçında derbide yedek. Kaybedildi. 3 gün 4 gün sonra Bursa Türkiye kupası maçı 3 attırdı 1 attı şampiyon yaptı. Alex'i gönderdi, taraftarı böldü, taraftarı Aziz'e de düşman etti. Ali Şen'in zamanında da dediği gibi "verdim primlerini gönderdim" dışarıdaki karakteri pek umrumda değil benim hayatım Fenerbahçe ve Fenerbahçe'ye bu kadar zarar veren bir insan asla gözümde adam değildir.

136>140.

içi boş iddialar, hamasi sözler ve yarım istatistiklerle bezenmiş bir eser. baştan sona alex fanatizmiyle kaleme alınmış. herhangi bir fenerbahçe menfaati değil tamamen alex alex aşkıyla hayata geçmiş. senaristin sonda verdiği eşitsizlik ve garip nicki bu nefreti/aşkı ortaya koyuyor. ne kadar objektif olabilir ki? geçmişi hatırlama huyu pek olmayan fenerbahçe taraftarının bu zaafını güzel kullanarak +9 almış. zaman geçirmek isteyen gidebilir ama edebi değeri yok. rezalet

• Alex fanligi yapan adam daha Alex'in 136 golden daha fazla gol attığını bilmiyor Alex sizin gibi hamaset yapanlara kaldıysa yazık.

• Ezio-Auditore kullanıcısına yanıt
    Zico yu niye bu adam kadar savunmuyorsunuz peki?

Hayatında kaç kere İnter e top göstermeden, cska yı darma duman ederek, Sevilla yı şaşkına çevirerek ( sevilla kadrosundaki adamların nerelere gittiği ortada )

Chelsea yi ise kendi kalene attığın gole rağmen neredeyse eliyordun Çeyrek finalde. Hemde CL de.

Sırf şampiyon yapamadı diye Zico yu gönderdik, bir taneniz de çıkıp " Zico başarılıydı niye yolladık?" demediniz.

Niye?? Çünkü Aziz Yıldırım Zico yu sevmiyordu.

Dik durdu denilen adam aynı Aziz Yıldırım gibi defalarca istifa etti de zorla kulüpte tutuldu.

Aykut Kocaman zamanında 2-0 dan verdiğimiz maçların sayısı belli değil.

En basitinden Marsilya maçı var. 2-0 öndesin, seni ileri taşıyacak tek adamın olan Alex i çıkarıp maçı veriyorsun rakibe.

Kaldı ki " sistemimde Alex in yeri yok. ters geliyor" diyip Alex i gönderen adam aynı mevkide Baroni yi oynattı.

Daha yığınla şey vardır da şimdi oturup yazmanın manası yok.

Rusya ve Karadeniz için Chernobil neyse Fenerbahçe için Aykut Kocaman ve Aziz Yıldırım da o dur. Temizlenip, aklanmamız yıllarımızı alacak.

• Elder Wand kullanıcısına yanıt
    alex in fenerbahçe de toplamda 136 golü var. daha fazlası için bütün futbol kariyerine bakmak lazım.
  • Piêr Dé Sans kullanıcısına yanıt
    Sadece ligde 136 golü var Ztk Cl Uefa ve Cl on elemelerindeki net rakamı bilmiyorum bu 4 gol kala yolladı geyiği çok boş

4 gol kala geyiği yapmıyorum.

245 (136)

alttaki de uefa ztk, cl dahil sayılar.

344 172
  • Piêr Dé Sans kullanıcısına yanıt
    Ben senin için demedim ciddi ciddi 4 gol geyiği var ki Alex zaten toplamda Aykutu geçmiş çoktan olayı sadece gol sayısına indirgemek yanlış.

Aykut Kocaman o olayı iyi idare edemedi yonetemedi.Evet oyuncusuna sene başı planlamasında net şekilde açık olmalı ve oyuncusuna bunu da hissetirmeli idi aralarındaki ilişkiyi takımın yararına olacak şekilde yönetemedi hoca.Yonetim de işin içine girince işler daha da sarpa sardı.

o geyik muhtemelen Aykut Kocaman ın ligde attığı gol sayısı 140 Alex in 136 diyedir.

Ayrıca Aykut Kocaman ın böyle deli gibi savunulması ama çok daha kötü oyuncularla çok daha iyi top oynayıp cl de çeyrek final oynatan Zico nun hiç aranmaması cidden garip geliyor bana.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.