Şimdi Ara

Avrupadan akrabalarımız geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
2
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Onlara bakıyorum da onlarınki hayatsa bizimkisi ne?Gerçekten yaşam kalitesi bakımından uçurum var aramızda.
    Mesela bizimkiler 2 oda açmışlar orada turistlere kiralıyolar pansiyon tarzı dünyayı geziyolar o para onlara yetiyor.Zaten çalışmaya kalksan oradakine çalışmak denmez en kötü işçi haftada 35 saat çalışıyormuş bizim burda günde 10 saat çalışanlar var asgari ücrete.Burada memur olmak için 100 takla atıyosun orda en kötü vatandaşını memur yapıyolar.İşsizlerse bizim çalıştığımızın 2 katını alıyolar.Onların gençliği bilgisayarla vakit harcamıyor daha sosyaller ve bunun sebebi de paraları var.Bizim gençliğimiz de asosyal bi şekilde pc başında ömrünü çürütmeye devam etsin.Yine de halime şükrediyorum fakat onların hayatlarına da imrenmiyorum değil.

• Aynen işte sıkıntı bu didimdeyken bende bunu farkettim almanyadan gelen gurbetçiler vardı kaldığımız otelde geceliği kişi başı 60 lira olan otelde 10 gün kaldılar sanırım üstüne birde 10 kişi vardılar HEPSİNİN ELİNDE IPHONE 5 var biz anca samsung c3510 kullanalım
    Hikayem: zamanınız varsa bir bakın

http://forum.donanimhaber.com/m_78789490/tm.htm
  • Tutan yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi regl agrisi -- 11 Ağustos 2013; 20:55:37 >

Türkiye asgari ücret 2013 verisi 412 euro yani +850 kesin.

İrlandada köle ol burdaki mühendisle aynı İrlanda nüfüs 5 m bu arada

Yani herşey ortada O güzelim Türkiyeciler ortaya çıkmasın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

2002 den evvel Türkiye bir enkazdı.Dünya sıralamasında çok geriydik.

Sıralamada Hala geriyiz fakat; En azından yukarı çıktık.

• Ordaki turklerin %95 i 2. Sinif bile degil 3. Sinif vatandaşi. Her yaz antalyaya tatile gidisimde almanyadan avusturyadan falan gelen turkler.Hepsi ayni seyi soyluyor. Ama tabi almanyayai begeniyorlar cunku kucuklukleriden beri almanyanin kulturuyle buyuduler. Mesela sen almanyada birisiyle tartismaya girdin.ilk olarak karsindaki alman ise sen bitiksin. İkinci olarak karsindaki avrupali yani hristiyansa yine bitiksin. Eger karsina senin gibi arap ne bilim musluman gelecekki ayni onlarin sinifinda şekilleneceksin. Bunlarin hepsini babamda surekli soyluyor.kendisi avrupada 8 9 tane ulkeye seyahate gitti. Almanyada olan akrabalarimiz cocuklarina bakiyorum luks markalar giyim kusam ne bilim rahatlar bize gore.ama yasadiklari hayat o kadarda iyi degil bakma yani.

Bu yazimin ana fikri. Dışı seni yakar içi onu

Sevgiler takma kafama elinden birşey gelmeyecek

Orijinalden alıntı: Drakai

Deme öyle, birazdan "Güzelim Türkiyem"ciler gelir laf ederler.

+ Ya sev ya terket'çiler de gelir.

Orijinalden alıntı: M.Dexter

İrlanda asgari ücret 2013 verisi 1500 euro yani +3000 kesin..

Osmanlı konusunda söylediklerinin tam tersini söylüyosun, orda mı trollük yapıyodun burda mı?

http://forum.donanimhaber.com/m_78789490/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: Muhammet

Tabiki doğru fakat; yine de söyleyeyim burada yaşı küçük çok kardeşimiz var.

2002 den evvel Türkiye bir enkazdı.Dünya sıralamasında çok geriydik.

Sıralamada Hala geriyiz fakat; En azından yukarı çıktık.

Mantıklı yorum
    10 Sene içerisinde istikrar sağlandı
    Malum partiye 10 oyum olsa hiçbirini vermem ama yaptığı şeyler şuana kadar iyi
    Yiğit'i öldür ;Hakkını yeme
  • saçmalıyorsun, Avrupa'da yaşayan göçmen topluluklar tabiri caizse sürünüyorlar. çoğu memleketlerine dönmeden önce bankadan kredi çekiyorlar ve akrabalarına gösteriş yapıyorlar. istisnalardan özür diliyorum.

AMD Ryzen İşlemci Kullananlar Kulübü

AMD Ryzen 9 3950X @4.7Ghz / Asus x570 TUF / Corsair Vengeance LED 4x16GB 3200Mhz CL16 / PNY Tesla P100 AI GPU / Nvidia Titan Volta / EVGA 750W P2 80+ Platinum / Corsair 400C / Corsair H115i / Corsair ML140 x4 / Corsair RapidFire RGB / Corsair M65 Pro RGB / Corsair Void USB RGB / Corsair MM300 Medium / ASUS VG248QE 144Hz / Samsung Evo 970 1TB / Samsung Evo 840 120GB x2 / WD Green 1TB
  • Ya sev ya terket

Orijinalden alıntı: aladinn

Ordaki turklerin %95 i 2. Sinif bile degil 3. Sinif vatandaşi. Her yaz antalyaya tatile gidisimde almanyadan avusturyadan falan gelen turkler.Hepsi ayni seyi soyluyor. Ama tabi almanyayai begeniyorlar cunku kucuklukleriden beri almanyanin kulturuyle buyuduler. Mesela sen almanyada birisiyle tartismaya girdin.ilk olarak karsindaki alman ise sen bitiksin. İkinci olarak karsindaki avrupali yani hristiyansa yine bitiksin. Eger karsina senin gibi arap ne bilim musluman gelecekki ayni onlarin sinifinda şekilleneceksin. Bunlarin hepsini babamda surekli soyluyor.kendisi avrupada 8 9 tane ulkeye seyahate gitti. Almanyada olan akrabalarimiz cocuklarina bakiyorum luks markalar giyim kusam ne bilim rahatlar bize gore.ama yasadiklari hayat o kadarda iyi degil bakma yani.

Bu yazimin ana fikri. Dışı seni yakar içi onu

Sevgiler takma kafama elinden birşey gelmeyecek

İşte hocam kimse anlamıyor bunu haklısınız onlar mesela almanyadaki türkler 2. 3.sınıf vatandaş demişsin orada öyleler tatile türkiyeye geldiklerinde 1.sınıf vatandaş bile olabiliyor.Bu yüzden sadece yurt dışına çıkmak istiyorum hem kültürlüler hemde yaşam kalitesini karşılaştırmak gerekirse Almanya > Türkiye bana göre

• Kıyasladığınız ülkeler veya standartları kalıcı değil, onlarda bazı şeyleri değiştirmeye uğraşıyorlar artık. Yüksek gelir, rahat yaşam için sömürü, kani gözyaşı, savaş devri bitecek birgün. Ülkeler artık bunun farkında ve yavaş yavaş çözüm üretmek zorunda kalıyorlar. Bunu global şirketler ve sermayeler zor kabul etse de artık dünyada değişim yaşanmak zorunda. Çünkü tüm ülkeler İtalya, Fransa, İspanya, Japonya, ABD, Rusya, Çin ciddi bir halk gerilimi var. Gelişmiş ülkelerin büyük sıkıntıları bizim ile aynı fakat şu anda tam olarak yayılmadı kanser. Ne zamanki şirketler artık sömürecek kaynak bulamaz hale gelecek, pastanın en büyük dilimini paylaşanlara karşı tepkiler çığ gibi büyüyecek (yavaş yavaş başladı) o zaman bazı şeyler düzelecektir. Fakat bunun için aç gözlü ve acımasız düzenin iyice dibi görmesi gerekiyor. ABD de sürekli ertelenen ve ötelenen kriz, İtalya da halkın ciddi manada sıkıntıya girmesi, Japonya da yastık altındaki birikimlerin bile dile getirilmesi, Fransa da insanların işsizliğinin katlanması, iflas eden ülkeler, Almanya'nın stokları ile ve ağır sanayisi ile ayakta kalması, fason üretimin Çin'den Somaliye kayması, Afrikanın dinamizm olarak hareketlenmeler yaşaması gibi onlarca etmen bu farklılıkların sonucunun hiç iyi olmayacağının açık ve net bir işareti.

• quote:

Orijinalden alıntı: Drakai

quote:

Orijinalden alıntı: M.Dexter

İrlanda asgari ücret 2013 verisi 1500 euro yani +3000 kesin..

Osmanlı konusunda söylediklerinin tam tersini söylüyosun, orda mı trollük yapıyodun burda mı?

hocam Türkiyede yaşamaktan nefret etmemin sebebi iktidar değildir.Sadece iktidar için yaşıyorum aslında.İktidar düştüğü anda adres İRLANDA Sadece bazı şeylerin kıymetını ve eski geleneğimizin kıymetini bilmiyoruz.Şuanki iktidarla memnunum ama bu asgari ücreti bu hale onlar getirdi demiyorum.2002 den önce bu asgari ücret böyleydi zaten fazla artamaz kaynaklar yetmez yani elde olan durum yok CHP başkanı ekonomisttir mesela ama bu durumu o da çözemez elden birşey gelmez sadece imreniriz başka ülkerelere ABD nin bile 990 dolar mesela onların o kadar kaynağı olmasına rağmen nüfüs ve gelir politikalı şeyler

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.