Şimdi Ara

Ayasofya Camii için karar günü... Güncelleme: Karar çıktı Ayasofya Camii'dir. Elhamdülillah... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.056
Cevap
3
Favori
32.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnsanin büyüğü geçmişini ne olursa olsun çöpe atmaz. Sahiplenir ki o sahiplenme geleceğini şekillendirirken güçlü bir temel olsun.

Ne diyor kratos baba.
    Boyyyy. Come here .. I kill my father.
    Sonra devam ediyor bir çok adam öldürdüm kimisi hak etti kimisi masum.
    Bana kalırsa kratos necip den daha sağlam ayakalari yere basan biri ;) oda diyebilirdi Allah'ım affetsin kandirildik gençlikte 70 Lik bı gecede masada bı ev parası bıraktım ama onların hepsini spartada bı çöpe attım diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kasatka -- 2 Temmuz 2020; 21:52:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Temmuz 2020; 15:49:34 >
  • Allah aşkına bana birisi Ayasofya’da namaz kılınınca ne olduğunu mantıklı bir şekilde anlatabilir mi ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yabancılar ayasofya'ya neden bu kadar ilgi gösteriyor sorusuna cevabın varsa, o soruya kendin de cevap verebilirsin.

belli ki ayasofya'yı hiç gezmemişsin. dini inançları olan birinin ayasofya'yı gezdikten sonra etkilenmemesi mümkün değil. tarihi hissetmek için o eski yapıyı gezmen lazım. yukarıdaki soruyu sordum çünkü, hristiyanlar da eskiden kilise olan o tarihi yapıya ve geçmişine çok önem veriyor. dini inançları farklı ve aynı hassasiyeti onlar da gösteriyor. açma girişimleri önemlidir. yorumlamak ise bana pek kolay gelmiyor açıkcası. yoksa bu konu altında diyenler var. açtım dersin olur biter. demek ki başka bir şeyler var.  

• dün yunan kanalları ayasofya aşşağı ayasofya yukarı tartışıp durdular.Ciddi anlamda yunanistanda ayasofya infiali var ve kesinlikle cami olarak kullanılmasını istemiyorlar.

ayasofya mevzusu tarihsel durumundan ötürü çok derin dolayısıyla abd başkan yardımcısı pompeo bile olaya girip müdahale etmek istiyorsa arkaplandaki yaşananlarıda biraz araştırmak lazım.

• volkan tekrar mesaiye baslamis.

• Dünyada insanların derdi iş güç para ..vs Eskisi gibi kimse ilgilenmiyor. Avrupada emekli dindar hıristiyanlar falan ancak üzülür.Gençlere ayasofya desen çikolata markası falan zanneder. Senelerdir boş laf açacaksan aç güzel bir camii olur güzel olur ben isterim.Açıyorum açıyorum aaaaçtım.

• VYNO V kullanıcısına yanıt

abd de almanyada din bazlı dindar yönetim başta bir papazdan dolar oldu 7 görürsün ozaman diyim ilk saldırcaklar abd almanya rusya fransa italya..halk başka yönetim başka...daha abd iki gün once sanki sömürgeymişiz gibi karıştı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 3 Temmuz 2020; 1:22:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

abd de almanyada din bazlı dindar yönetim başta bir papazdan dolar oldu 7 görürsün ozaman diyim ilk saldırcaklar abd almanya rusya fransa italya..halk başka yönetim başka...daha abd iki gün once sanki sömürgeymişiz gibi karıştı...

Ülkede ekonominin tepetaklak gidişine güzel bahane oldu bak yakında uzmanlar tekrar bir çöküş öngörüyorlar o ekonomik çöküşün baheneside bu olur.

• ahmet kontuy kullanıcısına yanıt
    Ayasofya’ya çok kez gittim ve sanatı dışında başka bir şeyden etkilenmedim ki sizin de söylediğiniz gibi etkilenmek için gezmek gerekiyor. :) Bu söyledikleriniz de Ayasofya’nın ibadete açılmasının önemini maalesef anlatamıyor. Yine de girdiğiniz zahmet için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kasapow -- 3 Temmuz 2020; 2:1:21 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • %100 ü cami olacak şekilde açılsın ama. Herkesi memnun edeyim tarzı yarısı cami , yarısı müze veya yarısı cami , çeyreği kilise , çeyreği müze şeklinde değil.

• fenolog kullanıcısına yanıt

Yari camii, yari kilise olarak acarlar. Ozamanda bi anlami kalmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakulta8585 -- 3 Temmuz 2020; 3:48:59 >
  • yav şu blokluların konularını neden görüyoruz ki? Heey forum aloooo

• Necip Fazıl Türkçeyi en iyi kullananlardan biridir ama aynı zamanda satılık biridir. Menderes dönemi mektuplaşmalarını okuyabilirsiniz. Bu adamın hayatı 2 dönem. 1. Dönemde uyuşturucu, seks partileri. 2. Dönemde ise Allahçı. Aileden gelen bağlanma problemi var gibi.

• Açmayacakları için böyle yapıyorlar zaten. Yoksa dediğin Cami yapılmasını isteseydi çoktan halletmişti.

Şimdi diyecek ki biz demokratik bir devletiz hukuğun üstünlüğüne inanıyoruz. Danıştayımız camii yapılmasını istemedi bizde hukuk ne diyorsa onu yaparız.

Ve buna inananlarda olacak, orasıda ayrı bir gariplik.

• Açılması bir CB kararnamesine bakar fakat niyet gerçekten burasını açmak olmadığı için uzattıkça uzatıyorlar.Gerçekten bıktık artık böyle boş mağduruz edebiyatı yapılmasından.18 senedir mağdurum da mağdurum yav he hee...

• yeterki kadar kilise camii'ye çevrilip tahrip edildi zaten..bari ayasofya eksik kalsın..

bana göre açılamaz..çarşı karışır..o kadar söylüyorum..

• fenolog kullanıcısına yanıt

öyle bir şey olamaz işte o zaman kendi iplerini çektiklerinin resmi olur

ama tartışmak boş açılmayacak bence yani düşünün rahip yüzünde olanları konu boş değilde tartışması boş ya doları 10 tl üstü görmeye razı olurlarsa açarlar şahsım adına çok sorun değil tümden camii olarak açsınlar battı balık yan gider

• Namaste. kullanıcısına yanıt

ben şimdi kontrol ettim öyle bir durum yok bende

chrome kullanıyorum

• 15 temmuza denk getiriyorlar iyi gazlıcaklar yine, gönülden vurma çabaları işte.

ve zamanında kilise olarak kullanılan ve hz isa nın resimi altında neyin namazı kılınacka çok meraklandım

dedeler duvarlara sümüğü sürdükçe o tarih yok olacak

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.